12.9.2020

Jari Huttunen ajoi taas voittoon Puolan asfalttiteillä

Lauantai-iltana päättynyt Puolan rallimestaruussarjan toinen osakilpailu Slaska-ralli oli suomalaisjuhlaa. Jari Huttunen jatkoi Hyundain R5-autolla voitokasta menoaan Puolan sarjassa ja kirjautti ansioluetteloonsa uransa toisen asfalttirallin yleiskilpailuvoiton. Huttunen kuittasi seitsemän erikoiskokeen pituisen rallin ykkössijan 7,3 sekunnin erolla Skoda Fabia R5:llä ajaneeseen Puolan Grzegorz Grzybiin. Kilpailun kolmas oli puolalainen Volkswagen-kuljettaja Tomasz Kasperczyk.

Jari Huttunen nousi kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa kisan kärkeen ohi Grzybin toisella erikoiskokeella. Neljännellä erikoiskokeella puolalaispilotti otti kärkipaikan hetkeksi takaisin, mutta huoltotauon jälkeen Huttunen ratkaisi pelin ja teki pohja-ajan kaikille kolmelle seuraavalle erikoiskokeelle.

– Voittoa haettiin ja se tuli, joten olen tyytyväinen. Kisan ensimmäisellä lenkillä meillä oli pieniä teknisiä ongelmia, mutta niistä selvittiin ja voitto tuli. Tämä oli niin lyhyt ralli, että kaasu pohjassa piti ajaa koko ajan, ja paikallisia kuljettajia vastaan sai kyllä tyrkätä ihan tosissaan.

Jari Huttunen on kilpaillut kesän ja alkusyksyn aikana tiiviissä tahdissa. Kiuruveden kasvatin kalenterissa on heinäkuun puolenvälin jälkeen ollut Hyundain ratin takana yhteensä kuusi rallia eri puolilla Eurooppaa. Puolan mestaruussarjassa hän on kahden voittonsa myötä kärkipaikalla ja Viron MM-rallin jälkeen hän johtaa myös rallin MM-sarjan WRC3-luokkaa. Suomalaiskaksikon rallikausi etenee kiivaasti myös tästä eteenpäin.

– Kausi jatkuu seuraavaksi Tshekeissä ja Puolassa ajettavilla kisoilla. Pääsemme myös ajamaan loka-marraskuun vaihteessa kilpailtavaan Sardinian MM-ralliin, mikä on todella hyvä uutinen, Huttunen kertoo.

Lopputulokset Slaska-ralli 2020, top 5:
1 Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Hyundai i20 R5, 52:30.5
2 Grzegorz Grzyb – Michał Poradzisz, POL, Skoda Fabia R5 Rally2 evo, +7,3
3 Tomasz Kasperczyk – Damian Syty, POL, Vokswagen Polo GTI R5, +32.3
4 Lukasz Byśkiniewicz – Zbigniew Cieślar, POL, Hyundai i20 R5 +41.3
5 Łukasz Kotarba – Tomasz Kotarba, POL, Citroën C3 R5, +1:06.6


Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

11.9.2020

Jari Huttunen jahtaa jälleen asfalttirallin voittoa

Viime viikonloppuna Viron MM-rallissa WRC3-luokan toiseksi ajanut Jari Huttunen jatkaa rallikauttaan lauantaina Puolassa ajettavassa Slaska-rallissa, joka on Puolan mestaruussarjan toinen osakilpailu. Slaska-ralli ajetaan Etelä-Puolassa Katowicen kaupungin ympäristön asfalttiteillä. Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka lähtevät puolalaisen 2BRallyn Hyundai i20 R5:llä matkaan puolustamaan Puolan sarjan avausosakilpailun voittoa elokuulta.

– Ajoimme lyhyet testit keskiviikkona ja kahden sorakisan jälkeen asFaltti tuntui aluksi hiukan vieraalta alustalta, mutta nopeasti pääsimme jälleen auton kanssa sinuiksi. Ajamme samoilla säädöillä kuin elokuussa Rzeszowski-rallissa, Huttunen sanoo.

Edellisessä osakilpailussa Huttunen saavutti uransa ensimmäisen asfalttirallin yleiskilpailun voiton, kun hän voitti tiukassa sekuntitaistelussa puolalaisen Skoda-kuljettaja Grzegorz Grzybin 8,6 sekunnin erolla. Hän odottaa tasaista kisaa myös tämänkertaisesta rallista.

– Voitosta lähdetään ilman muuta ajamaan, mutta puolalaiset kuljettajat menevät täällä varmasti kovaa. Erikoiskokeet ovat erilaisia kuin edellisessä osakilpailussa, käytännössä täällä mennään pitkiä suoria kaasu pohjassa ja otetaan aina välillä vauhti pois hitaassa mutkassa. Myös irtohiekkaa näytti olevan reitillä paljon, joten on mielenkiintoista nähdä, miten nämä tiet osuvat meille.

Slaska-rallissa ajetaan lauantaina seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on sata kilometriä. Rallin ensimmäinen erikoiskoe alkaa kello 9:20 ja viimeinen erikoiskoe kello 18:20. Jari Huttunen ja Mikko Lukka kilpailevat rallissa numerolla yksi.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

6.9.2020

Jari Huttunen nousi WRC3-luokan kakkoseksi Viron MM-rallissa

Tänään päättyneessä Viron MM-rallissa päästiin WRC3-luokassa juhlimaan palkintokorokesijaa suomalaistunnelmissa, kun Jari Huttunen ajoi Hyundai i20 R5-autolla WRC3-luokan toiseksi. Hän jäi luokan voittaneelle ruotsalaiselle Volkswagen-kuljettaja Oliver Solbergille 59 sekuntia. Luokan kolmanneksi ajoi Viron Egon Kaur Skoda Fabia R5:llä. Huttunen oli kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa kilpailun kolmanneksi nopein R5-luokan autokunta ja yleiskilpailussa he sijoittuivat  sijalle 11.

Jari Huttunen aloitti rallin perjantaina kellottamalla päivän ainoalle erikoiskokeelle pohja-ajan ja johti WRC3-luokkaa 0,1 sekunnin erolla Solbergiin lauantaipäivään lähdettäessä. Lauantaina Huttunen joutui heti aamulla antamaan muutaman sijan periksi, kun hänen autonsa ohjaustehostin temppuili. Aamun toisella erikoiskokeella vauhtia verotti myös rengasrikko. Lauantain jälkeen hän oli luokkansa neljäs, 43,5 sekuntia johtoon noussutta Solbergia hitaampana. Päivän ainoa pohja-aika syntyi viimeisellä erikoiskokeella.

– Ohjaustehostimen kanssa oli isoja ongelmia koko päivän. Auto oli vaikea ajettava ja tehostinvika aiheutti välillä melkoisia ”oho-tilanteita” hyppyjen alastulossa. Myös turbon pop off -venttiili temppuili koko päivän ja kolmospätkällä meiltä puhkesi eturengas, joten lauantai oli melkoinen selviytymistaistelu, Huttunen sanoi.

Lauantain päätteeksi Huttusen autoon vaihdettiin ohjaustehostin ja sunnuntaina tavoitteena oli nousta oman luokan palkintokorokkeelle. Tehostimen vaihto auttoi ja vauhti parani, joten sunnuntaina luokan pohja-aikoja tuli kaksi. Huttunen nousi luokan kolmanneksi toiseksi viimeisellä erikoiskokeelle, kun edellä ajanut Egon Kaur koki rengasrikon.

– Viimeiselle pätkälle lähtiessä tavoite oli ajaa 5,8 sekunnin ero kakkossijaan kiinni. Erikoiskokeen alussa tulimme tien täydeltä, kunnes näimme edellä lähteneen Kajetan Kajetanowiczin auton ojassa. Kakkossija ratkesi meille ja loppupätkällä oli varaa hiukan himmata.

– En osaa sanoa, olisimmeko ilman ongelmia pystyneet voittamaan täällä, mutta selvää on, että ainakin olisimme olleet lähempänä Solbergia. Lauantaina ajaminen tuntui todella hankalalta, kun ohjaukseen ei voinut luottaa. Sunnuntaina vauhti alkoi olla taas alueella, vaikka turbon pop off -venttiili ei vieläkään toiminut sataprosenttisesti.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan kilpailukausi jatkuu tiiviinä, sillä seuraavan kerran he ovat ajamassa jo ensi viikonloppuna Puolan mestaruussarjan osakilpailussa Chorzówin kaupungin ympäristössä.

– Toivottavasti tässä ehtii käymään kotona Kiuruvedellä ennen Puolaan lähtöä, sillä esikoispoikani syntyi perjantain ja lauantain välisenä yönä. Vauhtiin se ei vaikuttanut suuntaan tai toiseen, mutta toki sinä yönä jäi yöunet aika vähiin.”

Lopputulokset, Viron MM-ralli 2020, luokka WRC3
1 Oliver Solberg – Aaron Johnston, SWE/IRL, VW Polo GTI R5, 2:07:32.2
2 Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Hyundai i20 R5, +59.0
3 Egon Kaur – Silver Simm, EST, Skoda Fabia Rally2 evo, +1:47.8
4 Marco Bulacia Wilkinson – Marcelo Der Ohannesian BOL/ARG, Citroën C3 R5, +2:36.6
5 Karl Kruuda – Dale Moscatt, EST/AUS, VW Polo GTI R5, +4:04.9
6 Nicolas Ciamin – Yannick Roche, FRA, Citroën C3 R5, +4:12.7
7 Rainer Aus – Simo Koskinen, EST, Skoda Fabia R5, +4:44.5
8 Sean Johnston – Alexander Kihurani, USA, Citroën C3 R5, +4:52.6
9  Yohan Rossel – Benoît Fulcrand, FRA, Citroën C3 R5, +5:04.0
10 Priit Koik – Alari-Uku Heldna, EST, Ford Fiesta R5, +6:24.7

 

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

3.9.2020

Jari Huttusen tähtäimessä WRC3-luokan kärkitaistelu  

Jari Huttusen kilpailukausi jatkuu viikonloppuna ajettavassa Viron MM-rallissa. Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan edellinen MM-ralli helmikuussa Ruotsissa päättyi voitokkaasti, kun he voittivat WRC3-luokan ja olivat samalla kilpailun nopein R5-luokan kilpailijapari. Viron MM-rallissa Huttunen puolustaa Ruotsin MM-rallin luokkavoittoaan puolalaisen B2Rallyn tutulla Hyundai R5 -autolla ja tavoitteena on jälleen ajaa WRC3-luokan kärkikamppailussa.

Rallin MM-sarjan koronatauon aikana Jari Huttunen on pitänyt ajotuntumaa yllä asfalttiralleissa eri puolella Eurooppaa ja tulokset ovat olleet hyviä. Tshekin Bohemia-rallista ja Italian Alba-rallista tuloksena oli R5-luokan kakkossijat ja Puolassa ajetussa Rzeszowski-ralli hän ajoi uransa ensimmäisen asfalttirallin yleiskilpailun voiton.

– Hienoa päästä tauon jälkeen mukaan MM-ralliin, tunnelma ennen kisaa on luottavainen. Kyllä palkintokorokkeelle pitäisi taas päästä, jos mielii näyttöjä antaa. Vaikka ajamme WRC3-luokassa pitää aikoja verrata myös WRC2-luokkaan eli käytännössä ajamme kaikki R5-luokan autoja vastaan.

Huttunen valmistautui Viron MM-ralliin ajamalla elokuussa Louna-Eesti -rallissa, josta tilille tuli R5-luokan voitto. Lisäksi ohjelmassa oli yksi testipäivä juuri ennen MM-rallia. Tuntuma autoon ja Viron erikoiskokeisiin on hyvä.

– Testeissä ajoimme samoilla säädöillä kuin Louna-Eesti -rallissa ja auto tuntui jälleen sopivan hyvin käteen. Tässä kisassa erikoiskokeet ovat hieman erilaisia kuin Louna-Eestin reitillä, ja etukäteen eniten mietityttää minkälaisessa kunnossa pätkät ovat toisella ajokerralla. MM-rallissa taso on niin kova, ettei taktikointiin ole varaa, vaan kaasu on laitettava pohjaan heti avauserikoiskokeesta alkaen.

Viron MM-ralli starttaa perjantai-iltana kello 19:08 Tarton kaupunkierikoiskokeella. Kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13:18. Kaikkiaan rallissa on 17 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 233. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 27.

 

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

23.8.2020

Jari Huttunen ajoi voittoon Lõuna-Eesti -rallissa

Sunnuntaina Virossa ajettu Lõuna-Eesti -ralli päättyi suomalaisittain voitokkaasti, kun Hyundai-kuljettaja Jari Huttunen nappasi rallista R5-luokan ykköstilan. Viimeisellä erikoiskokeella kovan sekuntitaistelun itselleen kääntänyt Huttunen oli maalissa 3,3 sekuntia venäläistä tallitoveriaan Nikolay Gryazinia nopeampi. Luokkakolmoseksi ajoi Skoda-kuljettaja Eerik Pietarinen. Yleiskilpailussa Hyundai i 20 R5 -autolla kilpaillut Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka sijoittuivat seitsemänneksi.

– Oli mukava päivä ja kohtuullisen hyvätasoinen kamppailu voitosta. Me ajoimme nousujohteisen kisan ja nyt tulos oli paras mahdollinen. Tiet olivat sellaisia kuin parin vuoden takaa muistinkin eli nopeita ja pinnaltaan liukkaita, niitä oli kiva ajaa, Huttunen kertoo.

Reilun vuoden tauon jälkeen soraralleihin palannut Jari Huttunen aloitti kilpailun ajamalla luokassaan toiseksi nopeimman ajan. Hän jäi avauserikoiskokeella pohjat kellottaneesta Eerik Pietarisesta 2,6 sekuntia. R5-luokan kärki oli kilpailun ajan erittäin tasainen ja rallin puolivälissä Huttunen oli kolmantena vain 1,4 sekuntia kärkeen noussutta Gryazinia jäljessä. Viidennellä erikoiskokeella Huttunen valahti hetkeksi luokan neljänneksi, mutta hyökkäys kohti kärkeä alkoi heti seuraavalla pätkällä, jossa hän nousi takaisin toiselle sijalle. Loppukiri jatkui seitsemännellä erikoiskokeella, jossa hän kellotti rallin ensimmäisen pohja-aikansa ja kavensi eron Gryaziniin vain 1,1 sekuntiin ennen viimeistä erikoiskoetta.

– Huomasimme päivän aikana, että vauhtimme oli aina parempaa, kun erikoiskokeet ajettiin toista kertaa, joten viimeisellä lenkillä oli iskun paikka. Ajoimme kaksi viimeistä erikoiskoetta täysillä, mutta kuitenkin ilman riskejä.

Rallin päätöserikoiskokeella Huttunen viimeisteli loppukirinsä komeimmalla mahdollisella tavalla napaten pohja-ajan ja nousten luokkavoittoon.

– Totta kai arvostan tätä voittoa, vaikka päivän päätavoite olikin valmistautuminen Viron MM-ralliin. Osoittihan tämä ainakin sen, että kyllä me ihan jyvällä olemme soralla ajamisessa, vaikka edellisestä sorarallista onkin aikaa vierähtänyt. Matkaan mahtui yksi ajovirhe, kun sammutin auton kakkospätkän lähdössä, siinä meni arviolta 4-5 sekuntia, Huttunen kertoo.

Kahden viikon kuluttua ajettavassa Viron MM-rallissa Jari Huttunen ja Mikko Lukka kilpailevat puolalaisen 2BRallyn Hyundai i20 R5 -autolla.

– Tämä kisa toimi hyvänä valmistautumisena MM-ralliin ja tämän lisäksi ajamme vielä yhden testipäivän ennen sitä. Hyvillä mielin voi nyt valmistautua tulevaan.

Lopputulokset, Lõuna-Eesti -ralli 2020, luokka EMV2 (R5-autot) top 10:
1 Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Hyundai i20 R5, 52:06,5
2 Nikolay Gryazin – Konstantin Aleksandrov, RUS, Hyundai i20 R5, +3,3
3 Eerik Pietarinen – Antti Linnaketo, FIN, Skoda Fabia R5 +11,0
4 Ole Christian Veiby – Jonas Andersson, NOR, Hyundai i20 R5 +13,5
5 Teemu Asunmaa – Topi Luhtinen, FIN, Skoda Fabia Rally2 evo +26,9
6 Teemu Suninen – Jarmo Lehtinen, FIN, Ford Fiesta R5 +30,6
7 Georg Linnamäe – Volodymyr Korsia, EST, VW Polo GTI R5 +54,3
8  Gregoire Munster – Louis Louka, LUX, Hyundai i20 R5, +1:45,8
9 Priit Koik – Alari-Uku Heldna, EST, Ford Fiesta R5, +1:52,7
10 Raul Jeets – Andrus Toom, EST, Skoda Fabia Rally2 evo +1:53,1

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

 

21.8.2020

Jari Huttunen mittaa soravauhtiaan Lõuna-Eesti -rallissa

Jari Huttunen valmistautuu syyskuiseen Viron MM-ralliin osallistumalla sunnuntaina Etelä-Virossa ajettavaan Lõuna-Eesti -ralliin. Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka kilpailevat rallissa Hyundain tehdastiimin Hyundai i20 R5 -autolla. Virossa kaksikko pääsee reilun vuoden tauon jälkeen soraralliin, sillä edellisen kerran he kilpailivat soralla vuoden 2019 Jyväskylän MM-rallissa, josta he nappasivat WRC2-luokan hopeatilan.

Lõuna-Eesti -rallissa on mukana 13 R5-luokan autoa ja lähtöluettelo on kovatasoinen, joten vauhtimittareita riittää myös testirallissa. Mukana ovat muun muassa Fordin WRC-tehdaskuljettaja Teemu Suninen, Huttusen tallikaverit Nikolay Gryazin ja Ole Christian Veiby sekä Skodilla kilpailevat Suomen mestarit Teemu Asunmaa ja Eerik Pietarinen.

– Lähtöluettelo on mielenkiintoinen, mutta mitään suuria paineita sijoituksen suhteen ei oteta. Tavoite on hyvä olla palkintokorokkeella, kuten aina, jos tässä lajissa mielii eteenpäin, mutta tärkeintä on saada kaikki hyöty irti kahden viikon päästä ajettavaa MM-rallia varten. Perjantaina ajamme testipäivän, jossa saamme toivottavasti säädöt kohdalleen sunnuntaita varten.

Jari Huttunen on uransa aikana ajanut yhden rallin Virossa. Vuonna 2018 hän sijoittui Rally Estoniassa R5-luokan kakkoseksi. Viron erikoiskokeet ovat jääneet mieleen hyvänä kokemuksena. Tänä kesänä Huttunen on ajanut hyvällä menestyksellä kolme asfalttirallia ja soralle hän siirtyy odottavaisin mielin.

– Odotan innolla, miten auto osuu soralla käteen, sillä se on lumen lisäksi luontaisin ajoalusta minulle. Talvella Ruotsin MM-rallissa automme suorituskyky oli hyvä, toivottavasti sama tahti jatkuu täälläkin. Erikoiskokeet ovat luonteeltaan nopeita ja Suomeen verrattuna sorapinta on liukkaampi, mutta kyllähän niiden pitäisi suomalaiselle hyvin sopia.

Koronatilanteen vuoksi yksipäiväiseksi muutetun Lõuna-Eesti -rallin ensimmäinen erikoiskoe alkaa sunnuntaiaamuna kello 9:01 ja rallin maaliin kilpailijat saapuvat illalla kello 19:16 alkaen. Rallissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta ja erikoiskoekilometrejä on yhteensä 101,5.  Jari Huttunen ja Mikko Lukka kilpailevat numerolla seitsemän.

 

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

 

8.8.2020

Jari Huttuselle uran ensimmäinen asfalttirallin voitto

Lauantaina päättynyt Puolan mestaruussarjaan kuuluva Rzeszowski-ralli sujui suomalaiskomennossa, kun Kiuruveden Jari Huttunen nappasi kisan voiton. Puolalaisen B2Rallyn Hyundai i20 R5-autolla kilpaileva Huttunen voitti kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa kisan 8,6 sekunnin erolla isäntämaan Skoda-kuljettaja Grzegorz Grzybiin. Kisan kolmanneksi ajoi Hyundailla kilpaileva Puolan Marcin Słobodzian, joka hävisi Huttuselle 53,7 sekuntia.

26-vuotias Jari Huttunen on ralliuransa aikana napsinut useita luokkavoittoja asfaltilta, mutta Rzeszowski-rallin voitto oli ensimmäinen yleiskilpailun voitto kestopäällysteellä ajetusta rallista, joten mies oli maalissa tyytyväinen.

– Tulos on hyvä, vaikka ajo oli välillä vähän tahmeaa. Paikallisten kuljettajien vauhti oli kotimaisemissa odotetusti ihan hyvällä tasolla hiukan samoin kuin vaikkapa kotoisessa rallin SM-sarjassa. Kovaa sielläkin saa mennä, jos tulee sinne ulkomailta ajamaan.

Huttunen aloitti yhdeksän erikoiskokeen mittaisen rallin ajamalla kahdelle ensimmäiselle erikoiskokeelle kolmanneksi nopeimmat ajat ja oli ensimmäisellä tauolla toisena, 15,9 sekuntia kisaa johtanutta Grzybiä perässä. Vauhtia verotti ensimmäisillä erikoiskokeilla reistaillut turbon pop off -venttiili, joka saatiin huollossa kuntoon.

Kolmannelle ja neljännelle erikoiskokeelle Huttunen ajoi pohjat ja nousi kisan kärkeen ennen perjantain päätöserikoiskoetta. Päivän viimeinen erikoiskoe oli lyhyt kaupunkipätkä, jossa Huttunen sai viiden sekunnin aikasakon osuttuaan reittimerkkinä olleeseen kartioon. Aikarangaistuksen myötä hän putosi kisan toiseksi, neljän sekunnin päähän johtoon palanneesta Grzegorz Grzybistä.

– Pop off -venttiilin temppuilu korjaantui ensimmäisessä huollossa, mutta kartioon osuminen oli vähän mystinen juttu. Emme sitä itse noteeranneet. Lauantaille jäi vähän kirittävää, suuria riskejä ei otettu vaan yritettiin tulla ehjästi.

Lauantaina Rzeszowski-rallissa ajettiin neljä erikoiskoetta ja Huttunen lähti ajamaan kärkipaikkaa takaa. Kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella hän nousi 2,6 sekunnin päähän kärjestä ja käänsi rallin itselleen kolmannella erikoiskokeella kellottaen sinne selvän 9,8 sekunnin pohja-ajan. Maalissa hän pääsi juhlimaan voittoa 8,6 sekunnin turvin.

– Asfalttivauhti alkaa olla ihan hyvällä tasolla kesän kisojen myötä. Tässä kisassa reitti oli mielestäni haastava, sillä tien pito vaihteli koko ajan ja sen kanssa piti olla tarkkana. Muutenkin pätkät olivat hiukan luonteettomia ajettavia. On mukava päästä parin viikon päästä Louna-Eesti rallissa jälleen myös soralle pitkän tauon jälkeen.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan kilpailukausi jatkuu 22.-23.8. ajettavalla Louna-Eesti rallilla sekä 4.-6.9. kilpailtavalla Viron MM-ralli. Louna-Eesti rallissa hän ajaa Hyundain tehdastiimin R5-autolla ja MM-rallissa jälleen B2Rallyn autolla.

Lopputulokset Rzeszowski-ralli 2020, top 5:
1 Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Hyundai i20 R5, 1:13:50.7
2 Grzegorz Grzyb – Michał Poradzisz, POL, Skoda Fabia R5 Rally2 evo +8.6
3 Marcin Słobodzian – Robert Hundla, POL, Hyundai i20 R5 +53.7
4 Martin Koci – Imrich Ferencz, CZE, Skoda Fabia Rally2 evo +1:38.8
5 Łukasz Byśkiniewicz – Zbigniew Cieślar, POL, Hyundai i20 R5 +1:51.9

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

7.8.2020

Jari Huttunen jahtaa voittoa Puolan asfalttirallissa

Jari Huttusen tiivis kilpailutahti jatkuu viikonloppuna Puolassa ajettavalla Rzeszowski-rallissa. Kaakkois-Puolassa sijaitsevan Rzeszowin kaupungin ympäristössä ajettava kaksipäiväinen asfalttiralli on Puolan mestaruussarjan osakilpailu. Rallissa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta ja EK-kilometrejä on yhteensä 133. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat rallissa puolalaisen B2Rallyn Hyundai i20 R5-autolla. Rallissa on mukana 15 R5-luokan autoa.

– Tavoitteena on totta kai olla tulosluettelon kärkipäässä. Tähän kisaan ehdimme ajaa testiä vain 40 kilometriä. Auto osui kyllä hyvin käteen, vaikka olosuhteet olivat sateiset. Olen ajanut näissä maisemissa vuonna 2017 Opelin R2-autolla yhden EM-osakilpailun, mutta tiet eivät vaikuttaneet kovin tutuilta.

Jari Huttusen kesän asfalttirallit ovat sujuneet hyvin, heinäkuussa Tshekin Bohemia-rallista tuli kolmossija ja viime viikonloppuna Italian Alba-rallissa hän oli toinen. Lupaavien tulosten lisäksi kesän kisoista on hankittu arvokasta kokemusta asfalttiralleista.

– Loppujen lopuksi olen ajanut asfalttikisoja nelivetoisella kalustolla urani aikana melko vähän, joten näistä ralleista on ollut paljon hyötyä. Tämän rallin kilpakumppaneista minulla ei ole sen tarkempaa tietoa, mutta puolalaiselle tallille kotimaan kisassa menestyminen on tärkeää ja se tuo varmasti lisäpanosta matkaan.

Puolan mestaruussarjan osakilpailun jälkeen Jari Huttusen ohjelmassa on 22.-23.8. ajettava Louna-Eesti ralli sekä 4.-6.9. kilpailtava Viron MM-ralli. Louna-Eesti rallissa hän ajaa Hyundain tehdastiimin R5-autolla ja MM-rallissa jälleen B2Rallyn autolla.

Rzeszowski-ralli käynnistyy perjantaina iltapäivällä, ja ensimmäisenä kilpailupäivänä rallissa ajetaan viisi erikoiskoetta. Lauantain ohjelmassa on 4 erikoiskoetta ja maalissa kilpailijat ovat kello 16:15. Jari Huttunen ja Mikko Lukka kilpailevat numerolla yksi.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

2.8.2020

Jari Huttuselle Alba-rallin kakkossija kovassa seurassa

Sunnuntaina Pohjois-Italiassa asvaltilla ajettu Alba-ralli toi Suomeen kakkossijan, kun Jari Huttunen ajoi rallissa toiseksi tiukan sekuntitaistelun jälkeen. Hyundai i20 R5-autolla kilpaileva kiuruveteläiskuljettaja jäi kisan voittaneelle Irlannin Hyundain tehdaskuljettaja Graig Breenille 8,7 sekuntia. Kisan kolmanneksi ajoi niin ikään Hyundailla ajava kokenut WRC-kuljettaja Dani Sordo, joka hävisi Huttuselle 14,8 sekuntia.

Alba-rallissa Huttunen oli hakemassa asfalttikokemusta ja testaamassa samalla Hyundain tehdastiimin R5-autoa, joten tavoitteena oli ajaa ehjä kisa ilman turhia riskejä. Maalissa suomalaiskuljettaja oli suoritukseensa tyytyväinen.

– Ehdottomasti pitää olla tyytyväinen. Shakedownissa ajo ei sujunut ja olo ennen kisaa oli epävarma. Tänään tultiin kuitenkin pätkät läpi ilman virheitä, vaikka vauhti oli koko ajan tapissa. Ihan voittoon saakka se ei riittänyt, mutta tulos oli kuitenkin hyvä.

Jari Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka ajoivat tasaisen kilpailun ja pitivät kisan kakkostilaa ensimmäisestä erikoiskokeesta alkaen. Huttunen kellotti yhdeksän erikoiskokeen pituisessa rallissa yhden pohja-ajan.

– Pääsin hyvin sinuiksi uuden auton kanssa, vaikka kilometrejä sillä ei ole vielä paljoa alla. Saimme auton säädöt kohtalaisen hyviksi shakedownissa, mutta parantamisen varaakin niihin jäi vielä.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan kilpailutahti on tiivis ja seuraavan kerran he ajavat kilpaa ensi viikonloppuna Puolan mestaruussarjan osakilpailussa Rajd Rzeszowskissa, joka ajetaan myös asvaltilla. Siellä kaksikon autona on puolalaisen B2Rallyn Hyundai i20 R5.

Lopputulokset Rally di Alba 2020, top 5

1 Graig Breen – Paul Nagle, IRL , Hyundai i20 R5, 1:01:32.5
2 Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Hyundai i20 R5 + 8,7
3 Dani Sordo – Carlos del Barrio, ESP, Hyundai i20 R5 +23.5
4 Luca Rossetti – Manuel Fenoli, ITA, Hyundai i20 R5 +26,5
5 Anthony Fotia – Didier Sirugue FRA, VW Polo GTI R5 +32.2

 

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

 

31.7.2020

Jari Huttunen tehdas-Hyundailla Alba-ralliin

Ralliautoilija Jari Huttusen kilpailukausi jatkuu sunnuntaina Pohjois-Italiassa ajettavassa Alba-rallissa. Yksipäiväisessä ja yhdeksän erikoiskokeen mittaisessa asfalttirallissa Huttusen ajokkina on Hyundain tehdastiimin Hyundai i20 R5.

Rally di Alba on houkutellut mukaan peräti 32 R5-luokan autoa ja luokan nimekkäimmät kuljettajat ovat Hyundain WRC-luokan tehdaskuljettajat Dani Sordo ja Graig Breen. Suomalaislupaus lähtee kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa Alba-ralliin mittaamaan vauhtiaan muiden R5-luokan autokuntien joukossa. Kolme viikkoa sitten Huttunen sijoittui Tshekeissä ajetussa Bohemia-rallissa kolmanneksi johdettuaan kisaa ensimmäisen ajopäivän jälkeen. Italian asfaltilta on tavoitteena löytää samanlainen vauhti kuin Tshekin rallin avauspäivänä.

– Tulostavoitetta on vaikea asettaa, kun mukana on paljon R5-luokan autoja eikä kaikkien vauhti ole meillä tiedossa. Se on selvää, että esimerkiksi WRC-taustaiset kuljettajat menevät kovaa. Bohemia-rallissa vauhtimme oli lauantaina erittäin hyvää ja samanlaiseen suoritukseen olen tyytyväinen.

Huttunen ajaa Italiassa Hyundain testitiimin i20 R5-autoa, testiä autolla on takana reilut 100 kilometriä ja tunnelmat ennen kisaa ovat odottavat.

Pohjois-Italiassa Torinon lähistollä ajettavan Rally di Alban reitillä on yhteensä yhdeksän erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy reilut 100. Rallin ensimmäinen erikoiskoe alkaa sunnuntaina kello 9:18 ja viimeinen erikoiskoe kello 18:29. Jari Huttunen ja Mikko Lukka kilpailevat rallissa numerolla 18.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

12.7.2020

Jari Huttunen taipui kolmanneksi Bohemia-rallissa

Hyundai i20 R5-autolla kilpaileva Jari Huttunen sijoittui kolmanneksi sunnuntaina päättyneessä Bohemia-rallissa Tshekissä. Lauantain kilpailupäivän jälkeen kisaa johtanut Huttunen jäi maalissa rallin voittaneelle isäntämaan Vaclav Pechille 49,8 sekuntia.

Lauantaina käynnistynyt Bohemia-ralli alkoi Jari Huttuselta ja kartanlukija Mikko Lukalta hienosti, sillä he nousivat kilpailun kärkeen toisen erikoiskokeen jälkeen ja pitivät kärkipaikkaa sen jälkeen koko lauantain ajopäivän ajan. Yötauolle tultiin yhdentoista ajetun erikoiskokeen jälkeen, ja silloin Huttusen johto toisena ajaneeseen Skoda-kuljettaja Jan Kopeckyyn oli vain 0,6 sekuntia. Kolmantena lauantain jälkeen oli Ford Focus WRC:llä kilpaileva Vaclav Pech. Kolmikon taistelu kärkipaikasta oli tasaista, sillä Pech oli jäänyt Huttusesta 2,1 sekuntia.

– Lauantai oli hyvä päivä. Aamun lenkki tuntui vaikealta, kun oli märkää, mutta se taisi kuitenkin sopia meille, koska ajat olivat hyviä. Iltapäivällä tiet olivat kuivempia ja ajo helpompaa. Voisi sanoa, että päivä oli ajollisesti lähellä täydellistä ja siihen vauhtiin voi olla tyytyväinen, Huttunen sanoi.

Sunnuntain seitsemälle erikoiskokeelle lähdettäessä Huttusen auton alustaan oli tehty muutoksia, joilla koitettiin saada suorituskykyä parannettua entisestään. Tällä kertaa säätäminen kuitenkin kostautui, sillä vauhti oli kateissa aamun ensimmäisen lenkin erikoiskokeilla ja kärkipaikka vaihtui nopeasti kolmanteen sijaan.

– Säädimme autoa ja pieleenhän se meni. Heti aamun ensimmäisellä pätkällä huomasin, että auto on hankalampi ajaa. Aamun kolmas erikoiskoe oli 22 kilometriä pitkä ja siellä jäimme 25 sekuntia, joten peli ratkesi tällä kertaa siihen. Pari pientä ajovirhettäkin mahtui matkaan, mutta niissä ei mennyt juurikaan aikaa. Iltapäivän erikoiskokeille muutimme huollossa auton takaisin lauantain säätöihin, mutta voiton kannalta se oli myöhäistä.

Sunnuntain erikoiskokeilla rallin voittoon nousi Pech, joka jätti Jan Kopeckyn lopulta 6,4 sekunnin päähän.

– Kaksijakoinen viikonloppu. Lauantai oli huippupäivä meiltä ja se lämmittää mieltä. Sunnuntai meni puolestaan penkin alle eikä siihen voi olla lainkaan tyytyväinen. Asfaltilla ajo tuntui pitkän tauon jälkeen ihan hyvältä, vaikka ei se yhtä kotoinen alusta ole kuin sora.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan kilpailukausi jatkuu vajaan kolmen viikon kuluttua Italiassa. Siellä ohjelmassa on 1.-2.8. ajettava Alba-ralli, jossa kaksikko kilpailee Hyundain tehdastiimin R5-autolla. Syyskuussa on vuorossa Viron MM-ralli, jossa kalustona on puolalaisen B2rallyn Hyundai i20 R5.

Lopputulokset Rally Bohemia 2020, top 5:

1 Vaclav Pech jr. – Petr Uhel, CZE, Ford Focus RS WRC ’06, 1:29:59.5
2 Jan Kopecky – Jan Hlousek, CZE, Skoda Fabia R5 Rally2 evo + 6,4
3 Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Hyundai i20 R5 + 49,8
4 Filip Mares – Radovan Bucha, CZE, Skoda Fabia Rally2 evo +1:04.7
5 Jan Cerny – Petr Cernohorsky, CZE, VW Polo GTI R5 +1:54.7

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

10.7.2020

Jari Huttunen mittaa asfalttivauhtiaan Tshekissä

Ralliautoilija Jari Huttusen kilpailutauko päättyy viikonloppuna Tshekissä ajettavassa Bohemia-rallissa. Suomalaiskuljettaja osallistuu kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa kilpailuun puolalaisen 2Brallyn Hyundai i20 R5-autolla.

Huttusella on koronapandemian takia takanaan pitkä kilpailutauko. Alun perin hänen piti osallistua Puolan mestaruussarjaan, jonka oli määrä käynnistyä huhtikuussa, mutta kilpailukalenterien muutosten myötä tositoimiin päästään vasta nyt. Pitkä tauko ei ole kuitenkaan vienyt ajohaluja.

– Hienoa päästä jälleen ajamaan kilpaa. Lajiharjoittelua eli ajamista ei ole talven jälkeen juurikaan ollut, mutta kyllä miehistön pitäisi olla hyvässä iskussa. Asfalttivauhti on arvoitus, sillä edellinen pitkä asfalttiralli oli vuonna 2018 Saksassa, sen jälkeen olen ajanut vain yhden lyhyen asfalttikisan Puolassa viime vuoden lopulla.

Huttunen kilpailee Bohemia-rallissa samalla autolla, jolla hän nappasi helmikuussa WRC3-luokan voiton Ruotsin MM-rallissa. Autoa on hiottu asfaltille sopivaksi kahden päivän testeissä Puolassa. Huttunen oli 160 kilometrin testirupeaman päätteeksi tyytyväinen autoon.

– Ruotsissa auto meni hienosti, mutta olosuhteet olivat siellä totta kai hyvin erilaiset. Saimme mielestäni asfalttisäädöt hyvin kohdalleen ja vauhti parani testeissä koko ajan. Lauantaina nähdään, miten hyvin auto osuu käteen erikoiskokeilla.

Viikonlopun tavoitteena on Huttusen mukaan saada ehjä kisa ja samalla testata omaa vauhtia asfaltilla pitkän tauon jälkeen. Bohemia-ralli on sekä Huttuselle että kartanlukija Mikko Lukalle uusi haaste, sillä kokemusta kisan olosuhteista ei ole.

– Tämä on Skodan kotikisa ja pitkän linjan Skoda-kuljettaja Jan Kopecky menee täällä varmasti kovaa, joten siinä on yksi selvä vauhtimittari. Muutoin en tiedä etukäteen kisasta tai muista kilpakumppaneista paljoakaan. Sen verran olen kuullut, että näillä erikoiskokeilla pito vaihtelee paljon, joten tarkkana saa olla. Ehjää suoritusta lähdemme hakemaan ja katsotaan miten korkealle vauhtimme riittää.

Mlada Boleslavin kaupungin ympäristössä ajettavan Bohemia-rallin reitillä on 18 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä ajetaan yhteensä 157. Rallin ensimmäinen erikoiskoe starttaa lauantaina kello 11:03 Suomen aikaa ja maaliin kilpailijat saapuvat sunnuntaina illan suussa. Jari Huttunen ja Mikko Lukka kilpailevat rallissa numerolla 2.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

16.2.2020

Jari Huttunen ajoi voittoon Ruotsin MM-rallissa

Tänään päättyneessä Ruotsin MM-rallissa päästiin juhlimaan voittoa sinivalkoisissa tunnelmissa, kun 25-vuotias suomalaiskuljettaja Jari Huttunen ajoi Hyundaillaan WRC3-luokan voittoon. Huttunen oli samalla kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa kilpailun nopein R5-luokan autokunta ja he sijoittuivat yleiskilpailussa sijalle 10.

Jari Huttunen aloitti rallin tasaisesti ja oli ensimmäisen ajopäivän jälkeen WRC3-luokan kakkosijalla. Hän nousi luokan kärkeen lauantain kolmannella erikoiskokeella ja varmisti voittonsa sunnuntaina ajetulla Power Stagella. Kaikkiaan hän kellotti yhdeksällä ajetulla erikoiskokeella viisi WRC3-luokan pohja-aikaa. Eroa luokassa toiseksi ajaneeseen Skoda-kuljettaja Emil Lindholmiin tuli lopulta viisi sekuntia. WRC3-luokan kolmanneksi ajoi ruotsalainen Johan Kristoffersson Volkswagenilla.

– Vauhtimme oli viikonloppuna kyllä ihan maksimit. Kaikki onnistui, mutta älyttömiä riskejä ei kuitenkaan tarvinnut ottaa. Kello tykkäsi eniten erikoiskokeista, joilla oli pitoa. Pieniä teknisiä murheita oli matkan varrella, mutta ne eivät vaikuttaneet suoritukseen mitenkään, Huttunen kertoo.

Jari Huttunen on uransa aikana juhlinut MM-rallissa luokkavoittoa kerran aikaisemmin. Vuonna 2017 hän voitti Jyväskylän MM-rallissa WRC2-luokan Skodalla. Viime vuonna hän ajoi Jyväskylän MM-rallissa luokan kakkoseksi Hyundailla, samoin vuonna 2018. Tämän viikonlopun voitto oli ensimmäinen kerta, kun Hyundai i20R5-autolla juhlitaan luokkavoittoa MM-osakilpailussa.

Hän valmistautui Ruotsin MM-ralliin ajamalla kaksipäiväiset testit kisaviikkoa edeltäneenä viikonloppuna. Testikilometrejä kertyi Keski-Suomen talvisilla teillä noin 200.

– Arvostan tämän korkeammalle kuin vuoden 2017 voiton Jyväskylässä. Isot kiitokset meitä ajattavalle 2Brally tiimille, kaikki toimi hienosti. Kiitos kuuluu myös Printsport Racingille tärkeän testiviikonlopun järjestämisestä, nyt pääsimme jälleen näyttämään mihin vauhtimme riittää, kun valmistautuminen meni putkeen ja auto osui hyvin käteen.

– Hieno suoritus Jarilta! Vauhti oli kohdallaan koko ajan eikä virheitä tullut, vaikka olosuhteet olivat todella rajut. Nyt tuli Hyundain R5-autolle historian ensimmäinen voitto tällä tasolla ja toivottavasti tämä poikii Jarille enemmän kisoja tulevaisuudessa, Huttusen manageri Marcus Grönholm sanoo.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

12.2.2020

Jari Huttusen rallikausi alkaa Ruotsista

Jari Huttunen avaa kilpailukautensa torstaina Ruotsin MM-rallissa WRC3-luokassa Hyundai i20 R5-autolla. Vuonna 2020 Huttusen ohjelmassa on kaksi MM-rallia sekä seitsemän osakilpailua käsittävä Puolan mestaruussarja Hyundain R5-autolla. Huttusen auton ylläpidosta vastaa puolalainen 2Brally team, jonka kanssa hän ajoi viime vuonna kolme kilpailua. Huttusen kartanlukijana jatkaa tällä kaudella viime vuonna mukaan tullut Mikko Lukka.

– Vuoden tärkeimmät kilpailut ovat Ruotsin ja Suomen MM-rallit, joissa pitää mielestäni pystyä kiilaamaan kolmen parhaan joukkoon omassa luokassa. Puolan sarja on hyvä ajotuntuman ylläpitämiseksi ja kokemuksen kartuttamiseksi, sillä siellä ajetaan sekä soralla että asfaltilla, Huttunen kertoo.

Vuonna 2018 Huttunen ajoi Ruotsin MM-rallissa Hyundailla WRC2-luokan kuudenneksi ja silloin tulosta rasitti yksi ulosajo. Viime vuonna Huttunen teki Skoda Fabia R5:llä historiallisen tempun kellottamalla yhdellä erikoiskokeella koko kisan nopeimman ajan. Lopulta kisa päättyi ulosajoon luokan toiselta sijalta hurjan yrityksen päätteeksi. Nyt edessä on uran kolmas Ruotsin MM-ralli ja tavoitteena on olla luokassa kolmen nopeimman joukossa.

– Hyvillä mielin lähden matkaan, Ruotsi on ollut joka vuosi mieluinen ralli. Auto on kehittynyt viime vuodesta ainakin moottorin osalta. Meillä on iso lähtönumero, joten tänä vuonna teiden kunto tietysti hiukan arveluttaa. Nuotituksessa pitää olla tarkkana, jotta osaa merkitä kaikki kivet ja leikkauskohdat oikein. Kisaa on lyhennetty, joten yhtään ei ole varaa säästellä vaan on mentävä heti täysillä, Huttunen sanoo.

Huttusen manageri Marcus Grönholm ei epäile suojattinsa vauhtia. Kauden 2020 aikana Huttuselle on Grönholmin mukaan kerätä edelleen kokemusta, antaa näyttöjä ja onnistua etenkin MM-osakilpailuissa.

– Viime vuonna Jari veti Ruotsissa Skodalla niin perhanasti ja kaikkihan sen näkevät, että vauhti riittää vaikka mihin. Jari vaikuttaa tyytyväiseltä autoon ja toivotaan, että Ruotsissa hän saa ajettua puhtaan kisan ja paikka palkintokorokkeella olisi hieno juttu. Näissä oloissa nuotituksen pitää onnistua hyvin, jotta kisakin sujuu, Ruotsin MM-rallin viisi kertaa urallaan voittanut Grönholm sanoo.

– Nyt pitää saada vaan lisää ehjiä kisoja alle. Koitamme saada mahdollisuuksien mukaan saada vielä lisää kisoja Jarin ohjelmaan tälle vuodelle, hän jatkaa.

Ruotsin MM-ralli starttaa torstai-iltana kello 21:08 Suomen aikaa Karlstadin yleisöerikoiskokeella. Kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13.18. Kaikkiaan rallissa on 11 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 171. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 58.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

4.8.2019

Huttunen hyppäsi jälleen WRC2-luokan palkintokorokkeelle

Hyundai-kuljettaja Jari Huttunen jatkoi hyvien sijoitustensa sarjaa Jyväskylän MM-rallissa, kun hän sijoittui WRC2-luokan toiseksi tämän vuoden kilpailussa. Vuoden 2017 luokkavoitto ja viime vuoden kakkossija saivat nyt seurakseen toisen sijan, sillä Huttunen ajoi sunnuntaina rallin maaliin 14 sekuntia venäläisen Skoda-pilotti Nikolay Gryazinin jälkeen. WRC2-luokan kolmanneksi ajoi Ruotsin Johan Kristoffersson Volkswagenilla.

Kilpailun kuluessa Huttunen ajoi kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa WRC2-luokan erikoiskoepohjat kolme kertaa. Hänen matkantekoaan rallin aikana hidasti rengasrikko kisan seitsemännellä erikoiskokeella. Huttunen jäi tuolla erikoiskokeella luokan pohja-ajasta 53 sekuntia. Maalissa hän oli tyytyväinen suoritukseensa.

– Lopputulos on hyvä ja olen ihan tyytyväinen omaan ajooni. Mielestäni tämä kisa meni ajollisesti paremmin kuin viime vuonna, mutta silloin selvisimme ilman rengasrikkoa, joka tänä vuonna maksoi meille liikaa aikaa. Sille ei oikein voinut mitään, sillä ajourassa oli kivi, johon osuimme ja vasen takarengas hajosi, Huttunen sanoo.

Huttusen ja Lukan kisa alkoi Harjun erikoiskokeen viidennellä sijalla. Perjantaina he nousivat nopeasti luokassa toiselle sijalle, kunnes rengasrikko verotti aikaa sen verran, että päivän päätteeksi he olivat luokan neljäntenä. Lauantain aikana he nousivat WRC2-luokan toiselle sijalle ja pitivät sijoituksen sunnuntaina.

– Kisa sujui rengasrikkoa lukuun ottamatta suunnitellusti. Etenkin lauantain aamulenkillä vauhtimme oli kohdallaan ja suosikkipätkäni Päijälä sujui ensimmäisellä ajokerralla hyvin. Seuraavasta rallista minulla ei tässä vaiheessa ole vielä tietoa.

Lopputulokset Neste Rally Finland 2019 WRC2-luokka top 5:
1. Nikolay Gryazin – Yaroslav Fedorov, RUS, Skoda Fabia R5, 2:45:18.4
2. Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Hyundai i20 R5, +0:14.0
3. Johan Kristoffersson – Stig Rune Skjærmoen, SWE/NOR, Volkswagen Polo GTI R5, +2:03.8
4. Pierre-Louis Loubet – Vincent Landais, FRA, Skoda Fabia R5 evo, +6:44.5
5. Henning Solberg – Ilka Minor-Petrasko NOR/AUS, Skoda Fabia R5 evo +10:46.8

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

31.7.2019

Jari Huttunen jahtaa hyvää sijoitusta Jyväskylästä

Nuori suomalaiskuljettaja Jari Huttunen, 25, lähtee Jyväskylän MM-ralliin WRC2-luokkaan tavoittelemaan kärkisijoja Hyundai i20 R5-autolla. Jyväskylän MM-rallissa Huttusella on puolustettavana viime vuoden kakkossija ja toissa vuoden voitto WRC2-luokasta.  Tässä rallissa Huttusen kartanlukijana on Mikko Lukka ja auton huollosta vastaa puolalainen 2Brally.

– Tämä on neljäs kertani Jyväskylässä, joten kokemusta on jonkin verran ja rallihan on hieno. Aina pitää yrittää mennä sen minkä pääsee ja sillä taktiikalla lähdemme tälläkin kertaa matkaan, Jari Huttunen sanoo.

Jyväskylän MM-ralli on Huttuselle kauden seitsemäs ralli. Kausi alkoi Skoda Fabialla Ruotsin MM-rallista, jossa hän teki historiaa kellottamalla koko rallin nopeimman erikoiskoeajan WRC2-luokan autolla. Ruotsin jälkeen edessä oli paluu Hyundain R5-auton puikkoihin Englannissa ajetussa Pirelli-rallissa.

Kauden tähänastinen kohokohta oli kaksi SM-rallia täysiverisellä Hyundai i20 WRC:llä. Uran ensimmäinen WRC-startti oli toukokuussa Riihimäellä ja sieltä irtosi kakkossija. Pohjanmaa-rallissa kesäkuussa alla oli jälleen WRC ja tuloksena voitto. Edellisen kerran Huttunen ajoi kilpaa kesäkuun lopussa Puolan EM-rallissa, jossa hän nappasi kakkossijan Hyundai i20 R5:llä.

– WRC-auton jälkeen R5 tuntuu tietysti erilaiselta ja eikä sillä ole mitenkään helpompaa ajaa, pikemminkin päinvastoin. Täällä pitää kuitenkin mennä alusta asti kovaa, jos palkintokorokkeelle mielii, joten taktikointiin ei ole varaa. Lauantaina ajettava Päijälä on suosikkipätkäni tämän vuoden reitillä ja se on varmasti yksi ratkaisun paikoista.

Jyväskylässä Jari Huttusen kartanlukijana toimii yli 250 rallia urallaan kilpaillut Mikko Lukka, jolle kotimaisen MM-rallin startteja on kertynyt jo yhdeksän. Paras sijoitus on vuodelta 2009, jolloin kokenut kartanlukija sijoittui yleiskilpailun viidenneksi Matti Rantasen kanssa Ford Focus WRC:llä. Huttusen ja Lukan ensimmäinen yhteinen kilpailu oli Puolan EM-ralli, joten kaksikko lähtee nyt toiseen yhteiseen kisaansa.

– Nopeasti olemme saaneet juonen päästä kiinni, Puolaan lähdimme käytännössä kylmiltään, sillä tapasimme vasta lentokentällä. Jari on todella hyvä kuljettaja, jolla auton käsittely on hallussa. Hän tietää mitä pitää tehdä ja pyrkii toteuttamaan sen rohkeasti, Lukka sanoo

Jyväskylän MM-ralli starttaa torstaina 1.8. kello 19:00 Harjun legendaarisella kaupunkierikoiskokeella. Maaliin Jyväskylän Paviljonkiin kilpailijat saapuvat sunnuntaina iltapäivällä kello 16:00. Kaikkiaan rallissa ajetaan 23 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 307. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 49.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

 

17.2.2019

Jari Huttunen säväytti Ruotsin rallissa – historiallinen pohja-aika R5-autolla

Suomalaiskuljettaja Jari Huttusen taistelu WRC2-luokan voitosta Ruotsin MM-rallissa päättyi sunnuntaina kilpailun toiseksi viimeisellä erikoiskokeella ulosajoon. Skoda Fabia R5:llä kilpaillut Huttunen oli keskeyttämishetkellä luokan toisena 15,9 sekuntia kärjestä. Rallin aikana suomalaiskuljettaja kellotti luokassa seitsemän pohja-aikaa ja ylsi kertaalleen myös koko rallin nopeimpaan erikoiskoeaikaan.

– Vauhti oli parhaimmillaan erittäin hyvää, se kai tässä viikonlopusta eniten jäi mieleen. Totta kai ulosajo harmittaa, mutta toisaalta minua olisi harmittanut nousta toiseksi korkeimmalle palkintokorokkeellekin. Niin paljon on voitontahtoa, että kaikkeni yritin voiton eteen, Huttunen sanoo.

Huttusen menoa hidasti perjantaina aamupäivällä erikoiskokeella neljä sattunut rengasrikko, jonka vuoksi hän ajoi tyhjällä eturenkaalla kahdeksan kilomeriä ja jäi erikoiskokeen pohja-ajasta yli puoli minuuttia. Samalla hän putosi WRC2-luokan kokonaistilanteessa toiselta sijalta kuudenneksi.

Iltapäivän lenkillä Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo aloittivat kirin kohti kärkeä ja erikoiskoeajat paranivat. Päivä viimeinen erikoiskoe oli 8,9 kilometriä pitkä Tornsby 1 ja siellä suomalaispari teki historiaa, kun he kellottivat koko kilpailun nopeimman ajan. Kyseessä on ensimmäinen kerta WRC-autojen aikakaudella, kun R5-luokan autolla ajetaan pohja-aika varsinaisella erikoiskokeella.

­- Rengasrikon jälkeen ajo alkoi sujua ja ajat paranivat koko ajan. Koko kisan nopein erikoiskoeaika oli totta kai yllätys. Pätkän maalissa mietin ensin mitä kello mahtoi tykätä reuhaamisesta ja leveistä linjoista. No tykkäsihän se.

Huttunen ja Linnaketo olivat perjantain päätteeksi WRC2-luokan sijalla kolme ja eroa kärkeen oli 28,3 sekuntia. Lauantain Huttunen kiristi tahtia entisestään ja ajoi kahdeksan erikoiskokeen aikana viisi erikoiskoepohjaa. Päivän päätteeksi hän oli noussut luokan kakkossijalle 12 sekunnin päähän johdossa ajaneesta Ole-Christian Veibystä.

Sunnuntaina taktiikka oli selkeä, voitosta yritettiin ajaa loppuun asti. Toiseksi viimeisellä erikoiskokeella kova yritys kostautui ulosajona ja keskeytyksenä.

– Itse ulosajossa ei ollut mitään ihmeellistä, linja valui leveäksi enkä saanut enää jarrutettua kunnolla ennen vasemmalle kääntyvää mutkaa. Autolla ei ollut enää mahdollista jatkaa kisaa.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

13.2.2019

Jari Huttusen kausi käyntiin Ruotsin MM-rallista

Nuori suomalaiskuljettaja Jari Huttunen, 24, avaa kilpailukautensa tällä viikolla Ruotsin MM-rallissa. Viime kaudella rallin MM-sarjan seitsemän MM-osakilpailua Hyundain tehdastallin kehitysohjelmassa i20 R5-autolla ajanut Huttunen kilpailee Ruotsissa WRC2-luokassa Skoda Fabia R5:llä ja auton huollosta vastaa Printsport Racing.

– Tämän kauden jatkokuviot ovat kohdaltani vielä auki, joten hyvää tulosta täältä tietysti haetaan, mutta mitään turhia paineita ei oteta. Jos kaikki menee hyvin on tarkoituksena koittaa kiilata kärkitaisteluun, vaikka vastus on varmasti kova. Pidän tästä rallista ja tunnelmat ovat korkealla ennen kisaa, Huttunen sanoo

Vuonna 2018 Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo kilpailivat Ruotsissa Hyundain kalustolla ja silloin sijoituksena oli WRC2-luokan kuudes sija. Kaksikko kellotti kisan aikana kaksi luokan pohja-aikaa, mutta ulosajon seurauksena paras tulos jäi tuolloin odottamaan itseään.

– Viime vuonna meillä oli täällä hyvä fiilis ja vauhti päällä, kunnes menetimme hyvän sijoituksen lumitöihin, joten tänä vuonna on varaa parantaa suoritusta. Reitti on pysynyt suurelta osin samana, joten viime vuoden kokemuksesta on varmasti hyötyä.

Hyundailla viime kauden kilpaillut Huttunen hyppää tähän kisaan Skodan puikkoihin. Edellisen kerran hän kilpaili Skoda Fabialla Jyväskylän MM-rallissa 2017 ja teki samalla läpimurtonsa voittamalla WRC2-luokan uransa toisessa nelivetorallissa. Paluu Skodan rattiin on testien perusteella sujunut hyvin.

– Testasimme autoa kolmella eri tiellä ja se tuntui hyvältä kaikilla niillä, joten luottavaisin mielin lähdemme auton suhteen matkaan. Yhteensä testikilometrejä kertyi noin 200 ja kaikki käyttämämme tiet olivat mielestäni saman tyyppisiä kuin Ruotsin reitillä on.

Ruotsin MM-ralli starttaa torstai-iltana kello 21:08 Suomen aikaa Karlstadin yleisöerikoiskokeella. Kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13.18. Kaikkiaan rallissa on 19 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 317. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo ajavat kilpailussa numerolla 46.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.jarihuttunenracing.fi
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

2018

28.10.2018

Jari Huttusen ralli Espanjassa ongelmien sävyttämä

Jari Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon kauden viimeinen MM-ralli Espanjassa meni mollivoittoisesti. Hyundain kuljettajien kehitysohjelmassa ajavalle parille kirjattiin lopputuloksissa tekniikkakeskeytyksen myötä WRC2-luokan yhdestoista sija. Kauden päätöskilpailu sujui suunnitellusti neljännelle erikoiskokeelle saakka ennen kuin rengasrikko pudotti Huttusen kauas kärjestä. Ennen ongelmien alkamista hän oli WRC2-luokassa kolmantena ja ehti ajaa yhden pohja-ajan erikoiskokeelle kolme.

– Neljännellä erikoiskokeella alku meni vielä hienosti ja olimme väliajoissa luokan kärjessä, kunnes takarengas hajosi. Erikoiskoe oli pitkä, joten jouduimme vaihtamaan renkaan pätkän varrella. Eroa pohja-aikaan tuli melkein kolme minuuttia, joten kisa hyvistä sijoituksista vesittyi käytännössä siihen, Huttunen sanoo.

Perjantain iltapäivän erikoiskokeilla Hyundai-kaksikko ajoi tukun hyviä erikoiskoeaikoja ja nousi rengasrikon jälkeiseltä neljänneltätoista sijalta yhdeksänneksi. Lauantaina asfalttiteillä sijoitus nousi parhaimmillaan kahdeksanneksi ennen kuin matka katkesi tekniseen vikaan.

– Tavoitteena oli lauantaina ajaa vähintään yhdet pohjat myös asfaltille, joten yritys oli välillä vähän liian kova, kun ei ollut mitään hävittävää. Spinnasimme erikoiskokeella 12 ja auto jäi hetkeksi kiinni. Seuraavan erikoiskokeen lähdössä autosta petti tekniikka, joten kisa oli lauantain osalta jätettävä kesken.

Auto saatiin yötauolla kuntoon ja sunnuntaina Huttunen oli jälleen kisassa mukana Ralli2-säännön turvin. Lopulta sijoitus oli luokan yhdestoista. Ralliuran ensimmäinen kausi MM-sarjassa sujui vaihtelevissa merkeissä kaikkien seitsemän ajetun osakilpailun osalta.

– Varmasti urani vaikein kausi tähän mennessä, ehjiä kisoja ei juurikaan tullut. Ruotsin MM-rallissa vauhti oli kohdallaan, mutta siellä hyvä sijoitus valui lumihankeen oman virheen seurauksena. Suomesta tuli kakkossija, mutta vauhti ei siellä tyydyttänyt. Täältä ajettu pohja-aika kilpailun ensimmäiseltä lenkiltä on toki yksi kohokohta, mutta ei tähän kauteen tyytyväinen voi olla.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

25.10.2018

RALLITIEDOTE: Jari Huttusen kauden päätöskisa Espanjassa 

Jari Huttunen starttaa torstaina Espanjassa kauden seitsemänteen MM-ralliinsa Hyundain tehdastallin kehitysohjelmassa. Hyundain i20 R5-autolla kilpaileva kuljettaja ajaa ensimmäistä kertaa Espanjan MM-rallissa. Tavoitteena on ehjä kilpailu ja sijoitus WRC2-luokassa kolmen kärkeen.

– Luokan taso on nyt erittäin kova, kun myös Volkswagenit ovat ensimmäistä kertaa viivalla, joten täysiä pitää ajaa heti alusta asti. Palkintokorokepaikka on iso tavoite, mutta siihen olisin tyytyväinen. Helppoa se ei tietenkään ensikertalaiselle ole.

Espanjan reitti on Huttuselle ja kartanlukija Antti Linnakedolle uusi tuttavuus, joten sitä etukäteen katsottu vain videolta. Luvassa on MM-sarjan ainoa ralli, jossa ajetaan sekä asfaltilla että soralla. Kisaan on valmistauduttu yhden päivän testeillä ja tällä kertaa kaksikkoa ajattaa italialainen BRC Racing Team.

– Ajoimme testit maanantaina ja auto toimi sekä soralla että asfaltilla, kilometrejä kertyi noin sata. Odotan erityisesti asfalttipätkiä, sillä ne näyttävät hienoilta, niillä pääsee ajamaan ratamaisilla ajolinjoilla. Myös sorapätkät vaikuttavat ajettavilta, joten odottavaisilla mielin lähdemme kisaan. Toivottavasti keli on kuiva, sillä se helpottaa hommaa.

Espanjan MM-rallissa ajetaan 18 erikoiskoetta ja 331 erikoiskoekilometriä, ja se käynnistyy torstai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella, joka ajetaan Barcelonassa. Perjantaina luvassa on kuusi soraerikoiskoetta, jonka jälkeen siirrytään ajamaan asfaltille lauantaina ja sunnuntaina. Rallin päätöserikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13:18 alkaen. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat rallissa numerolla 35.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

7.10.2018

Jari Huttunen WRC2-luokan neljäs Walesin MM-rallissa

Jari Huttunen sijoittui sunnuntaina päättyneessä Walesin MM-rallissa WRC2-luokan neljänneksi. Hyundai Motorsportin kuljettajien kehitysohjelmassa i20 R5-autolla kilpailevan Huttusen aikaero luokan voittaneeseen Kalle Rovanperään oli hieman alle kolme minuuttia. Luokan kolmostila jäi Huttuselta 43  sekunnin päähän. Huttunen ja Linnaketo ajoivat luokan pohja-ajan kisan viimeiselle erikoiskokeelle. 

– Pitkä kisa ja melkein ehjä suoritus. Se on hyvä, että vauhti parani päivä päivältä, mutta kyllä aikaero kärkeen oli yllättävän iso enkä nelossijaan ole koskaan tyytyväinen, Huttunen sanoo.

Tavoitteena ollut palkintokorokesija karkasi Huttuselta ja kartanlukija Antti Linnakedolta perjantaina, kun rengasrikko ja pyörähdys verottivat heidän menoaan neljännellä ja yhdeksännellä erikoiskokeella. Perjantain päätteeksi kaksikko oli WRC2-luokassa viidennellä sijalla.

Lauantaina Huttusen kilpailu sujui ehjästi ja hän nousi luokassaan neljänneksi aamun toisella erikoiskokeella ja piti paikkansa koko päivän ajan. Päivän ainoa notkahdus koettiin viimeisellä erikoiskokeella, kun rengasrikko hidasti jälleen vauhtia, mutta neljäs sija säilyi siitä huolimatta.

– Vaikea sanoa jälkikäteen, olisiko kolmossija ollut otettavissa ilman ongelmia. Molemmat rengasrikot sattuivat noin viisi kilometriä ennen erikoiskokeiden maalia, joten ihan katastrofeja ne eivät olleet, toki nelospätkällä hajosi eturengas, joten meni siinä oma aikansa.Ralli oli reitiltään hyvä, tiet pysyivät kunnossa eikä mitään suuria yllätyksiä osunut eteen. Pidon vaihtelu toki haastoi välillä, mutta se oli etukäteen tiedossa. Kovaa mentiin, mutta riskitaso ei ollut tapissa.

Jari Huttusen ja Antti Linnakedon MM-ohjelma Hyundailla jatkuu 25.-28. lokakuuta ajettavalla Espanjan MM-rallilla.

Walesin MM-ralli 2018, lopputulokset WRC2, top 6:

1 Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen, FIN, Skoda Fabia R5, 3:15:27.2
2 Pontus Tidemand – Jonas Andersson, SWE, Skoda Fabia R5, +1:34.2
3 Gus Greensmith – Alessandro Gelsomino, GBR/USA, Ford Fiesta R5, +2:13.6
4 Jari Huttunen – Antti Linnaketo, FIN, Hyundai i20 R5, +2:56.8
5 Stéphane Lefebvre – Gabin Moreau, FRA, Citroen C3 R5, +4:35.4
6 Lukacz Pieniazek – Mazur Przemyslaw, POL, Skoda Fabia R5, +6:20.1

 

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

3.10.2018

Huttunen hakee palkintokorokepaikkaa Walesin MM-rallissa

Hyundain suomalaiskuljettaja Jari Huttunen, 24, starttaa torstaina Walesin MM-rallin WRC2-luokkaan jahtaamaan jatkoa hyvin sujuneille soraralleilleen Puolassa ja Suomessa. Hyundain tehdastallin nuorten kuljettajien kehitysohjelmassa ajavan kuljettajan tavoitteena on ehjä kilpailu ja sitä kautta paikka luokan kärkikolmikossa. Viime syksynä Huttunen ajoi Walesissa debyyttikisansa Hyundai i20 R5:llä, mutta tuolloin matka katkesi heti rallin alussa tekniseen vikaan. Nyt alla on kakkossijat Puolan EM-rallista ja Suomen MM-rallista, joten odotukset ovat korkeammalla.

– Hyvillä fiiliksillä lähdemme ajamaan, sillä Puolassa vauhti oli kohdallaan ja Jyväskylässäkin tulos oli lopulta hyvä. Uskon, että meillä on mahdollisuuksia kolmen kärkeen, jos kisa sujuu ongelmitta. Vauhdin pitää kuitenkin olla heti kohdallaan eli täällä ei ajeta mummoa kirkkoon vaan vedetään heti lappu lattiassa, Huttunen sanoo.

Kaksi viikkoa sitten ajetun Puolan EM-rallin jälkeen Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo testasivat Hyundaita Englannissa yhden päivän. Testeissä autoon löydettiin jälleen ripaus lisää vauhtia.

– Säädimme lukkojen asetuksia ja auto tuntuu nyt jälleen askeleen paremmalta. Suurin haaste tässä kisassa on pidon vaihtelu ja oikeastaan toivon enemmän märkää keliä kuin vaihtelevaa tai kokonaan kuivaa. Uskon, että liukkaalla pinnalla olemme vahvoilla. Vastus on tässä kisassa erittäin kova, tehdas-Skodat menevät ainakin lujaa, samoin kotikisaansa ajava Fordin Gus Greensmith.

Walesin MM-rallissa ajetaan neljän päivän aikana 23 erikoiskoetta ja 318 EK-kilometriä. Kisan erikoisuus on lauantai, jolloin autokunnat ajavat yhteensä 150 erikoiskoekilometriä ilman huoltoa.

– Lauantai on varmasti yksi ratkaisun paikka, silloin pitää ajaa kovaa mutta järkevästi, jotta ei riko autoa. Lähdemme ajamaan omaa ajoa ja maalissa olemme tyytyväisiä, jos pääsemme tavoitteeseen.

Walesin MM-ralli starttaa torstai-iltana kello 21:00 Suomen aikaa lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 14:18 alkaen. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo ajavat kilpailussa numerolla 37.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

23.9.2018

Jari Huttunen ajoi toiseksi Puolan EM-rallissa

Sunnuntai-iltana päättynyt Puolan EM-ralli toi Suomeen kakkostilan, kun Hyundai i20 R5:llä kilpaileva Jari Huttunen, 24, nappasi kilpailun toisen sijan vain 8,3 sekuntia rallin voittaneelle venäläiskuljettaja Nikolay Gryadinille jääneenä. Kilpailun kolmanneksi ajoi Iso-Britannian Chris Ingram, joka hävisi voittajalle miltei kaksi ja puoli minuuttia. Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo kellottivat viidentoista erikoiskokeen pituisessa rallissa yhteensä kuusi pohja-aikaa. Heidän loppuaikaansa rasitti 10 sekunnin aikarangaistus, jonka he saivat myöhästyttyään toiseksi viimeisen erikoiskokeen lähdön aikatarkastusasemalta.

– Vaihdoimme siirtymäosuudella auton tukivarren ja remontissa kesti sen verran liikaa aikaa, että myöhästyimme minuutilla erikoiskokeen lähdöstä. Tukivarsi otti hiukan osumaa edellisellä pätkällä, kun nojasimme penkkaan. Turha spekuloida menikö voitto siinä vai ei, hienoa oli ajaa hyvä taistelu ja vetää kunnon yrityksellä, Huttunen sanoo.

Huttusen kisa sujui alusta saakka suunnitelmien mukaisesti. Perjantai-iltana ajetulla lyhyellä yleisöerikoiskokeella hän oli neljänneksi nopein ja nousi kakkossijalle lauantaiaamuna kilpailun kolmannella erikoiskokeella. Siitä lähtien kilpailun voitto oli kahden kauppa, Huttusen ja Skoda-kuljettaja Gryazinin välinen aikaero pysyi kilpailun aikana 10 sekunnin tuntumassa ja miehet ajoivat pohja-aikoja miltei tasatahtiin. Huttunen venyi sunnuntain kuuden erikoiskokeen aikana pohja-aikaan neljä kertaa. Loppukiri ei tällä kertaa riittänyt voittoon asti, mutta testimielellä Puolaan lähtenyt Huttunen oli kilpailun maalissa tyytyväinen vauhdin kehittymiseen.

– Täysin tyytyväinen en tietenkään ole lopputulokseen, sillä voittoonkin oli saumat. Saimme kisan aikana autoa parannettua ja se näkyi etenkin sunnuntaina. Walesin MM-rallia tämä kisa palveli ainakin siitä näkökulmasta, että ajorutiinia tuli taas lisää, meillä on kuitenkin loppujen lopuksi vielä aika vähän kilometrejä nelivetoisella takana. Ennen Walesia testaamme vielä lisää, jotta olisimme sielläkin heti iskussa.

Jari Huttusen ja Antti Linnakedon kausi Hyundain kuljettajien kehitysohjelmassa jatkuu 4.-7.10. ajettavalla Walesin MM-rallilla.

Puolan EM-ralli 2018, lopputulokset, top 5:

1 Nikolay Gryadin – Yaroslav Fedorov, RUS, Skoda Fabia R5, 02:07:02.7
2 Jari Huttunen – Antti Linnaketo, FIN, Hyundai i20 R5, + 8,3
3 Chris Ingram – Ross Wittock, GBR, Skoda Fabia R5, + 2:25.9
4 Fabian Kreim – Frank Christian, DEU, Skoda Fabia R5, + 2:43.2
5 Miko Marczyk – Szymon Gospodarczyk, POL, Skoda Fabia R5, +3:27.0

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

21.9.2018

Puolan EM-ralli on Jari Huttusen testikisa Walesin MM-rallia varten

Hyundain nuorten kuljettajien kehitysohjelmassa MM-sarjaa kiertävä Jari Huttunen starttaa perjantaina alkavaan Puolan EM-ralliin. Hyundai i20 R5:llä ajava Huttunen osallistuu viikonlopun ralliin testimielellä ja rallissa Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon autoa huoltaa italialainen BRC Racing Team.

– Hyvillä fiiliksillä lähdemme jälleen matkaan, tavoitteena on maaliin pääsy ja ehjä kisa, sillä tämä ralli toimii hyvänä testikisana lokakuun alussa ajettavaa Walesin MM-rallia varten. Luokan taso on tässäkin kisassa erittäin kova, joten vauhtimittareita riittää, Huttunen sanoo.

Huttunen ja Linnaketo ovat urallaan kilpailleet kerran Puolassa. Viime vuonna kaksikko kuittasi Puolan EM-osakilpailusta luokkavoiton kaksivetoisten autojen R2-luokasta. Silloin kisa ajettiin kuitenkin asfaltilla, joten nyt kaksikkoa odottaa Mikołajkin kaupungin ympäristössä ajettavassa sorarallissa jälleen uusi haaste.

– Meillä ei Puolan sorateistä ole vielä kokemusta, sillä ennen kisaa emme ajaneet paikallisissa oloissa testiä. Nuotituksen perusteella erikoiskokeet ovat kovavauhtisia ja osittain pinnaltaan pehmeitä. Käytännössä ennen kisaa ajamme vain testierikoiskokeen kolme kertaa, joten toivottavasti auton säädöt ovat heti kunnossa.

Puolan EM-ralli starttaa perjantaina kello 17:00 Mikołajkin yleisöerikoiskokeella ja kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 17:00. Rallissa ajetaan 15 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä on yhteensä 216. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo ajavat kilpailussa numerolla 6.

 

Lisätietoja: 
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

19.8.2018

Jari Huttusen asfalttidebyytti Hyundailla päättyi tekniseen vikaan

Viikonloppuna ajettu Saksan MM-ralli keskeytyi Hyundain kehitysohjelmassa i20 R5-autolla kilpailevan Jari Huttusen osalta lauantaina teknisen vikaan WRC2-luokan kuudennelta sijalta. Uran ensimmäisen nelivetoisella autolla ajetun asfalttirallin parasta antia oli lupauksia herättävä vauhti erikoiskokeilla. Parhaimmillaan Huttunen kellotti luokan kolmanneksi nopeimman ajan kahdelle erikoiskokeelle.

Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo aloittivat rallin tunnustellen torstai-illan yleisöerikoiskokeella ja perjantaiaamun erikoiskokeilla. Sijoitus koheni päivän edetessä ja sekuntitaistelu luokan sisällä oli tiukkaa.

– Perjantaina meillä oli aluksi hiukan vääriä rengasvalintoja, mutta päivän loppua kohti vauhti nousi ja yötauolla olimme kahdeksantena. Erot eteenpäin olivat pieniä, joten lauantaina pääsimme taistelemaan kunnolla sijoituksista.

Lauantaina Huttunen ja Linnaketo nousivat luokassaan aamupäivän erikoiskokeiden aikana kuudenneksi. Ralli jäi kuitenkin kesken erikoiskokeella 13, joka oli toiseen kertaan ajettu, pitkä ja legendaarinen Panzerplatte.

– Laturin hihna katkesi ja virran loputtua meidän oli lopulta pysähdyttävä vaihtamaan se. Sitä on onneksi harjoiteltu Hyundain kanssa, joten se sujuu. Sitten iski kuitenkin turbo-ongelma, ja meidän oli keskeytettävä lauantain osalta. Se oli iso pettymys, sillä olimme nousseet jo kuudenneksi.

Auto saatiin yötauolla kuntoon, joten Huttunen starttasi mukaan sunnuntain lenkille Ralli2-säännön turvin. Keskeytyksen myötä sijoitus luokassa oli lopulta kahdestoista.

– Asfalttirallikokemusta nelivetoisella autolla oli nolla kilometriä ennen tänne tuloa, joten siihen voi olla tyytyväinen, että nyt sitä tuli lisää. Oma vauhtini oli ihan OK ja se kehittyi kisan aikana. Kilpailun taso oli kova, erot kärjessä pieniä ja yllättävän moni kuljettaja pystyi hyviin aikoihin.

Jari Huttusen ja Antti Linnakedon MM-ohjelma Hyundain kehitysohjelmassa jatkuu lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettavalla Walesin MM-rallilla.

Lisätietoja: 
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

15.8.2018

Jari Huttunen hakee hyvää tulosta Saksan MM-rallista

Rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla Saksan osakilpailulla. Jyväskylän MM-rallissa WRC2-luokan kakkoseksi ajanut Jari Huttunen lähtee ensimmäistä kertaa Hyundailla asfalttiralliin. Tavoitteena Huttusella ja kartanlukija Antti Linnakedolla on auton kehitystyön ja kokemuksen kartuttamisen lisäksi hätyytellä luokan kärkisijoituksia. Jyväskylän hyvän tuloksen myötä WRC2-luokan MM-pisteissä kuudenneksi noussut kuljettaja viihtyy hyvin asfalttiralleissa.

–  Tietysti tavoitteena on kerätä kokemusta, mutta jos maalissa olemme luokan palkintokorokkeella niin siihen voi olla todella tyytyväinen. Kilpailu on erittäin kovaa, sillä täällä on mukana monta hyvin asfaltilla ajavaa kuljettajaa.

Huttunen on kilpaillut Saksan MM-rallissa kaksi kertaa. Vuonna 2016 hän ajoi Opel-merkkiluokan voittoon ja varmisti samalla sarjan mestaruuden. Viime vuonna Huttunen voitti täällä R2-luokan autolla luokkansa ylivoimaisesti. Nyt edessä on uusi haaste, kun alla on ensimmäistä kertaa asfaltilla Hyundai i20 R5.

– Tämä on kauden toinen MM-osakilpailu, josta meillä on aiempaa kokemusta ja asfalttiralleissa ajaminen on sujunut, joten siinä mielessä lähtökohdat ovat hyvät. Tämä on kuitenkin ensimmäinen asfalttirallini Hyundailla ja ylipäätään nelivetoisella ralliautolla, joten opittavaa riittää. Ajoimme ennen kilpailua noin 300 kilometriä testiä ja pikkuhiljaa auto osuu paremmin käteen, Huttunen kertoo.

Saksan MM-ralli starttaa torstai-iltana St. Wendelin yleisöerikoiskokeella. Kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13.18. Kaikkiaan rallissa on 18 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 325. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo ajavat kilpailussa numerolla 40.

– Meillä on täältä hyvät tulokset alla kahdelta edelliseltä vuodelta, joten hyvillä fiiliksillä lähdemme matkaan. Keliolosuhteet ovat vaihtelevat ja minulle sopii sekä kuiva että märkä asfaltti, tärkeintä olisi, että olosuhteet pysyisivät kaikille tasapuolisina erikoiskokeiden aikana. Hieno ja vaativa kisa on jälleen edessä.

Lisätietoja: 
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

29.7.2018

Jari Huttunen nappasi WRC2-luokan kakkossijan Jyväskylän MM-rallista

Sunnuntaina päättynyt Jyväskylän MM-ralli oli suomalaisjuhlaa WRC2-luokassa. Hyundai-kuljettaja Jari Huttunen ajoi luokan kakkosijalle reilun minuutin luokkavoittaja Eerik Pietarista jäljessä. Jyväskylän kakkossija oli Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon ensimmäinen palkintokorokesijoitus Hyundai i20 R5-autolla tämän vuoden MM-sarjassa. Samalla pari nousi WRC2-luokan MM-pisteissä kuudenneksi. Viime vuonna Jyväskylässä WRC2-luokan voittanut Huttunen oli kilpailun maalissa kakkossijaansa tyytyväinen.

– Tämä on loistava ralli ja reitti oli tänä vuonna haastava, joten oli hienoa ajaa Hyundailla ensimmäistä kertaa MM-sarjan palkintokorokkeelle juuri Jyväskylässä. Kotiyleisön edessä kilpaileminen tuo hyvän fiiliksen, joten kauden paras tulos tuli juuri oikeassa paikassa, Jari Huttunen sanoo.

Perjantaina Huttunen ja Linnaketo saapuivat ensimmäisten metsäerikoiskokeiden jälkeiseen huoltoon WRC2-luokan viidentenä. Iltapäivän lenkillä he nostivat vauhtiaan, joten yötauolle tultaessa he olivat luokassa kolmantena. Lauantaina Huttunen ja Skodalla kilpaileva Ole Christian Veiby kävivät kovaa sekuntikamppailua luokan kolmossijasta. Kädenvääntö päättyi päivän toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle , kun Veiby ajoi ulos ja Huttunen nousi kolmanneksi. Päivän päätöserikoiskokeella sijoitus parani vielä pykälällä, kun rikkinäisellä autolla erikoiskokeen läpi nilkuttanut Kalle Rovanperä putosi kärjestä neljännelle sijalle. Viimeiseen kilpailupäivään lähdettäessä Huttusen ja Linnakedon toinen sija oli aikaerojen puolesta turvattu, joten he ajoivat sunnuntain neljä erikoiskoetta ilman riskejä.

–  Säädimme kisan aikana auton iskunvaimennusta ja auto sopi käteen paremmin. Perjantai-iltapäivän ja lauantain vauhtiin olen ihan tyytyväinen. Meillä ei ollut ongelmia viikonlopun aikana ja se oli todella tärkeää tuloksen kannalta. Meiltä on puuttunut hiukan vauhtia terävimpään kärkeen verrattuna, mutta kehitystyö on ollut johdonmukaista.

Jari Huttusen ja Antti Linnakedon MM-ohjelma jatkuu 16.-19. elokuuta ajettavassa Saksan MM-rallissa. Saksa on Huttusen ensimmäinen MM-sarjan asfalttiralli Hyundain ratissa ja sitä ennen hän ajaa asfalttitestit Saksassa.

Lopputulokset Neste Rally Finland 2018 WRC2-luokka top 5:
1. Eerik Pietarinen – Juhana Raitanen, FIN, Skoda Fabia R5, 2:45:18.4
2. Jari Huttunen – Antti Linnaketo, FIN, Hyundai i20 R5, +1:06.8
3. Gus Greensmith – Graig Parry, GBR, Ford Fiesta R5, +2:34.9
4. Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen, FIN, Skoda Fabia R5, +2:36.8
5. Pierre-Louis Loubet – Vincent Landais, FRA, Hyundai i20 R5 +4:05.0

Lisätietoja: 
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

24.7.2018

Jari Huttunen hakee Jyväskylästä ehjää kisaa

Viime vuonna Jyväskylän MM-rallissa WRC2-luokan voittanut Jari Huttunen lähtee torstaina puolustamaan ykköstilaansa Hyundai i20 R5 -autolla. Tällä kaudella Hyundain nuorten kuljettajien kehitysohjelmassa MM-sarjaa kiertävä Huttunen on kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa matkassa varovaisin tavoittein mutta luottavaisin mielin.

– Viime vuonna olimme haastajia ja vauhtimme yllätti varmasti monet. Tänä vuonna tilanne on tietysti toinen, kun meillä on ykkössija puolustettavana. Paineita emme siitä kuitenkaan ota vaan lähdemme ajamaan omaa ajoa. Ehjä kisa on päätavoite, sillä tänä vuonna meillä on ollut niin paljon erilaisia murheita, että nyt olisi hyvä päästä ilman ongelmia maaliin.

Jyväskylän MM-rallissa WRC2-luokan taso on tänä vuonna jälleen erittäin kova, joten Hyundai-parivaljakko tietää, että kärkitaisteluun päästäkseen kaiken pitää toimia lähdöstä maaliin ja vauhdin on löydyttävä heti.

– Jyväskylä on niin nopea ralli, että täällä ei voi tarkkailla tai taktikoida vaan kaasu on oltava koko ajan pohjassa. Reittiä katsoessa perjantai-iltapäivä näyttää etukäteen sellaiselta, että silloin on ratkaisun paikkoja.

Huttunen on tällä kaudella ajanut Hyundailla kolme MM-rallia. Kausi alkoi helmikuussa Ruotsista, josta kotiin tuomisena oli pienen ulosajon jälkeen luokan kuudes sija. Meksikon osakilpailussa maaliskuussa matka katkesi kaksi kertaa teknisiin ongelmiin, mutta Ralli2-säännön turvin saaliina oli jälleen kuutostila. Toukokuussa ajettu Portugalin ralli jäi myös kesken auton raidetangon katkettua, ja uudelleen matkaan lähtenyt pari oli lopulta luokassa vasta sijalla 12. Kolmen ajamansa osakilpailun jälkeen Huttunen ja Linnaketo ovat keränneet 16 MM-pistettä ja ovat sarjapisteissä sijalla 15. Jyväskylästä he hakevat kauden parasta tulosta.

– Kyllä Jyväskylä on tämän kauden odotetuin ralli. Tämä on kotikisa, jossa on paljon tuttuja kannustamassa ja täältä on sekä kokemusta että hienoja muistoja viime vuodelta. Ajoimme tätä varten kaksi päivää testejä sekä Rally Estonian Virossa, ja niiden perusteella automme kehittyy koko ajan paremmaksi. Luokan lähtöluettelo on erittäin nimekäs, joten ennustaminen on vaikeaa, mutta toivottavasti olemme sunnuntai-iltapäivällä maalissa ehjällä ajolla ja mahdollisimman korkealla.

Jyväskylän MM-ralli starttaa torstai-iltana kello 19:00 Harjun legendaarisella kaupunkierikoiskokeella. Maaliin Jyväskylän Paviljonkiin kilpailijat saapuvat sunnuntaina iltapäivällä kello 16:00. Kaikkiaan rallissa ajetaan 23 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 317. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo ajavat kilpailussa numerolla 38.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
16.7.2018

Testikisasta toinen sija ja lisää vauhtia

Viikonloppuna Virossa ajettu kaksipäiväinen Rally Estonia oli Jari Huttuselle ja kartanlukija Antti Linnakedolle testikilpailu ennen heinäkuun lopussa ajettavaa Jyväskylän MM-rallia. Hyundai i20 R5:llä ajava nuori lupaus nappasi kisasta R5-luokan toisen sijan ja ajoi samalla yleiskilpailun viidenneksi. Eroa R5-luokan voittaneeseen Eerik Pietariseen oli hyvän taistelun jälkeen maalissa 18 sekuntia. Huttunen kellotti kisassa luokan pohja-ajan seitsemälle erikoiskokeelle.

– Hyvä testiralli ja saimme loppua kohti vauhtia parannettua, kun muutimme iskunvaimennusta. Nyt olemme menossa säätöjen kanssa oikeaan suuntaan, mutta pitoa pitää vielä löytää lisää. Auto toimi hienosti eikä kova kuumuuskaan aiheuttanut mitään ylimääräisiä ongelmia, Huttunen sanoo.

Ensimmäistä kertaa Virossa kilpaillut Huttunen oli tyytyväinen kokemaansa. Kaksipäiväinen kilpailu oli hyvä testirupeama ennen kotikisaa, josta on viime vuodelta WRC2-luokan voitto puolustettavana.

– Tämä kisa oli uusi tuttavuus ja se yllätti positiivisesti. Erikoiskokeet olivat hyviä ja niille oli rakennettu hyppyreitä, jotka olivat mielestäni hyvin samanlaisia kuin Suomessa. Hyödyllinen ja mukava kilpailu Jyväskylää silmällä pitäen. Siihen valmistautuminen jatkuu nyt testien merkeissä Keski-Suomessa.

Lisätietoja: 
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

12.7.2018

Jari Huttunen testimielellä Rally Estoniaan

Hyundain nuorten kuljettajien kehitysohjelmassa rallin MM-sarjan WRC2-luokassa ajava Jari Huttunen kilpailee Virossa viikonloppuna ajettavassa Rally Estoniassa. Ralli on Huttuselle ja kartanlukija Antti Linnakedolle testikilpailu kahden viikon päästä ajettavaan Jyväskylän MM-ralliin, jossa kaksikko puolustaa WRC2-luokan voittoa viime vuodelta. Tulostavoitteita tämän viikonlopun kisaan ei ole asetettu vaan pari keskittyy säätämään Hyundai i20 R5-autoa Jyväskylää varten.

– Nyt lähtökohta on erilainen kuin yleensä, sillä voittoa ei tavoitella hampaat irvessä. En ole aikaisemmin kilpaillut Virossa, joten olosuhteet ovat uudet, mutta uskon, että tästä kilpailusta paljon hyötyä Jyväskylää varten. Tärkeintä on saada kehitettyä autoa entistä paremmaksi. Teemme töitä erityisesti iskunvaimennuksen ja auton ajokorkeuden parissa.

Toukokuussa ajetun Portugalin MM-rallin jälkeen Huttunen on testannut Hyundaitaan asfaltilla. Viron viikonlopun jälkeen luvassa on vielä yksi testipäivä ennen torstaina 26. heinäkuuta käynnistyvää kotikisaa.

– Viime vuonna ajoin ennen Jyväskylää testikisana AutoGlym-rallin, joka oli samalla ensimmäinen nelivetokisani. Siellä ajoimme muutamia hyviä pätkäaikoja ennen kuin keskeytimme ulosajoon. Jyväskylästä tuli sitten kuitenkin voitto. Nyt taktiikka on erilainen, tarkoituksena ei ole huimistella ja nyt minulla on viime vuoteen verrattuna paljon enemmän kokemusta R5-luokan autosta.

Rally Estonia ajetaan viikonloppuna Otepään kaupungin ympäristössä. Ralli alkaa lauantaiaamuna kello kahdeksalta ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Kahden päivän aikana ajetaan 16 erikoiskoetta ja 146 EK-kilometriä. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat rallissa numerolla 6.

Lisätietoja: 
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

20.5.2018

Jari Huttusen Portugalin MM-ralli täynnä teknisiä murheita

Tekniset ongelmat sävyttivät WRC2-luokassa Hyundailla kilpailevan Jari Huttusen ajoa sunnuntaina päättyneessä Portugalin MM-rallissa. Parhaimmillaan luokan neljännelle sijalle nousseen nuoren suomalaiskuljettajan kilpailu päättyi keskeytykseen perjantaina erikoiskokeella kuusi, kun auton raidetangon pultti katkesi. Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo jatkoivat lauantaina kilpailua Ralli2 -säännön turvin ja ajoivat lopulta kilpailun maaliin WRC2-luokan sijalla 12. Viikonlopun parasta antia olivat viimeisenä kilpailupäivänä ajetut lupaavat erikoiskoeajat.

– Perjantaina meillä oli kaksi rengasrikkoa, joista varsinkin jälkimmäisessä menetimme rutkasti aikaa, kun jouduimme vaihtamaan renkaan erikoiskokeella. Kutospätkällä sitten urassa oli kivi ennen oikealle kääntyvää mutkaa, raidetangon pultti napsahti poikki ja autosta tuli ohjauskyvytön, joten peli oli sillä selvä.

Lauantaina uudelleen kisaan mukaan startanneen Huttusen autossa oli myös erilaisia ongelmia, ja hän joutui ajamaan alhaisilla turbon ahtopaineilla moottorin säästämiseksi. Lisäharmia lauantaille tuli päivän toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, kun auton pohjapanssari irtosi ja vauhtia oli hidastettava entisestään.

Sunnuntaina auto toimi paremmin ja erikoiskoeajat olivat kilpailukykyisempiä, parhaimmillaan Huttunen ylsi luokan kolmanneksi nopeimpaan aikaan. Hän ei kuitenkaan ollut tyytyväinen viikonloppuunsa.

– Kyllä kouluarvosana tälle kisalle on kutonen. Kilpailun olosuhteet olivat erittäin vaativat kehitysvaiheessa olevalle autolle, ja käytännössä meillä oli ongelmia koko ajan eikä rikkinäisellä autolla voi ajaa täysillä. Sunnuntaina sentään pääsimme ajamaan hetkittäin puhtaasti ja silloin kellokin tykkäsi. Kokemustahan tästä reissusta kuitenkin karttui sekä autolle että kuljettajalle, toivottavasti jatkossa ongelmia on vähemmän. Nyt reitti on sekä nuotitettu että ajettu melkein kokonaan kilpailuolosuhteissakin läpi, joten tästä oli hyötyä tulevaisuutta varten.

Jari Huttusen ja Antti Linnakedon seuraava MM-ralli Hyundain kehitysohjelmassa on heinäkuun lopussa ajettava kotoinen Jyväskylä, jossa he puolustavat viime vuoden voittoa.  WRC2-luokan MM-pisteissä he ovat tällä hetkellä sijalla 13.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

16.5.2018

Jari Huttunen jahtaa kärkisijoja Portugalin MM-rallissa  

Nuori suomalaiskuljettaja Jari Huttunen starttaa torstaina Portugalissa WRC2-uransa viidenteen MM-ralliin. Hyundai i20 R5-autolla tehdastallin kehitysohjelmassa kilpaileva kuljettaja koittaa kisassa kiilata luokan kärkivauhtiin. Portugali on Huttusen neljäs ralli Hyundailla ja nyt tähtäimessä on ennen kaikkea ehjä kilpailu ja sen myötä hyvä tulos.

– Tavoitteena on ajaa luokan voittovauhtia, mutta yhtä tärkeää on päästä ajamaan puhdas kilpailu ilman ongelmia. Jos se onnistuu ja olemme maalissa palkintokorokkeella, voin olla kisaan tyytyväinen. Luokan taso on tässä kisassa erittäin hyvä, joten kovaa pitää ajaa, jotta tavoite toteutuu.

Portugalin MM-ralli on sekä Huttuselle että kartanlukija Antti Linnakedolle uusi kilpailu. Rallin reitti on pysynyt samana viime vuoteen verrattuna, joten kokeneille kuljettajille siitä on etua.

– Minulle reitti on tuttu etukäteen vain videoilta. Olen niitä jonkin verran katsonut, mutta niiden hyödyllisyydestä voi olla montaa mieltä. Varmasti siitä on jotakin apua, mutta eihän niistä täysin realistista kuvaa reitistä saa. Kovia vastustajia ovat muun muassa Pontus Tidemand, Gus Greensmith ja Juuso Nordgren. Heistä ainakin Tidemandilla on kokemusta täältä.

Edellisessä osakilpailussa Meksikossa Huttusen ja Linnakedon ralli päättyi kaksi kertaa tekniseen vikaan. Ralli2-säännön myötä he ajoivat maaliin luokkansa kuudensina. Meksikon MM-rallin jälkeen autoa on kehitetty edelleen.

– Automme kehitystyö etenee askel askeleelta parempaan suuntaan ja ajettavuus on nyt jälleen parempi kuin aikaisemmin. Meksiko oli kaikille autoille erittäin rankka osakilpailu, mutta Portugali on toivottavasti vähän helpompi sillä saralla.

Portugalin MM-rallissa ajetaan 20 erikoiskoetta ja 358 erikoiskoekilometriä, ja se käynnistyy torstai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella, joka ajetaan Lousadan rallicrossradalla. Rallin päätöserikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 14:18 alkaen. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat rallissa numerolla 35.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

12.3.2018

Jari Huttusen Meksikon MM-ralli oli ongelmien sävyttämä

Hyundain WRC2-kuljettaja Jari Huttusen kilpailu Meksikon MM-rallin WRC2-luokassa meni teknisten ongelmien myötä alakanttiin. Kärkikaksikkoon luokassaan tähdännyt suomalaislupaus keskeytti rallin aikana kaksi kertaa tekniseen vikaan. Parhaimmillaan Huttunen oli yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa WRC2-luokassa kolmantena ja erikoiskokeilla he kirjauttivat niin ikään kolmanneksi nopeimpia aikoja.

Perjantaina Hyundain kehitysohjelmassa kilpaileva suomalaispari taisteli luokkansa kakkossijasta Iso-Britannian Gus Greensmithin kanssa, kunnes matka katkesi kuudennella erikoiskokeella.

– Auton keula osui keskellä tietä olleeseen kiveen ja jäähdytin hajosi, joten pyyhe oli heitettävä perjantain osalta kehään. Ennen sitä auto oli muun muassa välillä vain kaksivetoinen voimansiirron ongelmien takia ja yksi rengasrikkokin mahtui matkaan.

Lauantaille parivaljakko Huttunen-Linnaketo starttasi uudelleen matkaan Ralli2-säännön turvin. He pääsivät ajamaan kolme erikoiskoetta, mutta sen jälkeen ralli jäi toistamiseen kesken.

– Bensatankissa oli vuoto ja turvallisuussyistä meidän oli keskeytettävä huoltoparkkiin. Auto on uusi ja siinä oli tässä vaativien olosuhteiden rallissa erilaisia lastentauteja, joten puhdasta kisaa ei valitettavasti päästy ajamaan koko kisan aikana yhdelläkään erikoiskokeella.

Sunnuntaina suomalaiskaksikko pääsi ajamaan päivän kaikki kolme erikoiskoetta ja pääsi maaliin. Kahden keskeytyksen myötä sijoitus oli WRC2-luokan MM-pisteistä ajaneiden joukossa kuudes. WRC2-autojen ylivoimaiseen voittoon ajoi luokan hallitseva maailmanmestari Pontus Tidemand.

Huttusen Meksikon oppireissuun mahtui kisan aikana yksi ajovirhe. Torstai-illan yleisöerikoiskokeella hän pyörähti ja menetti 15 sekuntia.

– Se oli minulta idioottimainen ajovirhe, tien pinta oli liukkaampi kuin kuvittelin ja sitten mentiin. Rallin aikana autossa oli koko ajan sen verran ongelmia, että ainoastaan joissakin väliajoissa vauhti oli kohdallaan. Nyt on kuitenkin nämä tiet nuotitettu ja osa ajettu kisavauhtiakin läpi.

Seuraavan kerran Jari Huttunen kilpailee Hyundailla MM-sarjassa toukokuussa Portugalin rallissa. WRC2-luokan MM-pisteissä hän on kahden ajamansa kilpailun jälkeen kuudentena.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.jarihuttunenracing.fi
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

Liite:

Julkaisuvapaat kuvat / Jari Huttunen-Antti Linnaketo Hyundai i20 R5 Kuvat: Hyundai Motorsport
Lisää julkaisuvapaita kuvia: http://jagi.kuvat.fi/kuvat/

 

8.3.2018

Ehjä ralli ja kärkikaksikkoon kiilaaminen Jari Huttusen tähtäimessä Meksikon MM-rallissa  

Jari Huttusen MM-rallikausi jatkuu perjantaina käynnistyvällä Meksikon MM-rallilla, josta 24-vuotias Hyundai-kuljettaja tavoittelee kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa ehjää suoritusta ja sijoitusta WRC2-luokan kärkikaksikkoon.

Ruotsin MM-rallissa luokkansa kuudenneksi sijoittunut Huttunen on WRC2-luokan MM-pisteissä kymmenentenä. Ruotsissa luokan palkintokorokesijoitus valui lumihankeen, joten nyt syväjäämieheksi tituleerattu Kiuruveden kasvatti aikoo pitää pään kylmänä.

– Tavoitteenamme on ajaa puhdas kilpailu ja saada sitä kautta hyvä tulos. Lähdemme ajamaan omaa perusvauhtiamme, ja sijoittuminen kahden parhaan joukkoon luokassa on tyydyttävä lopputulos.  Suurimmat haasteet ovat varmasti meille täysin uudet tiet ja lämpötila. Korkealla vuoristossa tehonpuute vaivaa autoja ja olosuhteet ovat muutenkin rankat, joten erityisesti koneen ja jarrujen lämpötilaa pitää muistaa tarkkailla.

Ruotsin MM-rallin jälkeen Huttusen Hyundai i20 R5 harppasi askeleen eteenpäin moottorin osalta. Myös auton alustan kanssa on kilpailuiden välissä tehty töitä.

– Saimme tähän kilpailuun moottorin uuden kehitysversion, mutta näissä olosuhteissa tehoa on kuitenkin vähemmän. Ajettavuutta koitamme kehittää koko ajan. Teiden kunto on sellainen, että todennäköisesti koko aikaa ei voi ajaa täysillä, jotta auto kestää maaliin asti, Huttunen sanoo.

Jari Huttusen manageri Marcus Grönholm sijoittui omalla urallaan Meksikon MM-rallissa parhaimmillaan toiseksi. Hänen neuvonsa Huttuselle on selvä.

– Malttia, malttia, malttia, nyt on mahdollisuus hyviin pisteisiin. He ovat siellä nyt ensimmäistä kertaa, joten paljon on uutta ja nuotit ovat varmasti alkuun vähän hukassa. Ja kyllä tässä muutamia muitakin vinkkejä on Jarille etukäteen annettu, Grönholm sanoo.

Varhain perjantaina Suomen aikaa alkavassa ja sunnuntai-iltana päättyvässä Meksikon MM-rallissa ajetaan 22 erikoiskoetta ja 344 erikoiskoekilometriä. Tämä soraralli on olosuhteiltaan yksi rallikauden haastavimmista osakilpailuista. Kilpailu ajetaan kuumissa olosuhteissa ja korkealla merenpinnasta. Ohuen ilman takia turboahdetut autot kärsivät tehonpuutteesta, ja kuumuus saattaa aiheuttaa lämpöongelmia moottoriin ja jarruihin. Kahteen kertaan ajettaessa soratiet voivat myös paikoitellen kulua huonoon kuntoon, joten ajajilta vaaditaan tarkkuutta, jotta autot pysyvät ehjinä. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat rallissa numerolla 32.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

18.2.2018

Jari Huttusen MM-kausi alkoi WRC2-luokan kuudennella sijalla

Sunnuntaina päättynyt Ruotsin MM-ralli toi WRC2-luokassa ensimmäistä täyttä kauttaan ajavalle Hyundai-kuljettaja Jari Huttuselle ja kartanlukija Antti Linnakedolle kuudennen sijan. Kisan aikana Huttunen kellotti kaksi pohja-aikaa. Huttusen sijoitusta heikensi lauantaina erikoiskokeella 11 sattunut ulosajo, jossa aikaa kului lähes viisi minuuttia. WRC2-autojen voittoon ajoi japanilainen Katsuta Takamoto.

– Tulokseen olen pettynyt, mutta ilman virhettä kisa olisi ollut ok. Ensimmäiseksi Ruotsin ralliksemme kisa meni ulosajoa lukuun ottamatta ihan hyvin, vauhti oli vertailukelpoista kokeneempien kuljettajien kanssa, ajo sujui, nuotti osui ja saimme uutta autoa säädettyä koko ajan paremmaksi.

Tasaista työtä kisassa tehnyt Huttunen oli ennen ulosajoaan luokassaan neljäntenä, 18,8 sekuntia kärkeä perässä.

– Ajoimme ulos hitaassa paikassa, kun auton perä nappasi penkkaan kiinni ja keula kääntyi hankeen. Yleisöä ei juurikaan ollut, joten jouduimme itse kaivamaan auton penkasta pois. Vaaraton tilanne, mutta aikaahan sellaisessa kuluu tolkuttomasti.

Ruotsin MM-ralli oli Hyundain nuorten kuljettajien kehitysohjelmassa i20R5-autolla ajavan kiuruvetisen kuljettajan uran neljäs nelivetoralli, ja kilpailun aikana oppia tuli roppakaupalla. Ruotsalaiset erikoiskokeet olivat Huttusen mieleen, vaikka kokemusta niistä oli ennen kisaa ajetuissa testien jälkeen vain 200 kilometriä.

– Yllättävän paljon siellä oli teknisiä osuuksia vauhdikkaiden paikkojen välissä. Palkintokorokepaikka olisi ollut ihan otettavissa, mutta sitä on vaikea sanoa, olisiko vauhtimme vielä riittänyt voittoon. Saimme koko ajan säädettyä alustaa paremmaksi ja uudeksi autoksi Hyundai on mielestäni jo nyt hyvä. Luokan kärjessä erot ovat pieniä ja kyllä siellä tosissaan saa ajaa joka sekunnista.

Jari Huttusen ja Antti Linnakedon kilpailuohjelma jatkuu 8.-11.3. Meksikon MM-rallissa. Ennen kaukaista osakilpailua luvassa on kahden päivän soratestit Portugalissa.

– Autoon on tulossa uusia kehitysosia nopealla aikataululla, Meksikoon saamme muun muassa uuden moottorin. Sinne lähdemme hyvillä mielin ja tavoitteenamme on ilman muuta ajaa puhdas kilpailu.

 

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

14.2.2018

Jari Huttunen tähtää WRC2-luokan kärkitaisteluun Ruotsissa

Nuori suomalaiskuljettaja Jari Huttunen, 24, aloittaa torstaina WRC2-luokan MM-ohjelmansa Ruotsin rallissa Hyundai i20 R5:llä. Hyundain tehdastallin nuorten kuljettajien kehitysohjelmaan viime syksynä valittu Huttunen lähtee Ruotsin lumille haastamaan luokan kokeneemmat kärkikuljettajat.

Ruotsin MM-ralli on vasta Huttusen uran neljäs nelivetoralli. Viime vuonna hän voitti WRC2-luokan osakilpailun Jyväskylässä ja syksyllä 2017 hänet valittiin 15 kanssakilpailijan joukosta Hyundain tehdastallin kehitysohjelmaan. Ensimmäinen startti Hyundailla marraskuussa Walesin MM-rallissa päättyi tekniseen vikaan heti kisan alussa, mutta nyt odotukset ovat korkeammalla.

– Ajoin reilut 200 kilometriä lumitestiä Ruotsissa. Ensimetreillä ei vielä hymyilyttänyt, mutta testin kuluessa saimme autoa säädettyä koko ajan paremmaksi. Hyvillä mielin lähdemme matkaan ja taktiikka on tuttu: voittoa haetaan ja kisa aloitetaan omaa vauhtia ajaen, parin pätkän jälkeen sitten katsotaan, pitääkö tahtia kiristää. Paineita voitosta ei ole, sillä vastus on kova ja me olemme vielä kokemattomia, Huttunen sanoo.

Huttunen ei ole uransa aikana aiemmin kilpaillut Ruotsin MM-rallissa, joten uuden auton lisäksi myös tiet ja olosuhteet ovat nyt uusi haaste.

– Testitien ja katsomieni videoiden perusteella erikoiskokeet vaikuttavat samanlaisilta kuin Suomessa, joten niitä odotan innolla. Managerini Marcus Grönholm antoi hyviä neuvoja auton säätämiseen ja vielä ennen rallia rupatellaan tästä kisastakin, eiköhän sieltä joku vinkkikin tule, sillä hän pärjäsi tässä kisassa aina mainiosti.

Jari Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo kilpailevat kaudella 2018 Hyundain tehdastallin riveissä ja heidän ajattamisestaan vastaa tehtaan satelliittitalli Sarrazin Motorsport. Kauden ohjelma tarkentuu myöhemmin, mutta luvassa on 7-8 MM-rallia ja tavoitteena on uuden sukupolven Hyundai i20 R5-auton kehittämistyön lisäksi menestyminen WRC2-luokan mestaruustaistelussa. Ruotsin rallin jälkeen kausi jatkuu heti maaliskuussa Meksikon MM-rallissa.

– Kokemusta uudesta tiimistäkään ei tietysti vielä tässä vaiheessa ole paljoa, mutta ainakin kilpailuinsinööri teki heti hyvän vaikutuksen meihin. Ruotsi on melkein kotikisa, sillä tänne saapuu paikanpäälle paljon suomalaisia kannustajia aina kotikunnastani Kiuruvedeltä asti. Se tuo varmasti lisää fiilistä ajamiseen.

Ruotsin MM-ralli starttaa torstai-iltana kello 21:00 Suomen aikaa Karlstadin yleisöerikoiskokeella. Kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13.18. Kaikkiaan rallissa on 19 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 314. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo ajavat kilpailussa numerolla 34.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.jarihuttunenracing.fi
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

2017

29.10.2017

Tekninen vika keskeytti Huttusen Walesin rallin heti kättelyssä

Walesin MM-ralliin Hyundain i20 R5-autolla osallistuneen Jari Huttusen ralli päättyi ennen aikojaan, kun auton jäähdytin hajosi kilpailun neljännellä erikoiskokeella perjantaina. Keskeyttämishetkellä Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo olivat RC2-luokan seitsemäntenä ja luokan suomalaiskuljettajista ykkösenä. Eroa luokan kärkipaikkaan oli 46 sekuntia.

– Neljännen erikoiskokeen puolivälissä auton jäähdytin irtosi omia aikojaan kiinnikkeistään ja särkyi, mihinkään emme osuneet vaan tulimme koko ajan nätisti tietä pitkin. Ajoimme pätkän maaliin puoliteholla ja keskeytimme siirtymälle. Moottori kärsi sen verran vaurioita, että autolla ei voinut jatkaa seuraavana päivänä, Huttunen sanoo.

Walesin MM-ralli oli nuoren suomalaislupauksen ensimmäinen kilpailu WRC2-luokan Hyundailla ja samalla vasta ralliuran kolmas nelivetokisa. Tarkoituksena oli hakea kokemusta uudesta autosta ensi vuoden WRC2-luokan MM-sarjaa varten. Tällä kertaa kilpailu jäi kuitenkin lyhyeksi.

– Totta kai aina harmittaa, kun ralli jää kesken. Autossa on potentiaalia, kunhan ajo-ominaisuuksia saadaan kehitettyä paremmin omaan käteeni sopivaksi. Itse asiassa EK-aikamme olivat mielestäni yllättävän hyviä, sillä en ollut omaan ajooni tyytyväinen, rytmi oli hukassa ja tulimme varman päälle.

Jari Huttusen seuraava ralli Hyundain ratissa on helmikuun puolivälissä ajettava Ruotsin MM-ralli. Huttunen kilpailee ensi vuonna 7-8 MM-rallin ohjelman Hyundai Motorsportin nuorten kuljettajien kehitysohjelmassa. Rallien lisäksi tiedossa on paljon testityötä. Huttusen kilpailu- ja testitoimintaa pyörittää Hyundain Motorsportin ranskalainen satelliittitalli Sarrazin Motorsport, joka vastaa uuden sukupolven Hyundai i20 R5-auton kehittämistyöstä.

– Walesin reissun hyvä puoli oli se, että saimme nuotitettua kaikki erikoiskokeet, sillä siitä on takuulla hyötyä ensi vuonna. Vielä enemmän tästä olisi tietysti ollut iloa, jos kaikki pätkät olisi päästy kisavauhtia läpi. Nyt pitää päästä ajamaan mahdollisimman paljon testikilometrejä, jotta olemme iskussa, kun kausi alkaa.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
https://www.walesrallygb.com/home.php

Jari Huttusen taustatiedot:
Ikä: 23
Kotipaikka: Kiuruvesi
Manageri: Marcus Grönholm
Ralliura:
2018: Rallin MM-sarja WRC2-luokassa, Hyundai i20 R5
2017: Rallin EM-sarjan hopeamitali Junior U27-luokassa
2017: Neste Rally FinlandWRC2-luokan voitto
2016: ADAC Opel Rallye Cup –asfalttirallisarjan mestari
2015: Rallin Suomen mestari, luokka SM3
2015: Rallin Tulevaisuuden Tähti -palkinto
2013: Ensimmäinen ralli
AKK Driver Academyn jäsen vuodesta 2013 alkaen
Kartingista 2 Suomen mestaruutta Rotax-luokasta vuonna 2011 ja 2012

 

26.10.2017

Huttunen WRC2-luokan Hyundailla Walesin MM-rallissa

Rallin tuore EM-hopeamitalisti Jari Huttunen kilpailee torstai-iltana alkavassa Walesin MM-rallissa WRC2-luokan Hyundailla. Kesällä Suomen MM-rallissa WRC2-luokan voittanut Huttunen lähtee uransa kolmanteen nelivetokisaan hankkimaan kokemusta uudesta autostaan ensi vuoden MM-sarjaa varten. Kaudella 2018 Huttunen ajaa kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa Hyundai Motorsportin riveissä 7-8 MM-rallia WRC2-luokassa, ja heidän kautensa käynnistyy helmikuussa Ruotsin MM-rallista.

– Walesin MM-ralli on meille hyvä testitilaisuus ensi kautta varten. Tärkeimpinä tavoitteina on kerätä kokemusta ja ajaa ehjästi maaliin. Kerrankin minulle kisa, jossa ei välttämättä hampaat irvessä tavoitella voittoa, Huttunen sanoo.

23-vuotiaan Huttusen ura on edennyt vauhdikkaasti. Vuonna 2015 hän kuittasi Ralli SM -sarjan SM3-luokan mestaruuden etuvetoisella Citroenilla, ja vuonna 2016 oli vuorossa asfaltilla ajetun Opelin merkkisarjan mestaruus Saksassa. Tälle kaudelle mestaruus poiki tehdassopimuksen Opelille EM-sarjaan, josta oli tuloksena hopea kovan kultataistelun jälkeen.

Loppuvuodesta 2016 maailmanmestari Marcus Grönholm otti Huttusen suojatikseen GRX Management Teamiin. Sopimuksen myötä Huttunen pääsi ajamaan kesällä kaksi kilpailua WRC2-luokan Skoda Fabialla. Jyväskylän MM-rallissa hän kuittasi monien yllätykseksi luokkavoiton, ja pääsi sen myötä mukaan Hyundain nuorten kuljettajien testiin. Huttunen voitti monivaiheisen testin, jossa olivat hänen lisäkseen Suomesta mukana Kalle Rovanperä ja Emil Lindholm. Testin jälkeen hänet valittiin Hyundai Motorsportin nuorten kuljettajien kehittämisohjelmaan kaudelle 2018. Se sisältää paljon testityötä ja 7-8 MM-rallia Hyundai i20 R5-autolla.

Walesin ralli käynnistyy torstai-iltana, jolloin ajetaan lyhyt 1,5 kilometrin yleisöerikoiskoe laukkaradalla. Perjantaina suunnataan metsäerikoiskokeille, ja edessä on kolme erikoiskoetta, jotka ajetaan kahteen kertaan. Yksi ratkaisupätkistä on varmasti 35 kilometriä pitkä Hafrenin erikoiskoe. Perjantain lenkki on 119 kilometriä pitkä. Lauantaina on vuorossa rallin pisin päivä, kun rallikaravaani kiertää kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta, ja EK-kilometrejä kertyy peräti 142. Kilpailun päätöspäivänä kaasutellaan vielä viisi erikoiskoetta, joilla on yhteensä mittaa 41 kilometriä. Ralli huipentuu Brenig 2 -erikoiskokeelle, joka on lisäpisteitä jakava Power Stage -pätkä. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat rallissa numerolla 82.

– Luvassa on varmasti haastava kisa, jossa olosuhteet vaihtelevat, kun on mutaa, soraa, vettä ja sumua. Tarkkuutta vaaditaan ja omaa ajoa lähdetään ajamaan. Testiä meillä on alle 100 kilometriä alla, joten alussa on totuttelemista.

 

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538

www.jarihuttunenracing.fi
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.walesrallygb.com/home.php

9.10.2017

Huttuselle EM-hopeaa – kulta karkasi rengasrikkoihin

Viikonloppuna Latviassa ajettu rallin EM-sarjan päätösosakilpailu sujui Junior U27-luokassa suomalaiskomennossa rallin puoliväliin asti. Opel-kuljettaja Jari Huttunen johti luokkaansa 25 sekunnin erolla, ja oli matkalla kohti Euroopan mestaruutta, kunnes kahdeksannella erikoiskokeella kohtalo puuttui peliin ja autosta puhkesi kaksi rengasta. Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon mestaruustaistelu vaihtui läpiajoralliksi, sillä suomalaisparin autossa oli mukana vain yksi vararengas, joten he sinnittelivät kaksi seuraavaa erikoiskoetta yhdellä tyhjällä renkaalla. Rengasrumbassa aikaa tuhraantui niin paljon, että kilpailun maalissa he olivat neljänsiä ja kuittasivat EM-hopeaa. Himmeämpi mitali ei maalissa kultaa jahdannutta Huttusta tyydyttänyt.

– Totta kai olen erittäin pettynyt, mutta tämä on rallia. Yhtään en osaa sanoa, minkä takia renkaat hajosivat, sillä auto ei missään vaiheessa pätkällä käynyt tien ulkopuolella eikä meidän numerollamme tiessä ollut vielä pahoja uriakaan.

Latvian EM-osakilpailussa luokkavoittoon ajoi Huttusen kanssa samassa tiimissä kilpailut brittikuljettaja Chris Ingram, joka nappasi samalla mestaruuden. Luokan kolmanneksi loppupisteissä sijoittui tshekki Filip Mares.

Hopeamitalista huolimatta Huttunen osoitti jälleen Latviassa nopeutensa. Hän kellotti luokassaan eniten pohja-aikoja ja hallitsi kisaa sateiden liukastamilla erikoiskokeilla ilman suuria riskejä.

– Sehän tässä tietysti vielä harmittaa, että saimme nykäistyä tuon miltei puolen minuutin kaulan ilman hulluttelua. Vauhtia olisi ollut varaa kiristääkin tarvittaessa.

Opelin tehdastallissa ajetun vuoden jälkeen Jari Huttusen ja Antti Linnakedon ura jatkuu Hyundai Motorsportin riveissä. Ensi kaudeksi nuorten kuljettajien kehitysohjelmaan valittu pari ottaa WRC2-luokan autoon ”varaslähdön” jo lokakuun lopussa, sillä he kilpailevat Hyundai i20-autolla Britannian MM-rallissa. Jyväskylän MM-rallissa WRC2-luokan voittanut kuljettaja lähtee ensimmäiseen ulkomaiden nelivetokisaansa innolla.

– Siitä tulee hieno ralli, sillä luokan kilpailusta on ilmoittautuneiden listan perusteella tulossa todella kovatasoinen. Uusi auto ja uudet olosuhteet odottavat meitä.

Rallin EM-sarjan Junior U27-luokan loppupisteet 2017:
1. Chris Ingram, Iso-Britannia, 139
2. Jari Huttunen, Suomi, 122
3. Filip Mares, Tshekki, 118
4. Aleks Zawada, Puola, 108
5. Karel Kupec, Tshekki, 64

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
http://2017.lvrally.com/eng

6.10.2017

Jari Huttunen taistelee Euroopan mestaruudesta Latvian EM-rallissa

Latviassa ajetaan viikonloppuna rallin EM-sarjan päätösosakilpailu. Suomalaiskuljettaja Jari Huttunen taistelee Rally Liepaja -nimisessä kilpailussa Junior U27-luokan Euroopan mestaruudesta Opelillaan. Luokan pistetilanne ennen päätöskilpailua on erittäin tasainen, sillä neljällä kuljettajalla on vielä mahdollisuus mestaruuteen. Jari Huttunen hakee kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa kilpailusta voittoa, joka toisi samalla mestaruuden kiuruvetiselle kuljettajalle.

– Sinänsä yksinkertaista, voitto on tavoitteena ja se tulee, kun ajaa kovempaa kuin muut. Nyt otetaan tarvittaessa riskejäkin, jos vauhti ei muuten riitä. Keli näyttää erittäin vaativalta, sillä täällä on satanut paljon ja reitillä voi tapahtua mitä tahansa, Huttunen sanoo.

Hyundai julkisti reilu viikko ennen viimeistä osakilpailua Jari Huttusen sopimuksen ensi kauden MM-sarjaan. Tallipaikka WRC2-luokassa on ajohaalarin taskussa, joten EM-titteli ei aiheuta suuria paineita. Huttunen lähtee päätöskisaan pistekolmosena, ja voitto sekä hyvät päiväkohtaiset lisäpisteet riittävät hänelle mestaruuteen, riippumatta siitä, miten muut mitalikandidaatit ajavat.

– Euroopan mestaruus ei vaikuta loppukauden ohjelmaan mitenkään, mutta totta kai sitä haetaan. Mestaruus on aina mestaruus, joten olen pettynyt, jos en sitä kykene ajamaan. Mielestäni kaikki kolme mestaruudesta kamppailevaa ovat kovia, joten pahinta kilpakumppania en osaa nimetä.

Huttunen ja Linnaketo ovat yhteisellä urallaan kilpailleet kerran aiemmin Latviassa. Vuonna 2015 he ajoivat Citroenilla Rally Talsi -nimisen kilpailun.

– Kyseessä on eri kilpailu, joten tässä kisassa siitä ei ole varsinaisesti hyötyä. Soralla kuitenkin ajetaan kuten silloinkin ja Suomen teihin verrattuna nämä erikoiskokeet ovat tasaisempia ja nopeampia.

Latvian EM-osakilpailu ajetaan Liepajan kaupungin ympäristössä. Rallissa ajetaan 13 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 204 kilometriä. Kilpailun lähtö on perjantai-iltana kello 20.30 ja ensimmäinen erikoiskoe starttaa lauantaina kello 10.00. Lauantaina ajetaan seitsemän ja sunnuntaina kuusi erikoiskoetta. Maalissa kilpailijat ovat sunnuntaina kello 16.10 paikallista aikaa. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat rallissa numerolla 20.

Rallin EM-sarjan Junior U27-luokan pistetilanne, top 5 5/6:
1. Filip Mares, Tshekki, 117
2. Chris Ingram, Iso-Britannia, 115
3. Jari Huttunen, Suomi, 106
4.  Aleks Zawada, Puola, 99
5. Karel Kupec, Tshekki, 62

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
http://2017.lvrally.com/eng

 

27.9.2017

Jari Huttunen Hyundain tehdaskuljettajana rallin MM-sarjaan  2018

23-vuotias kiuruvetinen rallikuljettaja Jari Huttunen on valittu Hyundai Motorsportin kuljettajien kehitysohjelmaan. Valinnan myötä Huttunen ajaa rallin MM-sarjassa kaudella 2018 Hyundain i20 R5-autolla.

Huttunen raivasi tiensä Hyundain kuljettajaksi voittamalla tallin tänä syksynä järjestämän nuorten kuljettajien kykyjenetsintäkilpailun, johon valittiin 15 nuorta ja lupaavaa kuljettajaa eri maista. Kaksivaiheisen testin toiseen osaan valittiin kahdeksan kuljettajaa, jotka ajoivat Hyundailla soralla ja asfaltilla. Testitulosten perusteella Hyundai valitsi Jari Huttusen kuljettajakseen.

– Tallipaikan saaminen näin menestyneestä tiimistä antaa minulle mahdollisuuden keskittyä täysin ajamiseen ja harjoittelemiseen sekä kuljettajana kehittymiseen. Vaikka olenkin päässyt ajamaan vain hetken i20 R5 -autolla, niin sain siihen nopeasti hyvän tuntuman ja pystyin ajamaan hyvin vaikeissakin olosuhteissa. Odotan todella paljon tulevaa kilpailukautta, Huttunen kommentoi.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

17.9.2017

Jari Huttunen toiseksi Italian EM-rallissa

Sunnuntai-iltana päättynyt Italian EM-ralli toi Suomeen kakkossijan, kun Kiuruveden Jari Huttunen ajoi kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa toiseksi Junior U27-luokassa. Lauantain lenkin jälkeen kisaa johtanut Opel-kuljettaja Huttunen taipui tiukassa sekuntikamppailussa 4,9 sekuntia luokan voittaneelle tshekkikuljettaja Filip Maresille, joka kilpailee Peugeotilla. Luokkakolmoseksi ajoi Huttusen tiimikaveri Chris Ingram, joka jäi voittajasta 33,4 sekuntia. Marcus Grönholmin suojatti ei ollut kakkossijaan täysin tyytyväinen.

– Sunnuntaiaamun kaksi ensimmäistä erikoiskoetta ratkaisivat tällä kertaa pelin Maresin hyväksi. Jäimme niillä hänelle yhteensä N sekuntia. En tiedä, valitsimmeko väärät renkaat vai mikä oli, mutta joka tapauksessa ajo ei sujunut niin että kello olisi siitä tykännyt. Maresin vauhti oli yllätys, sillä nyt emme ihan ehtineet hänen kyytiinsä, vaikka täysillä yritimme tulla.

Italian osakilpailussa U27-luokan kärkitaistelu oli totuttuun tyyliin erittäin tasaväkinen. Luokkaa johti rallin aikana kolme kuljettajaa, sillä Maresin ja Huttusen lisäksi kärjessä vieraili myös Ingram. Pistekärjessä kisaan lähteneen Puolan Aleks Zawadan ralli päättyi tekniseen vikaan lauantaina. Hänen keskeytyksensä myötä luokan EM-pistetilanne tiivistyi entisestään, ja Huttusella on edelleen mahdollisuus Euroopan mestaruuteen, vaikka tavoitteena ollut voitto jäi tulematta. Viimeinen osakilpailu ajetaan lokakuun 6.-8. päivä Latviassa ja alustana on sora.

– Latvian ralliin tuntuu ainakin tässä vaiheessa helpommalta lähteä kuin Italian asfaltille. Toki nyt on taas ajettu tällä autolla lähinnä asfaltilla, joten saa nähdä miten auto osuu käteen kisan alussa. Pistetilanteesta en vielä ole täysin selvillä, mutta joka tapauksessa on selvää, että voitto pitää sieltä saalistaa, jotta mestaruuteen on edes mahdollisuus.

Vaikka Italian rallista tuli lopulta kelpo tulos, jäi voittoa jahdanneelle Huttuselle kilpailusta sekava vaikutelma. Lauantaina rallissa peruttiin luokan osalta useita erikoiskokeita.

-Ajoimme lauantaina 470 kilometriä siirtymiä ja 30 kilometriä erikoiskokeita, joten eihän sellainen nyt ainakaan ajorytmiä paranna. Maaliintulon jälkeen poliisisaattue ohjasi meidät väärään suuntaan, ja aikamme heidän kanssaan seikkailtuamme myöhästyimme palkintojenjakotilaisuudesta kaksi tuntia, Huttunen kertaa.

Italian EM-ralli Junior U27 –luokan lopputulokset top5:
1) Filip Mares, Tshekki, Peugeot 208 R2, 02:10:15.3
2) Jari Huttunen, Suomi, Opel Adam R2, + 4,9
3) Chris Ingram, Iso-Britannia, Opel Adam R2, +33,4
4) Karel Kupec, Tshekki, Peugeot 208 R2, + 2.40,0
5) Klausz Kristöf, Unkari, Peugeot 208 R2, + 05.20,5

Junior U27-luokan pistetilanne, top 5 5/6:
1. Filip Mares, Tshekki, 117
2. Chris Ingram, Iso-Britannia, 115
3. Jari Huttunen, Suomi, 106
4.  Aleks Zawada, Puola, 99
5. Karel Kupec, Tshekki, 62

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

15.9.2017

Jari Huttunen Italian EM-rallissa: ”Kaikki tai ei mitään”

Nuoren suomalaiskuljettaja Jari Huttusen taistelu rallin EM-sarjan Junior U27-luokan voitosta jatkuu viikonloppuna Italian EM-rallissa. Sarjapisteissä neljäntenä olevan Huttunen tarvitsee Italiasta voiton pysyäkseen mukana mestaruustaistelussa, sillä sarjassa on jäljellä enää kaksi osakilpailua. Hän lähtee kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa kilpailuun luottavaisin mielin.

– Tilanne on selkeä, vain voitto riittää. Voitostahan sitä aina ajetaan, joten siinä mielessä tässä ei ole mitään uutta, enkä ota tilanteesta paineita. Aloitamme omalla vauhdilla ja kiristämme tarvittaessa, Huttunen sanoo.

Huttusen edellinen EM-ralli Tshekeissä päättyi ulosajoon luokan kakkossijalta, ja sen myötä hän putosi sarjan pistetaulukossa kakkossijalta neljänneksi. Kärkipaikkaan on eroa 24 pistettä.

– Tshekin ulosajo oli pistetilanteen kannalta takaisku, mutta mitään mörköä siitä ei jäänyt mieleen kummittelemaan. Nuotituksen perusteella täällä on hyvin vaihtelevat tiet ja uskon, että pääsemme hyvään vauhtiin. Taistelu on tässä luokassa tiukkaa, joten luvassa on hyvä kamppailu.

Jari Huttunen valittiin tänä syksynä mukaan Hyundain nuorten kuljettajien testiin, jossa etsitään kuljettajaa merkin WRC2-autoon ensi kaudeksi. Kahdeksan jäljellä olevaa kuljettajaa osallistui alkuviikosta Ranskassa järjestettyyn kaksipäiväiseen ajokokeeseen, jossa ajettiin sekä asfaltilla että soralla. Hyundai julkaisee voittajan lähiviikkojen aikana.

Rallin EM-sarjan juniorien toiseksi viimeinen osakilpailu on asfaltilla ajettava Rally di Roma Capitale. Rallissa ajetaan 12 erikoiskoetta, joille kertyy mittaa yhteensä 199 kilometriä. Kilpailu käynnistyy perjantai-iltana ajettavalla lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Lauantaina ajetaan viisi ja sunnuntaina kuusi erikoiskoetta. Maalissa kilpailijat ovat sunnuntaina kello 17 paikallista aikaa. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat rallissa numerolla 29.

Rallin EM-sarjan pistetilanne, luokka U27, 4/6:
1. Aleks Zawada, Puola, 99
2. Chris Ingram, Iso-Britannia, 96
3. Filip Mares, Tshekki, 84
4. Jari Huttunen, Suomi, 75
5. Bugra Banaz, Turkki, 56

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

27.8.2017

Jari Huttusen kärkitaistelu katkesi ulosajoon

Suomalaiskuljettaja Jari Huttunen lähti viikonloppuna ajetussa Tshekin EM-rallissa jahtaamaan voittoa ja EM-sarjan Junior U27-luokan kärkipaikkaa. Tällä kertaa Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon kilpailu päättyi jo lauantaina iltapäivällä rallin neljännellä erikoiskokeella ulosajoon. Opelin tehdastallin Adam R2:lla kilpaileva Huttunen oli keskeytyshetkellä luokassa toisena vain 1,2 sekuntia kärkipaikasta. Hän johti kilpailua kaksi ensimmäistä erikoiskoetta, mutta kolmannella erikoiskokeella hän ajoi edellä lähteneen auton kiinni ja ohituksessa kului sen verran aikaa, että kärkeen ehätti puolalaispilotti Aleks Zawada.

– Huolimattomuusvirhe hitaassa oikealle kääntyvässä mutkassa, jossa oli irtosoraa. Auton perä lähti vähän irti enkä ehtinyt korjata luisua ajoissa kapealla tiellä, joten sisäpuolen renkaat putosivat reunakiven yli. Siinä kohdassa oli puolentoista metrin pudotus pieneen puroon, jonne auto kellahti katolleen. Sitä tuskin olisi saatu nostettua edes suomalaisten rallikatsojien voimin.

Huttusella oli Tshekeissä hyvä mahdollisuus nousta EM-sarjan kärkeen, sillä hänen pahin kilpakumppaninsa Chris Ingram keskeytti jo perjantai-iltana auton eturipustuksen petettyä. Ingram jatkoi kilpailua lauantaina, mutta aikarangaistuksen myötä hän oli kaukana kärjestä.

– Sehän tässä eniten harmittaa, että ajoimme ilman turhia riskejä Chrisin keskeytettyä. Tällaiset tilanteet pitää kuitenkin osata hallita ja nyt se ei onnistunut, mutta varmasti tästäkin opitaan jotakin. Auton turvakaaret vahingoittuivat rytäkässä sen verran, että emme päässeet jatkamaan kisaan sunnuntaina, joten pisteitä ei nyt herunut.

EM-sarjassa on jäljellä kaksi osakilpailua. Syyskuun puolivälissä kilpaillaan Italiassa asfaltilla ja lokakuun toisena viikonloppuna Latviassa sorarallissa. Tshekin epäonnistumisesta huolimatta Huttusen mestaruusmahdollisuudet ovat vielä omissa käsissä. Mestaruudesta taistelevat kiivaimmin Huttunen, Ingram, Filip Mares ja Tshekin osakilpailun voittanut Zawada.

– Siltähän se nyt näyttää, että loppukauden kisoissa ainakin sekä Ingram että Zawada on pidettävä takana. Kaikkeni yritän ja lasketaan niitä pisteitä sitten sen jälkeen. Nyt on muutaman viikon tauko ennen seuraavaa osakilpailua, joten hetken voi vetää henkeä, sanoo Huttunen, joka on heinäkuun puolivälistä alkaen ajanut peräti kuusi rallia.

 

Rallin EM-sarjan pistetilanne, luokka U27, 4/6:
1. Aleks Zawada, Puola, 99
2. Chris Ingram, Iso-Britannia, 96
3. Filip Mares, Tshekki, 84
4. Jari Huttunen, Suomi, 75
5. Bugra Banaz, Turkki, 56


Rallin EM-sarjan osakilpailut 2017, luokka U27:
30.3.-14.4. Azores Airlines Rallye, Portugali, sora
4.-6.5. Rally Islas Canarias El Corte Inglés, Espanja, asfaltti
3.-5.8. Rally Rzeszow, Puola, asfaltti
25.-27.8. Barum Czech Rally Zlín, Tsekki, asfaltti
15.-17.9. Rally di Roma Capitale, Italia, asfaltti
6.-8.10. Rally Liepāja, Latvia, sora

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.czechrally.com/en/

 

25.8.2017

Jari Huttunen jahtaa EM-sarjan kärkipaikkaa Tshekin osakilpailussa

Rallin EM-sarja jatkuu viikonloppuna Tshekin Zlinissä ajettavalla osakilpailulla. Suomalaisittain suurin mielenkiinto kohdistuu Junior U27-luokassa kilpailevaan Opel-kuljettaja Jari Huttuseen, joka on luokan EM-pisteissä toisena.

Huttunen lähtee kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa Tshekin asvalttiteille hakemaan luokkavoittoa ja EM-sarjan kärkipaikkaa. Hänen kovin haastajansa on tallikaveri Chris Ingram, jolla on kahdeksan pisteen etumatka pistetaulukossa ja kauden aiemmista kolmesta osakilpailusta kaksi voittoa. Huttusen saldona on yksi voitto, yksi kakkossija ja yksi tekniikkakeskeytys. Edellisen osakilpailun Puolassa voittanut Marcus Grönholmin suojatti lähtee kilpailuun hyvistä asetelmista, sillä viime viikonlopulta on takataskussa Saksan MM-rallin luokkavoitto ja paljon asfalttikilometrejä. Perjantaiaamuna ajetulla Tshekin rallin testierikoiskokeella Huttunen ajoi luokkapohjat niukalla 0,8 sekunnin erolla Ingramiin.

– Meillä kolme osakilpailua jäljellä, joten tämä kilpailu on EM-sarjan kannalta vedenjakaja. Ingramin edellä pitäisi maaliin tulla ja käytännössä se tarkoittaa samalla sitä, että kärkivauhtia pitää ajaa. Meille tämä on ensimmäinen kerta täällä ja Chris on ajanut tämän kisan aikaisemminkin, mutta siitä huolimatta meillä on mielestäni hyvät mahdollisuudet voittoon, Huttunen kertoo.

Nopeista asfalttiteistä tunnetussa Tshekin osakilpailussa ajetaan 15 erikoiskoetta, joilla on pituutta yhteensä 204 kilometriä.

– Nuotituksen perusteella reitti on haastava. Erikoiskokeilla on paljon nopeita osuuksia, joilla tie on pomppuinen ja auton käyttäytymistä on vaikea arvioida kisavauhdissa. Toisaalta osa pätkistä oli asfalttisprintin kaltaisia hitaita pyörityksiä.

Tsekin EM-ralli käynnistyy myöhään perjantai-iltana Zlinin kaupungin keskustassa ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Lauantaina kilpailijoilla on edessään kahdeksan erikoiskoetta. Myös sunnuntai on täysi ajopäivä, kun vuorossa on kuusi erikoiskoetta ja 95 EK-kilometriä. Maaliin kilpailijat saapuvat sunnuntaina kello 17 Suomen aikaa. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat rallissa numerolla 36.

Rallin EM-sarja, luokka U27 2017 pistetilanne top 5, 3/6 osakilpailun jälkeen:
1. Chris Ingram, Iso-Britannia, 83
2. Jari Huttunen, Suomi,  75
3. Aleks Zawada, Puola,  62
4. Filip Mares, Tshekki, 57
5. Bugra Banaz, Turkki, 44

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.czechrally.com/en/

20.8.2017

Jari Huttunen ylivoimaiseen voittoon Saksan MM-rallissa

Nuori suomalaiskuljettaja Jari Huttunen tuuletti sunnuntaina päättyneessä Saksan MM-rallissa RC4-luokan voittoa. Opelin tehdastallin Opel Adam R2-autolla ajanut Huttunen kukisti luokassa toiseksi ajaneen hollantilaiskuljettaja Timo van der Marelin kolmen minuutin ja 15 sekunnin marginaalilla. Luokkavoiton lisäksi Huttunen oli yleiskilpailun nopein kaksivetoisella autolla kilpaillut kuljettaja.

Saksan MM-rallin luokkavoitto oli jatkoa Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon loppukesän menestysputkelle. Marcus Grönholmin manageroima 23-vuotias kiuruvetinen kuljettaja on kuukauden aikana ajanut neljä rallia, joista kaikista on ollut tuloksena luokkavoitto. Voittoputki aukesi 21.-22.7. Itävallan Weiz Rallysta, jossa hän voitti Opelillaan R2-luokan. Viikko Itävallan jälkeen hän juhli uransa toisessa nelivetorallissa WRC2-luokan voittoa Jyväskylän MM-rallissa Skoda Fabia R5:llä. Jyväskylän jälkeen ”syväjäämieheksi” ristityn kuljettajan ansioluettelo täydentyi Opelin ohjaimissa Puolan EM-rallin luokkavoitolla.

Nyt vuorossa oli Saksa, jossa Huttunen johti luokkaansa lähdöstä maaliin. 21 erikoiskokeen mittaisessa rallissa suomalaispari nappasi 16 pohja-aikaa eikä luokkavoitto ollut missään vaiheessa vakavasti uhattuna.

– Suunnitelmien mukaan meni tämä ralli. Omassa luokassa ei tällä kertaa ollut kovaa vastusta voittokamppailuun, joten ajoin noin 80-90 prosenttista vauhtia ilman turhia riskejä. Samalla testasimme myös hiukan eri iskunvaimentajia. Perjantai-iltapäivän erikoiskokeet ajettiin sateessa, mutta liukkaus ei haitannut, kun siihen ehdittiin huollossa valmistautua ja alla oli sopivat renkaat, Huttunen kertaa.

Huttusen ja Linnakedon rallin dramaattisin vaihe osui lauantaiaamupäivään, kun Opelin takarengas tyhjentyi kesken yli 40 kilometrin mittaista Panzerplatten klassikkoerikoiskoetta. Suomalaispari ei pysähtynyt vaihtamaan rengasta vaan päätti sisukkaasti jatkaa matkaa maaliin asti, yhteensä he ajoivat tyhjällä renkaalla 23 kilometriä. Pohja-ajasta he jäivät silti vain 45 sekuntia.

– Mietimme hetken, pitääkö pysähtyä rengashommiin, mutta lopulta päätös ajaa maaliin asti kannatti. Loppuosa pätkästä tultiin pelkällä vanteella. Yksi ylipitkä hyppykin tuli tehtyä ja auto lähti hiukan jakamaan hypystä, kun rengas oli alkanut jo tyhjentyä. Tilanne ei juuri säikäyttänyt, mutta eihän se kohta ihan suunnitelman mukaisesti mennyt.

Huttusen manageri Marcus Grönholm oli suojattinsa otteista innoissaan.

– Mahtava ajo Jarilta ja Antilta jälleen kerran, ja samalla tämä oli hyvää treeniä tulevaisuutta varten. Tällaiset tulokset helpottavat minun työtäni, Grönholm sanoo.

Huttusen ja Linnakedon kiivas kilpailutahti jatkuu, sillä ensi viikonloppuna vuorossa on jälleen EM-osakilpailu. Tsekin Zlin Rallyssa he lähtevät jahtaamaan Junior U27-luokan kärkisijaa Opelilla. Pari on EM-pistetaulukossa luokan kakkossijalla vain kahdeksan pistettä tallikaveriaan Chris Ingramia perässä.

– Tiivis tahti ei haittaa, sillä tästähän sitä on unelmoinut, että saa ajaa mahdollisimman paljon. EM-sarjan kannalta Tsekin ralli on todella tärkeä, joten mitään muuta tavoitetta ei ole kuin voitto.

Saksan MM-ralli, RC4-luokan lopputulokset, top 5:
1) Jari Huttunen, FIN, Opel 3.26.35,1
2) Timo van der Marel, NED, Opel + 3.15,1
3) Julius Tannert, GER, Ford + 4.19,3
4) Taisko Lario, FIN, Peugeot + 13.13,5
5) Raphael Astier, FRA, Peugeot + 15.40,6

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.adac-rallye-deutschland.de/uk/

17.8.2017

Jari Huttunen ei hulluttele Saksan MM-rallissa

Nuoren suomalaisralliautoilija Jari Huttusen tiivis kilpailutahti jatkuu tänä viikonloppuna Saksan MM-rallissa. Kolme viikkoa sitten Jyväskylän MM-rallissa WRC2-luokan voittanut Huttunen lähtee Saksan asfalttiteille jahtaamaan RC4-luokan voittoa Opel Adam R2:lla Opelin tehdastallin riveissä. Marcus Grönholmin suojatin päätavoite tällä kaudella on rallin EM-sarjan Junior U27-luokassa menestyminen, joten Saksan MM-rallista hän ei ota kovia paineita, varsinkin kun EM-sarja jatkuu jo viikko Saksan rallin jälkeen.

– Totta kai luokkavoitto on jälleen tavoitteena, mutta tärkeää on myös päästä maaliin ehjällä autolla, sillä kilpailemme tällä samalla yksilöllä seuraavana viikonloppuna Tsekin EM-osakilpailussa. Taktiikkana on jälleen lähteä ajamaan omaa aluksi ajoa ja kiristää sitten tarpeen mukaan. Testaamme kisan aikana mahdollisuuksien mukaan eri asetuksia EM-sarjaa silmällä pitäen, Huttunen kertoo.

Saksan MM-ralli on Huttuselle ja kartanlukija Antti Linnakedolle tuttu viime vuodelta, jolloin kilpailu oli osa ADAC Opel Rallye Cupia. Tuolloin MM-rallin yhteydessä ajettiin sarjan kaksi osakilpailua, ja suomalaispari nappasi voitot niistä molemmista varmistaen samalla sarjamestaruuden. Alla oli silloin myös Opel Adam, joka oli viritysasteeltaan tämänvuotista ajokkia miedompi.

– Hyviä muistoja täältä on totta kai, mutta tämän vuoden kilpailun reitti on uudistunut melkoisesti viime vuoteen nähden, joten kovin paljon hyötyä viime vuoden meriiteistä ei nyt ole. Täällä ajetaan kolmen tyyppisiä teitä, on viinitarhaa, armeija-alueen kapeita teitä ja sitten tavallisia kyläteitä. Itse pidän oikeastaan vain noista kylätietyyppisistä pätkistä.

Vaihtelevien tietyyppien lisäksi Saksan MM-rallin ominaispiirre on vaihteleva sää. Tänä vuonna kisan ajaksi on ennustettu sekä sadetta että poutaa.

– Minulle ei ole väliä sataako vai paistaako, mutta parasta olisi, jos säätyyppi pysyisi mahdollisimman samankaltaisena päivän aikana, jotta yllätyksiltä vältyttäisiin.

Saksan MM-ralli on nelipäiväinen kilpailu, joka käynnistyy torstaina yleisöerikoiskokeella lähellä Saarbrückenia ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Kaikkiaan reitillä on 21 erikoiskoetta ja 309 erikoiskoekilometriä. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat rallissa numerolla 76.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.adac-rallye-deutschland.de/uk/

 

5.8.2017

Jari Huttunen nappasi ylivoimaisen luokkavoiton Puolan EM-rallista

Lauantai-iltana päättyneen Puolan EM-rallin palkintokorokkeella juhlittiin sinivalkoisissa väreissä, kun nuori suomalaiskuljettaja Jari Huttunen ajoi Junior U27-luokan voittoon Opel Adam R2-autollaan. Rally Rzesow -asfalttirallin luokkavoitto oli Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon ensimmäinen tämän vuoden EM-sarjassa. He voittivat luokan lopulta lähes kahden ja puolen minuutin erolla toiseksi ajaneeseen tšekkikuljettaja Filip Marešiin. Luokan kolmanneksi ajoi Puolan Aleks Zawada.

Marcus Grönholmin suojatti oli kilpailun jälkeen tyytyväinen suoritukseensa. Huttunen ja Linnaketo kellottivat yhdentoista erikoiskokeen reitillä kahdeksan pohja-aikaa.  Puolan ralli ei ollut kuljettajille helppo. Reitillä nähtiin lukuisia ulosajoja ja helteinen sää laittoi autokunnat koville.

– Periaatteessa voitto ratkesi jo rallin alkuvaiheessa, kun Chris Ingram ajautui ongelmiin, mutta ralli ei missään nimessä ollut helppo. Tiet olivat pomppuisia ja niille tuli paljon irtosoraa, kun mutkia leikattiin ahneesti. Turhia riskejä emme ottaneet, auto toimi hyvin ja myös miehet kestivät yli 30 asteen helteen, Huttunen sanoo.

Luokkavoiton myötä Huttunen nousi luokan EM-pisteissä toiseksi ohi puolalaiskuljettaja Aleks Zawadan. Sarjaa johtava Huttusen tallikaveri Chris Ingram jäi Puolassa kahdeksanneksi, joten Huttunen kavensi samalla myös piste-eroa EM-sarjan kärkeen merkittävästi. Epävirallisen pistelaskun perusteella kärkikaksikon ero on kolmen ajetun osakilpailun jälkeen kahdeksan pistettä Ingramin hyväksi.

– En ole vielä ehtinyt nähdä virallista pistetilannetta enkä ole sitä liikoja ajatellut, mutta tärkeä voittohan tämä oli loppukautta ajatellen, se on selvää. Tällä hetkellä kulkee hienosti kaksi viikkoa sitten voitto Itävallasta, viikko sitten Jyväskylästä ja nyt tämä.

Rallin EM-sarja jatkuu elokuun viimeisenä viikonloppuna Tšekissä ajettavalla asfalttirallilla. Huttunen ja Linnaketo kilpailevat kuitenkin jo sitä ennen kahden viikon päästä Saksan MM-rallissa Opelin riveissä.

Puolan EM-ralli, Rally Rzeszow, lopputulokset top 5, luokka Junior U27
1 Jari Huttunen – Antti Linnaketo, FIN, Opel, 02:07:02.7
2 Filip Mareš – Jan Hloušek, CZE, Peugeot, + 2:26.3
3 Aleks Zawada – Grzegorz Dachowski, POL, Opel, + 3:08.0
4 Karel Kupec – Ondřej Krajča, CZE,  Peugeot, + 3:37.3
5 Buğra Banaz – Burak Erdener TUR, Ford, + 8:06.3

Rallin EM-sarjan osakilpailut 2017, luokka U27:
30.3.-1.4. Azores Airlines Rallye, Portugali, sora
4.-6.5. Rally Islas Canarias El Corte Inglés, Espanja, asfaltti
3.-5.8. Rally Rzeszow, Puola, asfaltti
25.-27.8. Barum Czech Rally Zlín, Tsekki, asfaltti
15.-17.9. Rally di Roma Capitale, Italia, asfaltti
6.-8.10. Rally Liepāja, Latvia, sora

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.rajd.rzeszow.pl/en/start/

 

3.8.2017

Jari Huttunen tähtää luokkavoittoon Puolan EM-rallissa

Viime viikonloppuna Jyväskylän MM-rallissa WRC2-luokan voittanut Jari Huttunen kilpailee viikonloppuna Puolassa rallin EM-pisteistä Opelin tehdastallin riveissä. Huttunen hyppää Rally Rzesow-nimisessä kilpailussa R5-luokan nelivetoisesta Skoda Fabiasta tutun kaksivetoisen Opel Adam R2:n rattiin, ja samalla ajoalusta vaihtuu sorasta asfalttiin.

Marcus Grönholmin suojatin tavoitteena on kasvattaa pistetiliään EM-sarjan Junior U27-luokassa. Puolaan lähdettäessä Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo ovat sarjassa kolmantena, 40 pistettä brittiläistä tallikaveriaan Chris Ingramia perässä. Sarjassa toisena oleva, kotikisaansa ajava puolalainen Aleks Zawada on kaksi pistettä Huttusta edellä.

Torstaina ajetulla testierikoiskokeella Huttunen kellotti luokkansa nopeimman ajan, joten asfalttiajon niksit ovat edelleen hallussa.

– Kyllähän paluu nelivetoisesta kaksivetoiseen oli tietysti pieni kulttuurishokki. Tuntui, että ajo ei osunut kohdalleen, mutta aika oli näköjään hyvä. Tavoitteena on luokkavoitto tai ainakin se, että Ingram jää taakse, sillä muutoin piste-ero venyy kyllä jo liian suureksi, Huttunen sanoo.

Puolassa on luvassa monipuolinen asfalttiralli, jossa erikoiskokeiden tiet vaihtelevat huippunopeista osuuksista kapeisiin ja pomppuisiin. Myös olosuhteet haastavat kaluston ja kuljettajat.

– Nuotituksessa oli parhaimmillaan 37 astetta lämmintä. Jos kisassa on yhtä kuumaa, on auton ohjaamossa taatusti tukalat oltavat. Kova kuumuus laittaa myös auton jarrut todelliseen testiin. Jyväskylän voitto ei tuo paineita, nelivetovauhdin löytyminen niin nopeasti Jyväskylässä oli minulle iso asia, mutta nyt on taas eri auto ja eri kisa. Huttunen kertoo.

Rally Rzeszow on Kaakkois-Puolassa ajettava asfalttiralli, jossa on kaikkiaan 11 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy 214. Rallin ensimmäinen erikoiskoe starttaa perjantaina kello 11.50. Maalijuhlallisuuksia vietetään lauantai-iltana kello 18.30. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat rallissa numerolla 32.

Rallin EM-sarja, luokka U27 2017 pistetilanne top 5, 2/6 osakilpailun jälkeen:
1. Chris Ingram, Iso-Britannia, 76
2. Aleks Zawada, Puola, 38
3. Jari Huttunen, Suomi, 36
4. Bugra Banaz, Turkki, 29
5. Tamara Molinaro, Italia, 28

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.rajd.rzeszow.pl/en/start/

 

 

30.7.2017

Jari Huttunen ajoi vakuuttavaan voittoon WRC2-luokassa Jyväskylän MM-rallissa

Sunnuntaina päättynyt Jyväskylän MM-ralli oli suomalaisjuhlaa myös WRC2-luokassa. Nuori ja nopea Jari Huttunen ajoi itsensä ja Kiuruveden maailmankartalle kuittaamalla WRC2-luokan voiton uransa toisessa nelivetorallissa Skoda Fabia R5:llä. Marcus Grönholmin suojatti Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo jättivät taakseen kaikki kilpailussa ajaneet R5-luokan autot ja sijoittuivat yleiskilpailussa sijalle 11. MM-pisteistä ajaneiden WRC2-luokan autokuntien joukossa heidän voittomarginaalinsa oli 2 minuuttia 17 sekuntia. Kilpailun toiseksi nopeimman R5-kuljettaja Eric Camillin, joka ei kilpaillut MM-pisteistä, Huttunen ja Linnaketo voittivat 12,7 sekunnilla.

– Takki on aika tyhjä, mutta totta kai olen erittäin tyytyväinen. Ehjä kisa, ei yhtään rengasrikkoa tai muuta teknistä ongelmaa ja vauhti oli kohdallaan, vain yksi pieni ajovirhe koko kisan aikana. Kyllä ääneen lausumaton tavoite oli voittaa kaikki R5-autot eikä pelkästään MM-pisteistä ajavia, joten tämä meni nappiin, Huttunen kertoi kisan päätyttyä.

Huttunen aloitti kisan tunnustellen, mutta otti oman paikkansa MM-pisteistä ajaneiden WRC2-kuljettajien kärjessä jo kolmannella erikoiskokeella Urriassa. Sen jälkeen hän ei luovuttanut luokan kärkipaikkaa muille vaan kasvatti perjantain yötauolle mentäessä johtonsa jo miltei minuuttiin. Lauantaina tavoitteena oli saalistaa R5-autojen kärkipaikka Ole Christian Veibyltä ja Eric Camillilta, jotka olivat iskuetäisyydellä.

Lauantaiaamuna hän lisäsi vauhtia ja nousi Camillin ohi vain 5,5 sekunnin päähän Veibystä. Norjalaiskuljettaja Veiby sortui seuraavalla erikoiskokeella Päijälässä ulosajoon, joten Huttunen pääsi kärkeen. Sen jälkeen hän kilpaili nopeimman R5-auton tittelistä enää Camillin kanssa ja kaksikon taistelu pysyi Huttusen hallinnassa kisan loppuun asti. Huttusen ajo oli pohja-aikatehtailusta huolimatta niin eleettömän varmaa ja kommentit omasta ajosta lyhytsanaisia, että ralliradiossa nuorukainen ristittiin syväjäämieheksi, eli suomalaiseksi, joka puhuu vähemmän ja ajaa enemmän.

– Vauhti riitti koko ajan luokan kärkitaisteluun. Ajollisesti parhaiten jäi mieleen Päijälän erikoiskoe, joka onnistui mielestäni hienosti molemmilla kerroilla. Oikeastaan harmi, että Veiby keskeytti, sillä olisimme saaneet varmasti aikaan hyvän taistelun. Omalle autolle annan kiitettävän arvosanan, se toimi täydellisesti.

Marcus Grönholm oli kilpailun jälkeen erittäin tyytyväinen suojattinsa otteisiin.

– Yli odotustenhan se meni! Jarin toinen nelivetokisa ja kovan vauhdin lisäksi näytti siltä, että hän pystyi kontrolloimaan kisaa. Kerta kaikkiaan hieno suoritus, josta tuli minulle paljon positiivisia kommentteja rallialan ihmisiltä kilpailun aikana, kaksinkertainen maailmanmestari kommentoi.

Huttusen ja Linnakedon kilpailutahti jatkuu elokuussa tiiviinä, kun pari ajaa kaksi EM-osakilpailua ja Saksan MM-rallin Opel Motorsportin Opel Adam R2:lla. Huttunen on EM-sarjassa luokan U27 pistetaulukossa toisena, joten panokset ovat korkealla ensi viikonlopun Puolan osakilpailussa.

– Voittoa ei nyt ehditä juhlimaan, sillä heti huomisaamuna kello kuusi on lähtö kohti Puolaa. Siellä alla on kaksivetoinen auto ja alustana asfaltti, joten taatusti erilainen ralli on luvassa. Tiivis kilpailutahti ei haittaa, sillä nyt ollaan sinä tilanteessa, jonka vuoksi tätä lajia aikoinaan aloin harrastaa, saa ajaa kunnon autoilla joka viikonloppu.

Lopputulokset Neste Rally Finland 2017 WRC2-luokka top 10
(mukana myös kuljettajat, jotka eivät ajaneet MM-pisteistä):

1 Jari Huttunen – Antti Linnaketo, FIN, Skoda, 2:39:30.9 *
2 Eric Camilli – Benjamin Veillas, FRA, Ford, 2:39:43.6
3 Teemu Asunmaa – Jonne Halttunen, FIN, Skoda, 2:41:33.8
4 Quentin Gilbert – Renaud Jamoul, FRA/BEL,  Skoda, 2:41:48.7*
5 Tom Cave – James Morgan, GBR, Hyundai, 2:43:13.9*
6 Max Vatanen – Jacques Julien Renucci, FIN, Ford, 2:44:39.0
7 Osian Pryce – Dale Furniss, GBR, Ford 2:45:39.6*
8 Simone Tempestini – Giovanni Bernacchini, ROU/ITA, Citroen, 2:47:27.1*
9 Jari Kihlman – Tomi Ikonen, FIN, Hyundai, 2:49:04.5
10 Raul Jeets – Kuldar Sikk, EST, Skoda, 2:51:36.2*
* = Kilpaili Suomen MM-rallissa WRC2-luokan MM-pisteistä

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.jarihuttunenracing.fi
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

26.7.2017

Jari Huttunen uutena haastajana WRC2-luokan taisteluun Jyväskylän MM-rallissa

Nuori suomalaiskuljettaja Jari Huttunen, 23, starttaa torstaina uransa toiseen nelivetoralliin. Skoda Fabia R5:llä kilpaileva Marcus Grönholmin suojatti lähtee Jyväskylän MM-rallin WRC2-luokkaan maltillisin tavoittein keräämään kokemusta ja kellottamaan hyviä aikoja.

Kaksi viikkoa sitten ajetussa kansallisessa Autoglym Rallissa Opelin tehdaskuljettaja Huttunen näytti kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa nelivetovauhtiaan ennättäen johtaa R5-luokkaa ennen ulosajoa luokan kakkostilalta. Viime viikonloppuna hän kävi ajamassa Opel Adam R2:lla Itävallassa Rallye Weiz –asfalttirallin. Siellä hänelle lohkesi luokkavoitto ja kilpailun nopeimman kaksivetoauton titteli. MM-ralliin Huttunen ja Linnaketo valmistautuivat ajamalla kisaviikon maanantaina 100 kilometriä testiä Skodalla legendaarisella Palsankylän erikoiskokeella. Auto on nyt Autoglym Rallin jäljiltä kunnossa ja miehistön tuntuma autoon hyvä.

– Ykköstavoite on puhdas kisa ja maaliin pääsy. Auto osuu hyvin käteen ja se on kyllä mielestäni todella hyvä, kokemusta siitä on kuitenkin vielä vähän, joten se on hyvä muistaa. Aloitetaan maltilla ja kiristetään tarvittaessa, erikoiskoeaikoja verrataan tietysti koko ajan luokan kärkikuljettajaan ja katsotaan sitten sunnuntaina, mikä on lopputulos.

Huttunen on kilpaillut Jyväskylässä kerran vuonna 2015, jolloin hän pääsi kilpailuun Ralli SM –sarjan Tulevaisuuden Tähti –kilpailun voiton myötä etuvetoisella Citroenilla. Tuolloin kisa oli hänelle vaikea, kuljettaja kärsi ruokamyrkytyksestä ja autokin sai hypyn alastulossa siipeensä.

– Jyväskylä on pitkä kilpailu, joten suoritusvarmuuden merkitys on suuri. Kisan ratkaisut koetaan varmaankin Ouninpohjan maisemissa. Minulle Ouni oli viimeksi vaikea, siellä mennään kovaa ja välillä tuntuu, että auto on enemmän ilmassa kuin tiellä.

Marcus Grönholmin mukaan tärkeintä tässä rallissa on saada Huttuselle lisää rutiinia ja varmuutta. Suojattinsa suorituskykyä kaksinkertainen maailmanmestari ei epäile.

– Jari on nopea, todella nopea, minä tiedän sen ja moni muukin tietää. Jyväskylässä hänen pitää malttaa aloittaa nätisti. Toisaalta rytmikin on löydyttävä heti, sillä täällä mennään koko ajan kovaa. Neuvon häntä lähinnä pikkujutuissa, ainakin tiedän muutamia sellaisia paikkoja joissa ei kannata hölmöillä. Ehjä kisa, hyvät erikoiskoeajat ja luokassa kolmen joukkoon, kaikki siitä ylöspäin on bonusta.

Jyväskylän MM-ralli starttaa torstai-iltana kello 19:00 Harjun legendaarisella kaupunkierikoiskokeella. Maaliin Jyväskylän Paviljonkiin kilpailijat saapuvat sunnuntaina iltapäivällä kello 15:00. Kaikkiaan rallissa ajetaan 25 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 314. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo ajavat kilpailussa numerolla 40.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.jarihuttunenracing.fi
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

16.7.2017

Jari Huttusen voittotaistelu katkesi ulosajoon

Lauantaina Sastamalassa ajettu Autoglym ralli oli 23-vuotiaan Jari Huttusen ensimmäinen ralli nelivetoautolla. Marcus Grönholmin manageroima Huttunen lähti kahdeksan erikoiskokeen kilpailuun miltei kylmiltään testaamaan Skoda Fabia R5-autoa kahden viikon päästä ajettavaa Neste Rallia varten. Vähäisestä nelivetokokemuksestaan huolimatta Huttunen pääsi kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa heti kilpailun alussa huippuvauhtiin ja johti kovatasoista R5-luokkaa kilpailun tauolla. Toiseksi viimeisellä erikoiskokeella matka kuitenkin katkesi ulosajoon luokan kakkossijalta. Luokkavoittoon ajoi norjalainen Ole Christian Veiby, joka on näyttänyt kyntensä myös MM-sarjan WRC2-luokassa. Samalla Veiby kuittasi yleiskilpailun toiseksi nopeimman tittelin WRC-Hyundailla ajaneen Thierry Neuvillen jälkeen.

– Erikoinen tunnelma. Toisaalta olen erittäin iloinen omasta vauhdistani ja auton suorituskyvystä, mutta toisaalta olen tietysti pettynyt ulosajosta. Ajoimme siihen asti ilman turhia riskejä, joten vauhtimme oli varmasti kaikille yllätys. Sitten tuli itselleni oikosulku ja ajoin ihan selkeään mutkaan liian kovaa, auton perä nappasi penkkaan kiinni ja peli meni ympäri. Neste Ralli ei onneksi kuitenkaan tämän takia vaarannu, Huttunen sanoo.

Huttunen ehti kellottaa kuudella ajamallaan erikoiskokeella yhden pohja-ajan, neljä toiseksi nopeinta aikaa ja yhden kolmosajan. Testimielessä kilpailu täytti sille asetetut tavoitteet.

– Säädimme autoa joka huollossa ja saimme tehtyä siihen haluamiamme muutoksia. Myös etukäteen mietityttänyt nuotitus osui nappiin, yllätyksiä ei tullut eikä nuottia tarvinnut kertaakaan korjata. Auto on todella hyvä ja se osuu käteen, aikojen perusteella olimme WRC-autoa perässä noin sekunnin kilometrillä, ja se on mielestäni kelpo tulos. Vaikka auto on nutullaan, on tästä kuitenkin hyvä lähteä Neste Ralliin. Vauhti löytyi heti ja parempi oli ylittää raja täällä kuin vaikkapa Jyväskylän avauspäivänä.

Jari Huttusen tiivis kilpailutahti jatkuu jo ensi viikolla. Keskiviikkona hän matkustaa Itävaltaan, jossa on viikonloppuna vuorossa Rallye Weiz asfalttiralli Opelin tehdastallin Adam R2-autolla. Itävallasta tie vie suoraan Neste Rallin testeihin, jotka hän ajaa maanantaina 24.7. Neste Rallissa Huttunen kilpailee jälleen Skoda Fabia R5:llä.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

13.7.2017

Jari Huttusen nelivetodebyytti lauantaina Autoglym rallissa

Opelin tehdastallissa rallin EM-sarjaa tahkoava Kiuruveden nuori lupaus Jari Huttunen hyppää viikonloppuna elämänsä ensimäistä kertaa rallin lähtöviivalle nelivetoautolla, kun alla on Skoda Fabia R5. Huttusen uran nelivetodebyytti on Sastamalassa lauantaina ajettava Autoglym ralli, joka on houkutellut viivalle liudan huippukuskeja MM- ja SM-sarjasta. Mukana nähdään WRC-autolla Hyundain tehdaskuljettaja, rallin MM-sarjassa kakkosena oleva belgialainen Thierry Neuville. Huttusen kanssa samassa R5-luokassa ajavat muun muassa MM-sarjan WRC2-luokan pistetilanteessa toisena oleva norjalainen Ole Christian Veiby sekä Ralli SM -sarjan pistekolmonen Marko Mänty.

– Autoglym rallissa ei pidä murehtia, vaikka voittoa ei tulisi. Nyt haetaan säätöjä ja kokemusta autosta Neste Rallia varten. Haasteet ovat suuret, sillä tällä autolla vauhdit kasvavat älyttömästi ja virhemarginaali on pieni. Nelivetokokemusta meillä ei juurikaan ole, joten nuotituksesta lähtien pitää olla tarkkana, jotta saamme nuotit kohdalleen, Huttunen kertoo.

Manageri Marcus Grönholm on kuljettajansa kanssa samoilla linjoilla.

– Jari on todistanut olevansa erittäin nopea kuljettaja ja hyvä kilpailija, joka vihaa häviämistä, vaikka hän ei sitä ääneen sanokaan. Tämä kisa on sisäänajoa uuteen autoon eikä meillä ole siihen mitään odotuksia. Nyt on tärkeää saada paljon kokemusta ja kisoja alle, jotta matka ylöspäin jatkuu, Grönholm sanoo.

Marcus Grönholmin suojatin seuraavat viikot ovat ralliautoilijan unelma: kolme viikonloppua ja kolme rallia kahdessa eri maassa. Huttusen härkäviikot alkavat Sastamalassa Skoda R5:n puikoissa. Sieltä Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo singahtavat seuraavaksi viikonlopuksi Itävaltaan asfalttiralliin Opel Adam R2:n rattiin. Sokerina pohjalla on 27.-30.7. ajettava kotoinen MM-osakilpailu Neste Ralli Jyväskylässä, jossa alla on jälleen Skoda R5.

Autoglym rallissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 110 kilometriä. Reitin erikoiskokeet ajetaan kahteen kertaan, joten se palvelee hyvin Neste Rallin testikisana, sillä Jyväskylässäkin suurin osa pätkistä kierretään kahteen kertaan.

– Tarkoituksena on säätää autoa koko kisan ajan ja kokeilla erilaisia asetuksia. Oikeastaan toivon, että toisella ajokerralla erikoiskokeilta löytyisi myös huonokuntoisia osuuksia, jotta saisimme kokemusta myös sellaisista olosuhteista. Vaikka tässä ollaankin testimielellä liikkeellä, on mielenkiintoista nähdä, millaisia aikoja pystymme ajamaan näin pienellä kokemuksella.

Autoglym ralli alkaa lauantaina Hotelli Ellivuoresta kello 9.01 ja maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan puoli seitsemältä illalla. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat rallissa numerolla kahdeksan.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.grxfamily.com/

8.5.2017

Jari Huttunen ajoi kakkoseksi Kanarian EM-rallissa

Viikonloppuna Gran Kanarialla ajettu rallin EM-sarjan toinen osakilpailu toi Suomeen palkintokorokepaikan, kun 23-vuotias suomalaislupaus Jari Huttunen nappasi Junior U27-luokasta toisen sijan. Opel Motorsportin Opel Adam R2-autolla kilpaileva Huttunen jäi luokan voittaneesta brittikuljettaja Chris Ingramista 20,5 sekuntia. Kolmanneksi ajoi tshekki Karel Kupec, joka hävisi Huttuselle 48,4 sekuntia.

Kanarian kakkostila oli avauskauttaan EM-sarjassa kilpailevalle Huttuselle uran ensimmäinen podiumpaikka rallin EM-tasolla. Marcus Grönholmin suojatti ei kisan jälkeen kuitenkaan liikoja hurrannut suoritukselleen.

– Viikonlopun arvosanaksi annan kouluasteikolla seiskan. Kakkossijasta saimme toki hyvät pisteet loppukautta ajatellen, mutta eihän se täysin tyydytä, sillä voitosta ajetaan. Tällä kertaa tämä sijoitus oli nyt otettava, Huttunen sanoo.

Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon voittokamppailu koki kolauksen jo kilpailun avauserikoiskokeella, kun suomalaispari jäi reilun 25 kilometrin matkalla pohja-ajasta 19,5 sekuntia.

– Auton säädöt eivät olleet sopivat, käytännössä se puski ekalla pätkällä koko ajan, joten jouduin ajamaan renkaita säästellen ja siitähän ei kello tykännyt. Tiimi teki auton alustaan kisan aikana jatkuvasti muutoksia ja loppua kohden vauhtimme parantui. Se ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt tallikaverin haastamiseen, kun ero venähti alussa niin isoksi.

Kahden päivän ja 12 erikoiskokeen reitillä Huttunen ajoi yhden pohja-ajan.

– Tyhmiä riskejä ei otettu ja alustan säätöjä lukuun ottamatta auto toimi hienosti. Oli hienoa huomata, miten paljon paremmin esimerkiksi auton jarrut kestävät kovissa olosuhteissa verrattuna viime vuoden astetta miedompaan autoon.

Rallin EM-sarja jatkuu Junior U27-luokan osalta elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Puolassa ajettavalla Rally Rzeszow -asfalttirallilla. Kahden osakilpailun jälkeen Jari Huttunen on sarjan pistetilanteessa kolmantena.

Rallin EM-sarja, luokka U27 2017 pistetilanne top 5, 2/6 osakilpailun jälkeen:
1. Chris Ingram, Iso-Britannia, 77
2. Aleks Zawada, Puola, 40
3. Jari Huttunen, Suomi, 39
4. Bugra Banaz, Turkki, 33
5. Tamara Molinaro, Italia, 33

Rallin EM-sarjan osakilpailut 2017, luokka U27:
30.3.-1.4. Azores Airlines Rallye, Portugali, sora
4.-6.5. Rally Islas Canarias El Corte Inglés, Espanja, asfaltti
3.-5.8. Rally Rzeszow, Puola, asfaltti
25.-27.8. Barum Czech Rally Zlín, Tsekki, asfaltti
15.-17.9. Rally di Roma Capitale, Italia, asfaltti
6.-8.10. Rally Liepāja, Latvia, sora

Lisätietoja: 
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.opel-motorsport.com/rallye/adac-opel-rallye-junior-team/aktuelles/

 

4.5.2017

Jari Huttunen viikonloppuna vauhdissa Kanarian EM-rallissa

Rallin EM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan perjantaina ja lauantaina Kanarian saarten Gran Canarialla. Opel Motorsportin suomalaiskuljettaja Jari Huttunen jahtaa jälleen kisasta kärkisijoituksia Junior U27-luokassa. Avausosakilpailu Azoreilla huhtikuussa osoitti, että hän pystyy taistelemaan osakilpailuvoitoista heti tulokaskaudellaan. Siellä luokkavoitto valui käsistä viimeisellä erikoiskokeella sattuneen vetoakselirikon vuoksi.

Kanarian ralliin Huttunen lähtee kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa matkaan luottavaisin mielin, vaikka kokemusta sikäläisistä teistä on vain testierikoiskokeelta. Saaren asfalttitiet ovat ensipuraisun jälkeen miehen mieleen.

– Tiet ovat tavallaan ihan hienot, risteyksiä ei erikoiskokeilla juurikaan ole vaan ajo on pikemminkin hiukan ratamaista. Pito vaihtelee paljon sen mukaan, miten uutta tai vanhaa asfaltti on, ja se tuo varmasti haasteita ajamiseen.

Azorien avausosakilpailun perusteella Huttusen kovin kilpailija on brittiläinen tallikaveri Chris Ingram, joka nappasi sieltä voiton Huttusen keskeytettyä.

– Kanarialla tavoite on selkeä, pitää päästä maaliin ja saada hyvä sijoitus. Ingramilla on nyt täysi pistesarake ja meillä pyöreä nolla, joten se on pidettävä mielessä.

Ennen kilpailua Huttunen ajoi 40 kilometriä testiä ja autoa säädettiin jälleen paremmin käteen sopivaksi. Testin perusteella kaikki on kunnossa, mutta kysymyksiäkin mahtuu matkaan.

– Alussa on ajettava järkevästi ja tarkkailtava, miten renkaat kuluvat näissä olosuhteissa. Sääennusteen perusteella näyttäisi tulevan kuiva kisa ja se sopii minulle. Toisaalta erikoiskokeet käyvät välillä korkealla vuoristossa, joten sää saattaa vaihdella.

Kanarian EM-ralli starttaa perjantaina kello 12.00 Suomen aikaa. Kilpailussa ajetaan 12 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy reilut 200. Luvassa on kimurantteja kanarialaisia asfalttiteitä, jotka ovat suurelle osalle suomalaisista tuttuja lähinnä turistibussin ikkunasta. Maaliin ensimmäiset kilpailijat saapuvat lauantai-iltana kello 20 maissa. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo ajavat kilpailussa numerolla 34.

Huttunen kilpailee rallin EM-sarjassa Junior U27-luokassa. Sarjaan kuuluu kuusi osakilpailua, joista neljä ajetaan asfaltilla ja kaksi soralla. Kausi päättyy lokakuussa Latviaan. Huttusen tallikavereina Opelin tehdastiimissä ajavat tällä kaudella britti Chris Ingram ja italialainen Tamara Molinari.

Rallin EM-sarjan osakilpailut 2017, luokka U27:
30.3.-1.4. Azores Airlines Rallye, Portugali, sora
4.-6.5. Rally Islas Canarias El Corte Inglés, Espanja, asfaltti
3.-5.8. Rally Rzeszow, Puola, asfaltti
25.-27.8. Barum Czech Rally Zlín, Tsekki, asfaltti
15.-17.9. Rally di Roma Capitale, Italia, asfaltti
6.-8.10. Rally Liepāja, Latvia, sora

Lisätietoja: 
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.jarihuttunenracing.fi
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.opel-motorsport.com/rallye/adac-opel-rallye-junior-team/aktuelles/

2.4.2017

Jari Huttuselle karu tekniikkakeskeytys kärkipaikalta

Myöhään lauantai-iltana päättynyt rallin EM-sarjan avausosakilpailu Azoreilla oli suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen näytelmä, joka päättyi karulla tavalla, kun viimeistä erikoiskoetta oli jäljellä alle kilometri. Luokkajohdossa ajaneen Jari Huttusen autosta hajosi vetoakseli ja Opel Motorsportin suomalaispilotti joutui keskeyttämään kilpailun. Ennen viimeistä erikoiskoetta Huttunen johti kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa ERC Junior U27 –luokkaa kuuden sekunnin erolla ennen brittiläistä tallikaveriaan Chris Ingramia. Huttusen keskeytettyä Ingram nappasi luokkavoiton ennen toiseksi ajanutta Puolan Aleks Zawadaa. Luokan kolmas oli tsekki Filip Mares.

– Vetoakselin sisänivel petti yhtäkkiä aivan viimeisen erikoiskokeen lopussa ennen isoa vesilätäkköä ja jyrkkää ylämäkeä. Auto ei jaksanut nousta mäkeä ylös yksipyörävetoisena, joten peli oli sillä selvä. Emme käyneet ulkona tai osuneet mihinkään, Huttunen kertoo.

Opel Motorsportin kuljettajat Huttunen ja Ingram kävivät kilpailun voitosta kovan sekuntikamppailun heti ensimmäisestä erikoiskokeesta alkaen. Huttunen johti kilpailua avauserikoiskokeen jälkeen, mutta Ingram kiri ohi heti toisella pätkällä. Huttunen puristi johtoon jälleen erikoiskokeella 14. Pohja-aikatilastoissa Huttunen kellotti seitsemän pohja-aikaa ja Ingram kahdeksan. Uusien olosuhteiden lisäksi Jari Huttusen haasteena oli flunssa, joka vaivasi etenkin kilpailun avauspäivänä.

– Omaan kisaan voi olla loppua lukuun ottamatta ihan tyytyväinen. Olimme koko ajan kärkitaistelussa ja loppua kohti saimme kiristettyä vauhtia ja nousimme Chrisin ohi. Totuin koko ajan entistä paremmin näihin teihin ja samalla säädimme auton alustaa paremmaksi. Chris on ajanut tämän rallin monta kertaa aikaisemminkin, joten meidän vauhtimme oli erittäin hyvä.

Kilpailun jälkeen Huttunen sai pientä lohtua, kun hänelle ojennettiin erikoispalkintona rallilegenda Colin McRaen nimeä kantava palkinto tunnustuksena ensikertalaiselle, joka ajoi lähdöstä maaliin kaasu pohjassa.

– Pistepussia tämä kisa ei lihottanut, mutta paljon tuli kokemusta tämänkaltaisesta, Suomen olosuhteisiin verrattuna erittäin hitaasta ja teknisestä sorarallista. Ja tulipahan myös vauhti näytettyä, Huttunen sanoo.

Rallin EM-sarja jatkuu toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Kanarian saarten osakilpailulla. Siellä ajoalustana on asfaltti, ja viime vuonna Saksan ADAC Opel Rallye Cupin voittanut Huttunen odottaa kilpailua mielenkiinnolla.

– Jälleen meille täysin uusi ralli, joten haasteita riittää. Saksan asfalteilla onnistuimme hyvin, joten siinä mielessä lähtökohdat ovat ihan hyvät. Olen ajanut viimeisen vuoden aikana paljon asfalttikilometrejä.

Rallin EM-sarjan osakilpailut 2017, luokka U27:
30.3.-1.4. Azores Airlines Rallye, Portugali, sora
4.-6.5. Rally Islas Canarias El Corte Inglés, Espanja, asfaltti
3.-5.8. Rally Rzeszow, Puola, asfaltti
25.-27.8. Barum Czech Rally Zlín, Tsekki, asfaltti
15.-17.9. Rally di Roma Capitale, Italia, asfaltti
6.-8.10. Rally Liepāja, Latvia, sora

Lisätietoja: 
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.youtube.com/watch?v=2MQH12kjO9o

29.3.2017

Jari Huttunen aloittaa EM-rallisarjan Azoreilla

Ralliautoilun EM-sarja käynnistyy viikonloppuna Portugalin Azoreilla. Sarjan ainoa suomalaiskuljettaja on Opel Motorsportin tehdaskuljettaja ja Marcus Grönholmin suojatti Jari Huttunen. R2-luokan Opel Adamilla kilpaileva nuori kuljettaja lähtee kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa EM-sarjaan jahtaamaan luokkavoittoa. Ensimmäisessä osakilpailussa tavoitteena on ennen kaikkea ehjä kilpailu.

– Azorien soratiet ovat aivan erilaisia kuin Suomessa. Ne ovat luonteeltaan paljon hitaampia, kääntyvämpiä ja kapeampia. Reunavallien takia ajolinjojen pitää olla tarkat, sillä leveä linja kostautuu välittömästi, Jari Huttunen kommentoi rallin nuotitusvaiheessa.

Huttunen valmistautui Azorien kisaan testaamalla autoaan soralla Italiassa. Lisäksi hän pääsi ajamaan kilpailun alla 50 kilometrin testin myös paikan päällä. Ensikertalaisena hän lähtee kisaan tarkasti ja ilman turhia riskejä.

– Katsomme, miten kisa lähtee kulkemaan ja säätelemme omaa vauhtiamme sen mukaan. Olosuhteet ovat sellaiset, että varmasti tulee olemaan ohjelmaa, toivottavasti me onnistumme ajamaan ongelmattoman kisan. Etukäteen arvioituna kokemuksesta on täällä varmasti etua, ja esimerkiksi tallikaverini Chris Ingram on ajanut tämän rallin jo useasti.

Azorien ralli starttaa torstai-iltana kello 17.30 Suomen aikaa. Kilpailussa ajetaan 16 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy 210. Maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana kello kymmenen maissa. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo ajavat numerolla 36.

Huttunen kilpailee rallin EM-sarjassa Junior U27-luokassa. Sarjaan kuuluu kuusi osakilpailua, joista neljä ajetaan asfaltilla ja kaksi soralla. Azorien rallin jälkeen vuorossa on toukokuussa ajettava asfalttiralli Kanarian saarilla. Kausi päättyy lokakuussa Latviaan. Huttusen tallikavereina Opelin tehdastiimissä ajavat tällä kaudella britti Chris Ingram ja italialainen Tamara Molinari.

Rallin EM-sarjaa on ajettu vuodesta 1953 ja sitä ovat historian saatossa kiertäneet lukuisat suomalaiskuljettajat. Mestaruuteen suomalaisista ovat yltäneet Esa-Pekka Lappi (2014), Juho Hänninen (2012), Pauli Toivonen (1968) ja Rauno Aaltonen (1965).


Rallin EM-sarjan osakilpailut 2017, luokka U27:

30.3.-14.4. Azores Airlines Rallye, Portugali, sora
4.-6.5. Rally Islas Canarias El Corte Inglés, Espanja, asfaltti
3.-5.8. Rally Rzeszow, Puola, asfaltti
25.-27.8. Barum Czech Rally Zlín, Tsekki, asfaltti
15.-17.9. Rally di Roma Capitale, Italia, asfaltti
6.-8.10. Rally Liepāja, Latvia, sora


Lisätietoja: 

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.opel-motorsport.com/rallye/adac-opel-rallye-junior-team/aktuelles/

 

5.3.2017

Jari Huttunen jatkoi voittokulkuaan Saksassa

Lauantai-iltana Saksan St. Wendelissä päättynyt kaksipäiväinen Saarland-Pfalz asfalttiralli oli suomalaisjuhlaa. Kiuruveden 23-vuotias Jari Huttunen voitti kilpailussa kaksivetoisten R2-autojen luokan ja oli samalla yleiskilpailun nopein kaksivetokuljettaja sijalla 10.

Täksi kaudeksi Opelin tehdastiimiin noussut Huttunen pysyi näin voittokannassa Saksan asfalttiralleissa. Viime vuonna hän voitti yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa Saksassa ADAC Opel Rallye Cupin. Tuolloin suomalaiskaksikko voitti sarjan seitsemästä osakilpailusta kuusi. Nyt alla oli ensimmäistä kertaa Opelin tehdastiimin Adam R2, jollaisella Huttunen suuntaa rallin EM-sarjaan.

– Kisan aikana auton alustaa säädettiin paremmaksi ja sitä työtä tehdään toki vielä jatkossakin. Olosuhteet olivat erittäin hyvät testaamisen kannalta, sillä reitti oli suurimmaksi osaksi kuivaa asfalttia, Huttunen sanoo.

Saarland-Pfalz Rallye oli Huttuselle testikilpailu, mutta siitä huolimatta hän ajoi tosissaan voitosta ja johti luokkaansa kilpailun ensimmäisestä erikoiskokeesta alkaen. Viimeisen erikoiskokeen maalissa voittomarginaali oli 22 sekuntia toiseksi ajaneeseen tanskalaiskuljettaja Jacob Madseniin. Madsen sai lisäksi 30 sekunnin aikarangaistuksen, joten lopputuloksissa Huttunen kuittasi voiton 52 sekunnin erolla.

Nuorukaiset kävivät tiukan kisan luokan kärjessä, sillä pienimmillään heidän eronsa oli viisi sekuntia. Pohja-aikatilastoissa Huttunen kellotti neljä pohja-aikaa ja Madsen kahdeksan.

– Hyvä kilpailu ja ihan tosissaan koitettiin tulla. Meillä oli kunnon taistelu Madsenin kanssa. Uuden tallin toiminnasta jäi positiivinen ja ammattitaitoinen kuva, joten tästä on hyvä jatkaa kohti EM-sarjaa.

Lopputulokset, ADAC Saarland-Pfalz Rallye 3.-4.3.2017 , luokka RC4 top 5:
1. Jari Huttunen – Antti Linnaketo, Opel Adam R2 1:22:52,5
2. Jacob Madsen – Karsten Isaksen, Opel Adam R2 + 0:52,1
3. Roman Schwedt – Katrin Becker, Opel Adam R2 + 4:28,5
4. Benjamin Schmitt – Kerstin Pohl, Citroen C2 R2 Max + 8:05,0
5. Tamara Molinaro – Ursula Mayrhofer, Opel Adam R2 + 8:32,1

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
2.3.2017

Jari Huttunen jälleen voittojahtiin Saksan asfalttiralliin

Kaksi viikkoa sitten Mikkelissä ajetun SM Vaakuna-Rallin SM3-luokan voittanut Jari Huttunen starttaa viikonloppuna Opel Motorsportin riveissä Saksan mestaruussarjan osakilpailuun. Ralli on osa EM-sarjaan suuntavan nuoren kuljettajan testiohjelmaa, ja kilpurina on R2-luokan Opel Adam. Rima on asetettu korkealle myös testikilpailussa, joten 23-vuotias Kiuruveden kasvatti jahtaa yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa kilpailusta jälleen luokkavoittoa.

– Luokassamme on melko vähän lähtijöitä, mutta tiedossa on, että paikalliset kuljettajat menevät näillä teillä kovaa. Voitto silti tavoitteena, vaikka testimielessä olemmekin liikkeellä, Marcus Grönholmin GRX Managementin manageroima Huttunen kertoo.

ADAC Saarland-Pfalz asfalttiralli ei ole Huttuselle uusi tuttavuus, sillä viime vuonna hän nappasi samasta kilpailusta ADAC Opel Rallye Cup –merkkiluokan voiton. Nyt alla on astetta tehokkaampi työkalu, johon mies tutustuu Saksassa ennen kilpailua testierikoiskokeella.

-Kilpailussa ajamme testiautoa, joka ei ole sama yksilö millä lähdemme EM-sarjaan. Olen nyt tutustunut pari päivää tiimin toimintaan, ja onhan tehdastalli puitteiltaan aivan uutta minulle verrattuna aiempaan. Resurssit ovat ainakin kunnossa.

ADAC Saarland-Pfalz Rally on St. Wendelin kaupungin ympäristössä pidettävä kaksipäiväinen kilpailu, jonka kaikki erikoiskokeet ajetaan asfaltilla ja EK-kilometrejä kertyy 125. Kilpailu alkaa perjantai-iltana, jolloin ajetaan kolme erikoiskoetta. Lauantain reitillä on yhdeksän erikoiskoetta ja maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan kello 18.15 alkaen.

Viikonlopun kilpailun lisäksi Huttusen kalenteriin ei ole vielä merkitty muita Saksan mestaruussarjan kilpailuita. Rallin EM-sarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan Azoreilla maalis-huhtikuun vaihteessa.

Lisätietoja: 
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.saarland-pfalz-rallye.de/

18.2.2017

Jari Huttusella voitokas vierailu Mikkelin SM Vaakuna-Rallissa

Yhden kilpailun ajaksi Ralli SM -sarjaan palannut Jari Huttunen nappasi voiton lauantai-iltana päättyneestä SM Vaakuna-Rallista. Kiuruvedeltä kotoisin oleva Marcus Grönholmin GRX Management Teamin 22-vuotias suojatti voitti kaksivetoisten autojen SM3-luokan 10,4 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Emil Lindholmiin. Luokan kolmanneksi ajoi Henrik Pietarinen.

Mikkelin SM-ralli oli tällä kaudella rallin EM-sarjassa kilpailevan Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon ensimmäinen kilpailu R2-luokan Opel Adamilla. Voiton lisäksi Mikkelistä kertyi arvokasta kokemusta uudesta autosta reilun kuukauden kuluttua Azoreilta käynnistyvään EM-sarjaan.

Huttunen aloitti Mikkelissä ajamalla kahden erikoiskokeen jälkeen yötauolle luokan kakkosena kaksi sekuntia Emil Lindholmin perässä. Lauantaiaamuna vuoden 2015 SM3-luokan mestari otti oman paikkansa luokan kärjessä ja pysyi johdossa maaliin asti.

– Kilpailun alku meni uuteen autoon ja lumella ajamiseen totutellessa, olen viimeksi ajanut rallia lumella kaksi vuotta sitten ja se näkyi alussa. Rallin edetessä ajo alkoi kulkea koko ajan paremmin, ja loppulenkin ajoon olen tyytyväinen. Auto oli positiivinen yllätys, se on hyvä, kun sen kanssa pääsi sinuiksi, Jari Huttunen sanoo.

Jari Huttusen ja Antti Linnakedon kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Saksassa ADAC Saarland-Pfalz asfalttirallilla, jossa kaksikko pääsee hyppäämään ensi kertaa Opel Motorsportin rakentamaan tehdasautoon. Saksan kilpailun jälkeen EM-sarjaan valmistautuminen jatkuu Italiassa ajettavilla soratesteillä.

– Ajotahti tiivistyy kauden päätavoitteen lähestyessä. Saksan asfalttirallin jälkeen lähdemme kahden päivän kuluttua Italiaan. Saamme tärkeitä kilometrejä alle ennen Azorien EM-avausta, joka on varmasti eksoottinen kokemus.

Lopputulokset SM Vaakuna-Ralli 2017 SM3-luokka top 5:
1. Jari Huttunen – Antti Linnaketo, Opel Adam R2 1:12:11,4
2. Emil Lindholm – Tomi Tuominen, Peugeot 208 R2 + 10,4
3. Henrik Pietarinen – Juha Lummaa, Ford Fiesta R2 + 1:20,5
4. Miika Hokkanen – Jukka Pasenius, Ford Fiesta R2  + 1:39,0
5. Niko Mäkinen – Antti Haapala, Ford Fiesta R2 + 2:05,2

Lisätietoja: 
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

16.2.2017

Jari Huttunen SM3-luokan vierailevana tähtenä SM Vaakuna-Rallissa

Rallin EM-sarjaan tällä kaudella suuntaava Opel Motorsportin 22-vuotias tehdaskuljettaja Jari Huttunen aloittaa kilpailukautensa viikonloppuna Mikkelin SM Vaakuna-Rallissa. Marcus Grönholmin luotsaaman GRX Management Teamin riveissä kilpaileva vuoden 2015 SM3-luokan Suomen mestari palaa yhden kilpailun ajaksi samaan luokkaan ajokkinaan Opel Adam R2. Huttusen tavoitteena on testata uudentyyppistä autoa ja samalla mitata luokan tämän hetken kärkivauhti.

– Tärkeintä tässä kilpailussa on saada tuntumaa R2-luokan Opeliin, joka on samanlainen kuin EM-sarjassa käyttööni tuleva auto. Toki aina ajan voitosta, kun kypärän vedän päähäni, joten kovaa on tarkoitus mennä tälläkin kertaa.

Jari Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo kilpailevat Mikkelissä Jukka Korhoselta vuokratulla kalustolla. Testiä he ehtivät ajaa sata kilometriä, joten luvassa on uusi haaste. Viime kaudella Huttunen ajoi Saksassa Opel Adamilla merkkisarjan mestariksi ja lunasti voitollaan paikan EM-sarjaan. Nyt alla on kuitenkin astetta isomman luokan ajokki.

– Auto on kyllä hieno, ja se on selkeästi enemmän kilpa-autoksi rakennettu kuin toissa vuonna käyttämäni Citroenin R2-luokan auto, esimerkiksi auton ohjaustuntuma on todella hyvä. Testeissä säädimme alustaa ajotyylilleni mieleisemmäksi, mutta siihen jäi vielä hieman hiottavaa.

SM Vaakuna-Rallista Huttusella ja Linnakedolla on hyviä muistoja, sillä kaksi vuotta sitten uran ensimmäinen SM3-luokan voitto tuli Mikkelistä. Tällä kertaa hän on hyvä vauhtimittari luokan kuljettajille, mikäli kilpailu sujuu suunnitelmien mukaan.

– Mikkelin seudun erikoiskokeet ovat hienoja, ja on mukavaa päästä taas tänne ajamaan. Luokan kärkikuljettajista ainakin Emil Lindholm on varmasti kova vastus.

Jari Huttusen kilpailukausi jatkuu Mikkelin jälkeen kahden viikon päästä Saksassa ajettavalla asfalttirallilla, jossa alla on tehdastiimin Opel Adam R2.

Mikkelin SM Vaakuna-Ralli starttaa perjantaina kello 19.00. Kilpailussa ajetaan kahden päivän aikana yhdeksän erikoiskoetta ja maali odottaa kilpailijoita lauantaina kello 18.49 alkaen. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat numerolla 59.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.grxfamily.com/

 

2016

27.11.2016

Jari Huttunen valittiin Marcus Grönholmin GRX Managementin kuljettajaksi

22-vuotias rallilupaus Jari Huttunen on valittu Marcus Grönholmin vetämän GRX Management Oy:n kuljettajaksi. Kiuruveteläinen Huttunen ajoi päättyneellä kaudella Saksan ADAC Opel Rallye Cupin mestariksi ja sai palkinnoksi tehdaspaikan Opelilta rallin EM-sarjaan kaudelle 2017 autonaan kaksivetoinen Opel Adam. Grönholmilla on uskoa Huttusen kykyihin.

– Jari on lahjakas kaveri, josta osoituksena on menestys Saksassa. Pyrimme GRX Managementissa luomaan sellaiset edellytykset, että hänen ralliuransa tästä jatkuu menestyksellisenä, Grönholm sanoo.

Huttunen on luonnollisesti innoissaan saamastaan mahdollisuudesta.

– Onhan tämä aivan huippujuttu, kun pääsen mukaan Grönholmin talliin. Se auttaa varmasti jatkoa ajatellen. Viime kausi meni jopa yli odotusten Saksassa ja nyt sitten vielä tämä, niin kyllä tässä pitää tyytyväinen olla, Huttunen sanoo.

Grönholm kiinnitti huomiota nuoreen kuljettajaan Rovaniemellä viime talvena ajetussa BMW Business Rallyssa.

– Voitin Lapissa leikkimielisen kisan ja Mäkisen Tommi oli kolmas. Vähän katselin, että mikäs tämä Huttunen oikein on, kun siihen meidän väliin ajeli. Sitten seurasin Huttusen otteita Saksan sarjassa ja lopulta valinta oli aika selvä, Grönholm kertoo valintaprosessista.

Huttunen oli kotiseudullaan peltotöissä, kun kaksinkertainen maailmanmestari otti ensi kertaa yhteyttä syksyllä.

– Olin puimurilla puintihommissa, kun Bosse soitti ja kyseli, että olisiko hetki aikaa. Parkkeerasin puimurin välittömästi pellolle ja siitä puhelusta kuvio lähti liikkeelle, Huttunen kertaa ensikontaktiaan Grönholmin kanssa.

Ensi kaudella Huttunen ajaa rallin EM-sarjan Opelilla. Pakettiin kuuluu myös Saksan MM-ralli ja Saksan mestaruussarjan osakilpailuja.

– Kasaamme budjettia ensi vuodelle yhdessä Jarin taustavoimien kanssa ja katsotaan sitten tuleeko jotakin muutakin vielä ohjelmaan, Grönholm sanoo.

GRX Managementin muut kuljettajat ovat Niclas Grönholm ja Joni Wiman.

– Niclas jatkaa rallicrossin MM-sarjassa ja Joni todennäköisesti Global Rallycross –sarjassa Amerikassa. Onhan tässä aika paljon ohjelmaa ensi vuodelle, joten GRX Management Oy:n toiminta on lähtenyt vauhdilla liikkeelle, Grönholm kertoo tyytyväisenä.

 

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.grx.fi
www.facebook.com/GRXManagement

 

22.10.2016

 ADAC Opel Rallye Cupin voittaja Jari Huttuselle Opelin tallisopimus rallin EM-sarjaan 2017

ADAC Opel Rallye Cupin palkintojenjakotilaisuus myöhään lauantai-iltana Saksan Kirchamissa oli suomalaisjuhlaa. Sarjavoittoon ajanut 22-vuotias suomalaiskuljettaja Jari Huttunen valittiin sarjan päätösosakilpailun jälkeen Opel Motorsportin tehdaskuljettajaksi kaudelle 2017.

Huttusen sopimus kattaa ensi vuoden EM-sarjan R2-luokan kaksivetoisella Opel Adamilla. EM-sarjan lisäksi hän ajaa Saksan MM-rallin sekä muita pienempiä ralleja Saksassa. Ensi kauden koko ohjelma tarkentuu myöhemmin.

– Aivan huippujuttu! Sarjaan lähdettiin juuri tämän tavoitteen takia ja nyt se on saavutettu. Sopimuksen tarkkoja yksityiskohtia en vielä tiedä, mutta on selvää, että ralliurani kannalta tällä on erittäin iso merkitys, Huttunen sanoo.

Uransa ensimmäistä kertaa asfalttiralleihin osallistunut Jari Huttunen oli kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa Opelin merkkisarjassa ylivoimainen. Hän nappasi seitsemästä osakilpailusta kuusi voittoa ja yhden aikasakon rasittaman kolmossijan. Lisäksi Huttunen ajoi kaikissa osakilpailuissa eniten pohja-aikoja ja voitti lisäpisteitä tuoneet Power Stage -erikoiskokeet. Sarjan voitto ratkesi Huttuselle jo elokuussa viidennen osakilpailun jälkeen. Lopulta voittomarginaaliksi kertyi peräti 132 pistettä.

– Kauden alussa meillä ei ollut yhtään kokemusta asfalttiralleista eikä myöskään Saksasta, joten oma vauhti suhteessa uusiin kilpakumppaneihin oli täysi arvoitus. Voittovauhtiin päästiin heti ja kyllähän sarja meni kokonaisuutena täysin nappiin.

Viime vuonna rallin Suomen mestaruuden SM3-luokassa voittanut Huttunen päätti panostaa Saksan asfalttisarjaan osittain AKK Driver Academyn suosituksesta.

– Tämän kovempaa työnäytettä on vaikea antaa. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo harppasivat tämän vuoden aikana ison kehitysaskeleen lajitaitojen ja henkisen kantin osalta. Vuosi sitten ei olisi osattu kuvitella, että täysin asfaltilla ajettu rallisarja sujuisi näin suvereenisti suomalaiskomennossa, AKK Driver Academyn rallivalmentaja Tuomo Nikkola sanoo.

Myös ADAC Opel Rallye Cupin viimeinen kilpailu päättyi tänä viikonloppuna Huttusen voittoon. Hän ajoi 3-Städte-Rallyen osakilpailussa viidet luokkapohjat ja voitti kisan lopulta 12,4 sekunnin erolla tsekkikuljettaja Matej Kamenekiin. Kamenek ei ajanut ADAC Opel Rallye Cupin pisteistä vaan kilpaili erilaisella rengassäännöllä.

Sarjalaisista Huttusen jälkeen toiseksi korkeimmat pisteet ajoi Ruotsin Tom Kristensson, joka nousi samalla sarjakakkoseksi ennen maanmiestään Pontus Åhmannia. Huttunen ohitti tsekkikuljettaja Kamenekin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella.

– Tämän rallin alku oli meille vaikea eikä vauhti tyydyttänyt. Siitä sisuuntuneena hyökkäsimme lopussa ja sieltähän se vauhti löytyi. Voittoon on totta kai hienoa päättää tämä kausi.

Huttunen ajaa ensi vuonna rallin Euroopan mestaruussarjaa kaksivetoisten autojen R2-luokassa Opel Motorsportin tallissa Opel Adam R2:lla, joka on luokassaan erittäin kilpailukykyinen auto.  Rallin EM-sarjaa on ajettu vuodesta 1953 ja sitä ovat historian saatossa kiertäneet lukuisat suomalaiskuljettajat. Mestaruuteen suomalaisista ovat yltäneet Esa-Pekka Lappi (2014), Juho Hänninen (2012), Pauli Toivonen (1968) ja Rauno Aaltonen (1965).

ADAC Opel Rallye Cup 2016 loppupisteet, top 5
1. Jari Huttunen – Antti Linnaketo FIN, 284
2. Tom Kristensson – Timmy Berntsson SWE, 152
3. Pontus Åhmann – Johan Johansson SWE, 144
4. Niklas Stötefalke – Tobias Braun GER, 122
5. Tim Novak – Uros Ocvick SLO, 106

ADAC Opel Rallye Cup osakilpailut 2016:
04.03.-05.03. ADAC Saarland-Pfalz Rallye
15.04.-16.04. ADAC Hessen-Rallye Vogelsberg
06.05.-07.05. ADAC Rallye Sulinger Land
15.07.-16.07. S-DMV Thüringen Rallye
18.08.-21.08. ADAC Rallye Deutschland (2 osakilpailua)
21.10.-22.10. ADAC 3-Städte-Rallye

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.adac-motorsport.de/adac-opel-rallye-cup/de/

 

20.10.2016

Jari Huttusen ralliviikonlopun panoksena Opelin tallisopimus EM-sarjaan

Seitsemän osakilpailun mittainen, Opelin Adam-malleilla kisattava ADAC Opel Rallye Cup asfalttisarja päättyy perjantaina ja lauantaina Etelä-Saksassa, Kirchhamin kaupungin ympäristössä ajettavalla 3-Städte-Rallyen osakilpailulla. Vaikka suomalaiskuljettaja Jari Huttunen varmisti sarjan mestaruuden jo viidennessä osakilpailussa elokuussa, lähtee hän myös viimeiseen osakilpailuun ajamaan osakilpailuvoitosta.

Osakilpailuvoittoakin tärkeämpää on kuitenkin palkinto, jonka voittaja julkaistaan kilpailun jälkeen. Sarjan viidestä parhaasta kuljettajasta yksi valitaan Opel Motorsportin tallikuljettajaksi rallin EM-sarjaan 2017.

– Opelin palkinto on tietysti tämän viikonlopun tärkein tavoite. Sen saajalle on tarjolla R2-luokan Opel Adam EM-sarjaan ja alustavien tietojen mukaan myös Saksan MM-ralliin sekä joihinkin muihin Saksassa ajettaviin kilpailuihin. Ralliurani tulevaisuuden kannalta se olisi huippujuttu, Huttunen kertoo.

Viikonlopun osakilpailussa ajetaan kahden päivän aikana 11 erikoiskoetta ja 120 erikoiskoekilometriä. Ralli alkaa perjantaina kello 15.50 ja päättyy lauantaina kello 16.30. Huttunen on valmistautunut kilpailuun AKK Driver Academyn nuottitreenien ja kuntotestien avulla. Kisa-autollaan hän ajoi viimeksi edellisessä osakilpailussa kaksi kuukautta sitten.

– Kisaan voi lähteä ilman voittopainetta, mutta silti tarkoitus on mennä omaa tuttua vauhtia ja ajaa voitosta. Ruotsalaiskuljettajat Pontus Åhmann ja Tom Kristensson taistelevat sarjan kakkossijasta, joten heillä on varmasti täysi hyökkäys päällä, Huttunen sanoo.

ADAC Opel Rallye Cup 2016 pistetilanne top 5, 6/7 osakilpailun jälkeen:
1. Jari Huttunen – Antti Linnaketo FIN, 241
2. Pontus Åhmann – Johan Johansson SWE, 126
Tom Kristensson – Timmy Berntsson SWE, 125
4. Niklas Stötefalke – Tobias Braun, GER 101
5. Tim Novak – Uros Ocvick, SLO 91

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.adac-motorsport.de/adac-opel-rallye-cup/de/

21.8.2016

Jari Huttunen ajoi mestaruuteen Saksan MM-rallissa

Viikonloppuna Trierin kaupungin ympäristössä ajettu Saksan MM-ralli oli suomalaisjuhlaa, kun Kiuruveden 22-vuotias rallilupaus Jari Huttunen voitti molemmat MM-sarjan yhteydessä ajetut ADAC Opel Rallye Cupin osakilpailut. Samalla Huttunen varmisti Opel-merkkisarjan mestaruuden jo perjantain osakilpailun päätteeksi. Debyyttikauttaan ulkomailla kilpaileva Huttunen on historian ensimmäinen Opel Adam -autoilla ajettavan asfalttirallisarjan mestaruuden napannut suomalaiskuljettaja

Jari Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon mestaruus varmistui perjantain osakilpailun jälkeen, jolloin julkaistiin tieto ADAC Opel Rallye Cupin kalenteriin syyskuun loppuun merkityn toiseksi viimeisen osakilpailun perumisesta. Huttusen pistejohto kasvoi näin ollen perjantain voiton myötä jo tavoittamattoman suureksi viiden osakilpailun jälkeen.

– Olo on ennen kaikkea helpottunut. Mestaruutta lähdettiin hakemaan ja se saatiin jo nyt. Kausi on sujunut lähes täydellisesti. Viisi voittoa kuudesta osakilpailusta on saavutus, johon en kyllä itsekään olisi uskonut kauden alussa, varsinkaan kun asfalttirallikokemusta ei ollut ollenkaan, Huttunen sanoo.

Perjantain osakilpailussa suomalaiskaksikko aloitti varovaisesti kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella, mutta kolmospätkän selvä pohja-aika nosti heidät luokan kärkipaikalle. Pohja-aikatehtailu jatkui myös päivän kahdella viimeisellä erikoiskokeella, joten maalissa eroa kakkoseksi ajaneeseen Tom Kristenssoniin kertyi 6,2 sekuntia. Sarjakakkosena kisaan lähtenyt Pontus Åhmann keskeytti ulosajoon avauserikoiskokeella.

– Otimme kaksi ensimmäistä pätkää hieman tarkkaillen, mutta kolmosella päätimme hyökätä. Se onnistui ja nousimme kerralla nelossijalta kärkeen. Viimeisenä ajetulle Power Stagelle lähdettäessä johtomme oli vain 1,4 sekuntia. Siellä venyimme vielä 4,8 sekunnin pohjiin.

Mestaruuden varmistuttua Huttunen jatkoi tuttua tahtiaan lauantaina ja sunnuntaina ajetussa toisessa osakilpailussa. Ilman paineita ajanut suomalainen johti osakilpailua alusta loppuun, ja maalissa voittomarginaali toiseksi ajaneeseen Pontus Åhmanniin oli 39,9 sekuntia. Sunnuntai-iltana Trierissä suomalaisleirissä päästiin juhlistamaan täydellisesti sujunutta viikonloppua: sarjamestaruus, kaksi osakilpailuvoittoa, 9 pohja-aikaa ja kaksi Power Stagen voittoa uran toisessa MM-rallissa.

– Saksan MM-ralli oli hyvä kokemus, kolme pitkää päivää täynnä erityyppisiä haastavia asfalttierikoiskokeita. Vaikka mestaruus on jo varmistunut, ajamme lokakuussa Opel-sarjan viimeisen osakilpailun. Siellä selviävät myös ensi kauden kuviot, kun sarjan parhaiden kuljettajien joukosta valitaan yksi ajamaan Opelin R2-autolla rallin EM-sarja 2017. Ensimmäinen Opel-kausi on ollut hieno, auto on toiminut ja sillä on ollut hieno ajaa keräämässä asfalttikokemusta. Tästä on hyvä jatkaa uralla eteenpäin.

ADAC Opel Rallye Cup 2016 pistetilanne top 5, 6/7 osakilpailun jälkeen:
1. Jari Huttunen – Antti Linnaketo FIN, 241
2. Pontus Åhmann – Johan Johansson SWE, 126
Tom Kristensson – Timmy Berntsson SWE, 125
4. Niklas Stötefalke – Tobias Braun, GER 101
5. Tim Novak – Uros Ocvick, SLO 91

 ADAC Opel Rallye Cup osakilpailut 2016:
04.03.-05.03. ADAC Saarland-Pfalz Rallye
15.04.-16.04. ADAC Hessen-Rallye Vogelsberg
06.05.-07.05. ADAC Rallye Sulinger Land
15.07.-16.07. S-DMV Thüringen Rallye
18.08.-21.08. ADAC Rallye Deutschland (2 osakilpailua)
21.10.-22.10. ADAC 3-Städte-Rallye

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.adac-motorsport.de/adac-opel-rallye-cup/de/

 

17.8.2016

Jari Huttunen taistelee Saksan MM-rallissa ADAC Opel Rallye Cupin voitosta

Saksan ADAC Opel Rallye Cupissa tällä kaudella kilpaileva Jari Huttunen starttaa perjantaina kauden tärkeimpään kilpailuunsa. Opel-merkkisarjan viides ja kuudes osakilpailu ajetaan Saksan MM-rallin oheiskilpailuna. Sarjaa johtava Huttunen lähtee MM-rallin reitille ennakkosuosikkina.

Huttusella ja kartanlukija Antti Linnakedolla on edessä kolme haastavaa ajopäivää, joiden aikana ajetaan kaksi ADAC Opel Rallye Cupin osakilpailua samalla reitillä MM-sarjan osakilpailun kanssa. Ensimmäisessä osakilpailussa ajetaan perjantain erikoiskokeet. Toinen osakilpailu käsittää lauantain ja sunnuntain erikoiskokeet.

– Ainakin perjantain erikoiskokeet ovat nuotituksen perusteella todella vaativia. Hulluttelemaan ei kannata lähteä, mutta jälleen kerran tavoitteena on voitto. Katsomme ensimmäisillä pätkillä, mikä muiden vauhti on ja kiristämme tarvittaessa, Huttunen sanoo.

Huttunen ja Linnaketo lähtevät pitkään kilpailuviikonloppuun hyvin valmistautuneina. Takana on onnistunut testirupeama Tsekin asfalttiteillä. Ajotuntuman lisäksi testeissä varmistettiin auton toimivuus. Kaikki on kunnossa ennen pitkää kisaviikonloppua.

– Toki pitkässä kisassa voi sattua mitä tahansa, mutta auto kyllä kestää, jos emme itse osu mihinkään. Renkaat kuluvat pitkillä erikoiskokeilla paljon, joten se pitää osasta ottaa huomioon. MM-ralli tuo tähän kisaan oman mausteensa, sillä nyt edellä ajaa paljon autoja, jotka leikkaavat mutkiin rohkeasti. Näin ollen tielle nousevan irtosoran kanssa pitää olla tarkkana.

Opel-merkkisarjan kannalta kahden kisan viikonloppu on elintärkeä. Neljästä ensimmäisestä osakilpailusta kolme voittoa napanneella Huttusella on siihen lähdettäessä tukeva 59 pisteen johto ruotsalaiseen Pontus Åhmanniin. Sarjakolmosena on Åhmannin maanmies Tom Kristensson.

ADAC Opel Rallye Cup 2016 pistetilanne top 5, 4/8 osakilpailun jälkeen:
1. Jari Huttunen – Antti Linnaketo FIN, 155
2. Pontus Åhmann – Johan Johansson SWE, 96
3. Tom Kristensson – Timmy Berntsson SWE, 77
4. Sebastian von Gartzen – Hans-Peter Loth GER, 65
5. Niklas Stötefalke – Tobias Braun, GER 63

 

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.adac-motorsport.de/adac-opel-rallye-cup/de/

 

17.7.2016

Jari Huttunen ajoi aikasakon rasittamana kolmanneksi Saksassa

Lauantai-iltana päättynyt ADAC Opel Rallye Cupin neljäs osakilpailu Saksan Thüringenissä toi sarjaa johtavalle Jari Huttuselle kolmossijan. Nuori suomalaiskuljettaja jäi kisan voittaneesta Ruotsin Pontus Åhmannista 16,6 sekuntia. Huttusen loppuaikaa rasitti 30 sekunnin aikasakko, jonka hän sai osuttuaan neljännellä erikoiskokeella hidastusshikaanin tolppaan.

Huttusen pistepussi karttui kilpailussa kolmossijan pisteiden lisäksi Power Stagen voittopisteillä ja sekä kilpailussa eniten pohja-aikoja ajaneen autokunnan lisäpisteillä. Jari Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo johtavat nyt Opel-merkkisarjaa 59 pisteen erolla Åhmanniin.

–  Aikasakon aiheuttanut tilanne oli ihan oma moka, joten sitä ei pidä liikaa jossitella vaan kärsiä itse seuraukset. Neloserikoiskokeella jarrutimme pitkän suoran puolivälissä olleeseen shikaaniin hiukan liian myöhään. Ajolinja meni pitkäksi ja auton keula tökkäsi tolppaan. Tiesimme, että shikaaniosumista voi tulla rangaistus. Kuulin 30 sekunnin aikasakosta vasta erikoiskoe yhdeksän jälkeen, joten aikamenetystä ei enää ehtinyt ajaa kokonaan kiinni.

Huttunen kellotti kisassa kaikkiaan 4 pohja-aikaa. Perjantain aloituspätkä sujui vielä tunnustellen, mutta lauantaina vauhti oli jälleen tuttua Huttusta.

– Nelospätkää lukuunottamatta olen ajooni ihan tyytyväinen. Alussa yli kahden kuukauden kilpailutauko näkyi. Tiet olivat huippunopeita, joten isoja eroja päässyt syntymään. Meillä oli myös kisan aikana teknisiä vaikeuksia auton pyörän kulmien kanssa.

ADAC Opel Rallye Cup jatkuu 18.-21.8. ajettavalla Saksan MM-rallilla, jossa sarjan kuljettajat ajavat kaksi omaa osakilpailuaan MM-rallin sisällä. Sarjasta on ajamatta vielä neljä osakilpailua.

– Sarjatilanne näyttää meidän kannaltamme edelleen erittäin hyvältä. Saksan MM-rallin yhteydessä ajettavat kaksi osakilpailua ovat sarjan kannalta todella tärkeitä. Ne ovat pitkiä ja haastavia kisapäiviä, joten yllätyksiä voi tulla. Mielenkiintoisia kokemuksia on varmasti luvassa.

ADAC Opel Rallye Cup 2016 pistetilanne top 5, 4/8 osakilpailun jälkeen:
1. Jari Huttunen – Antti Linnaketo FIN, 155
2. Pontus Åhmann – Johan Johansson SWE, 96
3. Tom Kristensson – Timmy Berntsson SWE, 77
4. Sebastian von Gartzen – Hans-Peter Loth GER, 65
5. Niklas Stötefalke – Tobias Braun, GER 63
ADAC Opel Rallye Cup osakilpailut 2016:
04.03.-05.03. ADAC Saarland-Pfalz Rallye
15.04.-16.04. ADAC Hessen-Rallye Vogelsberg
06.05.-07.05. ADAC Rallye Sulinger Land
15.07.-16.07. S-DMV Thüringen Rallye
18.08.-21.08. ADAC Rallye Deutschland
30.09.-01.10. ADAC Rallye Baden-Württemberg
21.10.-22.10. ADAC 3-Städte-Rallye

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.adac-motorsport.de/adac-opel-rallye-cup/de/

14.7.2016

Jari Huttusen tavoitteena jälleen voitto Saksan asfaltilta

Saksan ADAC Opel Rallye Cupin neljäs osakilpailu ajetaan viikonloppuna Thüringenissä. Sarjaa maksimipistein johtava 22-vuotias suomalaiskuljettaja Jari Huttunen hakee kisasta jo kauden neljättä voittoaan.

Kaksipäiväisessä kilpailussa ajetaan reilut 120 erikoiskoekilometriä haastavilla asfalttiteillä. Ralli alkaa perjantai-iltana ja maali odottaa kilpailijoita lauantai-iltana. Voittoputkensa myötä Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo lähtevät matkaan ennakkosuosikkeina.

– Tavoite on tuttu, eli voittoputkea yritetään jatkaa. Takana on yli kahden kuukauden kilpailutauko, mutta vauhdin on löydyttävä heti alussa. Olen huomannut, että ensimmäisillä erikoiskokeilla hyökkäämällä eroa on helpompi saada.

Thüringenin ralli on ensimmäistä kauttaan Saksassa ajavalle Huttuselle uusi tuttavuus kuten Opel-merkkisarjan aiemmatkin osakilpailut. Ennakkotietojen mukaan luvassa on kuivissa oloissa ajettava kilpailu.

– Sen verran olen ennakkoon kuullut, että alueen tiet ovat luonteeltaan teknisimmät mitä Saksasta löytyy. Sen pitäisi sopia meille, sillä vauhtimme on ollut parasta juuri sen kaltaisilla asfalttiteillä.  Kovinta vastusta odotan jälleen ruotsalaisilta Pontus Ahmannilta ja Tom Kristenssonilta.

Jari Huttusen pistejohto ADAC Opel Rallye Cupissa on kolmen ajetun osakilpailun jälkeen 65 pistettä ennen Pontus Ahmannia. Tom Kristensson on sarjassa kolmantena jo 77 pistettä suomalaista perässä.

 ADAC Opel Rallye Cup 2016 pistetilanne top 5, 3/8 osakilpailun jälkeen:
1. Jari Huttunen – Antti Linnaketo FIN, 126
2. Pontus Ahmann – Johan Johansson SWE, 61
3. Tom Kristensson – Timmy Berntsson SWE, 49
4. Sebastian von Gartzen – Hans-Peter Loth GER, 48
5. Niklas Stötefalke – Tobias Braun, GER 46
Tim Novak – Uros Ocvirk SLO, 46

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.adac-motorsport.de/adac-opel-rallye-cup/de/

 

8.5.2016

Jari Huttuselle hattutemppu Saksasta

Lauantai-iltana päättynyt ADAC Opel Rallye Cupin kolmas osakilpailu Saksan Sulingenissa oli jälleen suomalaisjuhlaa. 22-vuotias Kiuruveden nuori lupaus Jari Huttunen jatkoi voittokulkuaan ja kirjautti ansioluetteloonsa uransa kolmannen asfalttirallivoiton. Ykkössija tuli 59 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Ruotsin Tommy Kristenssoniin. Kilpailun kolmas oli Ruotsin Pontus Ahmann.

Jari Huttunen johti kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa kisaa perjantain ensimmäiseltä erikoiskokeelta alkaen ja paineli yötauolle 22,5 sekunnin johtoasemassa. Lauantaiaamuna johto kaventui hiukan, kunnes Huttunen ratkaisi pelin ja teki kilpailun seitsemännellä erikoiskokeella todellisen huippuajan. Yli 20 sekunnin pohja-aika 23 kilometrin erikoiskokeella pudotti kilpakumppanit lopullisesti kyydistä.

– Seiskapätkää ennen päätimme huollossa, että nyt vedetään täysiä ja niin myös teimme. Huippuaika lämmittää mieltä erityisesti siksi, että se erikoiskoe oli todella haastava armeija-alueen tie, jossa oli paljon risteyksiä ja tiukkoja mutkia, Huttunen sanoo.

Sulingenin ralli ajettiin poutasäässä, joten tiet pysyivät koko ajan kuivina. Puhdas asfalttiralli oli myös Huttusen mieleen.

– On mukavampaa ajaa, kun pito on koko ajan sama. Kisan alusta asti tuntui, että homma sujuu. Vaikka aikaero näyttää suurelta, pitää tuolla kuitenkin mennä ihan tosissaan, sillä sen verran kovaa muutkin tulevat. Yltiöpäisiä riskejä emme kuitenkaan ottaneet.

ADAC Opel Rallye Cupin kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa selvää jälkeä tehnyt suomalaiskaksikko johtaa sarjaa 65 pisteen erolla. Alkukausi on onnistunut täydellisesti ja hienojen voittojen lisäksi ensimmäisistä asfalttikisoista on tarttunut mukaan myös uusia oppeja. Sarjassa on nyt luvassa pitkä tauko, sillä seuraavan kerran Opel Adam -merkkisarjan pilotit ajavat pisteistä heinäkuun puolivälissä.

– Olen huomannut, että kilometrien karttumisesta on ollut hyötyä erityisesti risteysajossa. Se sujuu nyt paljon paremmin kuin ensimmäisessä kisassa. Kisatauolla keskitytään nyt yhteistyökumppanikuvioihin, sillä kaikki tuki on tuiki tarpeellista tulevaisuutta rakennettaessa.

ADAC Opel Rallye Cup 2016 pistetilanne top 5, 3/8 osakilpailun jälkeen:
1. Jari Huttunen – Antti Linnaketo FIN, 126
2. Pontus Ahmann – Johan Johansson SWE, 61
3. Tom Kristensson – Timmy Berntsson SWE, 49
4. Sebastian von Gartzen – Hans-Peter Loth GER, 48
5. Niklas Stötefalke – Tobias Braun, GER 46
Tim Novak – Uros Ocvirk SLO, 46

ADAC Opel Rallye Cup osakilpailut 2016:
04.03.-05.03. ADAC Saarland-Pfalz Rallye
15.04.-16.04. ADAC Hessen-Rallye Vogelsberg
06.05.-07.05. ADAC Rallye Sulinger Land
15.07.-16.07. S-DMV Thüringen Rallye
18.08.-21.08. ADAC Rallye Deutschland
30.09.-01.10. ADAC Rallye Baden-Württemberg
21.10.-22.10. ADAC 3-Städte-Rallye

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.adac-motorsport.de/adac-opel-rallye-cup/de/

 

4.5.2016

Jari Huttunen jahtaa jo kauden kolmatta voittoaan

Jari Huttusen kilpailukausi Saksan ADAC Opel Rallye Cupissa jatkuu viikonloppuna, kun vuorossa on Opel-merkkiluokan kolmas osakilpailu. Kauden kaksi ensimmäistä rallia voittanut Huttunen lähtee kartturinsa Antti Linnakedon kanssa ennakkosuosikkina perjantaina starttaavaan ADAC Rally Sulingeniin. Bremenin lähistöllä sijaitsevan Sulingenin ympäristössä ajettavassa kaksipäiväisessä kilpailussa on 13 erikoiskoetta ja lähes 150 EK-kilometriä. Ralli päättyy lauantai-iltana.

– Voitto on tavoitteena, siitä ei jossitella. En näe mitään syytä muuttaa taktiikkaa, eli keskitymme alussa ajamaan omaa ajoa. Parin pätkän jälkeen nähdään, riittääkö se korkealle vai pitääkö kiristää, Huttunen sanoo.

Kolmanteen osakilpailuun lähdettäessä 22-vuotias Huttunen johtaa merkkisarjaa maksimipistein.

– En ole seurannut muiden ajoa kovinkaan tarkasti. Ruotsalaiskuljettajat Pontus Ahmann ja Tom Kristensson tuntuvat menevän ajoittain kovaa.

Kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa keliolosuhteet ovat vaihdelleet lumisateesta kuivaan asfalttiin. Tämänhetkisten sääennustusten mukaan Saksan keväässä päästään ajamaan kuivissa olosuhteissa. Se sopii myös Huttusen käsikirjoitukseen.

– Kyllä kuivalla olisi mukavampi ajaa. Jää turha pidon vaihtelu pois ja myös renkaiden kanssa pelaaminen on helpompaa. Toivottavasti tästä tulee puhdas asfalttiralli.

ADAC Opel Rallye Cup osakilpailut 2016
04.03.-05.03. ADAC Saarland-Pfalz Rallye
15.04.-16.04. ADAC Hessen-Rallye Vogelsberg
06.05.-07.05. ADAC Rallye Sulinger Land
15.07.-16.07. S-DMV Thüringen Rallye
18.08.-21.08. ADAC Rallye Deutschland
30.09.-01.10. ADAC Rallye Baden-Württemberg
21.10.-22.10. ADAC 3-Städte-Rallye

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.jarihuttunenracing.fi
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.adac-motorsport.de/adac-opel-rallye-cup/de/

 

17.4.2016

Huttunen ajoi jälleen vakuuttavasti voittoon Saksassa

 

Jari_Huttunen_podiumJari_Huttunen_ajoIMG-20160416-WA0034

Viikonloppuna Saksassa ajettu ADAC Opel Rallye Cup -merkkiluokan toinen osakilpailu sujui suomalaiskuljettaja Jari Huttusen komennossa. 22-vuotias Kiuruveden urheiluautoilijoiden kuljettaja johti kartanlukija Antti Linnakedon kanssa Schlitzin kaupungin ympäristössä ajetussa ADAC Hessen Vogelsberg -rallissa luokkaansa lähdöstä maaliin. Eroa toiseksi ajaneeseen saksalaiseen Nikolaus Schelleen tuli lopulta reilut puolitoista minuuttia. Kilpailun kolmanneksi ajoi ruotsalainen Pontus Ahmann. Huttunen ajoi kilpailussa luokkansa pohja-ajan seitsemälle erikoiskokeelle.

– Kisassa ei tarvinnut hullutella, kovaa toki mentiin mutta ilman suuria riskejä. Nyt ajettiin sekä kuivalla että märällä asfaltilla. Tuntui, että molemmat sujuivat. Itse pidän tärkeänä erityisesti sitä, että kuivalla asfaltillakin vauhtini oli luokan nopeinta, hän kertoo.

Huttusen voittosaldo asfalttiralleista on komea: kaksi voittoa kahdesta mahdollisesta. Pohja-aikoja suomalaislupaus on kahdellakymmenelläkahdella ajamallaan asfalttierikoiskokeella kirjannut nimiinsä yhteensä 13 kappaletta.

– Tässä kisassa saimme turvallisen johdon melko aikaisessa vaiheessa. Varmistellen ajaminen ei ole helppoa, joten tarkkana sai olla, etenkin kun pito vaihteli hurjasti. Yksi spinnaus mahtui matkan varrelle mutaisessa paikassa.

Jari Huttusen ja Antti Linnakedon edesottamuksia seurasi Saksassa paikan päällä AKK Driver Academy -valmennusryhmän päävalmentaja Tuomo Nikkola.

– Erinomainen suoritus kokonaisuutena. Jarilla on hyvä perusvauhti asfaltilla jo nyt, josta osoituksena on hieno luokkavoitto. Lisää perspektiiviä vauhdista saa katsomalla yleiskilpailun tulosta, sillä hän oli koko kisan kolmanneksi nopein kaksivetokuljettaja edellään vain kaksi R3-luokan autoa, Nikkola sanoo.

ADAC Opel Rallye Cupia Huttunen johtaa kahden ajetun osakilpailun jälkeen maksimipisteillä. Toisena on slovenialaiskuljettaja Tim Novak, joka on kerännyt 40 pistettä vähemmän. ADAC Opel Rallye Cup jatkuu jo kolmen viikon kuluttua 6.-7.5. ajettavalla ADAC Sulinger Land –rallilla.

– Seuraavasta osakilpailusta ja sen olosuhteista tiedän etukäteen yhtä paljon kuin tiesin tästäkin kisasta. Eli en mitään. Mennään sinne ajamaan ja katsotaan, jatkuuko voittotahti.

ADAC Opel Rallye Cup 2016
pistetilanne top 5, 2/8 osakilpailun jälkeen:

1. Jari Huttunen – Antti Linnaketo, 86
2. Tim Novak – Uros Ocvirk, 46
3. Pontus Ahmann – Johan Johansson, 40
4. Sebastian von Gartzen – Hans-Peter Loth, 35
5. Niklas Stötefalke – Tobias Braun, 29

ADAC Opel Rallye Cup osakilpailut 2016
04.03.-05.03. ADAC Saarland-Pfalz Rallye
15.04.-16.04. ADAC Hessen-Rallye Vogelsberg
06.05.-07.05. ADAC Rallye Sulinger Land
15.07.-16.07. S-DMV Thüringen Rallye
18.08.-21.08. ADAC Rallye Deutschland
30.09.-01.10. ADAC Rallye Baden-Württemberg
21.10.-22.10. ADAC 3-Städte-Rallye

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.adac-motorsport.de/adac-opel-rallye-cup/de/

 

14.4.2016

Jari Huttusen tavoitteena taas voitto Saksan asfalttirallista

ADAC Opel Rallye Cup jatkuu viikonloppuna, kun kauden toinen osakilpailu, ADAC Hessen-Rallye Vogelsberg, ajetaan Schlitzin kaupungin ympäristössä perjantaina ja lauantaina. Sarjan kärjessä kisaan lähtevä, maaliskuussa ajetun sarjan ensimmäisen osakilpailun voittanut suomalaislupaus Jari Huttunen aikoo jatkaa voittovauhdissa.

– Avausosakilpailussa lumisateen liukastamilla teillä erot kasvoivat suuriksi poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi. Nyt luvassa on perinteisempi asfalttiralli, joten pääsemme mittaamaan vauhtiamme kunnolla ja taistelu on tasaisempaa. Voitto on jälleen tavoitteena, Huttunen sanoo.

Huhtikuun alussa Huttunen ajoi yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa Tsekeissä AKK Driver Academyn järjestämän testin. Yhden päivän aikana hän ehti ajaa yhteensä 90 kilometriä sekä kuivalla että märällä asfaltilla.

– Testikilometrit tulivat tarpeeseen, joten iso kiitos valmennusryhmälle. Saimme hiottua auton säätöjä entistä paremmiksi, ja nyt on hyvä fiilis lähteä perjantaina ajamaan. Tarkoitus on aloittaa ilman suuria riskejä ja katsoa parin pätkän jälkeen, pitääkö tahtia kiristää.

ADAC Hessen-Rallye Vogelsberg starttaa perjantai-iltana kello 18.00, ja neljän erikoiskokeen jälkeen vietetään yötaukoa. Lauantaina rallissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta ja maali odottaa kello kuudelta.

ADAC Opel Rallye Cup pistetilanne 1/8 osakilpailun jälkeen:
1. Jari Huttunen – Antti Linnaketo, 38
2. Tim Novak – Uros Ocvirk, 29
3. Tom Kristensson – Timmy Berntsson, 22
4. Sebastian von Gartzen – Hans-Peter Loth, 17
5. Calvin Beattie – Martin Brady, 16

ADAC Opel Rallye Cup osakilpailut 2016
04.03.-05.03. ADAC Saarland-Pfalz Rallye
15.04.-16.04. ADAC Hessen-Rallye Vogelsberg
06.05.-07.05. ADAC Rallye Sulinger Land
15.07.-16.07. S-DMV Thüringen Rallye
18.08.-21.08. ADAC Rallye Deutschland
30.09.-01.10. ADAC Rallye Baden-Württemberg
21.10.-22.10. ADAC 3-Städte-Rallye

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
6.3.2016

Jari Huttunen nappasi voiton uransa ensimmäisestä asfalttirallista

Saksan ADAC Opel Rallye Cup -sarjaan täksi kaudeksi siirtynyt Jari Huttunen aloitti kautensa voitokkaasti Saarland-Pfalz Rallye nimeä kantaneessa avausosakilpailussa. Huttunen ajoi kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa lauantai-iltana päättyneen kilpailun luokkavoittoon lähes minuutin erolla Slovenian Tim Novakiin.

St. Wendelin ympäristössä järjestetty ralli ajettiin erittäin vaikeissa olosuhteissa, sillä lumisade muutti asfalttitiet erittäin liukkaiksi. Olosuhteiden takia kaksi erikoiskoetta peruttiin, ja kisassa ajettiin lopulta 12 erikoiskoetta.  Kaikkiaan ensimmäistä asfalttiralliaan ajanut Huttunen kellotti erikoiskokeilla kuusi pohja-aikaa.

– Hieno, tavoitteenmukainen tulos vaikeasta kilpailusta. Lunta tai jäätä teillä ei paljoa ollut, mutta liukasta mutaa sitäkin enemmän. Välillä tuntui, että auto voi lähteä hanskasta ihan kävelyvauhdistakin, joten koko ajan piti olla erittäin tarkkana, Huttunen kertoo.

Kiuruveden 22-vuotiaan rallilupauksen kilpailu alkoi tunnustellen, ja ensimmäiseltä erikoiskokeelta tuloksena oli neljäs sija. Lauantaina Huttusen tuttu vauhti löytyi ja hän nousi kilpailun kärkeen aamun toisen erikoiskokeen jälkeen.

– Perjantain ainoalla ajetulla erikoiskokeella ajoimme varovasti ja hiukan mietin, miten vauhti riittää, kun eroa kärkeen tuli lyhyellä pätkällä 10 sekuntia. Lauantaiaamuna ajoimme lievästi ulos, mutta hävisimme pohjille silti vain 15 sekuntia. Siitä tiesin, että voittovauhdissa ollaan.

Suomalaispari lähti kilpailuun melko kylmiltään, koska kokemusta Saksan olosuhteista ei ollut. Myös merkkiluokan kilpailukalustona toimiva Opel Adam oli uusi tuttavuus, ennen rallia sillä ehdittiin ajamaan 70 kilometriä testiä.

– Auto ei ole tehokas, mutta se on tasapainoinen ajettava. Kilpakumppanien vauhdista ei ensimmäisen kilpailun perusteella vielä osaa paljoakaan sanoa, seuraava kisa kertoo varmasti enemmän kun olosuhteet ovat kesäisemmät. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa.

ADAC Opel Rallye Cup jatkuu huhtikuun 15.-16. päivä ADAC Hessen-Rallye Vogelsberg -nimisellä kilpailulla.

ADAC Opel Rallye Cup pistetilanne 1/8 osakilpailun jälkeen:
Jari Huttunen – Antti Linnaketo, 38
Tim Novak – Uros Ocvirk, 29
Tom Kristensson – Timmy Berntsson,  22
Sebastian von Gartzen – Hans-Peter Loth, 17
Calvin Beattie – Martin Brady, 16

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
2.3.2016

Jari Huttunen hakee voittoa Saksan asfalttisarjasta

Hallitseva ralliautoilun SM3-luokan Suomen mestari Jari Huttunen starttaa yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa viikonloppuna uusiin haasteisiin ADAC Opel Rallye Cupin avausosakilpailussa Saksassa. Kahdeksan osakilpailun mittainen, Opelin Adam-malleilla kisattava asfalttisarja alkaa ADAC Saarland-Pfalz Rallye nimeä kantavalla rallilla, joka ajetaan perjantaina ja lauantaina St. Wendelin kaupungin ympäristössä lähellä Ranskan rajaa.

22-vuotias Huttunen voitti vuonna 2015 debyyttikaudellaan Ralli SM -sarjan kovatasoisen SM3-luokan. Vanhoilla meriiteillä ei kuitenkaan Saksassa juhlita, sillä nyt edessä on paljon uutta opittavaa. Matkaan lähdetään nöyrällä mielellä, mutta tavoite on kuitenkin selvä.

– Auto on uusi, asfalttitiet ovat uusi kokemus eikä minulla ole vielä käsitystä sarjan muiden kuljettajien tasosta. Tavoite on silti sama kuin aiemminkin, vain voitosta ajetaan, Jari Huttunen sanoo.

Ralli SM -sarjan jälkeen kansainvälinen asfalttisarja on Huttusen ralliuran seuraava askel eteenpäin. Pitkän kauden aikana haetaan kokemusta asfalttiajosta, uudentyyppisten erikoiskokeiden nuotittamisesta ja vaihtelevista sääolosuhteista, jotka Saksan asfalteilla ovat tyypillisesti erittäin suuressa roolissa.

– Oman mausteensa sarjaan tuo se, että loppukaudesta sarjassa parhaiten menestyneet pääsevät kilvoittelemaan paikasta Opelin R2-auton ratissa vuoden 2017 EM-sarjaan. Se on sarjavoiton ja asfalttikokemuksen hankkimisen lisäksi meidän tavoitteemme.

Kaikkiaan ADAC Opel Rallye Cup käsittää kahdeksan osakilpailua, jotka ajetaan seitsemän eri kilpailuviikonlopun aikana eri puolilla Saksaa. Elokuussa Saksan MM-rallin yhteydessä ajetaan kaksoisosakilpailu. Sarjaan on ilmoittautunut 16 kuljettajaparia kuudesta eri maasta.  Jari Huttunen ja Antti Linnaketo ovat tällä kaudella sarjan ainoat suomalaisedustajat.

ADAC Opel Rallye Cupin osakilpailut 2016:
04.03.-05.03. ADAC Saarland-Pfalz Rallye
15.04.-16.04. ADAC Hessen-Rallye Vogelsberg
06.05.-07.05. ADAC Rallye Sulinger Land
15.07.-16.07. S-DMV Thüringen Rallye
18.08.-21.08. ADAC Rallye Deutschland
30.09.-01.10. ADAC Rallye Baden-Württemberg
21.10.-22.10. ADAC 3-Städte-Rallye

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.jarihuttunenracing.fi
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.opel-motorsport.com/rallye/adac-opel-rallye-cup/aktuelles/

2015

6.11.2015

Suomen mestari Jari Huttunen suuntaa Saksan mestaruussarjaan

Ralliautoilun SM3-luokan tuore Suomen mestari Jari Huttunen siirtyy ensi kaudella kotimaan rallipoluilta Saksaan. 21-vuotias Huttunen osallistuu yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa Saksan mestaruussarjan ADAC Opel Rallye Cupiin. Kahdeksan osakilpailun sarja käynnistyy maaliskuussa 2016 ja sen kaikki osakilpailut ajetaan asfaltilla.  Sarjan osallistujien kilpailukalustona on 145 hevosvoimainen 1.6 litrainen etuvetoinen Opel Adam.

– Saksan mestaruussarja on luonnollinen seuraava askel uralla eteenpäin. ADAC Opel Rallye Cup on kovatasoinen sarja, jossa pääsee kustannustehokkaasti ajamaan asfalttiralleja. Tavoitteena on sarjavoiton lisäksi päästä kilpailemaan Opelin tarjoamasta palkinnosta kaudelle 2017. Ensi vuoden sarjassa menestyneet kuljettajat osallistuvat kilpailuun, jossa on palkintona Opelin R2-auto EM-sarjan osakilpailuihin kaudelle 2017.

Debyyttikaudellaan Ralli SM -sarjan SM3-luokan mestaruuden voittanut Huttunen ei ole aiemmin kilpaillut asfalttiralleissa, joten tuleva kausi tuo uusia haasteita. Hänen vahva taustansa kartingista edesauttaa sopeutumista. Lisäksi Huttunen kävi lokakuussa tutustumassa Saksan sarjan olosuhteisiin vuoden viimeisessä osakilpailussa.

– Tiet ovat totta kai täysin erilaisia kuin Suomessa, mutta esimerkiksi nuotitus hoidetaan samalla kaavalla.  Ralli SM –sarjassa käyttämäämme Citroeniin verrattuna Opelin viritysaste on lievempi, joten kaluston kestävyyden kanssa ei pitäisi tulla ongelmia. Kaikki ajavat samanlaisilla autoilla ja renkailla, joten lähtökohdat tasaiselle kilpailulle ovat hyvät.

Saksan sarjan lisäksi Jari Huttusen tavoitteena on pitää kilpailutuntumaa yllä myös Suomessa. Suunnitelmat kotimaan kisojen ja kaluston suhteen tarkentuvat myöhemmin.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.jarihuttunenracing.fi
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
http://www.opel-motorsport.com/rallye/adac-opel-rallye-cup/aktuelles/

 

26.9.2015

Jari Huttusen debyyttikausi Ralli SM -sarjassa toi Suomen mestaruuden

Jari Huttunen ajoi lauantaina Tampereella päättyneessä Ralli SM -sarjan päätösosakilpailussa Pirelli Rallissa SM3-luokan toiseksi. Kakkossijansa myötä Huttunen tuuletti kilpailun maalissa SM3-luokan Suomen mestaruutta yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa. Pirelli Rallissa Huttunen kellotti kaikkiaan kolme pohja-aikaa, ja aikaero viimeisellä erikoiskokeella luokkavoittajaksi nousseeseen Tommi Järviseen oli lopulta vain 3,5 sekuntia. SM-pistetaulukossa Huttusen ero hopealle ajaneeseen Joonas Tokeeseen oli 12,5 pistettä. SM-pronssia otti Jaro Kinnunen.

– Nyt on hienot tunnelmat, sellaiset sanoinkuvaamattoman hienot, vielä ei pysty tarkemmin analysoimaan. Tänään ei tarvinnutkaan ajaa voitosta, riitti että Joonas Tokee pysyy takana. Siksi lopussa jo varmisteltiin mestaruutta. Kahdella pätkällä oli vähän murheita auton kanssa, mutta muuten kisa sujui kuten pitikin.

Kiuruveden urheiluautoilijoita edustava 21-vuotias Huttunen lähti kauteen 2015 tavoitteenaan Ralli SM -sarjan Suomen mestaruus SM3-luokassa. Tämä kausi oli Huttusen ensimmäinen kokonainen kausi SM-sarjassa. Vuonna 2014 hän ajoi Citroen C2 R2 -autollaan testimielessä sarjan kaksi viimeistä osakilpailua. Tavoite täyttyi ja Huttusen mestaruuskauden saaliiksi tuli kuudessa osakilpailussa kaksi luokkavoittoa, kaksi kakkossijaa, yksi kolmossija sekä yksi tekniikkakeskeytys.

-Ajollisesti kausi meni niin kuin pitikin. Vauhti oli hyvää eikä virheitä tullut. Auton tekniikan kanssa oli murheita kauden aikana, mutta niistäkin selvittiin. Haluan kiittää koko huoltotiimiä ja kaikkia yhteistyökumppaneita. Ilman heitä tämä mestaruus ei olisi ollut mahdollinen.

Kausi 2015 käynnistyi tammikuussa Rovaniemen Arctic Rallysta, jossa Huttunen ajoi heti lupaavasti luokkakolmoseksi, vaikka rengasrikko ja tekniset murheet verottivat vauhtia. Ensimmäinen voitto tuli helmikuussa Mikkelin SM-rallista, jossa hän ajoi luokan kärjessä lähdöstä maaliin. Voiton myötä Huttunen siirtyi luokassaan sarjajohtoon. Maaliskuussa SM Pohjanmaarallissa kärkitaistelu päättyi heti alkumetreillä konerikkoon ja SM-johto vaihtui kolmossijaan. Kesäkauden avauksessa oli jälleen Huttusen voittovuoro, kun kauden toista luokkavoittoa juhlittiin kesäkuussa Joensuun SM-Itärallissa. Joensuun voiton myötä Huttunen palasi sarjakärkeen. Elokuussa ajetussa Turku SM-rallissa hän saalisti kakkossijan ja piti näin kärkipaikkansa kauden viimeiseen osakilpailuun lähdettäessä.

– Mestaruuden reseptistä en osaa muuta sanoa kuin että piti ajaa kovempaa kuin muut ja sehän onnistui.Tästä eteenpäin jatkosuunnitelmat ovat vielä auki. Tavoite on totta kai edetä uralla, mutta siitä kerrotaan sitten tarkemmin, kun saadaan askelmerkit selville.

SM3-luokan SM-pisteet 2015:
1. Jari Huttunen 117,5
2. Joonas Tokee 105
3. Jaro Kinnunen 95

Pirelli Ralli lopputulokset SM3-luokka, top5:
1. Tommi Järvinen 1:20:44,3
2. Jari Huttunen + 3,5
3. Juuso Nordgren + 24,5
4. Jaro Kinnunen + 31,7
5. Joonas Tokee + 50,2

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

24.9.2015

Jari Huttusen tavoitteena Tampereelta voitto ja mestaruus

Ralli SM -sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan viikonloppuna Tampereella. Kiuruveden UA:n nuori lupaus Jari Huttunen starttaa päätösosakilpailuun SM3-luokan pistejohdossa. Eroa pisteissä toisena olevaan Joonas Tokeeseen on 3,5 pistettä. Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon taktiikka Pirelli-rallin erikoiskokeille on selvä, sillä tasaisessa pistetilanteessa ei lähdetä jossittelemaan.

– Voittoa haetaan ja sitä kautta totta kai myös mestaruutta. Tarkoitus on aloittaa räväkästi heti avauserikoiskokeelta lähtien. Voittokamppailusta tulee varmasti kova, joten kaasu pidetään pohjassa viimeiselle pätkälle asti.

Tampereen seudun maineikkaat rallitiet ovat Huttuselle tuttuja viime vuoden Pirelli-rallista, jossa nuori mies ajoi SM3-luokan kolmanneksi. Tuolloin hänen menoaan hidastivat tekniset vaikeudet. Tällä kertaa Huttusen Citroen C2 R2 on hiottu huippukuntoon.

– Edellisen osakilpailun jälkeen auto on käyty läpi ja siihen on löydetty pieniä parannuksia. Selvää on, että kauden tärkeimmässä SM-rallissa ei ole varaa teknisiin vikoihin.

Yhdeksän erikoiskokeen mittainen SM Pirelli-ralli starttaa perjantaina kello 18.00 Teivon ravikeskuksesta. Perjantaina ajetaan kaksi erikoiskoetta ja lauantaina seitsemän. Kilpailun maaliin Tampereen Keskustorille ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantaina kello 18.55. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat rallissa numerolla 50.

SM3-luokan SM-pistetilanne top3 5/6 osakilpailun jälkeen:
1. Jari Huttunen 90,5
2. Joonas Tokee 87
3. Jaro Kinnunen 72,5

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

29.8.2015

Jari Huttunen kuittasi kakkossijan Turku SM Rallista

Jari Huttunen sijoittui perjantaina ja lauantaina Turussa ajetussa Ralli SM -sarjan viidennessä osakilpailussa SM3-luokan toiseksi. Kakkossijansa myötä Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo jatkavat SM3-luokan pistekärjessä. Turku SM Rallissa luokkavoittoon ajoi Joonas Tokee, joka oli yhdeksän erikoiskokeen reitillä 18,2 sekuntia Huttusta nopeampi. Luokkakolmoseksi ajoi Tommi Järvinen.

Huttunen teki Turussa tasaista työtä, sillä hän pysyi kakkossijalla ensimmäisestä erikoiskokeesta alkaen. Kilpailun aikana hän kellotti kaksi pohja-aikaa, ja muut erikoiskoeajat vaihtelivat toisen ja viidennen sijan välillä. Voitonnälkäinen kuljettaja ei ollut kakkossijaansa täysin tyytyväinen.

– Tänään ei vauhti riittänyt parempaan. Tuntuu, että isoilla teillä auton kulku ei riitä. Lisäksi lyhyt Paistanojan erikoiskoe, joka ajettiin kahteen kertaan meni suhteessa ajollisesti heikommin, Huttunen sanoo.

Kakkossijansa myötä Huttunen jatkaa SM3-luokan pistekärjessä. Eroa toisena olevaan Joonas Tokeeseen on nyt 3,5 pistettä. Luokan mestaruus ratkeaa 25.-26.9. Tampereella ajettavassa Pirelli-rallissa, joka on Ralli SM -sarjan päätösosakilpailu. Pirelli-rallissa on jaossa korotetut SM-pisteet, joten Suomen mestaruudesta käydään kova kamppailu ja jännitystä riittää kauden loppuun asti.

– Pirelli-ralli on nyt sarjan tärkein osakilpailu. Ennen sitä auto käydään huolellisesti läpi ja yritetään löytää lisäeväitä vauhdin kasvattamiseen. Miehistö tekee nuottitreeniä ja kisan alla on luvassa jälleen myös AKK Driver Academyn ajoleiri.

SM3-luokan SM-pisteet top3 5/6 osakilpailun jälkeen:
1. Jari Huttunen 90,5
2. Joonas Tokee 87
3. Jaro Kinnunen 72,5

Lisätietoja: 
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

27.8.2015

Jari Huttunen puolustaa pistejohtoa Turku SM Rallissa

Ralli SM -sarjan SM3-luokan pistekärjessä viikonlopun Turku SM Ralliin lähtee Kiuruveden UA:n Jari Huttunen yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa. Huttusen alkukauden saldona on kaksi luokkavoittoa, yksi kolmossija sekä yksi teknisen vikaan päättynyt kilpailu. Turun äkkiväärille teille Huttunen hyökkää tutulla, hyväksi havaitulla taktiikalla.

– Voittoa haetaan, mutta älyttömiä riskejä ei oteta. Turun seudulla olen ajanut aiemmin kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla auto lipsahti ulos. Kolmas kerta toden sanoo, joten nyt on aika parantaa, hän sanoo.

SM-pistejohtajan kausi on ollut kaksijakoinen. Mikkelin SM-rallin ja Itärallin luokkavoitot tulivat vakuuttavien ajosuoritusten myötä ilman suuria riskejä. Arctic Rallysta jäi käteen kolmossija, kun rengasrikko ja käyntihäiriöt verottivat vauhtia. SM Pohjanmaa-rallissa konerikko päätti kisan heti alkumetreillä. Kesäkauden avanneen Itärallin voiton myötä Huttunen nousi sarjakärkeen ja tavoitteena on pitää johtopaikka kauden loppuun asti.

– SM-pistejohto ei aiheuta ylimääräisiä paineita eikä myöskään mitään turhaa taktikointia. Kärjessä on hyvä olla tässä vaiheessa, mutta kautta on vielä kaksi osakilpailua jäljellä. Kovinta vastusta odotan Jaro Kinnuselta ja Joonas Tokeelta, joilla on varmasti kova yritys päällä edellisen osakilpailun epäonnen jälkeen.

SM-sarjan kesäosakilpailujen välissä AKK Sports Oy valitsi Huttusen Tulevaisuuden Tähdeksi ja palkintona hän pääsi ajamaan Neste Oil Rallin Citroën DS3 R3T -autolla. Uran ensimmäinen MM-ralli keskeytyi monien murheiden jälkeen pyöräntuennan pettämiseen. Superrallisäännön myötä Huttunen pääsi kuitenkin maaliin. Saaliiksi jäi arvokasta kokemusta ja yksi erikoiskoepohja kivikovassa luokassa.

Turkuun tultaessa Huttunen hyppää jälleen tutun Citroen C2 R2 -auton puikkoihin. Se on käynyt läpi perusteellisen huollon, joten toiveissa on ehjä kisa. Kisan alla kalusto ja miehistö hiottiin iskuun AKK Driver Academyn ajoleirillä.

Turku SM Ralli alkaa perjantaina 28.8. kello 19.30. Yhdeksän erikoiskokeen reitin jälkeen maalijuhlallisuuksia vietetään lauantaina 29.8. kello 17.00. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat rallissa numerolla 12.

SM3-luokan SM-pisteet 4/6 osakilpailun jälkeen:
1. Jari Huttunen 72,5
2. Joonas Tokee 62,0
3. Jaro Kinnunen 60,5
4. Ville-Markus Marttinen 54,0
5. Joni Viitala 36,0

Lisätietoja:
Jari Huttunen, Puh. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

2.8.2015

Jari Huttunen osoitti sisua ensimmäisessä Neste Oil Rallissaan

AKK Sports Oy:n Tulevaisuuden Tähti -kuljettajaksi valittu Jari Huttunen osoitti, että vaikka Neste Oil Ralli sujui hänen osaltaan hieman epäonnisesti, löytyy suomalaiskuskilta suuri määrä piirteitä, joita korkealla tasolla kilpaileminen edellyttää; nopeudesta, päättäväisyydestä, sitoutumisesta ja sisusta ei ole miehellä puutetta.

Nimenomaan sisu on oikea sana kuvaamaan Huttusen suoriutumista tänä ralliviikonloppuna. Testiajoakin uudella autolla oli alla vaivaiset 100 kilometriä. Jo ensimmäisenä varsinaisena kisapäivänä Huttunen kohtasi vaikeuksia — päällimmäisenä tietenkin ruokamyrkytys, joka vaikutti suomalaiskuskin suoritukseen koko perjantaiaamun. Edellämainitun lisäksi Huttusen Citroen DS3 R3T:n jarrut hävisivät Ouninpohjassa, mikä johtikin penkalla käyntiin rallin maineikkaammalla erikoiskokeella. Vahingot olivat kuitenkin lähinnä kosmeettisia, eivät rakenteellisia. Voinnin kohentuessa vauhti kiihtyi, ja Huttunen pystyi pistämään kampoihin sarjajohtajien EK-ajoille.

Toisena kisapäivänä epäonni kuitenkin kohtasi jälleen. Alastulo eräästä Mökkiperän hyppyristä hajotti alatukivarren pultin, minkä vuoksi viimeiseen kisapäivään oli mahdollista osallistua vain Super Ralli -säännöllä. Luovuttamaan Huttunen ei suostunut missään vaiheessa.

Tosin ruokamyrkytys ei sekään suostunut luovuttamaan, vaan aiheutti vatsanväänteitä läpi koko viimeisen osion. Kaikesta huolimatta Huttunen venyi erikoiskokeilla myös kolmen parhaan joukkoon päättäen viimeisenkin EK:n kolmanteen sijaan. Aiemmin saatujen aikasakkojen johdosta lopullinen sijoitus WRC 3 -sarjassa oli kahdeksas ja kokonaiskilpailussa 43., mikä oli Citroënin Kris Meekeä lukuun ottamatta kärkitulos niiden joukossa, jotka joutuivat turvautumaan Super Ralli -sääntöön.

Viimeinen kisapäivä koostui ainoastaan kahdesta 14,13-kilometrin mittaisesta Myhinpään kierroksesta, joista jälkimmäinen oli tuplapisteet tuottava Power Stage. Huttusen prioriteetti oli tuoda PrintSportin Citroen takuuvarmasti maaliin, samalla esitellen sitä potentiaalia, joka kyseisellä Tulevaisuuden Tähdellä on tarjottavanaan. Huttunen saattoi palata reiteiltä sairaana, väsyneenä ja rähjäisenä, mutta päättäväisyys ja taidot loistivat silti läpi — jopa ehkä kirkkaammin kuin siinä tapauksessa, jos ralli olisi sujunut hänen osaltaan täysin ongelmitta.

Tämä on juuri sitä, mitä “sisulla” tarkoitetaan – Jari osoitti Neste Oil Ralli -kisaviikonlopun aikana kykynsä kasvaa todelliseksi autourheilun tähdeksi.

Jari Huttusen kommentit kilpailun jälkeen:

Jari, sairastelu kuulemma jatkui?

“Kyllä vaan, valitettavasti en ollut oikein vieläkään toipunut perjantain ruokamyrkytyksestä. Eilen vointini oli jo parempi, mutta taas tänä aamuna oireet iskivät uudelleen. Harmillista, mutta kun kerran vatsatautiin sairastuu, niin se ottaa luonnollisesti aikansa toipua taudista. Kävi vain aivan todella huono tuuri, että sairastuin juuri Suomen MM-rallin aikana, mutta yritin parhaani siitä huolimatta.

Millä mielellä lähdit päätöspäivään?

“Ennen kaikkea me vain halusimme, että saamme auton maaliviivan yli yhtenä kappaleena. Tästä syystä meillä oli suhteellisen varovainen alku, ja sitten pystyin kiristämään loppua kohden. Mahdollisuudet kärkisijoituksiin olivat jo menneet, joten ei ollut enää järkeä sen suuremmin puristaa ja riskeerata koko kilpailua.

Miten summaisit tämän vuoden Neste Oil Rallin?

“Aika kinkkinen ralli, todella pitkä ja haastava. Raskaskulkuisempaa oli kuin kuvittelin – etenkin kun aloimme kohdata suurempia vastoinkäymisiä. Mutta eihän siinä, tätä ralli on, eikä tilannettaan voi muuttaa, joten minun täytyi vain kuskina yrittää parhaani. Emme pystyneet tänä viikonloppuna osoittamaan, mihin todella pystymme. Toisaalta rohkaisevia merkkejä antoivat ne erikoiskokeet, joilla ylsimme kärkikolmikkoon. Tietysti emme ehtineet ajaa paljon testejä ennen starttia, ainoastaan sata kilometriä. Kaikki olosuhteet huomioon ottaen me teimme parhaamme. Suomen MM-ralli on joka kerta erityislaatuinen kokemus.

Mitä on suunnitelmissa nyt rallien jälkeen?

“No ensinnäkin aion vain levätä, ja hoitaa itseni taudin osalta kuntoon: on ollut aika pitkät neljä päivää. Joten valitettavasti kohdallani ei ole tiedossa juhlintaa tänä iltana, aion vain painua suoraa päätä pehkuihin! Muutaman viikon päästä ajetaan SM-rallin osakilpailu, jonne aion osallistua. Suunnitelmissani on keskittyä täysillä tuohon kisaan, ja päästä hyödyntämään siellä se kaikki arvokas kokemus, jota olen hankkinut täällä Neste Oil Rallissa.

Onko sinulla mielen päällä vielä joku ajatus viikonlopusta, jonka haluaisit jakaa?

“Haluan kiittää kaikkia katsojia, jotka ovat seuranneet edesottamuksiamme rallissa tänä viikonloppuna. Lisäksi haluan kiittää AKK:ta tästä hienosta Tulevaisuuden Tähti -tunnustuksesta, joka mahdollisti kilpailemiseni Neste Oil Rallissa. Olen pahoillani, ettemme pystyneet suoriutumaan sillä tasolla, johon potentiaalimme olisi riittänyt. Tästä huolimatta koen, että olemme oppineet todella paljon, ja olen varma, että tulemme takaisin entistäkin vahvempina.

Top 10 WRC 3 – EK20 jälkeen, Myhinpää 2
1) Gilbert/Jamoul (Citroen DS3) 2:54:43.6
2) Haapamäki/Salminen (Citroen DS3) +0.5
3) Veiby/Jaeger (Citroen DS3) +3:09.1
4) Folb/Le Floch (Citroen DS3) +9:27.3
5) Perry/Reibel (Citroen DS3) +10:30.6
6) De Tommaso/Bosi (Peugeot 208) +12:24.6
7) Al Mutawaa/McAuley (Citroen DS3) +28:16.4
8) Huttunen/Linnaketo (Citroen DS3) +30:17.5
9) Della Casa/Pozzi (Citroen DS3) +31:48.210) Tempestini/Chiarcossi (Citroen DS3) +43:51.8

1.8.2015

Jari Huttunen jäi Mökkiperälle

AKK Motorsportin tämän kauden Tulevaisuuden Tähti -kuljettaja Jari Huttunen koki lauantaina epäonnea Mökkiperällä. Miehen haaveet WRC 3 -luokan voitosta kariutuivat rallin 15. erikoiskokeella.

21-vuotias suomalaiskuski taisteli tiensä ruokamyrkytyksen ja jarruongelmien läpi, ja onnistuikin lauantaiaamuna kipuamaan luokassaan jo nelostilalle. Hän oli saavuttamassa kisan kolmospaikkaa, kunnes kohtasi ongelmia Mökkiperän ensimetreillä. 13,84 kilometrin erikoiskoe on melkoista vuoristorataa – ja todella nopea. Juuri tällaisista erikoiskokeista Suomen MM-ralli muistetaan.

Huttusen Citroen DS3 R3T -kilpuri epäonnistui alastulossa ensimmäisellä hypyllä. Auto osui kiveen ja alatukivarren pultti irtosi. Päätös kisan jatkumisesta ratkeaa Paviljongin huoltoparkissa, jossa tutkitaan, aiheuttiko Mökkiperän osuma laajempia vaurioita.

Huttunen oli seuraamassa tämän vuoden Neste Oil Rallissa edeltäjänsä Teemu Sunisen jalanjälkiä. Suninen ajoi palkintokisansa 2014 voittoon Neste Oil Rallin WRC 3 -luokassa. Huttunen pokkasi Tulevaisuuden Tähti -tittelin tällä kaudella, mutta toive luokkavoitosta lipui ajohanskojen ulottumatttomiin Mökkiperän myötä.

Olosuhteiden kääntyminen Huttusta vastaan on epäonnista, sillä tuore “lentävä suomalainen” väläytteli Jyväskylässä moneen otteeseen todellista potentiaaliaan. Silloin, kun hän pystyi ajamaan ilman suurempia häiriötekijöitä, Huttusen Citroen piti yllä ripeää kisavauhtia. Hän ajoi pohjat lauantai-aamun avauserikoiskokeelle ja oli kärkikolmikossa joka pätkällä, jonka pääsi maaliin asti.

Jari Huttusen kommentit Mökkiperän EK 15 jälkeen:

Jari, mihin Mökkiperän taival katkesi?

“Nyt oli kyllä todella huonoa tuuria matkassa: ylitimme ensimmäisen mutkanjälkeisen nyppylän, ja auto tuli suhteellisen rajusti alas kiven päälle. Alastulo vaurioitti yhtä ruuvia oikean puolen alatukivarressa, emmekä pystyneet enää jatkamaan. En ole varma, ovatko vahingot suurempia, joten täytyy odotella, että pääsemme takaisin huoltoalueelle. Mekaanikot tutkivat auton, ja kertovat sitten, onko meillä enää mahdollisuuksia jatkaa kisaa”.

Oletko jo toipunut eilisen ruokamyrkytyksestä?

“Kiitos kysymästä, vointini on jo paljon parempi. Tämä oli harmillinen sattuma, sillä jos olisin ollut näin hyvässä kunnossa jo eilen, olisi kisakin kulkenut varmasti paremmin. Eilen vatsa temppuili  välillä pahastikin, ja se vaikutti luonnollisesti jonkin verran suoritukseen.

Olet varmasti tyytyväinen tuloksiin erikoiskokeilla, joissa olet välttynyt suuremmilta vastoinkäymisiltä?

“Kyllä, sanoisin että ne olivat ihan OK, eivät mitään ällistyttäviä. Rohkaisevinta noissa tuloksissa on se, että ajoin kyseiset pätkät rennosti, ilman sen suurempaa puristamista. Siitä tiedän, että meillä on mahdollista parantaa vielä todella paljon.

Onko Suomen MM-ralli ollut pettymys?

“No, ei tämä tietysti aivan odotusten mukaan mennyt, mutta se kuuluu ralliin: kaikenlaista sattuu. Olemme oppineet täällä paljon, toivotaan että voisimme ajaa vielä sunnuntain kaksi päätöserikoiskoetta.”

31.7.2015

Jari Huttunen osoitti kestävyytensä

Neste Oil Ralli pyörähti tänään kunnolla käyntiin yhdeksällä erikoiskokeella, joihin kuului mm. Ouninpohja kahteen kertaan ajettuna.

Jari Huttunen joka valittiin Tulevaisuuden Tähdeksi tänä vuonna AKK Sports Oy:n toimesta saapui yötauolle WRC3 -luokan viidentenä.

Tämä onnistui, vaikka Jari voi huonosti suuren osan päivästä. Jari saattoi odottaa päivältä haasteita, mutta tänään näytti siltä että menee aivan mahdottomaksi.

Kuitenkin Jari ja kartturi Antti Linnaketo pistivät pystyyn hienon esityksen. Luokassa nyt viidentenä ja saaliina myös kaksi toiseksi nopeinta aikaa erikoiskokeilta, kaiken lisäksi vauhti kasvoi kohti iltaa.

Pääosan päivästä hän myös kamppaili häviävien jarrujen kanssa, jonka myötä hän osui myös penkkaan Ouninpohjan loppuosalla – onneksi siitä selvittiin vain kosmeettisilla vaurioilla.

Huttunen on WRC 3 -luokan lisäksi 5. myös JWRC -luokassa.

Huttuselle päivä oli aivan uusi kokemus, sillä palkintokisa Neste Oil Ralli tarjoaa hänelle aivan uudenlaisen mahdollisuuden astua rallimaailman kentille. 21-vuotias Huttunen ennätti testata Print Sportin ylläpitämää Citroën DS3 R3T -autoa vain noin 100 km ennen kisaa. Eilen auto kolahti kaiteeseen liukkaalla Harjun erikoiskokeella. Edessä on vielä 10 erikoiskoetta huomenna ja sunnuntaina, joten lahjakkaalla nuorukaisella on vielä kaikki mahdollisuudet jatkaa marssia kohti tuloslistan kärkeä.

Jari Huttusen kommentit EK10:n jälkeen:

Jari, millainen vointisi oli tänään?

“Aamulla olo oli huono, vatsa sekaisin. Sain lääkettä joka kuitenkin auttoi. Puolenpäivän jälkeen alkoi olla jo ihan hyvä olo. Väsynyt vaan.“

Kuinka auton etuosa vaurioitui?

“Meillä oli ongelmia jarrujen kanssa koko päivän, ne tuntuivat häviävän. Ouninpohjan loppuosalla en vaan saanut autoa pysähtymään mutkassa ja vasen etukulma osui penkaan. Se näyttää itseasiassa dramaattisemmalta kuin onkaan: auto oli silti ihan OK ajettava, ongelma jarrujen kanssa ei helpottanut ja se täytyy saada huomiseksi kuntoon. Se oli isoin ongelmamme.“

Miten kuvailisit päivää?

“Erittäin pitkä ja vaikea. Olosuhteet eivät olleet minulle helpot: en voinut hyvin enkä luottanut autoon jarruongelman takia. Iltapäivällä päivä alkoi näyttää vähän valoisammalta, mutta aamu oli huono. Olen onnellinen että tämä päivä on ohi.“

Joten huomenna on uusi päivä?

“Ehdottomasti. Meidän pitää korjata nämä ongelmat, saada kunnon lepo ja huomenna sitten palataan vahvempina. Kisaa on vielä pitkästi jäljellä, joten kaikki on mahdollista.“

Top 10 WRC3 EK10, Harju 2 jälkeen

1 Gilbert/Jamoul (Citroen DS3) 1h27m09.3s
2 Veiby/Jaeger (Citroen DS3) +1m23.3s
3 Haapamaki/Salminen (Citroen DS3) +1m32.4s
4 Della Casa/Pozzi (Citroen DS3) +2m46.1s
5 Huttunen/Linnaketo (Citroen DS3) +3m30.6s
6 Perry/Reibel (Citroen DS3) +4m32.6s
7 De Tommaso/Bosi (Peugeot 208) +5m02.1s
8 Folb/Le Floch (Citroen DS3) +6m22.6s
9 Al Mutawaa/McAuley (Citroen DS3) +19m14.6s

30.7.2015

Huttusen tulikaste Harjulla

AKK Sports Oy:n Tulevaisuuden Tähden,  Jari Huttusen Neste Oil Ralli alkoi haastavasti.

Harjun 2,27 kilometrinen erikoiskoe, joka ajetaan sekä kaduilla että Harjun puistossa, oli Tulevaisuuden Tähdelle rankka. Nuori kuski pyöräytti Citroëninsa esteeseen, menettäen aikaa erikoiskokeen alussa. “Mielestäni se meni ihan OK,” Huttunen sanoi tultuaan maaliin ajalla 2,13.6 minuuttia. Huttunen on nyt neljäntenätoista WRC 3 -luokassa, 10,3 sekuntia johtavan aikaa perässä.

Auto ei vaurioitunut merkittävästi, joten Huttunen on valmis huomisen yhdeksälle erikoiskokeelle, joista viimeisenä on uusi kierros Harjulla.

Kesä on Suomessa säiden puolesta huonoin moneen vuoteen, ja iltapäivää rytmittikin rankkasade. Vaikka tiet kuivuivat iltaa kohti auringon tullessa esiin, jotkin osiot pysyivät todella liukkaina – ja tämä koituikin Jarin kohtaloksi. Kilpailussa on kuitenkin paljon ajettavaa jäljellä.

Jari Huttunen EK 1:n jälkeen:

Jari, mitä autosi takaosalle tapahtui?

“Se tapahtui aivan pätkän alkuosalla, en ole varma mitä tapahtui. Auto lähti käsistä ja perä osui johonkin. Tie oli todella liukas, joten piti olla todella tarkkana.”

Kuinka paljon aikaa meni hukkaan?

“Ei mielestäni paljonkaan – ehkä kuusi tai seitsemän sekuntia. Mutta en kyllä laskenut, halusin vain päästä jatkamaan niin nopeasti kuin mahdollista.”

Vieläkö Citroën istuu käteen?

“Kyllä, se tuntuu edelleen todella hyvältä. Tämä erikoiskoe on aivan erilainen kuin muut, joten uskon, että huomisesta tulee vielä hyvä päivä meille. Tällä ei ollut väliä, huomenna kaikki on vielä mahdollista.

Mitkä ovat suunnitelmat tälle illalle?

“Tarvitsen kunnon yöunet! Huomisesta tulee pitkä päivä.”

 

29.7.2015

Jari Huttunen Neste Oil Rallin aattona: ”Haluan vain päästä ajamaan… auto tuntuu erittäin hyvältä”

Jari Huttunen on AKK Sports Oy:n Tulevaisuuden Tähti vuodelle 2015. Palkintona Huttunen pääsee todistamaan ajotaitojaan suuren kansainvälisen yleisön ja median eteen Jyväskylän sorateille Citroen DS3 R3T -ajokilla WRC3 ja  JWRC -luokkiin. Huttusella tosin on suuret saappaat täytettävänään: viime vuoden voittaja, Teemu Suninen kaasutteli MM-Ralli debyytissään WRC3-luokan voittoon. Jarilla samanlaiset tavoitteet on kirkkaana mielessä. Tapasimme miehen kahden päivän testaus- ja nuotitusurakan päätyttyä.

Jari, kuinka testit kokonaisuudessaan meni?

”Testit sujui hyvin; Sain ajetuksi noin 100 kilometriä kahteen päivään joka oli mukava tutustumispätkä autoon. Meillä ei ollut lainkaan ongelmia ja kokeilimme muutamia erilaisia asetuksia samanlaisilla teillä joita voimme itse rallissakin olettaa olevan. Fiilis alusta on ollut että pidän autosta ja sillä on helppo painaa kovaa menemään.

Painoitko alusta asti kaasu pohjassa?

”Testaukseen se ei ole paras lähtestymistapa, eli en. Sen sijaan keskityin opiskelemaan auton käyttäytymistä ja rakentamaan kisavauhtia, tämä kaikki kuitenkin on vielä uutta minulle. Pitää kylläkin sanoa että pystyin alusta asti suht helposti tuntemaan oloni itsevarmaksi auton kanssa, sitä on helppo ajaa. Edes testien lopussa en ajanut täysillä: meillä on vielä vauhtia varastossa, joten ei, emme vielä painaneet kaasu pohjassa.”

Mistä pidät eniten Citroenin DS3 R3T autossa?

”Luulen että jousituksesta ja vahihdelaatikosta. Jopa näillä todella nopeilla teillä jousitus on tuntunut samantien oikealta. Myös vaihdelaatikkoon minulla on luottoa ja se auttaa pitämään vauhtia yllä. Kun autoon astuu pääsee sillä kovaa heti. Auto tuntuu todella hyvältä.

Millaisella lähestymisellä aloitat itse rallin?

”Täytyy muistaa että matka on pitkä ja kaikkea voi tapahtua. Rallia ei voiteta ensimmäisellä erikoiskokeella. Joten luulen että alussa otan vähän varovaisemmin; tarkkailemme millaista vauhtia kisassa ja välttelemme riskejä. Maaliin pitää päästä tottakai.”

Kuinkas tutustuminen reittiin on sujunut?

”Tähän asti kaikki on sujunut hyvin. Reitti on pitkä ja haastava, mutta olemme nuotittaneet niin hyvin kuin kykenemme, ja luulen että meillä on aika hyvä yleisymmärrys reitistä. Meillä on kuitenkin vielä paljon työtä tehtävänä ja monta asiaa analysoitavana. Mielestäni olemme työskennelleet hyvin tutustumisjaksolla mutta totuus selviää vasta kun ralli alkaa.

Tällä hetkellä sataa melko rankasti. Uskotko että rankkasade jatkuu rallin aikana?

”En tosiaan osaa sanoa, en ole nähnyt sääennusteita. Katsomme mitä tapahtuu ja ajamme täysillä oli keli mikä hyvänsä, minulle se ei ole ongelma. Tottakai jos saisin valita, ajaisin mielelläni kuivissa, mutta viileissä olosuhteissa, koska silloin on mukavin ajaa. Mutta eipä sitä kannata liikaa ajatella.

Onko vielä valmisteluja joita haluat tehdä tai täytyy hoitaa ennen rallin alkua?

”En usko. Haluan vain päästä ajamaan!”

 

26.7.2015

Unelmana MM-ralli

Tulevaisuuden Tähti valitaan Ralli SM-sarjassa kerrytetyn menestyksen kautta. Kenen unelma MM-rallista täyttyy tänä vuonna?

Katso ohjelma Yle Areenassa

 

 

16.6.2015

Jari Huttunen valittiin rallin Tulevaisuuden Tähdeksi

Nouseva kyky Jari Huttunen on valittu autourheilun Tulevaisuuden Tähdeksi. 21-vuotias Huttunen saa palkinnoksi ensi kuussa ajettavaan rallin MM-sarjan Suomen osakilpailuun, Neste Oil Ralliin Citroën DS3 R3T -auton tiimipalveluineen. Näin Huttunen astuu toisen nousevan tähden, Teemu Sunisen jalanjälkiin. Suninen voitti saman palkinnon viime vuonna ja käytti sen hyvin, voittaen WRC 3 -kategorian rallin MM-sarjan kotikisassaan.

– Olen iloinen ja yllättynyt voitettuani tämän uskomattoman palkinnon, sanoi Huttunen, jonka kartturina toimi Antti Linnaketo.

– Suomessa on pitkät perinteet rallissa, joten se että olen osa sitä ja saan tunnustusta tällä tavalla ohjelman vetäjältä AKK Sportsilta, on etuoikeus. Tämä on elämäni suurin mahdollisuus.

Huttunen kamppaili palkinnosta kolmen muun kilpailijan kanssa. Samasta palkinnosta Vierumäen Urheiluopistolla järjestetyssä kaksipäiväisessä finaalissa kilpailivat Ville-Markus Marttinen, Joonas Tokee ja Joni Viitala.

Finaalin arviointikohteet olivat monipuoliset. Nuotituskokeessa pitkään MM-tasolla kilpaillut kartanlukija Jarmo Lehtinen arvioi kandidaattien osaamista. Vierumäen Urheiluopiston huippupsykologit teettivät uheilijoilla psyykkiset testit, jotka oli suunniteltu arvioimaan kadidaattien henkistä kanttia ja asennetta. Lisäksi urheilijat kävivät läpi fysiikkatestin, jolla tarkasteltiin kokonaisvaltaisesti heidän kuntoaan ja kestävyyttään. Lopuksi heidät haastateltiin ja sen yhteydessä otettiin selvää heistä itsestään ja heidän tavoitteistaan.

Finaaliin päästäkseen kuljettajien täytyi olla alle 25-vuotiaita ja viiden kärjessä Rallin SM-sarjan SM3-luokassa neljän ajetun osakilpailun jälkeen. Ajettuja osakilpailuja olivat  Arctic Lapland Rally, Vaakuna Ralli, Pohjanmaa Ralli ja Itäralli.

Valintaraati koostui joukosta asiantuntijoita, joita olivat mm. Neste Oil Rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen, kartanlukija Jarmo Lehtinen ja Marc De Jong, rallin MM-sarjan promoottorin edustaja.

– Valintaprosessi oli raskas ja monitahoinen, mutta valintaa helpotti se, että Jari oli paras kaikilla osa-alueilla. Oli selvä että hänessä on paljon potentiaalia, joten raati oli yksimielinen valinnan suhteen, kertoi Tarkiainen.

Jari Huttunen on kotoisin Kiuruvedeltä, Jyväskylän pohjoispuolelta. Hän aloitti uransa kartingista, kunnes siirtyi rallin pariin. Nyt hänellä on unelmatilaisuus näyttää kykynsä.

– Tavoitteenani on tulla rallin ammattilaiseksi jonain päivänä, hän sanoi.

– Tämä on erittäin tärkeä askel kohti sitä tavoitetta, joten haluan jo nyt kiittää kaikkia jotka ovat mahdollistaneet tämän ja ovat uskoneet minuun. Tulen tekemään kovasti töitä että saan käytettyä hyödyksi tämän tilaisuuden parhaalla mahdollisella tavalla.

Huttunen ajaa ensitestin Citroën DS3:lla Heinäkuussa yhdessä saman ammattitimin kanssa, joka tulee olemaan hänen tiiminsä myös Neste Oil Rallissa.

Hänen edeltäjänsä, Teemu Suninen otti viime vuonna kaiken hyödyn irti palkinnostaan, käyttäen sen avulla saavuttamaansa voittoa ponnahduslautana MM-sarjaan tälle kaudelle. Viimeksi hän voitti WRC 3 -kategorian Sardinian MM-rallissa. Suninen on jo avannut tiensä tehdastiimiin, sillä japanilaismerkki Toyotan vuonna 2017 rallin MM-sarjaan palaava tiimi valitsi hänet joukkoihinsa.

Neste Oil Ralli ajetaan 30.7.-2.8.2015

Lisätietoja:

Kai Tarkiainen, kilpailunjohtaja Neste Oil Ralli
Puh. 040 846 6766
Sposti: kai.tarkiainen@autourheilu.fi

Jari Huttunen, Puh. 044 970 5538