Uutiset-arkisto

2022

23.10.2022

Jari Huttusen kausi pakettiin WRC2-luokan viidennellä sijalla

Viikonloppuna ajetussa Katalonian MM-rallissa WRC2-luokan MM-pisteitä jahdannut Jari Huttunen sijoittui luokan viidennelle sijalle. WRC2-luokan voiton vei Teemu Suninen. M-Sportin Ford Fiesta Rally2:lla kisaava Huttunen jäi voittajasta hieman alle kaksi minuuttia. Palkintokorokepaikkaa rallista tavoitellut Huttunen ei ollut kauden viimeiseen kilpailuviikonloppuunsa tyytyväinen.

Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan kisa alkoi perjantain kisan ensimmäisellä erikoiskokeella tahmeasti, sillä kaksikko oli erikoiskokeelle yhdenneksitoista nopein. Matkaa hidasti yksi spinnaus.

– Otimme pienen riskin rengasvalinnassa, kun alla oli kaksi kovan seoksen rengasta. Kosteissa paikoissa tämä sitten kostautui ja spinnauksessa meni hiukan aikaa, Huttunen kertoi.

Perjantaina ajettujen erikoiskokeiden aikana parivaljakko nousi luokassaan jo neljänneksi. Sama tahti jatkui myös lauantain erikoiskokeilla, sijoitus putosi yhdellä pykälällä ja päivän päätteeksi he olivat luokan viidensinä. Viimeisenä ajopäivänä sijoitus säilyi samana, joten kauden päätöskisan saldona oli luokan viides sija.

–  Tämä oli hieno asfalttiralli, mutta vauhtimme ei jostakin syystä riittänyt tavoitteeseen tällä kertaa. Vaikea on näin tuoreeltaan eritellä, mistä se johtui, mutta lähemmäksi kärkeä olisi pitänyt ehtiä.

Vuonna 2020 WRC3-luokan maailmanmestaruuden voittaneelle Huttuselle MM-kausi 2022 oli vaihteleva. Kuudesta WRC2-luokassa ajamastaan MM-rallista hän saavutti kaksi kolmossijaa, yhden nelostilan ja yhden viidennen sijan. Huttusen WRC2-ohjelma alkoi helmikuussa Ruotsin MM-rallista, josta suomalaiskuljettaja nappasi kolmossijan. Seuraavassa osakilpailussa Kroatiassa Huttunen oli luokan palkintokoroketaistelussa, mutta ulosajon myötä hän putosi sijalle 18. Kesäkuussa vuorossa oli Italian MM-ralli, josta hän nappasi kahdesta rengasrikosta huolimatta jälleen kolmossijan ja kellotti myös luokan nopeimman ajan Powerstagelle. Heinäkuussa ajetussa Viron MM-rallissa auton moottorista oli paras puhti poissa ja tuloksena oli neljäs sija. Elokuussa Huttunen ajoi Suomen MM-rallissa MSportin Ford Pumalla debyyttinsä Rally1-luokassa, mutta tekniset ongelmat vaivasivat koko viikonlopun ja tuloksena oli yleiskilpailun yhdeksäs sija. Kotikisan jälkeen oli vuorossa jälleen Rally2-luokan kilpailu Belgian MM-rallissa. Siellä kisa päättyi tekniseen vikaan jo avauspäivänä.

– Kokonaisuutena tämä kausi oli mollivoittoinen, samanlaisia tuloksia emme saaneet kuin edellisinä vuosina, kun voitot jäivät puuttumaan. Tulevaisuuden suhteen suunnitelmat ovat vielä avoinna, tälle vuodelle tämä oli joka tapauksessa viimeinen rallimme, Huttunen sanoo.

 

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

20.10.2022

Jari Huttusen WRC2-kauden päätöskilpailu Espanjassa

Jari Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan kilpailukauden viimeinen ralli on perjantaina Espanjassa käynnistyvä Katalonian MM-ralli. WRC2-luokan MM-sarjaa tänä vuonna MSportin Ford Fiesta Rally2-autolla kiertävä pari on viiden ajamansa osakilpailun jälkeen MM-pisteissä seitsemäntenä. Kauden osakilpailuissa he ovat saavuttaneet kaksi kolmossijaa ja yhden nelossijan. Espanjassa tavoitteena on paketoida kausi hyvällä tuloksella.

– Tämä on kauden paras asfalttikisa, erikoiskokeet ovat hyviä ja sääennuste povaa poutasäätä, joten pääsemme ajamaan puhtaan asfalttikisan. Täällä ajolinjoja pääsee ottamaan kunnolla ja puitteet ovat kohdallaan. Toivottavasti tulee ehjä kisa tähän kohtaan, sillä kausi on ollut mollivoittoinen, Huttunen sanoo.

Tämän vuoden startti on Huttuselle uran kolmas kerta Espanjan MM-rallissa. Viime vuonna ralli päättyi jo avauspäivänä teknisten ongelmien takia, ja vuonna 2018 tekniikkamurheet pudottivat hänet kolmossijalta kauas kärjen taakse. Nyt tavoitteena on palkintokorokepaikka.

– Ajoimme maanantaina testit hyvissä oloissa ja auto tuntui sopivan heti käteen. On mielenkiintoista nähdä, mikä on sen suorituskyky, kun pääsemme erikoiskokeille. Hyvällä fiiliksellä lähdemme kisaan ja laitamme kaiken peliin heti avauspätkällä, Huttunen kertoo.

Katalonian MM-rallissa ajetaan 19 erikoiskoetta ja 294 erikoiskoekilometriä, ja se alkaa perjantaiaamuna puoli yhdeksältä. Perjantaina luvassa on kahdeksan erikoiskoetta, lauantaina seitsemän ja sunnuntaina neljä. Rallin päätöserikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13:18 alkaen. Jari Huttunen ja Mikko Lukka kilpailevat rallissa numerolla 25.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

 

21.8.2022

Konerikko keskeytti Jari Huttusen kisan Belgian MM-rallissa

Viikonloppuna ajetussa Belgian MM-rallissa WRC2-luokassa MM-pisteitä jahdannut Jari Huttunen joutui keskeyttämään rallin perjantai-iltana tekniseen vikaan. Ford Fiesta Rally2-autolla kilpaileva Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka olivat keskeytyshetkellä WRC2-luokan viidennellä sijalla.

– Kahdeksannen erikoiskokeen maalin jälkeen auto sammui. Kun käynnistimme auton, huomasimme, että kone savuttaa voimakkaasti. Moottori rikkoutui niin pahasti, että rallin jatkaminen lauantaina ei ollut mahdollista. Tällä kertaa pyyhe piti siis heittää kehään kesken kisan, Huttunen sanoi.

Perjantain aikana ajetuilla erikoiskokeilla Ford-parivaljakko oli erikoiskoeajoissa parhaimmillaan kolmantena. Viimeisellä erikoiskokeella menoa rasitti rengasrikko, mutta muuten päivä sujui ongelmitta konerikkoon asti.

– Rengasvalintamme ei välttämättä ollut paras mahdollinen, sillä sateen uhka teki valinnan vaikeaksi. Ajo kuitenkin sujui ja parhaimmillaan ajat olivat ihan hyviä, vain muutamia sekunteja luokan pohjista. Keskeytys harmittaa totta kai, tuntuu että tämä kausi on vaihteeksi sellainen, että epäonnea on koko ajan.

Jari Huttusen kilpailuohjelmaan kuuluu tällä kaudella kuusi MM-osakilpailua WRC2-luokassa. Viidessä ajetussa WRC2-luokan kilpailussa saldona on kaksi kolmossijaa ja yksi nelossija. Kauden viimeinen osakilpailu Huttusella on lokakuussa ajettava Espanjan MM-ralli.

Jari Huttusen WRC2-kalenteri 2022:
24.–27.2.2022 Ruotsin MM-ralli
21.–24.4.2022 Kroatian MM-ralli
2.-5.6.2022 Italian MM-ralli
14.–17.7.2022 Viron MM-ralli
18.-21.8.2022 Belgian MM-ralli
20.–23.10.2021 Espanjan MM-ralli

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

 

17.8.2022

Jari Huttunen jahtaa voittoa Belgian MM-rallissa

Jari Huttusen WRC2-kausi jatkuu viikonloppuna Belgian MM-rallissa M-Sportin Ford Fiesta Rally2-autolla. Belgian osakilpailu on nyt toista kertaa mukana MM-sarjassa, viime vuonna Huttunen voitti WRC2-luokan Belgiassa vaiherikkaan kisan jälkeen. Hän kärsi kisan aikana kolme rengasrikkoa häviten niiden vuoksi yli kuusi minuuttia, mutta lopulta tuloksena oli voitto. Tavoitteet ovat korkealla myös tänä vuonna.

– Palkintokorokepaikka on tähtäimessä ja kyllä tänä vuonna pitäisi voittokin saada. Tämä on haastava kisa, tiet ovat nopeita ja pito vaihtelee, kun mutkissa leikataan ja tielle tulee sen vuoksi soraa sekä mutaa, joten koko ajan pitää olla hereillä, vaikka tietysti täysillä mennään, Huttunen sanoo.

Jari Huttusen kisaohjelmaan kuuluu tällä kaudella kuusi MM-osakilpailua WRC2-luokassa. Neljässä ajamassaan kilpailussa hän on saavuttanut kaksi kolmossijaa ja yhden nelossijan. Luokan MM-pisteissä suomalaiskuljettaja on tällä hetkellä kuudentena. Viime vuonna hän sijoittui sarjassa pronssille.

Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka valmistautuivat kilpailuun ajamalla maanantaina testipäivän Belgiassa. Hyppy Jyväskylän MM-rallin jälkeen takaisin Rally2-luokan autoon sujui mutkattomasti.

– Testeissä auto tuntui hyvältä, mutta onhan tehoero Rally1-luokan autoon suuri. Testin perusteella kaikki on kunnossa, mutta vauhti muihin verrattuna nähdään vasta sitten kun kisa alkaa. Toivottavasti sää ei vaihtele kisan aikana vaan olosuhteet pysyvät kaikille samoina.

Belgian MM-ralli starttaa perjantaina kello 11:16 ja kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13.18. Kolmen päivän aikana rallissa ajetaan 20 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 282. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 23.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

 

7.8.2022

Tekniset ongelmat vesittivät Jari Huttusen Jyväskylän MM-rallin

Jari Huttusen uran ensimmäinen ralli Rally1-autolla Jyväskylässä päättyi lukuisten teknisten ongelmien jälkeen kymmenteen sijaan. M-Sportin Ford Puma Hybrid Rally-autolla kisassa ajanut Huttunen oli parhaimmillaan kilpailussa viidentenä.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan ralli alkoi lupaavasti torstai-iltana ennätysyleisön edessä ajetulla Harjun erikoiskokeella, jossa suomalaiskuljettaja oli parhaana Ford-kuljettajana viides ja pääsi hyvillä mielin ensimmäiselle yötauolle.

– Harjulla tunnelma oli hieno, Rally1-auto todellakin kipittää Harjun nousun ylös ihan eri tahtia kuin Rally2. Ajo osui hyvin, vaikka kokemusta tällaisesta yleisöerikoiskokeesta ei ole, Huttunen sanoi.

Perjantaiaamun metsäerikoiskokeilla Huttunen aloitti maltilla ja totutteli autoon. Kuudennella erikoiskokeella Harjulla hän ajoi neljänneksi nopeimman ajan. Seitsemännen erikoiskokeen jälkeen hän oli kilpailussa kahdeksantena, mutta seuraavalla erikoiskokeella Moksi-Sahloisissa autoon iski tekninen vika, jonka seurauksena bensan paineet hävisivät ja auto sammui. Huttunen joutui pysähtymään erikoiskokeelle ja ajoi lopulta hitaasti maaliin reilut viisi minuuttia pohja-ajasta jääneenä, samalla sijoitus valahti kauas kärjestä sijalle 25. Huttunen pääsi ajamaan päivän loput erikoiskokeet maaliin, ja yötauolla auton ongelma saatiin korjattua vaihtamalla polttoainetankki.

– Päivä alkoi hyvin ja oli todella hienoa päästä ajamaan metsäpätkille, vauhtia oli tarkoitus nostaa toisella ajokerralla ja päivän edetessä, mutta sitten alkoivat ongelmat, kun polttoainetankin turvavaahto oli sulanut ja sen muruset tukkivat polttoainesuodattimet. Tuloksen kannalta kisa meni tässä kohtaa pieleen, mutta onneksi matka jatkui.

Lauantaina Huttunen pääsi ajamaan ilman ongelmia aamun kaksi ensimmäistä erikoiskoetta, mutta Vekkulan erikoiskokeella auton ohjaustehostin hajosi ja tappiota kärkeen tuli jälleen paljon. Ohjaustehostimen vika korjattiin seuraavan erikoiskokeen jälkeen huollossa ja päivän loput neljä erikoiskoetta Huttunen sujuivat paremmin.

– Rikkinäisellä ohjaustehostimella ajaminen on vaikeaa ja suoraan sanottuna villiä toimintaa, kun ohjaus jumittaa välillä, joten vauhtia on pakko pudottaa. Iltapäivän lenkilläkin meillä oli sensorivika, joka vaikutti auton kulkuun, joten ylimääräistä ohjelmaa oli vähintäänkin riittävästi.

Kilpailun viimeisenä päivänä ohjaustehostimen kanssa tuli jälleen ongelmia heti ensimmäisellä erikoiskokeella, ja Huttunen ajoi rallin loput erikoiskokeet läpi kieli keskellä suuta. Maalissa tuloksena uran ensimmäisestä Rally1-autolla ajetusta kilpailusta oli kymmenes sija ja yksi MM-piste. Huttunen ei ollut tulokseen tyytyväinen, mutta mukaan tarttui paljon kokemusta uudesta autosta.

– Kisa oli melkoista tunteiden vuoristorataa ongelmien takia, mutta on hieno fiilis päästä maaliin tällaisella autolla. Tulos ei valitettavasti ollut se mitä haettiin. Iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, joiden ansiosta tämän kilpailun ajaminen oli mahdollista, se ei olisi mitenkään onnistunut ilman heitä.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan MM-rallikausi jatkuu jo kahden viikon päästä Fordin WRC-luokan autolla Belgian MM-rallissa, jossa he puolustavat viime vuoden voittoa.

 

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

 

3.8.2022

Jari Huttunen valmiina Rally1-luokan haasteeseen Suomen MM-rallissa  

Suomalaiskuljettaja Jari Huttunen starttaa torstaina alkavaan Suomen MM-ralliin Rally1-luokan Ford Pumalla. Huttusesta tulee samalla Kalle Rovanperän ja Esapekka Lapin jälkeen kolmas suomalaiskuljettaja, joka on ajanut rallin MM-sarjassa uuden sukupolven Rally1-autolla.

Astetta pienemmän luokan autoilla MM-sarjassa vuodesta 2017 alkaen kilpailleen 28-vuotiaan kiuruveteläisen ansiolistalla on muun muassa WRC3-luokan maailmanmestaruus vuodelta 2020. Askel rallin kuninkuusluokkaan on ollut Huttusen tähtäimessä jo pitkään.

– Yksi tavoite on saavutettu ja fiilis ennen kilpailua on hyvä. Luottavaisin mielin lähden matkaan, en voi väittää, etteikö hiukan jännittäisi, mutta se kuuluu asiaan. Erittäin suuri kiitos jo tässä vaiheessa kaikille tukijoilleni, jotka mahdollistavat tämän. Ilman yhteistyökumppaneiden panosta tämä ei olisi onnistunut, Huttunen sanoo.

Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka valmistautuivat kotikisaansa testaamalla autoa Virossa heinäkuussa ennen Viron MM-rallia yhdessä muiden M-Sportin kuljettajien kanssa. He pääsivät ajamaan sääntömääräisen yhden täyden testipäivän, jonka aikana kilometrejä kertyi noin 170. Huttunen oli testirupeamaansa tyytyväinen.

– Testeissä auto tuntui heti hyvältä ajettavalta ja sen säädöt olivat meille mieleen. Viron testitien luonne vastasi Suomen olosuhteita, mutta tien pinta oli pehmeämpää kuin Suomessa, joten meidän pitää ottaa torstaiaamun testierikoiskokeesta kaikki irti ja ajaa niin paljon kuin suinkin ennätämme. Suurin haaste on ymmärtää, miten Rally1-luokan auton voima ja pito vaikuttavat ajamiseen. Vauhtia on enemmän, autoon pitää kyetä luottamaan, ja siinä menee varmasti oma aikansa, että optimisuoritus löytyy.

Suomen MM-rallissa Huttunen on aiemmin kilpaillut viisi kertaa, parhaana saavutuksena on WRC2-luokan voitto vuodelta 2017, joka tuli heti uran toisessa nelivetorallissa. Valmistautuminen tämän vuoden ralliin on sujunut normaalilla kaavalla ja nuotituksen perusteella mies on tyytyväinen kotikisan tämän vuoden erikoiskokeisiin.

– Reitti vaikuttaa hyvältä, kuten Suomessa aina. Kisassa on muutamia minulle täysin uusia osuuksia ja kaikki erikoiskokeet ovat mielenkiintoisia. Olosuhteet ovat erinomaiset ja meillä on hyvä lähtöpaikka, joten innolla odotamme kotikisan alkua. Toivon kisan ajaksi kuivaa keliä, sillä uuteen autoon totuttelu on helpompaa, jos pito ei vaihtele. Tavoitteena on ajaa ehjä kilpailu ja parantaa vauhtia kisan edetessä koko ajan. Mitään varsinaista tulostavoitetta ei ole.

Suomen MM-ralli starttaa torstai-iltana kello 19:08 Harjun kaupunkierikoiskokeella. Kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13:18. Kaikkiaan rallissa on 22 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 323. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 68.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

 

16.7.2022

Jari Huttuselle WRC2-luokan neljäs sija Viron MM-rallista

Ford-kuljettaja Jari Huttunen ajoi sunnuntaina päättyneessä Viron MM-rallissa WRC2-luokan neljänneksi. WRC2-luokan voiton vei norjalainen Andreas Mikkelsen Skodalla. Huttunen jäi voittajasta hieman alle kolme ja puoli minuuttia, kisan aikana hän ajoi kaksi erikoiskokeen pohja-aikaa. Palkintokorokepaikkaa rallista tavoitellut Huttunen ei ollut kilpailuviikonloppuunsa tyytyväinen.

– Meillä oli moottoriongelmia kisan aikana eikä vauhti riittänyt tällä kertaa parempaan, vaikka ajo osui mielestäni ihan kohdilleen. Perjantaina oli myös kallistuksenvakaaja poissa pelistä muutamalla pätkällä, joten tahmeaa oli, Huttunen sanoi.

Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan kisa alkoi torstai-iltana ajetun Tarton kaupunkierikoiskokeen pohja-ajalla. Perjantaina ajettujen erikoiskokeiden jälkeen parivaljakko oli luokassa viidennellä sijalla. Sama tasainen tahti jatkui myös lauantain erikoiskokeilla, ja sunnuntaina he nousivat luokan neljännelle sijalle.

– Kisa oli heikosta tuloksesta huolimatta ihan OK ja kaikki sujui, mutta ajat olivat huonoja, mikä tietysti vetää mielen matalaksi.  Reitti oli hyvä ja ajettava, sen ainoa miinuspuoli ovat keinotekoisesti rakennetut hyppyrit, jotka ovat turhan teräviä.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan kilpailukausi jatkuu elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Jyväskylän MM-rallissa, jossa he ajavat debyyttikisansa Rally1-luokassa Ford Puma Hybridillä.

– Nyt alkaa valmistautuminen kisaan, vaikka testiä emme ennen rallia ajakaan. Incar-videoita tulee katsottua todella tarkkaan seuraavien viikkojen ajan ja Shakedownissa pääsemme sitten tositoimiin.

 

Lopputulokset Viron MM-ralli WRC2-luokka, top 5:
1. Andreas Mikkelsen – Torstein Eriksen, NOR, Skoda Fabia Rally2 evo, 3:05:30.8
2. Teemu Suninen – Mikko Markkula, FIN, Hyundai i20 N Rally2, +25.3
3. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen, FIN, Skoda Fabia Rally2 evo +2:03.0
4. Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Ford Fiesta Rally2, +3:27.0
5. Kajetan Kajetanowich – Maciej Szczepaniak, POL, Skoda Fabia Rally2 evo, +5:06.9

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

 

 

12.7.2022

Jari Huttunen valmiina kärkikamppailuun Viron MM-rallissa  

Ralliautoilija Jari Huttusen kilpailukausi jatkuu viikonloppuna Viron MM-rallissa Ford Fiesta Rally2 -autolla WRC2-luokassa. Kolmen ajamansa MM-osakilpailun jälkeen M-Sportin suomalaiskuljettaja on WRC2-luokan MM-pisteissä kuudentena. Kauden avanneessa Ruotsin MM-rallissa Huttunen oli luokan kolmas ja sama sijoitus tuli tilille myös kesäkuussa Sardiniassa ajetusta Italian MM-rallista.

Huttunen on urallaan kilpaillut Viron MM-rallissa kaksi kertaa. Vuonna 2020 hän oli kisassa WRC3-luokan toinen. Viime vuonna matka päättyi ulosajon myötä keskeytykseen WRC2-luokan kakkostilalta.

– Sardinia oli meiltä hyvä kisa ja nyt näemme, mikä on vauhti nopeassa sorarallissa. Tämä on minulle mieluisa kisa ja teiden luonne tuttu, vaikka tälle vuodelle reittiä onkin vähän muutettu. Tavoitteena on ajaa kolmen parhaan joukkoon, Huttunen sanoo.

Viron MM-ralliin hän valmistautui nykyisellä autolla yhden päivän testillä maanantaina paikallisissa olosuhteissa.

– Testeissä auto tuntui hyvältä, kilometrejä kertyi noin sata. Todellinen suorituskyky selviää kuitenkin vasta kun ralli alkaa, sillä luokan taso on korkea. Yhtään ei ole varaa ihmetellä vaan täysiä on mentävä heti kättelyssä, jos kärkeen aikoo.

Testiä hän ajoi myös viime viikon perjantaina, mutta tällöin alla oli Ford Puma Rally1, jolla Huttunen debytoi elokuussa Rally1-luokassa Jyväskylän MM-rallissa.

– Rally1 -auto tuntui sopivan heti hyvin käteen ja sen suorituskyky teki vaikutuksen, joten Jyväskylää odotamme tietysti suurella innolla. Nyt on kuitenkin tärkeää ajaa hyvä tulos täältä ja alkaa vasta sen jälkeen keskittyä kotikisaan, Huttunen kertoo.

Viron MM-ralli starttaa torstai-iltana kello 20:38 Tarton kaupunkierikoiskokeella. Kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 14:18. Kaikkiaan rallissa on 24 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 314. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 29.

Jari Huttusen WRC2-kalenteri 2022:

24.–27.2.2022 Ruotsin MM-ralli
21.–24.4.2022 Kroatian MM-ralli
2.–5.6.2022 Italian MM-ralli
14.–17.7.2022 Viron MM-ralli
18.–21.8.2022 Belgian MM-ralli
20.–23.10.2022 Espanjan MM-ralli

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

 

6.7.2022

Jari Huttunen M-Sportin Rally1 -autolla Jyväskylän MM-ralliin

Vuoden 2020 WRC3-luokan maailmanmestari Jari Huttunen ajaa uransa ensimmäisen MM-rallin Rally1 -luokan autolla Jyväskylässä elokuussa, kun hän lähtee kisaan M-Sportin Ford Puma Hybrid Rally1:llä.

Huttunen aloitti M-Sportin kuljettajana WRC2-luokassa marraskuussa 2021, ja on neljässä ajamassaan rallissa napannut yhden voiton ja yhteensä kolme palkintokorokepaikkaa Ford Fiesta Rally2:n ratissa. Askel astetta isomman luokan autoon osoittaa, miten M-Sport haluaa antaa nuorille kuljettajille tilaisuuden näyttää kykynsä rallin kuninkuusluokassa.

Jyväskylän MM-rallissa Huttusen kartturina on Mikko Lukka, jonka kanssa hän ajoi WRC3-luokan mestaruuteen 2020. Uransa aikana Huttunen on ajanut viisi MM-osakilpailuvoittoa WRC2- ja WRC3-luokissa. Viimeisin luokkavoitto on marraskuulta 2021, jolloin hän voitti Monzan MM-rallissa WRC2-luokan ensimmäisessä Fordilla ajamassaan rallissa. Voitto debyyttikilpailuissa teki vaikutuksen koko tiimiin.

Kaudella 2022 Huttunen on ajanut kolme MM-rallia WRC2-luokassa, tuloksena on kaksi kolmossijaa ja 10 erikoiskokeen pohja-aikaa. Molemmat palkintokorokesijoitukset toivat MM-pisteitä myös yleiskilpailussa, kun hän oli Ruotsissa yhdeksäs ja Sardinian MM-rallissa kymmenes.

Jyväskylän MM-rallia varten Huttunen ajaa yhden täyden testipäivän Ford Pumalla Virossa. Tavoitteena on päästä sinuiksi täysiverisen Rally1 -luokan auton kanssa ja näyttää oma vauhti yhdessä MM-sarjan kovavauhtisimmista ralleista.

Jari Huttunen:

– Olen erittäin innoissani siitä, että pääsen ajamaan kotikisan Ford Pumalla. Se on hieno kokemus ja kisan tunnelma omien fanien edessä on varmasti hieno. Näin kovavauhtinen ralli uudella, tehokkaalla autolla on eittämättä erittäin suuri haaste, mutta minulla on hyvä tuntuma Fordin Rally2 -autoon ja luotan, että saamme saman tunteen myös Puman ratissa. Olen nauttinut M-Sportin kanssa työskentelystä paljon ja talli tuntuu kotoisalta. Jyväskylän kisaviikonlopun tavoite on oppia auton tavat, pitää hyvä rytmi ja ajaa tasaista vauhtia. Tämä kisa voi olla hankala, mutta se on minulle melko tuttu ralli, joten katsotaan mitä tapahtuu. Olen erittäin iloinen, että saan M-Sportilta tämän tilaisuuden, joten haluamme ottaa siitä kaiken irti. Iso kiitos jo tässä vaiheessa kaikille tukijoillemme, erityisesti Jari Viidalle ja Tuomas Skantzille, jotka yhdessä Marcus Grönholmin kanssa polkaisivat tämän projektin käyntiin.

Tallipäällikkö Richard Millener:

– Odotan malttamattomana Jarin hyppäämistä Rally1 -luokkaan ja olen erittäin ylpeä siitä, että se tapahtuu M-Sportin Ford Pumalla. Me markkinoimme tänä vuonna uuden sukupolven autoja, kun rallin MM-sarja on astunut hybridiautojen aikakaudelle, joten on siksi tärkeää, että tarjoamme samalla tilaisuuksia myös uuden sukupolven kuljettajille. Se on M-Sportille ylpeyden aihe ja siitä on meillä pitkä historia. Pierre-Louis Loubet näytti hiljakkoin mihin uusi kyky parhaimmillaan pystyy. Jari on seurannut tulosten valossa samaa polkua kuin Pierre-Louis, ja olen varma, että kaikki seuraavat tarkasti hänen kehitystään. Tiimin näkökulmasta emme aseta hänelle tavoitteita tai paineita, haluamme nähdä mitä Jari pystyy tekemään, kun hän saa kunnon auton käyttöönsä. Ralli on oppimisprosessi Jarille, Mikolle ja koko tiimille. Jari alkaa oppia, mitä MM-rallin huipulla ajamiseen vaaditaan ja tiimi oppii, miten se voi parhaiten tukea ja kehittää Jaria, jotta hän pääsee huipulle.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

 

5.6.2022

Jari Huttuselle WRC2-luokan kolmossija Italian MM-rallista

Ford-kuljettaja Jari Huttunen ajoi sunnuntaina päättyneessä Italian MM-rallissa WRC2-luokan kolmanneksi. Hän jäi luokan voittaneesta, Skodalla kilpailevasta Venäjän Nikolay Gryazinista 33,1 sekuntia. Toiseksi ajoi espanjalainen Jan Solans Citroenilla. Huttusen matkaa kisassa hidasti kaksi rengasrikkoa, joissa kului niin paljon aikaa, että voittokamppailu vesittyi. Kisan aikana Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka ajoivat WRC2-luokassa yhteensä viisi erikoiskokeen pohja-aikaa. Maalissa Huttunen oli rengasrikkoja lukuun ottamatta kilpailuviikonloppuun tyytyväinen.

– Paikka kolmen parhaan joukossa oli minimitavoite ja se saatiin. Rengasrikkoja en ala liikaa jossittelemaan, vaikka kyllähän niihin meni paljon aikaa. Vaikea on sanoa, kuinka kovaa olisi sitten kärkikuljettaja mennyt, jos hän ei olisi voinut varmistella. Molemmat rengasrikot olivat sellaisia, että niille ei voinut mitään, ensimmäinen rengas hajosi suoralla tiellä ja toinen tyhjeni pikkuhiljaa, Huttunen sanoi.

Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan kisa alkoi kisan ensimmäisenä täyden ajopäivän alussa hyvin, ja he olivat luokassa kärjen tuntumassa neljäntenä perjantaina päivähuoltoon tultaessa. Kuudennella erikoiskokeella he putosivat rengasrikon takia yhdeksänneksi, mutta yötauolle tultaessa he nousivat kuudenneksi.

Lauantaina Huttunen ja Lukka nousivat aamun erikoiskokeilla jo kolmanneksi, mutta iltapäivällä erikoiskokeella 13 iski jälleen rengasrikko ja sijoitus valahti viidenneksi. Päivän lopuilla erikoiskokeilla parivaljakko nosti sijoitustaan, ja sunnuntaihin he lähtivät neljänneltä sijalta.

– Sunnuntaina tavoitteena oli kiivetä kolmanneksi ja se onnistui heti aamun ensimmäisellä pätkällä. Myös kakkossijaan olisi ollut mahdollisuuksia, mutta nyt siihen ei aivan ehditty. Pidän edelleen tästä rallista, vaikka tällä kertaa voittoa ei tullutkaan. Tiet olivat hyviä ja varsinkin hitaimmilla osuuksilla auto menee nyt hienosti.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan kilpailuohjelmassa on tällä kaudella kuusi MM-rallia WRC2-luokassa Fordin tehdasautolla. Seuraava kilpailu on heinäkuussa soralla ajettava Viron MM-ralli.

Lopputulokset Italian MM-ralli 2022, WRC2-luokka top 5:
1. Nikolay Gryazin – Konstantin Aleksandrov, RUS, Skoda Fabia Rally2 Evo, 3:18:36.8
2. Jan Solans – Rodrigo Sanjuan de Eusebio, SPA, Citroën C3 Rally2, +28.0
3. Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Ford Fiesta Rally2, +33.1
4. Chris Ingram – Craig Drew, GBR, Skoda Fabia Rally2 Evo, +38.9
5. Sami Pajari – Enni Mälkönen, FIN, Skoda Fabia Rally2 Evo, +1:38.5

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

 

2.6.2022

Jari Huttunen jahtaa kolmatta voittoaan Italian MM-rallista

Suomalaiskuljettaja Jari Huttunen starttaa torstaina kauden kolmanteen MM-ralliinsa Italian Sardiniassa. Ford Fiesta Rally2-autolla Fordin tehdastalli M-Sportin riveissä tänä vuonna WRC2-luokassa kilpaileva Huttunen puolustaa Sardiniassa WRC2-luokan voittoa kaudelta 2021. Myös vuonna 2020 hän nappasi kisasta voiton WRC3-luokassa, ja oli tuolloinkin nopein kaikista R5-luokan autoista. Tavoitteet ovat korkealla myös tällä kertaa.

– Reitillä on mukana samoja osuuksia kuin viime vuonna, osa on samaan suuntaan ja osa käännettynä, mutta mukana on myös minulle uusia osuuksia. Teiden kunto vaikuttaa minusta ihan hyvältä tänä vuonna ja on hienoa päästä jälleen tänne ajamaan. Totta kai voittoputkea olisi komeaa jatkaa, mutta palkintokorokepaikka on sijoitus, johon olen maalissa tyytyväinen.

Huttusen voittojen salaisuus Sardiniassa on edellisinä vuosina ollut maltillinen ajo, täysiä on menty silloin kuin teiden kunto on sen sallinut, mutta pahoissa paikoissa kalustoa on hiukan säästelty. Tänä vuonna tarkoitus on noudattaa samaa taktiikkaa.

– Hitaasti kiiruhtaminen on vähän veteen piirretty viiva. Kovaa pitää ajaa, mutta auto pitää kyetä säilyttämään ehjänä huonokuntoisilla osuuksilla. Renkaiden kestävyys on isossa roolissa ja parasta olisi tietenkin, että rengasrikkoja ei tulisi ollenkaan. Ja totta kai myös onnella on osuutensa asiaan, jos rengas tai auto hajoaa pätkän alussa, tulee väistämättä paljon aikatappiota, Huttunen kuvailee.

Italian MM-ralli on Huttuselle ja kartanlukija Mikko Lukalle ensimmäinen soraralli Ford Fiestalla. He valmistautuivat kilpailuun paikan päällä testipäivän merkeissä kisaviikon maanantaina. Testikilometrejä kertyi reilut sata ja tuntuma autoon löytyi nopeasti myös soralla.

– Auto vaikutti hyvältä myös näissä olosuhteissa ja fiilikset ovat korkealla. Kisassa sitten nähdään, miten vauhti riittää tänä vuonna terävimpään kärkeen näissä olosuhteissa

Italian MM-ralli starttaa torstaina illalla ajettavalla lyhyellä kaupunkierikoiskokeella ja kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13.18. Kolmen päivän aikana rallissa ajetaan 21 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 308. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 27.

 

Jari Huttusen WRC2-kalenteri 2022:
24.–27.2.2022 Ruotsin MM-ralli
21.–24.4.2022 Kroatian MM-ralli
2.-5.6.2022 Italian MM-ralli
14.–17.7.2022 Viron MM-ralli
18.-21.8.2022 Belgian MM-ralli
20.–23.10.2021 Espanjan MM-ralli

Lisätietoja:

www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

 

24.4.2022

Ajovirhe pudotti Huttusen palkintokoroketaistelusta Kroatian MM-rallissa

Jari Huttunen sijoittui WRC2-luokan sijalle 18 sunnuntaina päättyneessä Kroatian MM-rallissa. Huttusen palkintokorokepaikan metsästys tyssäsi ulosajoon perjantaina rallin seitsemännellä erikoiskokeella. Ennen ulosajoa matkaa oli jo rasittanut yksi rengasrikko, jonka myötä Huttunen oli keskeyttämishetkellä WRC2-luokan viidennellä sijalla 15 sekunnin päässä kolmossijasta. Rallin aikana Huttunen ajoi WRC2-luokassa yhden pohja-ajan.

Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka jatkoivat keskeytyksen jälkeen kilpailua lauantaina Rally2-säännön turvin ja parantelivat sijoitustaan kahden ajopäivän aikana. Ulosajon myötä mahdollisuudet MM-pistepotin kasvattamiseen olivat kuitenkin menneet, eikä suomalaiskuljettava ollut viikonloppuunsa tyytyväinen.

– Tiesimme etukäteen, että kisa on haastava pidon vaihtelun vuoksi, mutta märissä olosuhteissa liukkaus pääsi silti yllättämään. Luisuimme ajovirheen seurauksena oikeassa mutkassa sisäpuolen ojaan ja auto jäi sinne jumiin. Yritin päästä vedättämällä ojasta pois, mutta siinä hommassa auton kytkin sai siipeensä ja peli oli perjantain osalta selvä.

Lauantain ja sunnuntain erikoiskokeilla Huttunen ajoi tasaisesti eikä ottanut riskejä. Parhaimmillaan hän ylsi erikoiskoeajoissa lauantaina luokan toiselle sijalle. Sunnuntain lenkille rengasvalinta oli väärä, joten viimeisillä erikoiskokeilla kärkipään aikoihin ei ollut enää mahdollisuuksia.

– Ulosajo oli tietenkin pettymys, eikä niitä saisi tulla. Positiivista on se, että pääsimme ajamaan kaikki erikoiskokeet, joten saimme kokemusta näistä olosuhteista ja lisää kilometrejä tällä autolla. Meidän on tehtävä töitä, jotta saamme vauhtia nostettua terävimpään kärkeen.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan MM-kausi jatkuu kesäkuun alussa ajettavalla Italian MM-rallilla, jossa hän puolustaa viime vuoden voittoa WRC2-luokasta. Myös vuonna 2020 mies juhli Sardiniassa voittoa WRC3-luokassa.

 

Jari Huttusen WRC2-kalenteri 2022:

24.–27.2.2022 Ruotsin MM-ralli
21.–24.4.2022 Kroatian MM-ralli
2.-5.6.2022 Italian MM-ralli
14.–17.7.2022 Viron MM-ralli
18.-21.8.2022 Belgian MM-ralli
20.–23.10.2021 Espanjan MM-ralli

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

 

21.4.2022

Kroatian MM-ralli on uusi haaste Jari Huttuselle

Jari Huttusen WRC2-kausi jatkuu viikonloppuna Kroatian MM-rallissa, joka on Huttusen kolmas ralli Ford Fiesta Rally2 -auton ratissa. Edellinen MM-ralli Ruotsissa helmikuussa poiki WRC2-luokan kolmossijan ja tavoitteena on tälläkin kertaa luokan palkintokorokepaikka. Asfaltilla ajettava Kroatian MM-ralli on Huttuselle ja kartanlukija Mikko Lukalle uusi kilpailu, joten kisan alla tunnelmat ovat odottavaiset.

– Nuotituksen perusteella kisan reitti on hyvä mutta haastava, sillä asfaltin pito vaihtelee todella paljon. Välillä pinta oli niin liukas, että siviilivauhdeillakin sai olla tarkkana. En ole vastaavia olosuhteita aiemmin kokenut, vaikka jotain yhtymäkohtia täällä on esimerkiksi Puolassa asfaltilla ajamiini kisoihin, Huttunen kertoo.

Huttusen ohjelmassa on tällä kaudella kuusi MM-rallia WRC2-luokassa Fordilla sekä Jyväskylän MM-ralli Rally1 -luokan Ford Pumalla. Jyväskylä on kauden päätavoite ja sen toteuttamiseksi tehdään yhteistyökumppanien kanssa hartiavoimin töitä, mutta tavoitteena on menestyä myös WRC2-luokassa, josta Huttunen saavutti pronssia kaudella 2021. Yhden ajamansa osakilpailun jälkeen hän sarjapisteissä viidentenä.

– Kyllä kolmen joukkoon on tavoite ajaa jokaisessa kisassa ja loppuvuodesta pitää kyetä taistelemaan osakilpailuiden voitoista tasapäisesti. Myös sarjasijoituksen pitäisi olla kolmen kärjessä.

Kroatian osakilpailuun Jari Huttunen valmistautui testaamalla autoa päivän paikallisissa olosuhteissa. Testin perusteella kaikki on kunnossa kisaa varten ja auto tuntui hyvältä.

-Testi oli hyvä ja nyt auto tuntuu istuvan käteen paremmin kuin Monzan MM-rallin asfalteilla viime syksynä. Todellinen vauhti nähdään toki vasta kisassa ja heti on kyettävä ajamaan täysiä. Jos alussa jää ihmettelemään, on kisa voitosta jo mennyt, Huttunen sanoo.

Kroatian MM-ralli starttaa perjantaina kello 10:01 ja kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 14.18. Kilpailun keskuspaikkana on Zagreb ja kolmen päivän aikana rallissa ajetaan 20 erikoiskoetta, EK-kilometrejä kertyy yhteensä 292. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 27.

 

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

 

 

27.2.2022

Jari Huttunen avasi kautensa WRC2-luokan kolmossijalla

Ford-kuljettaja Jari Huttunen ajoi sunnuntaina päättyneessä Ruotsin MM-rallissa WRC2-luokan kolmanneksi. Hän jäi WRC2-luokan voittaneesta, Skodalla kilpailevasta Norjan Andreas Mikkelsenistä reilun minuutin. Toiseksi ajoi norjalainen Ole Christian Veiby Volkswagenilla. Maalissa toista kisaansa Fordin Rally2 -autolla ajanut Huttunen oli kilpailuviikonloppuun tyytyväinen.

– Paikka kolmen parhaan joukossa oli tavoitteemme ja se saavutettiin. Iso kiitos tästä tuloksesta kuuluu tallillemme, he tekivät loistavaa työtä koko viikonlopun. Tämä oli ensimmäinen kisa tällä autolla näissä olosuhteissa ja auto on mielestäni lupaava myös tulevia kisoja ajatellen, Huttunen sanoi.

Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan kisa alkoi perjantaina ensimmäisellä erikoiskokeella WRC2-luokan nopeimmalla ajalla. Luokan kärkitaistelu oli koko avauspäivän ajan erittäin tiukkaan ja seitsemän ajetun erikoiskokeen jälkeen Huttunen oli WRC2-luokan viidennellä sijalla vain 14,3 sekuntia luokan kärjestä. Perjantain erikoiskokeilla hän ajoi kolme pohja-aikaa.

– Viitospätkän lähdössä sammutin auton kaksi kertaa, siinä meni noin 15 sekuntia, ja hävisimme erikoiskokeella pohjille yli 20 sekuntia. Muuten päivä sujui hienosti.  Minulla ei ole mitään käsitystä, mitä lähdössä tapahtui, mutta oma moka se oli.

Lauantaina Huttunen ja Lukka kävivät tiukkaa sekuntikamppailua neljännestä sijasta, ja he onnistuivat saamaan sen päivän viimeisellä erikoiskokeella. Sunnuntain tavoitteena oli nousu kolmen parhaan joukkoon, sillä eroa kolmantena ajaneeseen Venäjän Nikolay Gryaziin oli vain 15,5 sekuntia. Painostus tuotti tulosta kilpailun toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, kun Gryazin ajoi ulos ja suomalaiskaksikko nousi palkintokorokesijalle.

–  Pitkän ajotauon jälkeen tulos oli mielestäni hyvä ja ajo sujui. Omaa tekemistä pitää toki koko ajan kehittää, mutta kyllä tämä oli meiltä maksimitulos tässä kohtaa.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan kilpailuohjelmassa on tällä kaudella kuusi MM-rallia WRC2-luokassa Fordin tehdasautolla. Seuraava kilpailu on huhtikuussa asfaltilla ajettava Kroatian MM-ralli, jossa he kilpailevat ensimmäistä kertaa.

– Kroatiaan on mielenkiintoista lähteä ja toivottavasti saamme hyvät testit alle ennen kilpailua, jotta saamme auton hiottua hyvää iskuun asfaltilla. Odotan kilpailua innolla.

Lopputulokset Ruotsin MM-ralli 2022 WRC2-luokka top 5:
1. Andreas Mikkelsen – Torstein Eriksen, NOR, Skoda Fabia Rally2 Evo, 02:17:56.0
2. Ole Christian Veiby – Stig Rune Skjærmoen, NOR, Volkswagen Polo Gti R5, +23.2
3. Jari Huttunen – Mikko Lukka Ford Fiesta R5 MkII, FIN, +1:03.1
4. Egon Kaur – Silver Simm, EST, Volkswagen Polo GTI R5, +1:13.7
5. Georg Linnamäe – James Morgan, EST/GB, Volkswagen Polo GTI R5, +1:24.9

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

23.2.2022

Jari Huttusen rallivuosi käynnistyy Ruotsin MM-rallissa

Suomalaiskuljettaja Jari Huttunen aloittaa rallin MM-sarjan kilpailukautensa tänä viikonloppuna ajettavassa Ruotsin MM-rallissa. Fordin tehdastiimi M-Sportin riveissä kilpailevan Huttusen kilpailukalenterissa on tänä vuonna kuusi MM-rallia Ford Fiesta Rally2 -autolla WRC2-luokassa.

Huttusen ansiolistalla on edellisiltä vuosilta WRC2-luokan pronssi vuodelta 2021 sekä WRC3-luokan maailmanmestaruus vuodelta 2020. Kaudella 2022 hän jatkaa kilpailemista tutussa luokassa, mutta uuden automerkin suojissa. Huttunen vaihtoi viime kauden lopussa autoa, kun hän siirtyi neljän Hyundailla ajamansa kauden jälkeen Fordille. Huttusen ensimmäinen kilpailu Ford Fiesta Rally2:n ratissa toi WRC2-luokan voiton Monzan MM-rallista marraskuussa 2021.

Uuteen kauteen Huttunen lähtee kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa hyvillä mielin. Tavoitteena on jatkaa hyviä esityksiä WRC2-luokassa uudella automerkillä. Ruotsin MM-rallia varten kaksikko testasi kalustoaan yhden testipäivän ajan ja kilometrejä kertyi noin 150. Testipäivän perusteella tunnelma on odottava.

– Auto on ihan kiva ajaa ja se osui nyt ensimmäistä kertaa lumella ajettaessa heti yllättävän hyvin omaan käteen. Kilpailukykymme selviää kuitenkin vasta siinä vaiheessa, kun ralli alkaa. Tavoitteena on ajaa luokassa kolmen parhaan joukkoon, Huttunen sanoo.

Jari Huttunen on kilpaillut Ruotsin MM-rallissa kolme kertaa ja paras tulos on WRC3-luokan voitto vuodelta 2020. Vuonna 2019 hän teki kisassa rallihistoriaa ajamalla R5-luokan autolla yhdelle erikoiskokeelle yleiskilpailun pohja-ajan. Tänä vuonna Ruotsin MM-ralli ajetaan uusissa olosuhteissa, kun kilpailu perinteisistä Karlstadin ympäristön maastoista siirrettiin pohjoisemmaksi Uumajan korkeudelle paremman lumitilanteen toivossa.

– Olosuhteet ovat täällä hyvät ja nyt pääsemme ajamaan kunnon talvirallia, mikä sopii minulle mainiosti. Toivottavasti tienpohjat ovat kunnolla jäässä, jotta tie ei kulu liikaa meidän numerollemme, koska kuluneella tiellä rengasrikkojen vaara on suuri.

Koko kauden suhteen Huttunen on niin ikään positiivinen. Sopimus Fordin kanssa kattaa Ruotsin MM-rallin jälkeen sekä sora- että asfalttiralleja, joten luvassa on täysipainoinen kausi uudella autolla.

– Vaikka Ruotsin MM-rallissa ajetaan lumella, nähdään samalla jo hiukan sitä, mikä on auton suorituskyky soraralleissa. Asfalttikisoissa tällä autolla on ajettu hyviä tuloksia aikaisemminkin. Olen tyytyväinen sopimukseemme Fordin kanssa, Huttunen sanoo.

Ruotsin MM-ralli starttaa perjantaina kello 9:42 ajettavalla ensimmäisellä erikoiskokeella. Kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13:18. Kaikkiaan rallissa on 17 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 265. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 23.

Jari Huttusen WRC2-kalenteri 2022:

24.–27.2.2022 Ruotsin MM-ralli
21.–24.4.2022 Kroatian MM-ralli
2.-5.6.2022 Italian MM-ralli
14.–17.7.2022 Viron MM-ralli
18.-21.8.2022 Belgian MM-ralli
20.–23.10.2021 Espanjan MM-ralli

 

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

 

2021

21.11.2021

Jari Huttunen voitti WRC2-luokan Monzan MM-rallissa

Ford-kuljettaja Jari Huttunen voitti WRC2-luokan kauden viimeisessä rallin MM-osakilpailussa Italian Monzassa. Eroa toiseksi ajaneeseen Norjan Andreas Mikkelseniin oli maalissa 47 sekuntia. Perjantain jälkeen kisassa toisena ollut Huttunen nousi luokan kärkeen lauantaiaamuna, kun luokkaa 5,3 sekunnin erolla johtanut bolivialainen Marco Bulacia ajoi ulos. Aikaeroa takana olleeseen Mikkelseniin oli niin paljon, että Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka keskittyivät ajamaan tasaisesti ja virheitä vältellen maaliin. Kisan aikana he ajoivat luokan pohja-ajan kaksi kertaa.

Kaikkien kisaan osallistuneiden R5-autojen aikavertailussa Huttunen sijoittui viidenneksi reilun minuutin nopeimmalle jääneenä. Vuodesta 2017 alkaen Hyundailla kilpaillut Huttunen hyppäsi tässä kisassa Fordin riveihin ja heti ensimmäinen kilpailu toi tulosta.

– WRC2:n voitto on totta kai hyvä, mutta aikaero nopeimpiin R5-autoihin oli liian iso. Uusi auto osui koko ajan paremmin käteen. Se on hyvän tuntuinen ja ennen kaikkea rauhallinen ajettava. Parempiin pätkäaikoihin on aineksia, mutta sen eteen on vielä töitä edessä, Huttunen kertoi.

Edellisen kerran Ford on juhlinut WRC2-luokan osakilpailuvoittoa reilut kaksi vuotta sitten Turkin MM-rallissa. Huttunen pääsi uuden tallin kanssa nopeasti sinuiksi ja sen toiminta saa häneltä kiitosta.

– Tiimissä oli rento fiilis ja kaikki sujui heidän kanssaan hienosti koko kisaviikon ajan, sunnuntaina pieni tekninen ongelmakin selvitettiin nopeasti. Pidän tämän rallin kaikista erikoiskokeista, myös Monzan moottoriradan ympäristöön tehdyistä, joten tämä oli hyvä tapa päättää kausi.

Kaudella 2021 Huttunen ajoi WRC2-luokan voittoon kolme kertaa ja alla oli aina eri auto. Kesäkuussa Sardiniassa hän voitti Hyundai i20 R5:llä, elokuussa Belgiassa voitto irtosi Hyundai i20 Rally2:n neitsytkilpailussa ja nyt vuorossa oli Ford Fiesta Rally2. Kolmen voittonsa ja yhden kolmossijansa myötä Huttunen sijoittui WRC2-luokan MM-pisteissä kolmanneksi. Luokan maailmanmestaruuteen ajoi Andreas Mikkelsen.

Huttusen manageri, rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm seurasi mielenkiinnolla suojattinsa suoritusta uudella automerkillä.

– Tämä oli Jarilta järkevä ajo. Auto vaatii vielä totuttelua, sillä pätkäajat eivät olleet sitä normaalia Jaria, johon olemme tottuneet. Ensi kauden suunnitelmat selviävät myöhemmin, Marcus Grönholm sanoo.


Lopputulokset, Monzan MM-ralli 2021, luokka WRC2, top3
1 Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Ford Fiesta Rally2, 3:28:58.1
2 Andreas Mikkelsen – Phil Hall, NOR/GBR, Skoda Fabia Rally2 evo, +47,0
3 Enrico Brazzoli – Manuel Fenoli, ITA, Skoda Fabia Rally2 evo, +14:00.8

 

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

 

 

17.11.2021

Jari Huttunen uudella automerkillä Monzan MM-rallissa

Jari Huttunen starttaa perjantaina Monzan MM-ralliin uudella automerkillä. Vuodesta 2017 alkaen Hyundailla kilpaillut suomalaiskuljettaja nähdään Italian asfalttiteillä Ford Fiesta Rally2 -autolla M-Sportin tallin riveissä. Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka lähtevät kauden päätösosakilpailuun odottavissa tunnelmissa. He testasivat uutta autoaan kisaviikon maanantaina Italiassa. Märällä asfaltilla ajetun testipäivän aikana tärkeitä testikilometrejä kertyi sata ja kuljettaja oli autoon tyytyväinen.

– Ainakin tällaisissa märissä olosuhteissa auto oli mielestäni hyvä ja sitä oli helppo käsitellä, vaikka kokemusta ei vielä juurikaan ole. Voisi sanoa niin, että ei se ainakaan huonompi ole kuin edellinen auto, jolla tällasissä oloissa olen ajanut, Huttunen kertoi.

Tällä kaudella Huttunen voitti Hyundailla WRC2-luokan Sardinian MM-rallissa kesäkuussa ja Belgian MM-rallissa elokuussa. Suomen MM-rallissa hän oli luokan kolmas ja kaksi osakilpailua päättyi keskeytykseen. Monzasta Huttunen hakee ehjää tulosta uuden auton ratissa.

– Tavoitteena on saada huonosti sujuneen jakson jälkeen hyvä tulos. Käytännössä se tarkoittaa, että olen tyytyväinen, jos ajamme ehjästi ja olemme lopputuloksissa kärjessä tai kärjen tuntumassa. Sijoitusta tärkeämpää on pitää aikaero kärkeen pienenä.

Monzan MM-ralli on toista kertaa MM-sarjan kalenterissa. Vuonna 2020 se ajettiin niin ikään kauden päätteeksi ja tuolloin Huttunen varmisti kisassa WRC3-luokan maailmanmestaruuden sijoittumalla luokan kolmanneksi varmalla ajolla. Reitti on osittain tuttu ja nyt tarkoituksena on aloittaa maltilla ja nostaa vauhtia sitä mukaa kun auto tulee tutummaksi.

– Turhia riskejä emme ota ainakaan alussa vaan aloitamme omaa tahtia ja kiristetään sitten tarvittaessa. Hyvillä mielin lähdemme matkaan, viime vuonna täällä varmistui WRC3-luokan mestaruus ja pidin näistä teistä. Tänä vuonna keli näyttää helpommalta kuin viimeksi.

Monzan MM-ralli starttaa perjantaina kello 8:31 Suomen aikaa ja kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13:18. Yhteensä rallissa on 16 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy 253. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 22.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

 

 

17.10.2021

Tekninen vika keskeytti Jari Huttusen kisan Espanjassa

Espanjan MM-rallissa WRC2-luokan MM-pisteitä jahdannut Jari Huttunen joutui keskeyttämään rallin lauantaina yhdeksän ajetun erikoiskokeen jälkeen tekniseen vikaan. Espanjan MM-ralli on Huttuselle alusta asti vaikea, sillä auton moottorista oli paras puhti poissa ensimmäisestä erikoiskokeesta alkaen. Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka olivat keskeytyshetkellä WRC2-luokan viidennellä sijalla. Pohja-aikoihin suomalaispari ei kisassa yltänyt.

– Tehoa puuttui alusta asti ja heti perjantain ensimmäisessä huollossa koneesta pudotettiin entisestään tehoa, jotta se kestäisi maaliin asti. Lauantaina pyyhe oli kuitenkin heitettävä kehään ensimmäisen lenkin jälkeisellä siirtymällä koneen öljynjäähdyttimen takia. Missään vaiheessa vauhtimme ei ollut sillä tasolla kuin normaalisti, Huttunen sanoo.

Viime vuonna WRC3-luokan maailmanmestaruuden voittaneelle Huttuselle MM-kausi 2021 oli vaikea. Kuudesta ajamastaan MM-rallista hän voitti kaksi ja sijoittui kerran kolmanneksi. Kaksi rallia päättyi keskeytykseen teknisen vian takia ja yksi kisa keskeytyi ulosajoon.

Kauden ensimmäisessä rallissa Rovaniemellä konerikko katkaisi matkan heti ensimmäisellä erikoiskokeella. Seuraavasta MM-rallista Sardinian soralta tuli komea luokkavoitto ja yleiskilpailun viides sija. Heinäkuussa Viron MM-rallissa matka katkesi ulosajoon tiukassa sekuntikamppailussa luokan toiselta sijalta. Belgian MM-rallissa elokuussa alla oli ensimmäistä kertaa Hyundain uuden sukupolven i20 Rally2 -auto, jolla Huttunen ajoi heti voittoon. Suomen MM-rallissa uuden auton vauhti riitti kolmossijaan.

– Sardinian MM-rallin voitto oli tämän kauden valopilkku, muuten oli kyllä huono kausi. Toki kokemusta ja kilometrejä tuli lisää, mutta tulokset jäivät vähiin. Ensi kauden osalta suunnitelmat ovat vielä auki, toivottavasti ne selviävät mahdollisimman pian.

 

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

 

 

13.10.2021

Jari Huttusen rallikausi jatkuu Espanjassa

Jari Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan kilpailukausi jatkuu perjantaina käynnistyvässä Espanjan MM-rallissa. WRC2-luokan MM-sarjaa Hyundain riveissä kiertävä pari on kauden toiseksi viimeiseen ralliin tultaessa MM-pisteissä neljäntenä 48 pistettä sarjaa johtavaa Norjan Andreas Mikkelseniä perässä. Espanja on Huttusen MM-ohjelman viimeinen startti, ja tavoitteena on ajaa ehjä ja hyvä tulos Hyundain uudella i20 Rally2 -autolla.

Ensimmäistä kertaa kokonaan asfaltilla kilpailtava Espanjan MM-ralli on Huttusen toinen asfalttikilpailu uudella autolla. Debyyttikisassa elokuussa Belgian MM-rallin asfalttiteillä hän ajoi WRC2-luokan voittoon. Espanjan olosuhteissa uuden auton suorituskyky on vielä kysymysmerkki.

– Tiet ovat hienoja ja leveitä asfalttibaanoja, joilla ajaminen muistuttaa paikoin rata-ajoa, kun ajolinjoja pääsee ottamaan kuunnolla. Niitä ei voi verrata Belgian MM-rallin teihin, emmekä ole testanneet autoa metriäkään täällä, joten aika uuden edessä tässä ollaan.

Tämän vuoden startti on Huttuselle toinen uran kerta Espanjan MM-rallissa. Vuonna 2018 hän kilpaili niin ikään Hyundailla WRC2-luokassa. Tuolloin kilpailu palkintokorokepaikasta vesittyi kolmossijalta teknisiin ongelmiin, joten tänä vuonna on revanssin paikka. Vanhoista nuoteista ei kuitenkaan ole apua

– Osa erikoiskokeista on samoja, mutta eihän meillä hirveästi ole kokemusta täältä. Vuonna 2018 sorapätkät menivät hyvin, mutta asfaltilla ei kulkenut. Nyt koitetaan tulla puhtaasti läpi koko kisa ja parantaa jatkuvasti.

Espanjan MM-rallissa ajetaan 17 erikoiskoetta ja 280 erikoiskoekilometriä, ja se alkaa perjantaiaamuna. Perjantaina luvassa on kuusi erikoiskoetta, lauantaina seitsemän ja sunnuntaina neljä. Rallin päätöserikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13:18 alkaen. Jari Huttunen ja Mikko Lukka kilpailevat rallissa numerolla 23.

 

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

 

3.10.2021

Jari Huttuselle WRC2-luokan kolmossija Suomen MM-rallista

Hyundai-kuljettaja Jari Huttunen ajoi sunnuntaina päättyneessä Jyväskylän MM-rallissa WRC2-luokan kolmanneksi. Samalla Huttusen palkintokorokepaikkojen putki Jyväskylässä jatkui, kun vuoden 2017 luokkavoitto ja vuosien 2018–2019 toiset sijat saivat seurakseen nyt kolmossijan. Tänä vuonna WRC2-luokan voiton vei Volkswagen-kuljettaja Teemu Suninen ja toiseksi ajoi norjalainen Mads Östberg Citroenilla. Maalissa toista kisaansa Hyundain uudella Rally2 -autolla ajanut Huttunen ei ollut kilpailuviikonloppuun tyytyväinen.

– Vauhti ei viikonloppuna riittänyt parempaan ja nyt pitää tutkia mistä se johtuu. Kisan alussa testaamattomuus näkyi ja auton säädöt olivat vielä hakusessa, mutta saimme ne mielestäni hyväksi lauantaille, mutta silti pätkäajat olivat huonoja, Huttunen sanoi.

Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan kisa alkoi Harjun erikoiskokeen toiseksi nopeimmalla ajalla ja perjantain kuuden ajetun erikoiskokeen jälkeen he olivat WRC2-luokan viidennellä sijalla 35,3 sekuntia luokan kärkeä jäljessä. Perjantaina vauhtia hidasti kolmannella erikoiskokeella hypyn alastulossa pudonnut takaspoileri.

– Minulla ei ole mitään käsitystä, missä spoileri putosi. Auton perä oli hiukan levottomampi ilman sitä ja hypyissä piti varoa, kun auto tuli enemmän keulalleen. Saimme spoilerin onneksi takaisin iltahuollossa.

Lauantaina Huttunen ja Lukka nousivat kahdeksannella erikoiskokeella WRC2-luokan kolmannelle sijalle ja pitivät sijoituksensa sunnuntaina. Kisan aikana he kellottivat luokan kärkiajan yhdellä erikoiskokeella.

– Kolmossija olisi ihan ok tulos, jos aikaero kärkeen olisi muutamia sekunteja, mutta nyt sitä laskettiin minuuteissa, joten ei se tyydytä. Auto on uusi ja sen säätöjä hiotaan koko ajan, joten se ei vielä osu yhtä hyvin käteen kuin vanha eikä samanlaista luottoa ole. Töitä on siis tehtävä.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan kilpailukausi jatkuu kahden viikon kuluttua Espanjan MM-rallissa, joka ajetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa kokonaan asfaltilla.

Lopputulokset Secto Rally Finland 2021 WRC2-luokka top 5:
Teemu Suninen – Mikko Markkula, FIN, Volkswagen Polo GTI R5, 2:29:05.8
Mads Östberg – Torstein Eriksen, NOR, Citroën C3 Rally2, +15.7
Jari Huttunen – Mikko Lukka Hyundai, FIN i20 N Rally2, +1:51.9
Martin Prokop – Michal Ernst, CZ, Ford Fiesta Rally2, +10:14.1
Georg Linnamäe – James Morgan, EST/GB, Volkswagen Polo GTI R5, +10:19.2

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

 

30.9.2021

Jari Huttunen valmiina Jyväskylän MM-ralliin

WRC3-luokan hallitseva maailmanmestari Jari Huttunen lähtee perjantaina Jyväskylän MM-rallin WRC2-luokkaan hakemaan menestystä. Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka ajavat nyt toista kisaansa uudella Rally2-luokituksen Hyundailla.

27-vuotias Huttunen on uransa aikana startannut Jyväskylän MM-rallissa WRC2-luokkaan kolme kertaa hyvällä menestyksellä. Vuonna 2017 hän voitti WRC2-luokan uransa toisessa nelivetorallissa. Vuosina 2018 ja 2019 hän ajoi luokan toiseksi. Tavoitteena on olla luokan kärjessä myös tänä vuonna, kun alla on Belgian MM-rallissa elokuussa ensiesiintymisensä tehnyt Hyundai i20 Rally2. Belgian asfalttierikoiskokeilla Huttunen ajoi sillä heti WRC2-luokan voittoon.

– Jyväskylä on kotikisa ja täällä on paljon kannustajia reitin varrella, joten fiilis on erittäin hyvä. Pääsemme uudella autolla hienoille erikoiskokeille. Veikkaan, että kisan kannalta lauantai on ratkaisupäivä, Huttunen sanoo.

Jyväskylän MM-ralliin valmistautumisessa oli tänä vuonna pieni ylimääräinen vivahde, sillä kisaviikon maanantaina auto lipsahti testeissä ulos.

– Osuimme keskellä tietä olleeseen kiveen, joka oli niin iso, että pohjapanssari meni mutkalle, auto nousi ilmaan ja kaatui tien sivuun. Vauriot olivat onneksi pintapuolisia ja auto saadaan kuntoon perjantaiksi, siitä tiimille iso kiitos.

Lyhyeksi jääneen testin myötä perjantaiaamuna ajettavalla kisan testierikoiskokeella on tavallista isompi merkitys.

– Meidän pitää ajaa shakedownissa tavallista enemmän vetoja. Tässä kisassa pitää mennä alusta asti täysiä, joten kaiken täytyy olla kunnossa. Reitti on nuotituksen perusteella hyvässä ja nopeassa kunnossa, joten hieno ralli on tulossa.

Huttunen on tällä kaudella osallistunut neljään MM-ralliin ja voittanut niistä kaksi. Rovaniemen MM-rallissa kohtalona oli keskeytys konerikkoon ja Viron MM-rallissa matka päättyi ulosajoon. Kauden tässä vaiheessa hän on WRC2-luokan MM-pisteissä viidentenä.

Suomen MM-ralli starttaa perjantaina kello 13:38 Harjun kaupunkierikoiskokeella ja kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan Ruuhimäessä sunnuntaina kello 13:18. Kolmen päivän aikana rallissa ajetaan 19 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 287. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 21.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

 

 

27.8.2021

Jari Huttunen vauhdissa Tshekin EM-rallissa

Rallin MM-sarjan WRC2-luokassa Hyundain riveissä kilpaileva Jari Huttunen hyppää viikonloppuna hetkeksi EM-sarjan pariin, kun hän osallistuu Tshekissä ajettavaan EM-osakilpailuun. Huttunen ajaa kilpailussa rengasvalmistaja MRF:n tiimin riveissä italialaisen BRC Teamin ylläpitämällä Hyundai i20 R5-autolla. Huttusen tavoitteena on testata ja kehittää MRF:n renkaita sekä taistella EM-rallin kärkisijoista.

Kaksi WRC2-luokan voittoa MM-sarjasta tällä kaudella napannut Huttunen lähtee kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa Zlinin kaupungin ympäristössä ajettaville asvalttiteille hyvillä mielin. EM-rallin lähtöluettelossa vauhtimittareita riittää, sillä mukana ovat muun muassa WRC2:n MM-sarjaa johtava Norjan Anders Mikkelsen sekä kotikisansa kestomenestyjä Jan Kopecky. Huttunen kilpaili Tshekin EM-rallissa vuonna 2017, jolloin hän ajoi R2-luokan Opelilla.

– Täällä on hienot ja haastavat asfalttitiet, vauhtia ja vaikeita paikkoja riittää, eikä vuoden 2017 nuoteista ole mitään hyötyä. Toivottavasti keli pysyy kuivana, sillä sateella tiet ovat vielä astetta vaikeampia. Tavoitteena on kehittää renkaita, jotka ovat minulle täysin uudet, mutta totta kai mielessä on myös palkintokorokepaikka. Taso on erittäin kova, joten kaasu pohjassa pitää vetää lähdöstä maaliin, Huttunen sanoo.

Tshekin EM-rallissa ajetaan 15 erikoiskoetta, joilla on pituutta yhteensä 210 kilometriä. Ralli alkaa myöhään perjantai-iltana Zlinin kaupungin keskustassa ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Lauantaina kilpailijoilla on edessään kahdeksan erikoiskoetta. Myös sunnuntai on täysi ajopäivä, kun vuorossa on kuusi erikoiskoetta. Jari Huttunen ja Mikko Lukka kilpailevat rallissa numerolla seitsemän.

– On mukava palata hetkeksi EM-sarjan pariin. Tästä sarjasta on hyviä muistoja takavuosilta ja täällä R5-luokan autot ovat kisan pääluokka, joten olemme hyvin esillä. Tshekki on rallimaa viimeisen päälle ja ihmiset ovat todella innoissaan rallista. PR-tilaisuudessa jaoimme tunnin verran nimikirjoituksia ja jono oli todella pitkä vielä tunnin jälkeenkin, joten rallitunnelma on korkealla.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

 

 

15.8.2021

Jari Huttunen WRC2-luokan voittoon Belgian MM-rallissa

Viikonloppuna ajettu Belgian MM-ralli päättyi suomalaisjuhliin, kun Jari Huttunen ajoi WRC2-luokan voittoon. Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka toivat samalla uudelle Hyundai i20 N Rally2 -autolle voiton sen neitsytkilpailussa. Belgian MM-rallin voitto oli viime vuonna WRC3-luokan maailmanmestaruuden voittaneelle Huttuselle uran kolmas WRC2-luokassa.

– Voitto uuden auton ensimmäisessä rallissa on hieno juttu ja tällä kertaa se tuli kotiin vähän pidemmän kaavan kautta. Saimme paljon kokemusta autosta ja olosuhteista, jotka olivat meille vieraat. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin, Huttunen kommentoi.

Tällä kertaa voitto varmistui vaiheikkaassa rallissa sunnuntaina, kun kisaa johtanut Huttusen tallikaveri Oliver Solberg keskeytti. Kisan aikana Huttunen kärsi yhteensä kolme rengasrikkoa ja hävisi niiden vuoksi luokan kärjelle 6,5 minuuttia perjantain ja lauantain aikana.

Perjantaina Huttunen aloitti kisan tasaisesti ja pysytteli koko ajan luokan kärkitaistelussa. Viidennellä erikoiskokeella hän ajoi luokan pohja-ajan ja teki samalla historiaa, sillä se oli ensimmäinen Hyundain uudella autolla ajettu pohja-aika. Seitsemännellä erikoiskokeella epäonni astui peliin, kun Huttusen auton oikea eturengas tyhjeni ja erikoiskokeen maaliin pelkällä vanteella sinnitellyt suomalainen hävisi luokan pohja-ajalle 2 minuuttia ja 51 sekuntia. Yötauolle mentäessä Huttunen ja Lukka olivat WRC2-luokan kakkosena 2 minuuttia 48 sekuntia kärkeä jäljessä.

Lauantaiaamuna rengasrikkojen sarja jatkui ja tällä kertaa yhdeksännellä erikoiskokeella Hyundaista tyhjeni kaksi rengasta ja ero kärkeen venähti reiluun kuuteen minuuttiin. Lauantain päätteeksi varmasti ajanut Huttunen oli edelleen luokan toisena 3 minuuttia 36 sekuntia Oliver Solbergia perässä. Sunnuntaina Solbergin autoon iski tekninen vika, joten Huttunen nousi luokan johtoon ja ajoi varmistellen luokkavoittoon.

– Olihan siinä mutkia matkassa ennen kuin voitto tuli, kun renkaita meni rikki, vaikka emme osuneet mihinkään vaan päinvastoin koitimme koko ajan tulla kieli keskellä suuta niitä vältellen. Voi kai sanoa, että tässä rallissa epäonni jakautui oikeastaan kaikille luokkamme kilpailijoille.

Voittonsa myötä Huttunen nousi WRC2-luokan MM-pisteissä neljänneksi, eroa luokaa johtavaan Norjan Anders Mikkelseniin on 38 pistettä.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

 

 

12.8.2021

Jari Huttunen Hyundain uudella autolla Belgian MM-ralliin

Jari Huttusen WRC2-kausi jatkuu viikonloppuna Belgian MM-rallissa, joka on samalla Hyundain uuden i20 N Rally2-auton ensimmäinen kilpailu. Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka lähtevät matkaan hakemaan hyvää pistepottia MM-sarjaa ajatellen. Uusi auto ja MM-sarjan uusi tulokaskisa tuovat viikonloppuun oman mausteensa.

Huttunen on ajanut vanhalla Hyundai i20 R5-mallilla 31 rallia vuosina 2017-2021, joten hänellä on  paljon kokemusta autosta ja sen kehittämisestä. Hyundain uutta autoa hän on testannut yhteensä viisi päivää erilaisissa olosuhteissa ja se on hänen mukaansa edeltäjäänsä selvästi parempi.

– Oikeastaan eron voisi tiivistää siihen, että auto on entistä helpompi ajettava. Olen testannut autoa paljon ja kehitystä on tapahtunut kaikilla osa-alueilla, joten on todella hienoa päästä sillä tositoimiin tänä viikonloppuna. Toivottavasti meille tulee ehjä kisa Viron pettymyksen jälkeen, Huttunen sanoo.

Belgian MM-ralli on nyt ensimmäistä kertaa mukana MM-sarjassa, joten se on suurimmalle osalle kuljettajista uusi tuttavuus. Huttunen ei ole kilpaillut belgialaisilla erikoiskokeilla, joten hän lähtee mietteliäänä matkaan, sillä asfalttitiet ovat testien ja nuotitusjakson perusteella erittäin haastavat.

– Erikoiskokeet ovat hienoja, mutta asfaltin pito vaihtelee koko ajan, joten tarkkana pitää olla. Sisämutkista leikataan sen verran ronskisti, että asfaltin päälle tulee soraa ja mutaa, lisäksi testeissä huomasin, että asfaltin laatu vaikuttaa pitoon, eikä sitä huomaa ennen kuin menee jarrulle tai kääntää. Paljon on siis opittavaa tässäkin kisassa.

Belgian MM-ralli starttaa perjantaina kello 14:36 ja kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13.18. Kolmen päivän aikana rallissa ajetaan 20 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 296. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 21.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

 

17.7.2021

Jari Huttunen keskeytti Virossa ulosajoon kakkossijalta

Suomalaiskuljettaja Jari Huttusen taistelu WRC2-luokan voitosta Viron MM-rallissa päättyi perjantaina kilpailun neljännellä erikoiskokeella ulosajoon. Hyundai i20 R5:llä kilpaileva Huttunen oli keskeyttämishetkellä luokassa jaetulla toisella sijalla 6,4 sekuntia kärjestä. Lyhyeksi jääneen kilpailun aikana Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka ennättivät kellottaa kaksi kertaa WRC2-luokan nopeimman erikoiskoeajan. Auto vaurioitui ulosajossa sen verran, että sillä ei jatkettu kisaa lauantaina Rally2-säännön turvin.

– Totta kai keskeytys omaan virheeseen harmittaa eikä ulosajoja saisi tulla, mutta tämä on pelin henki, kun voitosta ajetaan. Tulimme rohkeasti oikealle kääntyvään mutkaan, mutta linja meni hiukan leveäksi, auto kaatui ja vaurioitui keskeytyskuntoon. Miehistö selvisi henkisillä kolhuilla, joten eipä siinä sen kummempaa, Huttunen sanoo.

Edellisen kerran Huttunen joutui ulosajon takia keskeyttämään Portugalin MM-rallissa keväällä 2019.

– Sen lipsahduksen jälkeen meillä taitaa olla 19 rallia ajettuna, joista melkein kaikissa olemme olleet palkintokorokkeella, joten nyt oli sitten sen tilastokaadon paikka. Seuraava kisamme on Belgian MM-ralli elokuun puolivälissä. En tiedä vielä, onko meillä silloin käytössä Hyundain uusi auto, mutta sitä toki toivon kovasti.

Jari Huttusen WRC2-luokan kilpailukalenteri 2021:
26.–28.2.2021 Rovaniemen MM-ralli
3.–6.6.2021 Italian MM-ralli
15.–18.7.2021 Viron MM-ralli
13.-15.8.2021 Belgian MM-ralli
9.–12.9.2021 Kreikan MM-ralli
30.9.–3.10.2021 Suomen MM-ralli
14.–17.10.2021 Espanjan MM-ralli

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

 

13.7.2021

Jari Huttunen valmiina Viron MM-ralliin

Ralliautoilija Jari Huttusen kilpailukausi jatkuu tällä viikolla Viron MM-rallissa Hyundain WRC2-luokan tehdastiimin riveissä. Kesäkuussa ajetussa Italian MM-rallissa Hyundai i20 R5 -autolla kilpaileva Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka voittivat WRC2-luokan, joten Virosta he metsästävät jälleen isoa pistepottia.

Huttunen kilpaili Viron MM-rallissa myös vuonna 2020, jolloin hän oli kisassa WRC3-luokan toinen, minuutin luokan kärjelle jääneenä. Tuolloin vauhtia verottivat rengasrikko ja ongelmat auton ohjaustehostimen kanssa.

– Viime vuonna sijoitus oli loppujen lopuksi hyvä, mutta aikaeroa voittajaan oli aivan liikaa. Nyt tavoitteena on olla kärkitaistelussa tiukasti mukana ja käytännössä se tarkoittaa kolmen parhaan joukkoon ajamista, mutta voittoahan minä aina jahtaan, Huttunen sanoo.

Italian MM-rallin jälkeen Huttunen on testannut kertaalleen Hyundain uutta i20 N Rally2 -autoa asfaltilla. Viron MM-ralliin hän valmistautui nykyisellä autolla yhden päivän testillä sunnuntaina paikallisissa olosuhteissa.

– Testeissä auto tuntui hyvältä ja löysimme jälleen pieniä parannuksia tätä kisaa varten, vaikka mitään suuria muutoksia autoon ei olekaan enää tehty. Uskon, että kalusto ja miehistö ovat hyvässä iskussa, kun kisa alkaa.

Kahden ajamansa MM-rallin jälkeen WRC3-luokan hallitseva maailmanmestari on WRC2-luokan pisteissä sijalla kahdeksan. Italian täysosuman vastapainona Rovaniemen MM-rallista tuli keskeytys moottoririkkoon. Viron MM-rallin tietyyppi sopii Kiuruveden kasvatin ajotyylille ja matkaan lähdetään hyvillä mielin.

– Pidän nopeista soraralleista ja Viron teillä olen viihtynyt aina hyvin. Tänä vuonna reitti on osittain sama kuin viimeksi, mutta ilmeisesti pienempiä teitä on nyt enemmän. WRC2-luokan lähtölista on kovatasoinen, joten nyt on mentävä täysillä koko ajan eikä taktikointiin ole varaa, kuten esimerkiksi Italiassa oli.

Viron MM-ralli starttaa torstai-iltana kello 20:38 Tarton kaupunkierikoiskokeella. Kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 14:18. Kaikkiaan rallissa on 24 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 314. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 24.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
www.instagram.com/jarihuttunenofficial

 

6.6.2021

Jari Huttunen WRC2-luokan voittoon Italian MM-rallissa

Viikonloppuna ajettu Italian MM-ralli päättyi sinivalkoisiin juhliin, kun 27-vuotias suomalaiskuljettaja Jari Huttunen ajoi Hyundai i20 R5-autolla WRC2-luokan voittoon 7,5 sekunnin erolla norjalaiseen Mads Östbergiin. Hyundain tehdastiimin kuljettajana kilpaileva Huttunen sijoittui samalla kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa rallin yleiskilpailussa viidenneksi. Viides sija on rallihistorian paras R5-luokan autolla ajettu yleiskilpailutulos, joten Huttunen oli maalissa tyytyväinen.

– Viimeisellä pätkällä yritettiin tulla kovaa ja se riitti. Moottori pätki viimeisillä erikoiskokeilla ja sunnuntaiksi tuli valittua liian kovat renkaat, mutta onneksi vauhti riitti silti. Nyt on kyllä uskomaton fiilis, Huttunen sanoi.

Hallitseva WRC3-luokan maailmanmestari Huttunen ajoi nyt toista kertaa Italian MM-rallissa, viime vuonna hän voitti kisassa WRC3-luokan ja oli yleiskilpailun kahdeksas. Huttusen suorituksen arvoa nostaa se, että ajokilometrejä ei ole vuonna 2021 juurikaan takana. Rovaniemen MM-rallissa tekninen vika pysäytti matkanteon jo ensimmäisellä erikoiskokeella ja Italiaa varten hän testasi vain yhden päivän. Italian MM-rallin rankoissa olosuhteissa ajamisen resepti on Kiuruveden kasvatilla kuitenkin hyvin hallussa.

– Täällä pitää mennä hyvät osuudet täysillä ja sitten huonokuntoisissa paikoissa on maltettava hiljentää, jotta auto ja renkaat jäävät ehjäksi. Emme todellakaan ajaneet täysiä, mutta silti meiltä hajosi kisan aikana varmaan kuusi kallituksenvaimentajaa, saman verran vanteita ja välillä säädettiin pyöränkulmia siirtymillä, mutta onneksi selvittiin niinkin vähällä. Ratin takana saa täällä tehdä tosissaan töitä, kun keskellä mutkaa ajolinjalla voi yhtäkkiä olla kivi, joka on kyettävä väistämään.

Huttunen aloitti rallin tasaisesti ja oli ensimmäisen ajopäivän jälkeen WRC2-luokan toisena 27 sekuntia Citroen-kuljettaja Östbergiä perässä. Avauspäivän aikana Huttunen kellotti yhdet luokkapohjat, matkaan mahtui muutamia vannerikkoja ja myös pitkä ajotauko näkyi suorituksessa. Lauantaina Huttunen nousi luokan kärkeen kolmannellatoista erikoiskokeella, kun Östberg sai minuutin aikasakon teknisten ongelmien seurauksena. Sunnuntaina Östberg nousi vielä kerran kärkeen, mutta putosi kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella toiseksi rengasrikon myötä. Viimeiselle erikoiskokeelle lähdettäessä Huttunen johti kisaa vain 2,1 sekunnin turvin, mutta hän hallitsi tilanteen ja varmisti voiton kellottamalla 5,4 sekuntia Östbergiä nopeamman ajan.

– Voiton myötä tunnelmat ovat nyt korkealla, vaikka vauhtiin en olekaan tyytyväinen. Aina pitäisi olla nopein, mutta, kuten todettua, tämä on erikoinen kisa. Tällä tietoa olemme seuraavan kerran viivalla Viron MM-rallissa heinäkuussa.

Lopputulokset, Italian MM-ralli 2021, luokka WRC2, top5
1 Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Hyundai i20 R5, 3:28:58.1
2 Mads Östberg – Tordstein Eriksen, NOR, Citroen C3 Rally2, +7,5
3 Marco Bulacia Wilkinson – Marcelo Der Ohannesian BOL/ARG, Skoda Fabia Rally2 evo, +2:02.9
4 Martin Prokop – Jůrka Zdeněk, CZ, Ford Fiesta Rally2, +7:53.4
5 Enrico Brazzoli – Danilo Fappani, ITA, Skoda Fabia R5, +28:51.5

 

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

 

3.6.2021

Jari Huttunen tähtää voittokamppailuun Italian MM-rallissa

WRC3-luokan hallitseva maailmanmestari Jari Huttunen starttaa perjantaina alkavassa Italian MM-rallissa kauden toiseen kilpailuunsa. Hyundain tehdastiimin riveissä WRC2-luokan MM-sarjaa kiertävän Huttusen kauden ensimmäinen ralli Rovaniemellä päättyi epäonnisesti moottoririkkoon jo ensimmäisellä erikoiskokeella, joten menohaluja riittää. Italian MM-rallin haastavilta sorateiltä Huttusella ja kartanlukija Mikko Lukalla on hyviä muistoja, sillä viime vuonna he nappasivat kisasta WRC3-luokan voiton tiukan taistelun päätteeksi. Huttunen oli tuolloin myös koko kisan nopein R5-autoa ajanut kuljettaja ja yleiskilpailusta lohkesi sija seitsemän.

– Odottavaisin tunnelmin lähden matkaan. Viime vuoteen verrattuna noin puolet erikoiskokeista on tuttuja, joten kokemuksesta on jonkin verran apua. Lähtöluetteloa katsoessa on selvää, että luokan taso on jälleen kova, esimerkiksi herrat Mikkelsen ja Östberg menevät varmasti lujaa alusta loppuun, joten helpolla tässä kisassa ei mitään saa, Huttunen kertoo.

Huttunen valmistautui kilpailuun paikan päällä testipäivän merkeissä kisaviikon maanantaina. Kaikki sujui suunnitellusti ja samalla hän sai tuntumaa myös Pirellin sorapyörään, joka tuli käyttöön tälle kaudelle.

-Auto tuntui hyvältä eikä renkaiden suhteen ollut mitään ongelmia. Tässä kisassa teiden kunto on iso haaste autolle ja renkaille, joten tarkkana pitää olla koko ajan. Viime vuonna voitto irtosi hitaasti kiiruhtamalla, vaikka meiltä hajosi kertaalleen rengas ja kallistuksenvaimentimen kanssa oli ongelmia kahtena päivänä. Täällä vaikeus on juuri siinä, että kovaa pitää ajaa, mutta samalla on osattava säästää autoa, mikäli voitosta aikoo kamppailla.

Italian MM-ralli starttaa perjantaina kello 9:02 ja kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13.18. Kolmen päivän aikana rallissa ajetaan 20 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 303. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 30.

 

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

26.4.2021

Jari Huttusen WRC2-kilpailukausi jatkuu kesäkuussa

Rallin WRC3-luokan maailmanmestari Jari Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan WRC2-luokan MM-ohjelma Hyundain tehdastiimissä on täsmentynyt loppukauden osalta. Helmikuisen Rovaniemen MM-rallin jälkeen ohjelmassa on kuusi MM-rallia, joista seuraavana on vuorossa kesäkuun alussa Italiassa ajettava Sardinian MM-ralli. Sardinian kisasta Huttusella on hyviä muistoja viime kaudelta, sillä tuolloin hän voitti kisassa WRC3-luokan ja oli samalla koko kisan nopein R5-luokan auto. Rovaniemen MM-ralli päättyi keskeytykseen jo ensimmäisellä erikoiskokeella moottoririkkoon, mutta kesäkuussa jatkuva MM-urakka on miehelle mieleen.

–  Rovaniemi oli totta kai pettymys, mutta kautta on vielä kuusi kilpailua jäljellä, joten mitään ei ole menetetty. Osa ralleista on ennestään tuttuja, joten vauhtimme on niissä varmasti kohdallaan ja uudet kisat tuovat lisää kokemusta.

Italian jälkeen vuorossa on heinäkuussa ajettava Viron MM-ralli, jossa Huttunen pääsee ensimmäistä kertaa kilpailemaan Hyundain uudella Rally 2 -luokan autolla. Myös Viron osakilpailu on Huttuselle tuttu kaudelta 2020, jolloin hän ajoi siellä WRC3-luokan toiseksi.

– Kävin hiljattain testaamassa Hyundain uutta autoa Ranskassa. Kahden päivän asfalttitesteissä auto tuntui todella hyvältä ja se on selvästi kehittynyt vanhaan autoon verrattuna. Odotan innolla Viron rallia, jossa sillä päästään tositoimiin.

Elokuussa kausi jatkuu Belgiassa, jossa ajettava Ypres-ralli on rallin MM-sarjan uusi tulokas. Vuosikymmeniä rallin EM-sarjaan kuulunut Ypres on tunnettu vauhdikkaista ja vaativista asfalttiteistään. Lisää eksotiikkaa on luvassa syyskuussa, kun rallikaravaani matkaan Kreikkaan, missä ajetaan perinteinen Akropolis-ralli, joka tuli MM-sarjan kalenteriin Chilen osakilpailun tilalle. Kreikassa on luvassa rankka soraralli, joka muistuttaa olosuhteiltaan Italian MM-rallia. Kreikan jälkeen vuorossa on kotikisa Suomessa, joka siirrettiin koronarajoitusten takia syys-lokakuun vaihteeseen.

– Mielenkiintoista lähteä syksyisissä olosuhteissa Jyväskylään. Eniten tässä vaiheessa mietityttää, miten uusi ajankohta vaikuttaa tienpintoihin, olosuhteet voivat olla liukkaammat kuin kesällä, tie saattaa myös kulua enemmän ja pimeällä ajaminen on lisämauste. Toisaalta kisasta ei vielä tiedetä paljoakaan ja kotikisa on aina hienoa päästä ajamaan.

Huttusen ja Lukan WRC2-kausi paketoidaan lokakuun puolivälissä Espanjan MM-rallissa, joka ajetaan tänä vuonna kokonaan asfaltilla.

Jari Huttusen WRC2-kalenteri 2021:
26.–28.2.2021 Rovaniemen MM-ralli
3.–6.6.2021 Italian MM-ralli
15.–18.7.2021 Viron MM-ralli
Elokuu 2021 Belgian MM-ralli
9.–12.9.2021 Kreikan MM-ralli
30.9.–3.10.2021 Suomen MM-ralli
14.–17.10.2021 Espanjan MM-ralli

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

12.2.2021

Jari Huttunen WRC2-luokan MM-sarjaan Hyundailla

WRC3-luokan hallitseva maailmanmestari Jari Huttunen ajaa kaudella 2021 Hyundai Motosportin riveissä WRC2-luokkaa Oliver Solbergin ja Ole Christian Veibyn tallikaverina Hyundai i20 R5-autolla.  Suomalaiskuljettajan kausi alkaa helmikuun lopussa lumisissa ja jäisissä olosuhteissa Rovaniemellä ajettavassa MM-rallissa Hyundai Motorsport N -tiimin väreissä.

Rovaniemen teillä Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka pääsevät näyttämään vauhtiaan ja tavoitteena on jälleen kärkikamppailu, kuten viime talvena Ruotsin MM-rallissa, jossa he olivat kisan nopein R5-luokan autokunta ja sijoittuivat yleiskilpailussa kymmenenneksi Hyundain asiakastiimin autolla.

Ruotsin MM-rallin tulos oli hyvä ponnahduslauta kaksikon loistavalle kaudelle, jonka tuloksena he ajoivat puolalaisen Kowax2B Rally Teamin autolla WRC3-luokan mestareiksi. Yhteistyö Puolan Hyundain kanssa toi tulosta myös Puolan rallimestaruussarjassa, jossa he kuittasivat kaksi osakilpailua kolmesta ja voittivat mestaruuden. Kaksikon vauhti oli hyvää sekä asfaltilla että soralla.

Vuonna 2021 sama miehistö ja tiimi lähtevät yhdessä WRC2-kauteen ja tavoitteena on jatkaa säväyttäviä suorituksia myös tänä vuonna. Huttunen on uransa aikana noussut WRC2-luokan palkintokorokkeelle kolme kertaa, edellisen kerran vuonna 2019 Jyväskylän MM-rallissa Hyundai i20 R5:llä.

Kauden aikana on tavoitteena, että Huttunen, Veiby ja Solberg ovat ensimmäisten joukossa kilpailemassa Hyundain uudella i20 N Rally2-autolla, kun se on luokiteltu. Jokainen WRC2-miehistö osallistuu myös auton kehitystyöhön seuraavien kuukausien aikana.

– Olen erittäin iloinen päästessäni mukaan Hyundain WRC2-luokan tiimiin tällä kaudella. Viime vuonna olimme WRC3-luokan palkintokorokkeella jokaisessa rallissa, johon osallistuimme ja tavoittelimme voittoa joka viikonloppu. Tänä vuonna meillä on sama tavoite WRC2-luokassa ja sitä helpottaa se, että moni ralleista on ennestään tuttu, meillä on auto, jonka tunnen hyvin ja taustallamme on sama puolalaistiimi, jonka kanssa yhteistyö sujui hienosti edellisellä kaudella. Lähtökohdat viime kauden menestyksen toistamiseen ovat siis todella hyvät, Jari Huttunen sanoo.

– Odotan Rovaniemen MM-rallia innolla, samoin kuin kauden muitakin kisoja. Solbergin ja Veibyn tallikaverina on hienoa olla, sillä he ovat hyviä kuljettajia ja odotan kovaa kisaa erikoiskokeilla. Tavoitteeni rallikuljettajana on päästä MM-ralliin mukaan WRC-autolla, kuten Oliver nyt tekee Suomessa, joten kilpailumielessä pidän heitä haastajinani, hän jatkaa.

– Kauden 2020 menestyksen jälkeen siirtyminen WRC2-luokkaan oli luonnollinen askel eteenpäin Jari Huttusen uralla. WRC3-luokan ja Puolan mestaruus osoittivat, että Jari on nopea lumella, soralla ja asfaltilla, eikä ole syytä epäillä, etteikö sama tahti jatku vuonna 2021, kertoo Hyundai Motorsportin tallipäällikkö Andrea Adamo,

– Olemme tehneet paljon töitä viime kuukausina, jotta saamme hänelle tämän kauden paketin kasaan palkinnoksi viime kauden menestyksestä, joten Jarin liittyminen mukaan WRC2-tiimiimme on hieno asia. Uskon, että Suomen MM-rallissa hän pääsee aloittamaan kauden vahvasti ja on haastajana voittokamppailussa mukana. Meillä on nyt tiimissämme kolme erittäin mielenkiintoista miehistöä ja jokainen kuljettaja on erittäin kunnianhimoinen. Mielestäni voimme odottaa, että jokainen heistä taistelee mestaruudesta, mutta odotan myös heidän yhteistyötään ja kovia kilpailuita, joiden myötä suoritukset paranevat jatkuvasti, Adamo sanoo.

 

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

 

2020

6.12.2020

Jari Huttunen voitti rallin WRC3-luokan mestaruuden

MM-rallikauden viimeinen osakilpailu Italian Monzassa päättyi itsenäisyyspäivän kunniaksi suomalaisjuhliin, kun Hyundai i20 R5:llä kilpaileva Jari Huttunen nappasi WRC3-luokan mestaruuden. Huttunen sijoittui Monzan MM-rallissa luokan kolmanneksi ja nousi samalla luokan mestariksi. Monzan rallin yleiskilpailussa Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka sijoittuivat kahdeksannelle sijalle.

Puolalaisen 2BRallyn kalustolla kilpaileva Huttunen lähti hyvistä asetelmista kauden päätösosakilpailuun tavoittelemaan WRC3-luokan mestaruutta, sillä hänellä oli kauden aikana ajamastaan kolmesta osakilpailusta kaksi voittoa ja yksi kakkossija. Pistetaulukossa häntä kaksi pistettä edellä ollut Bolivian Marco Bulacia oli kerännyt pisteitä neljästä osakilpailusta, joten Huttuselle riitti mestaruuteen hyvä sija sekä sijoittuminen Bulacian edelle Monzassa. Taktiikkana oli ajaa varmasti maaliin kärkikolmikossa turhia riskejä vältellen.

– Mestaruus oli tavoitteena ja nyt tunnelma on todella hyvä. Varmistellen ajaminen ei ole aiemmin ollut minulle helppoa, mutta nyt se onnistui yllättävän hyvin. Yhtään virheitä ei tullut, auton kanssa ei ollut ongelmia ja fiilis oli hyvä koko kisan ajan, Huttunen kertoo.

Neljän päivän pituisessa rallissa Huttunen avasi pelin kellottamalla torstain ainoalle erikoiskokeelle WRC3-luokan nopeimman ajan. Perjantaina rallissa ajettiin viisi erikoiskoetta ja tasaisesti ajanut suomalaiskaksikko oli päivän päätteeksi luokan neljäntenä.

– Hyvä päivä meille, kaikki sujui käsikirjoituksen mukaan eikä mitään riskejä otettu, vaikka olosuhteet olivat haastavat.

Lauantaina rallissa ajettiin viisi erikoiskoetta, sillä lumisten olosuhteiden vuoksi kaksi erikoiskoetta peruttiin. Huttunen hallitsi hankalat olosuhteet hyvin, kellotti päivän aikana yhden pohja-ajan ja nousi luokan kolmanneksi.

– Meillä osui lauantaille rengasvalinnat hyvin kohdalleen ja minua oikeastaan vähän harmitti, että kaksi lumista pätkää peruttiin, sillä meillä olisi ollut parhaat renkaat alla. Toisaalta olisihan siinä ollut se riski, että olisi löytänyt itsensä jostain rotkon pohjalta, joten hyvä näin.

Sunnuntain kolmen erikoiskokeen aikana Huttunen varmisteli kolmossijaansa ja ajoi eleettömästi luokan maailmanmestaruuteen. Kauden aikana hän on ajanut yhteensä 11 rallia, joista kuusi on päättynyt luokkavoittoon ja kaikki muutkin palkintokorokkeelle. WRC3-luokan mestaruuden lisäksi lokakuussa varmistui Puolan rallimestaruus.

– Melkein täydellinen kausihan tämä on ollut, toki kaikkia kisoja ei voitettu, mutta hyvä näin. Ajo on sujunut hyvin, auto ja tiimi ovat toimineet loistavasti. Toivottavasti sama vire jatkuu ensi kaudellakin, vielä en tiedä mitä ensi vuonna ajamme, mutta jotain on luvassa. Ensi viikonloppuna ajamme vielä yhden pienen rallin Puolassa.

Lopputulokset, Italian MM-ralli 2020, luokka WRC3, top6:
1. Andreas Mikkelsen – Anders Jaeger, NOR, Skoda Fabia Rally2, 2:19:47.2
2. Oliver Solberg – Aaron Johnston, SWE/IRL, Skoda Fabia Rally2, +15.9
3. Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Hyundai i20 R5, +1:19.2
4. Emil Lindholm – Mikael Korhonen, FIN, Skoda Fabia Rally2 evo, +1:57.8
5. Kajetan Kajetanowicz – Maciej Szczepaniak, POL, Skoda Fabia Rally2 evo, +3:38.3
6.  Marco Bulacia Wilkinson – Marcelo Der Ohannesian BOL/ARG, Citroën C3 R5, +4:51.6

WRC3-luokan MM-pisteet 2020, top10:
1. Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, 83 pistettä
2. Marco Bulacia Wilkinson – Marcelo Der Ohannesian BOL/ARG, 78 pistettä
3. Kajetan Kajetanowicz – Maciej Szczepaniak, POL, 65 pistettä
4. Oliver Solberg – Aaron Johnston, SWE/IRL, 61 pistettä
5. Emil Lindholm – Mikael Korhonen, FIN, 30 pistettä
6. Nicolas Ciamin – Yannick Roche, FRA, 28 pistettä
7. Andreas Mikkelsen – Anders Jaeger, NOR, 25 pistettä
8. Eric Camilli – François-Xavier Buresi, FRA, 25 pistettä
9. Emilio Fernandez – Ruben Garcia, CHI/ARG, 25 pistettä
10. Alberto Heller – Marc Martí, CHI/ESP, 22 pistettä

 

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

2.12.2020

Jari Huttunen hakee Monzan MM-rallista WRC3-luokan mestaruutta

Loppuviikolla ajettavassa Monzan MM-rallissa Jari Huttusen panoksena on WRC3-luokan maailmanmestaruus. Kauden päätösosakilpailuun lähdettäessä puolalaisen 2B Rallyn Hyundai i20 R5:llä ajava Huttunen on luokan MM-pisteissä toisena vain kaksi pistettä Citroen-kuljettaja Marco Bulaciaa perässä. Huttunen on tällä kaudella ajanut kolme MM-osakilpailua, joista tuloksena on kaksi luokkavoittoa ja yksi toinen sija, joten lähtökohdat kauden päätökseen ovat hyvät.

Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka ovat Monzan kisan alla urakoineet testitöissä, sillä he testasivat Hyundain uutta R5-autoa yhdessä maailmanmestari Ott Tänakin kanssa Italiassa. Myös viimeistä osakilpailua varten valmistauduttiin testipäivän merkeissä tutulla autolla.

– Ajoimme yhden päivän testiä ja auto tuntuu edelleen todella hyvältä. Tavoitteena on ajaa järkevä kisa ja olla lopputuloksissa Bulacian edellä ja totta kai mieli tekee myös palkintokorokkeelle. WRC3-luokan mestaruus kiinnostaa, mutta sitä, kuinka paljon sillä on uran jatkon kannalta merkitystä en osaa vielä sanoa, Huttunen kertoo.

Asfaltilla ajettava Monzan MM-ralli on uusi tuttavuus suurimmalle osalle MM-sarjan kuljettajista. Torstaina alkavassa rallissa ajetaan erikoiskokeita sekä Monzan moottoriradalla että Bergamon alueen perinteisemmillä ”metsäerikoiskokeilla”.

– Nuotituksen perusteella reitti on hyvä, mutta keli vaikuttaa haastavalta, jos lumi pysyy maassa. Sadekeli voisi sopia meille parhaiten. Hiukan etukäteen mietityttää, miten Monzan moottoriradalla ajettavat erikoiskokeet meille osuvat, mutta hyvillä mielin lähdemme matkaan. Yritämme ajaa kovaa mutta ilman turhia riskejä, se on tämän vuoden kisoissa ollut toimiva taktiikka.

Monzan MM-ralli starttaa torstaina kello 15:08 ajettavalla lyhyellä erikoiskokeella. Kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13:18. Kaikkiaan rallissa on 16 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 239. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 25.

 

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

25.10.2020

Jari Huttuselle voitto Italian rallimestaruussarjan osakilpailusta

Jari Huttunen ja Mikko Lukka jatkoivat rallikauttaan voitokkaissa merkeissä Italian asfalttiteillä, kun suomalaiskaksikko ajoi ykköseksi myöhään lauantai-iltana päättyneessä Due Valli -rallissa, joka oli Italian rallimestaruussarjan viides osakilpailu. Hyundain tehdastallin i20 R5-autolla ajanut Huttunen voitti kilpailun 52,7 sekunnin erolla niin ikään Hyundailla kilpailevaan italialaiseen Umberto Scandolaan. Kilpailun kolmanneksi ajoi Italian Stefano Albertini Skoda Fabialla. Yhdeksän erikoiskokeen pituisessa rallissa Huttunen ajoi kaksi pohja-aikaa.

Voitto oli kymmeneen ralliin tänä vuonna startanneelle Huttuselle jo kauden kuudes. Samalla suomalaiskuljettaja teki historiaa, sillä Due Valli -rallin 38-vuotisen historian aikana yleiskilpailun voitto matkasi nyt ensi kertaa Italian ulkopuolelle.

Jari Huttunen aloitti kilpailun tasaisen varmasti ja oli kolmen erikoiskokeen jälkeen rallissa neljännellä sijalla, 23,5 sekuntia rallia johtanutta Volkswagen-kuljettaja Giandomenico Bassoa perässä.

– Meillä oli muihin kärkikuljettajiin verrattuna iso lähtönumero ja ensimmäisellä lenkillä tiet olivat meidän numerollamme todella liukkaita, sillä mutaa oli tiellä paljon edellä menneiden jäljiltä, joten tarkkana piti olla, Huttunen sanoi.

Toisella kolmen erikoiskokeen lenkillä Huttunen ja Lukka paransivat sijoitustaan nousten tauolle tultaessa kilpailun toiselle sijalle, eroa kärjessä jatkaneeseen Bassoon oli 43,5 sekuntia.

– Toisella lenkillä tien pinta oli tasapuolisempi kaikille, mutta välillä jouduimme ajamaan melko sankassa sumussa. En tiedä, oliko sumu yhtä paha meitä parikymmentä minuuttia aiemmin startanneille.

Viimeisellä lenkillä samat kolme erikoiskoetta ajettiin vielä kertaalleen lauantai-illan pimeydessä. Kärkipaikkaa jahdannut Huttunen ajoi seitsemännelle erikoiskokeelle pohja-ajan ja kavensi eron 29,5 sekuntiin. Seuraavalla erikoiskokeella Basso ajoi ulos, joten jälleen pohjat ajanut Huttunen nousi kärkeen 56,5 sekunnin erolla Umberto Scandolaan. Rallin viimeisellä erikoiskokeella Huttunen varmisti voiton ajamalla toiseksi nopeimman ajan.

– Viimeinen lenkki oli meille hyvä, sillä tiet olivat tulleet tutummiksi ja olosuhteet olivat kaikille tasapuoliset. Voitto tyydyttää totta kai aina, toki eroa kärkeen oli jossain vaiheessa liikaa, mutta hulluja riskejä en lähtenyt ottamaan. Kun saa tällaisia ajomahdollisuuksia, on järkevämpää ajaa maaliin kuin laittaa auto korinvaihtokuntoon.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan seuraava kilpailun on 19.11.-22.11. ajettava Ypresin MM-ralli Belgiassa, jossa he taistelevat WRC3-luokan maailmanmestaruudesta. Siellä kaksikon autona on puolalaisen 2BRallyn Hyundai i20 R5.

– Tämä kisa oli mielestäni hyvää valmistautumista Ypresiä ajatellen. Siellä on varmasti odotettavissa mutaisen liukkaat asfalttibaanat ja myös sumua saattaa olla luvassa. Toivottavasti ralli voidaan koronatilanteen salliessa järjestää.

Lopputulokset Rally Due Valli 2020, top 5:
1 Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Hyundai i20 R5, 1:06:35.0
2 Umberto Scandola – Guido D’Amore, ITA, Hyundai i20 R5, +52.7
3 Stefano Albertini – Danilo Fappani, ITA, Skoda Fabia Rally2 evo +1:07.6
4 Marco Signor – Francesco Pezzoli, ITA, Volkswagen Polo GTI R5 +1:40.9
5 Luca Bottarelli – Walter Pasini FRA, Skoda Fabia Rally2 evo +1:50.2

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

23.10.2020

Jari Huttusen kausi jatkuu Italian asvalttirallissa

Jari Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan kiivas kilpailukausi jatkuu lauantaina Italiassa ajettavassa Due Valli -rallissa. Suomalaiskaksikko osallistuu Italian mestaruussarjan osakilpailuun Hyundain tehdastallin i20 R5-autolla.

Pohjois-Italiassa Veronan ympäristön asvalttiteillä ajettava ralli on Jari Huttuselle jo kauden kymmenes ralli. Hienon kauden ajanut Huttunen on tähän asti ajamissaan ralleissa sijoittunut omassa luokassaan aina kahden parhaan joukkoon, ja luokkavoittoja tilille on tullut viisi kappaletta.

Italian mestaruussarjan osakilpailussa on mukana yhteensä 27 R5-luokan autoa ja kaksi WRC-autoa, joten vauhtimittareita riittää tälläkin kertaa.

– Nuotituksen perusteella reitti vaikuttaa haastavalta. Tiet ovat varmasti kisassa irtosoran peitossa, koska mutkissa leikataan paljon sisäkurvin puolelta. Varmasti tulee taas paljon uutta oppia, sillä tällaisilla teillä en ole aiemmin kisannut.

Huttunen valmistautui kisaan ajamalla Italiassa yhden päivän testirupeaman. Veronan alueen asfalttitiet ovat Kiuruveden kasvatille uusi tuttavuus, joten kisaan lähdetään varovaisin tavoittein.

– Mitään paineita emme ota tässä kisassa, vaikka vastus on varmasti kova, sillä paikalliset kuljettajat tuntevat erikoiskokeet hyvin ja menevät täällä lujaa. Lähdemme ajamaan omaa ajoa ja katsotaan ensimmäisten pätkien jälkeen, miten korkealle se riittää. Kisassa ajetaan kolmen erikoiskokeen lenkki kolmeen kertaan, joten tuntuma varmasti paranee kisan edetessä.

Du Valli -rallissa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta ja erikoiskoekilometrejä kertyy 84. Ralli alkaa lauantaina kello 9:25 ja viimeinen erikoiskoe ajetaan illalla kello 21:30. Jari Huttunen ja Mikko Lukka kilpailevat rallissa numerolla 21.

 

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

11.10.2020

Jari Huttunen voitti WRC3-luokan Italian MM-rallissa

Viikonloppuna ajettu Italian MM-ralli päättyi sinivalkoisiin juhliin, kun 26-vuotias suomalaiskuljettaja Jari Huttunen ajoi Hyundai i20 R5-autolla WRC3-luokan voittoon. Puolalaisen 2BRallyn kalustolla kilpaileva Huttunen oli samalla kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa kilpailun nopein R5-luokan autokunta ja he sijoittuivat yleiskilpailussa sijalle kahdeksan.

– Hieno voitto! Hitaasti kiiruhtaminen autoa ja renkaita säästellen ei ole helppo taktiikka, mutta näissä oloissa se oli paras, Huttunen sanoi kisan jälkeen.

Ensimmäistä kertaa Italian MM-rallissa ajanut Huttunen aloitti rallin tasaisesti ja oli ensimmäisen ajopäivän jälkeen WRC3-luokan neljännellä sijalla puoli minuuttia luokkaa johtaneesta Ruotsin Skoda-kuljettaja Oliver Solbegista. Perjantain erikoiskokeilla ongelmia aiheutti rikkoutunut kallistuksenvakaaja, joka hidasti menoa kahdella erikoiskokeella.

– Kieli keskellä suuta tulimme perjantaina, kallistuksenvaimentajan hajoamisen takia hävisimme varmasti jonkin verran, sillä auto oli vaikea ajettava. Kerran osuimme hiukan reittimerkkinä olleeseen heinäpaaliin, mutta siinä ei aikaa juurikaan kulunut, Huttunen sanoi perjantain päätteeksi.

Lauantaina Huttunen nousi mukaan kärkikamppailuun ja pääsi luokan kärkeen yhdeksännen erikoiskokeen jälkeen. Luokan kärjessä sekuntitaistelu oli kovaa ja yhdennellätoista erikoiskokeella johtopaikka vaihtui, kun Oliver Solberg nousi Huttusen ohi. Seuraavalla erikoiskokeella Solberg ajoi ulos ja Huttunen kuittasi kärkipaikan takaisin itselleen. Lauantain päätteeksi hänen johtonsa toisena olleeseen puolalaiseen Kajetan Kajetanowicziin oli 10,5 sekuntia.

– Päivän aikana auto toimi hienosti, kertaalleen meiltä hajosi jälleen kallistuksenvaimentaja ja yksi rengas, mutta nyt emme hävinneet niiden takia paljoa. Taktisesti järkevällä ajolla sijoitus nousi, aivan kuten laskimmekin.

Sunnuntaina rallissa ajettiin neljä erikoiskoetta. Aamupäivän aikana Huttusen ja Kajetanowiczin kärkikamppailu jatkui tiukkana toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle asti, jossa puolalainen koki rengasrikon ja hävisi Huttuselle yli minuutin. Maalissa Huttunen pääsi juhlimaan WRC3-luokan voittoa minuutin ja 21 sekunnin erolla. Hän oli tyytyväinen voitokkaaseen taktiikkaansa ja kiitteli myös managerinsa Marcus Grönholmin neuvoja.

– Matkan varrella tuli Marcukselta useampaan otteeseen viestiä, että pitää malttaa ottaa iisisti ja niin myös teimme. Nuotituksen jälkeen tiet tuntuivat tosi hankalilta, mutta kisassa niitä oli helpompi ajaa kuin kuvittelin. Sunnuntaina meillä oli tarkoitus hyökätä kahdella viimeisellä pätkällä ja pitää Kajetanowicz takana, mutta kisa ratkesi nyt hänen rengasrikkoonsa.

Jari Huttunen on uransa aikana juhlinut MM-rallissa luokkavoittoa kaksi kertaa aikaisemmin. Tämän vuoden helmikuussa hän voitti Ruotsin MM-rallissa WRC3-luokan Hyundailla ja vuonna 2017 hän ajoi Skodalla Jyväskylän MM-rallissa WRC2-luokan voittoon. Viron MM-rallissa syyskuussa hän oli WRC3-luokan kakkonen, ja kahden voiton ja yhden kakkostilan myötä hän jatkaa WRC3-luokan MM-sarjan pisteissä kakkosena, kaksi pistettä yhden kisan enemmän ajaneen Marco Bulacian takana.

Lopputulokset, Italian MM-ralli 2020, luokka WRC3, top5

1 Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Hyundai i20 R5, 2:50:19.2
2 Kajetan Kajetanowicz – Maciej Szczepaniak, POL, Skoda Fabia Rally2 evo, +1:21.2
3 Marco Bulacia Wilkinson – Marcelo Der Ohannesian BOL/ARG, Citroën C3 R5, +2:07.5
4 Umberto Scandola – Guido D’Amore, ITA, Hyundai i20 R5, +5:45.3
5 Alberto Heller – Marc Martí, CHI/ESP, Ford Fiesta Rally2, +9:36.3

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

8.10.2020

Jari Huttunen valmiina Italian MM-ralliin

Jari Huttusen kilpailukausi jatkuu tällä viikolla Sardiniassa ajattavassa Italian MM-rallissa WRC3-luokassa. Hyundai i20 R5-autolla kilpaileva Huttunen on kahden ajamansa MM-osakilpailun jälkeen WRC3-luokan pistetilanteessa toisena. Ruotsin MM-rallissa hän voitti WRC3-luokan ja sijoittui Viron MM-rallissa luokan toiseksi.

Italian MM-rallissa Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka kilpailevat puolalaisen 2BRallyn kalustolla. Ensimmäistä kertaa Sardinian saaren sorateillä kilpailevan Huttusen tavoitteena on ajaa ehjä kisa. Kilpailun olosuhteet ovat uudet ja ennakkoon reitti vaikuttaa haastavalta.

– Nuotituksen perusteella erikoiskokeet ovat kimurantteja. Reitillä on paljon hitaita, ahtaita ja röykkyisiä osuuksia, joten tarkkana pitää olla koko ajan, että auto säilyy ehjänä. Esimerkiksi rengasrikkoon menee helposti niin paljon aikaa, että kärki karkaa väistämättä. Managerini Marcus Grönholm neuvoi kiinnittämään nuotituksessa erityistä huomioita ahtaisiin kohtiin ja alamäkijarrutuksiin, Huttunen kertoo.

Italian MM-ralli on Huttusen kauden kolmas soraralli, sillä Viron M-rallin lisäksi hän kilpaili elokuussa soralla ajetussa Louna-Eesti rallissa, jossa hän voitti R5-luokan. Viron jälkeen ohjelmassa oli kaksi Puolan mestaruussarjan osakilpailua asfaltilla, joista tuloksena oli voitto, toinen sija sekä Puolan rallimestaruus, jonka hän varmisti viime viikonloppuna Swidnicki-rallissa.

– Soralle on mukava päästä jälleen ajamaan, ennen tätä kisaa emme ajaneet soratestejä, joten shakedownissa nähdään, miten auto osuu nyt käteen. MM-rallissa taso on niin kova, että taktikointiin alkupään pätkillä ei ole varaa, mutta jos näin rankoissa olosuhteissa pystyy ajamaan koko kisan puhtaasti läpi ehjällä autolla, on lopputuloksissa varmasti korkealla. En hirveästi ole miettinyt WRC3-luokan pistetilannetta, kun me emme tällä kaudella ole osallistuneet kaikkiin osakilpailuihin eikä siinä sarjassa pärjääminen ole ollut kauden päätavoite.

Italian MM-ralli starttaa perjantaina kello 08:50. Kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13.18. Kolmen päivän aikana rallissa ajetaan 16 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 239. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 30.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

4.10.2020

Jari Huttunen voitti Puolan rallimestaruuden

Jari Huttunen ajoi sunnuntaina Puolan mestaruussarjan päättäneessä Swidnicki-rallissa dramaattisten vaiheiden jälkeen kakkoseksi. Toisella sijallaan Hyundai i20 R5:llä kilpaileva Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka varmistivat Puolan rallimestaruussarjan voiton, sillä kesken viikonlopun osakilpailun tuli tieto, että kahden viikon päästä ajettavaksi kaavailtu sarjan päätösosakilpailu Kosice-ralli perutaan.

Puolan mestaruussarjan kaksi ensimmäistä rallia voittanut Huttunen karkasi Swidnicki-rallin kärkeen heti avauserikoiskokeesta alkaen. Lauantain aikana hän kellotti pohjat kaikille kolmelle erikoiskokeelle ja johti rallia yötauolla 8,4 sekunnin erolla Skodalla kilpailevaan puolalaiseen Grzegorz Grzybiin, joka oli mestaruuspisteissä toisena.

– Lauantai sujui meiltä hienosti, tavoitteena oli ajaa pätkät läpi siististi ja ilman turhia riskejä, ja se onnistui mainiosti, Huttunen sanoo.

Sunnuntaina rallissa oli edessä kuusi erikoiskoetta ja keli oli vaihtunut sateiseksi. Aamun ensimmäisellä erikoiskokeella Huttunen jatkoi pohja-aikatehtailuaan ja venytti johtonsa 14,6 sekuntiin toiseksi nousseeseen Hyundai-kuljettaja Marcin Słobodziaan. Seuraavalla erikoiskokeella kova vauhti kuitenkin kostautui liukkaissa oloissa, kun Huttunen ajoi ulos ja jäi erikoiskokeen pohja-ajasta 43,2 sekuntia. Samalla hän putosi tuloslistalla viidenneksi. Ennen huoltoa ajetulla rallin kuudennella erikoiskokeella Huttunen oli kolmanneksi nopein ja nousi samalla kilpailun kolmannelle sijalle.

– Ulosajo oli täysin oma virhe. Muistin paikan hiukan väärin ja menimme leveäksi. Aamulla lähdimme matkaan välikelin renkailla, vaikka alla olisi pitänyt olla sadekelin renkaat, ja se näkyi kyllä muillakin aamulenkin erikoiskokeilla. Renkaiden piikkiin en kuitenkaan ulosajoa laita.

Päivähuollossa Huttunen sai alleen sopivat renkaat ja seuraavalla 11,2 kilometrin mittaisella erikoiskokeella hän ajoi peräti 16 sekunnin pohjat nousten samalla kisan toiseksi. Kova tahti jatkui myös seuraavalla erikoiskokeella, jonne kiuruvetinen teki jälleen pohjat, tällä kertaa 16,6 sekunnin erolla. Pätkäpohjien myötä hän nousi jälleen rallin johtoon ja eroa toisena ajaneeseen Gryzbiin oli ennen rallin viimeistä erikoiskoetta 4,8 sekuntia.

Päätöserikoiskokeella oli jälleen dramatiikkaa, kun Huttusen auton vasen eturengas puhkesi kuuden kilometrin ajon jälkeen. Miltei 13 kilometriä pitkän pätkän maalissa eroa pohja-aikaan oli kertynyt 35,6 sekuntia. Voitto vaihtui kakkossijaan, mutta mestaruuspisteissä toinenkin sija riitti mestaruuteen.

– Olihan melkoinen päivä. Toisen lenkin erikoiskokeilla vauhti oli kohdallaan, mutta viimeisen pätkän rengasrikko vesitti voiton. Emme mielestäni osuneet mihinkään, mutta loppumatkasta renkaasta ei ollut enää mitään jäljellä. Kakkossijoihin en ole tyytyväinen, mutta totta kai mestaruus nyt lämmittää. Ja tiimin puolesta olen todella iloinen, tämä on heille tärkeä asia.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan kilpailukausi jatkuu ensi viikonloppuna Italiassa Sardinian MM-rallissa.

Lopputulokset Swidnicki-ralli 2020, top 5:
1) Grzegorz Grzyb – Michał Poradzisz, POL, Skoda Fabia R5 Rally2 evo, 1.10.50,9
2) Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Hyundai i20 R5, + 19,8
3) Kacper Wroblewski – Jacek Nowaczewski, POL, Skoda Fabia Rally2 Evo, + 20,4
4) Sylwester Plachytka – Jakub Wróbel, POL, Skoda Fabia Rally2 Evo, + 23,4
5) Łukasz Kotarba – Tomasz Kotarba, POL, Citroën C3 R5 + 1.09,8

 

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

2.10.2020

Jari Huttunen tähtää kärkeen Puolan asfaltilla

Lauantai-iltana käynnistyvässä Puolan rallimestaruussarjan kolmannessa osakilpailussa nähdään jälleen suomalaisväriä, kun Jari Huttunen ja Mikko Lukka lähtevät puolustamaan kahden edellisen osakilpailun voittoa. Puolalaisen 2BRallyn Hyundai i20 R5-autolla kisaava kaksikko hakee Świdnicki-rallista voittoa sekä lisää arvokasta asfalttikokemusta.

Huttunen lähtee Puolan sarjan kolmanteen kilpailuun hyvistä lähtökohdista, sillä tällä kaudella ajetut asfalttirallit ovat sujuneet hyvin ja auto on osoittautunut nopeaksi. Ennakkoon kisan erikoiskokeista ei ole paljoa tietoa, mutta kahden edellisen kilpailun perusteella hän odottaa jälleen hyvää sekuntikamppailua puolalaisten R5-kuljettajien kanssa.

– Hyvillä mielin lähdemme matkaan, vaikka erillistä testiä ei ennen tätä kisaa ajettukaan. Olemme saaneet auton säädöt hyvin kohdalleen. Asfalttikokemusta on kertynyt tällä kaudella reilusti lisää ja kokemus on tuonut luottoa asfaltilla ajamiseen. Voitosta ajetaan totta kai, ja on mielenkiintoista nähdä, miten nyt lähtee kulkemaan, Huttunen sanoo.

Świdnicki-rallista käynnistyy Huttusen lokakuun kolmen rallin putki, sillä seuraavana viikonloppuna hän kilpailee Sardinian MM-rallissa ja jatkaa sieltä suoraan seuraavaan Puolan mestaruussarjan osakilpailuun. Tiivis kilpailutahti sopii suomalaiskuljettajalle, vaikka kotona Kiuruvedellä ei ennätetä välissä käymään. Puolan rallisarjan kisat saavat mieheltä kiitosta.

– Kaksi edellistä kisaa osoittivat, että kärjen taso täällä on kova ja kilpailut ovat hyvin järjestettyjä. Etenkin edellinen kisa, Slaska-ralli, joka järjestettiin tiimini kotikonnuilla, oli oikein hyvä tapahtuma. Täällä on päässyt ajamaan erityyppisiä asfalttiteitä ja myös tässä kisassa tiet ovat omanlaisiaan, joten tästä varmasti hyötyä tulevaisuutta varten.

Yhteistyö puolalaistiimin kanssa on Huttusen mukaan sujunut hyvin jo viime vuodesta alkaen ja autoa on kehitetty koko ajan.

– Automme on tällä hetkellä hyvässä iskussa ja se istuu minulle hyvin käteen. Pieniä ongelmia meillä on ollut lähinnä turbon pop-off venttiilin kanssa, mutta luotan siihen, että se enää aiheuta ongelmia.

Lounais-Puolassa sijaitsevan Swidnican kaupungin ympäristössä ajettavassa rallissa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta ja erikoiskoekilometrejä kertyy 120. Ralli alkaa lauantai-iltana kello 18:00 ja viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 15:30. Jari Huttunen ja Mikko Lukka kilpailevat numerolla yksi.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

Liitteet:
Julkaisuvapaat kuvat: Jari Huttunen ja Mikko Lukka Hyundai i20 R5. Kuvat: Janusz Boruta

12.9.2020

Jari Huttunen ajoi taas voittoon Puolan asfalttiteillä

Lauantai-iltana päättynyt Puolan rallimestaruussarjan toinen osakilpailu Slaska-ralli oli suomalaisjuhlaa. Jari Huttunen jatkoi Hyundain R5-autolla voitokasta menoaan Puolan sarjassa ja kirjautti ansioluetteloonsa uransa toisen asfalttirallin yleiskilpailuvoiton. Huttunen kuittasi seitsemän erikoiskokeen pituisen rallin ykkössijan 7,3 sekunnin erolla Skoda Fabia R5:llä ajaneeseen Puolan Grzegorz Grzybiin. Kilpailun kolmas oli puolalainen Volkswagen-kuljettaja Tomasz Kasperczyk.

Jari Huttunen nousi kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa kisan kärkeen ohi Grzybin toisella erikoiskokeella. Neljännellä erikoiskokeella puolalaispilotti otti kärkipaikan hetkeksi takaisin, mutta huoltotauon jälkeen Huttunen ratkaisi pelin ja teki pohja-ajan kaikille kolmelle seuraavalle erikoiskokeelle.

– Voittoa haettiin ja se tuli, joten olen tyytyväinen. Kisan ensimmäisellä lenkillä meillä oli pieniä teknisiä ongelmia, mutta niistä selvittiin ja voitto tuli. Tämä oli niin lyhyt ralli, että kaasu pohjassa piti ajaa koko ajan, ja paikallisia kuljettajia vastaan sai kyllä tyrkätä ihan tosissaan.

Jari Huttunen on kilpaillut kesän ja alkusyksyn aikana tiiviissä tahdissa. Kiuruveden kasvatin kalenterissa on heinäkuun puolenvälin jälkeen ollut Hyundain ratin takana yhteensä kuusi rallia eri puolilla Eurooppaa. Puolan mestaruussarjassa hän on kahden voittonsa myötä kärkipaikalla ja Viron MM-rallin jälkeen hän johtaa myös rallin MM-sarjan WRC3-luokkaa. Suomalaiskaksikon rallikausi etenee kiivaasti myös tästä eteenpäin.

– Kausi jatkuu seuraavaksi Tshekeissä ja Puolassa ajettavilla kisoilla. Pääsemme myös ajamaan loka-marraskuun vaihteessa kilpailtavaan Sardinian MM-ralliin, mikä on todella hyvä uutinen, Huttunen kertoo.

Lopputulokset Slaska-ralli 2020, top 5:
1 Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Hyundai i20 R5, 52:30.5
2 Grzegorz Grzyb – Michał Poradzisz, POL, Skoda Fabia R5 Rally2 evo, +7,3
3 Tomasz Kasperczyk – Damian Syty, POL, Vokswagen Polo GTI R5, +32.3
4 Lukasz Byśkiniewicz – Zbigniew Cieślar, POL, Hyundai i20 R5 +41.3
5 Łukasz Kotarba – Tomasz Kotarba, POL, Citroën C3 R5, +1:06.6


Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

11.9.2020

Jari Huttunen jahtaa jälleen asfalttirallin voittoa

Viime viikonloppuna Viron MM-rallissa WRC3-luokan toiseksi ajanut Jari Huttunen jatkaa rallikauttaan lauantaina Puolassa ajettavassa Slaska-rallissa, joka on Puolan mestaruussarjan toinen osakilpailu. Slaska-ralli ajetaan Etelä-Puolassa Katowicen kaupungin ympäristön asfalttiteillä. Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka lähtevät puolalaisen 2BRallyn Hyundai i20 R5:llä matkaan puolustamaan Puolan sarjan avausosakilpailun voittoa elokuulta.

– Ajoimme lyhyet testit keskiviikkona ja kahden sorakisan jälkeen asFaltti tuntui aluksi hiukan vieraalta alustalta, mutta nopeasti pääsimme jälleen auton kanssa sinuiksi. Ajamme samoilla säädöillä kuin elokuussa Rzeszowski-rallissa, Huttunen sanoo.

Edellisessä osakilpailussa Huttunen saavutti uransa ensimmäisen asfalttirallin yleiskilpailun voiton, kun hän voitti tiukassa sekuntitaistelussa puolalaisen Skoda-kuljettaja Grzegorz Grzybin 8,6 sekunnin erolla. Hän odottaa tasaista kisaa myös tämänkertaisesta rallista.

– Voitosta lähdetään ilman muuta ajamaan, mutta puolalaiset kuljettajat menevät täällä varmasti kovaa. Erikoiskokeet ovat erilaisia kuin edellisessä osakilpailussa, käytännössä täällä mennään pitkiä suoria kaasu pohjassa ja otetaan aina välillä vauhti pois hitaassa mutkassa. Myös irtohiekkaa näytti olevan reitillä paljon, joten on mielenkiintoista nähdä, miten nämä tiet osuvat meille.

Slaska-rallissa ajetaan lauantaina seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on sata kilometriä. Rallin ensimmäinen erikoiskoe alkaa kello 9:20 ja viimeinen erikoiskoe kello 18:20. Jari Huttunen ja Mikko Lukka kilpailevat rallissa numerolla yksi.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

6.9.2020

Jari Huttunen nousi WRC3-luokan kakkoseksi Viron MM-rallissa

Tänään päättyneessä Viron MM-rallissa päästiin WRC3-luokassa juhlimaan palkintokorokesijaa suomalaistunnelmissa, kun Jari Huttunen ajoi Hyundai i20 R5-autolla WRC3-luokan toiseksi. Hän jäi luokan voittaneelle ruotsalaiselle Volkswagen-kuljettaja Oliver Solbergille 59 sekuntia. Luokan kolmanneksi ajoi Viron Egon Kaur Skoda Fabia R5:llä. Huttunen oli kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa kilpailun kolmanneksi nopein R5-luokan autokunta ja yleiskilpailussa he sijoittuivat  sijalle 11.

Jari Huttunen aloitti rallin perjantaina kellottamalla päivän ainoalle erikoiskokeelle pohja-ajan ja johti WRC3-luokkaa 0,1 sekunnin erolla Solbergiin lauantaipäivään lähdettäessä. Lauantaina Huttunen joutui heti aamulla antamaan muutaman sijan periksi, kun hänen autonsa ohjaustehostin temppuili. Aamun toisella erikoiskokeella vauhtia verotti myös rengasrikko. Lauantain jälkeen hän oli luokkansa neljäs, 43,5 sekuntia johtoon noussutta Solbergia hitaampana. Päivän ainoa pohja-aika syntyi viimeisellä erikoiskokeella.

– Ohjaustehostimen kanssa oli isoja ongelmia koko päivän. Auto oli vaikea ajettava ja tehostinvika aiheutti välillä melkoisia “oho-tilanteita” hyppyjen alastulossa. Myös turbon pop off -venttiili temppuili koko päivän ja kolmospätkällä meiltä puhkesi eturengas, joten lauantai oli melkoinen selviytymistaistelu, Huttunen sanoi.

Lauantain päätteeksi Huttusen autoon vaihdettiin ohjaustehostin ja sunnuntaina tavoitteena oli nousta oman luokan palkintokorokkeelle. Tehostimen vaihto auttoi ja vauhti parani, joten sunnuntaina luokan pohja-aikoja tuli kaksi. Huttunen nousi luokan kolmanneksi toiseksi viimeisellä erikoiskokeelle, kun edellä ajanut Egon Kaur koki rengasrikon.

– Viimeiselle pätkälle lähtiessä tavoite oli ajaa 5,8 sekunnin ero kakkossijaan kiinni. Erikoiskokeen alussa tulimme tien täydeltä, kunnes näimme edellä lähteneen Kajetan Kajetanowiczin auton ojassa. Kakkossija ratkesi meille ja loppupätkällä oli varaa hiukan himmata.

– En osaa sanoa, olisimmeko ilman ongelmia pystyneet voittamaan täällä, mutta selvää on, että ainakin olisimme olleet lähempänä Solbergia. Lauantaina ajaminen tuntui todella hankalalta, kun ohjaukseen ei voinut luottaa. Sunnuntaina vauhti alkoi olla taas alueella, vaikka turbon pop off -venttiili ei vieläkään toiminut sataprosenttisesti.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan kilpailukausi jatkuu tiiviinä, sillä seuraavan kerran he ovat ajamassa jo ensi viikonloppuna Puolan mestaruussarjan osakilpailussa Chorzówin kaupungin ympäristössä.

– Toivottavasti tässä ehtii käymään kotona Kiuruvedellä ennen Puolaan lähtöä, sillä esikoispoikani syntyi perjantain ja lauantain välisenä yönä. Vauhtiin se ei vaikuttanut suuntaan tai toiseen, mutta toki sinä yönä jäi yöunet aika vähiin.”

Lopputulokset, Viron MM-ralli 2020, luokka WRC3
1 Oliver Solberg – Aaron Johnston, SWE/IRL, VW Polo GTI R5, 2:07:32.2
2 Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Hyundai i20 R5, +59.0
3 Egon Kaur – Silver Simm, EST, Skoda Fabia Rally2 evo, +1:47.8
4 Marco Bulacia Wilkinson – Marcelo Der Ohannesian BOL/ARG, Citroën C3 R5, +2:36.6
5 Karl Kruuda – Dale Moscatt, EST/AUS, VW Polo GTI R5, +4:04.9
6 Nicolas Ciamin – Yannick Roche, FRA, Citroën C3 R5, +4:12.7
7 Rainer Aus – Simo Koskinen, EST, Skoda Fabia R5, +4:44.5
8 Sean Johnston – Alexander Kihurani, USA, Citroën C3 R5, +4:52.6
9  Yohan Rossel – Benoît Fulcrand, FRA, Citroën C3 R5, +5:04.0
10 Priit Koik – Alari-Uku Heldna, EST, Ford Fiesta R5, +6:24.7

 

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

3.9.2020

Jari Huttusen tähtäimessä WRC3-luokan kärkitaistelu  

Jari Huttusen kilpailukausi jatkuu viikonloppuna ajettavassa Viron MM-rallissa. Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan edellinen MM-ralli helmikuussa Ruotsissa päättyi voitokkaasti, kun he voittivat WRC3-luokan ja olivat samalla kilpailun nopein R5-luokan kilpailijapari. Viron MM-rallissa Huttunen puolustaa Ruotsin MM-rallin luokkavoittoaan puolalaisen B2Rallyn tutulla Hyundai R5 -autolla ja tavoitteena on jälleen ajaa WRC3-luokan kärkikamppailussa.

Rallin MM-sarjan koronatauon aikana Jari Huttunen on pitänyt ajotuntumaa yllä asfalttiralleissa eri puolella Eurooppaa ja tulokset ovat olleet hyviä. Tshekin Bohemia-rallista ja Italian Alba-rallista tuloksena oli R5-luokan kakkossijat ja Puolassa ajetussa Rzeszowski-ralli hän ajoi uransa ensimmäisen asfalttirallin yleiskilpailun voiton.

– Hienoa päästä tauon jälkeen mukaan MM-ralliin, tunnelma ennen kisaa on luottavainen. Kyllä palkintokorokkeelle pitäisi taas päästä, jos mielii näyttöjä antaa. Vaikka ajamme WRC3-luokassa pitää aikoja verrata myös WRC2-luokkaan eli käytännössä ajamme kaikki R5-luokan autoja vastaan.

Huttunen valmistautui Viron MM-ralliin ajamalla elokuussa Louna-Eesti -rallissa, josta tilille tuli R5-luokan voitto. Lisäksi ohjelmassa oli yksi testipäivä juuri ennen MM-rallia. Tuntuma autoon ja Viron erikoiskokeisiin on hyvä.

– Testeissä ajoimme samoilla säädöillä kuin Louna-Eesti -rallissa ja auto tuntui jälleen sopivan hyvin käteen. Tässä kisassa erikoiskokeet ovat hieman erilaisia kuin Louna-Eestin reitillä, ja etukäteen eniten mietityttää minkälaisessa kunnossa pätkät ovat toisella ajokerralla. MM-rallissa taso on niin kova, ettei taktikointiin ole varaa, vaan kaasu on laitettava pohjaan heti avauserikoiskokeesta alkaen.

Viron MM-ralli starttaa perjantai-iltana kello 19:08 Tarton kaupunkierikoiskokeella. Kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13:18. Kaikkiaan rallissa on 17 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 233. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 27.

 

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

23.8.2020

Jari Huttunen ajoi voittoon Lõuna-Eesti -rallissa

Sunnuntaina Virossa ajettu Lõuna-Eesti -ralli päättyi suomalaisittain voitokkaasti, kun Hyundai-kuljettaja Jari Huttunen nappasi rallista R5-luokan ykköstilan. Viimeisellä erikoiskokeella kovan sekuntitaistelun itselleen kääntänyt Huttunen oli maalissa 3,3 sekuntia venäläistä tallitoveriaan Nikolay Gryazinia nopeampi. Luokkakolmoseksi ajoi Skoda-kuljettaja Eerik Pietarinen. Yleiskilpailussa Hyundai i 20 R5 -autolla kilpaillut Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka sijoittuivat seitsemänneksi.

– Oli mukava päivä ja kohtuullisen hyvätasoinen kamppailu voitosta. Me ajoimme nousujohteisen kisan ja nyt tulos oli paras mahdollinen. Tiet olivat sellaisia kuin parin vuoden takaa muistinkin eli nopeita ja pinnaltaan liukkaita, niitä oli kiva ajaa, Huttunen kertoo.

Reilun vuoden tauon jälkeen soraralleihin palannut Jari Huttunen aloitti kilpailun ajamalla luokassaan toiseksi nopeimman ajan. Hän jäi avauserikoiskokeella pohjat kellottaneesta Eerik Pietarisesta 2,6 sekuntia. R5-luokan kärki oli kilpailun ajan erittäin tasainen ja rallin puolivälissä Huttunen oli kolmantena vain 1,4 sekuntia kärkeen noussutta Gryazinia jäljessä. Viidennellä erikoiskokeella Huttunen valahti hetkeksi luokan neljänneksi, mutta hyökkäys kohti kärkeä alkoi heti seuraavalla pätkällä, jossa hän nousi takaisin toiselle sijalle. Loppukiri jatkui seitsemännellä erikoiskokeella, jossa hän kellotti rallin ensimmäisen pohja-aikansa ja kavensi eron Gryaziniin vain 1,1 sekuntiin ennen viimeistä erikoiskoetta.

– Huomasimme päivän aikana, että vauhtimme oli aina parempaa, kun erikoiskokeet ajettiin toista kertaa, joten viimeisellä lenkillä oli iskun paikka. Ajoimme kaksi viimeistä erikoiskoetta täysillä, mutta kuitenkin ilman riskejä.

Rallin päätöserikoiskokeella Huttunen viimeisteli loppukirinsä komeimmalla mahdollisella tavalla napaten pohja-ajan ja nousten luokkavoittoon.

– Totta kai arvostan tätä voittoa, vaikka päivän päätavoite olikin valmistautuminen Viron MM-ralliin. Osoittihan tämä ainakin sen, että kyllä me ihan jyvällä olemme soralla ajamisessa, vaikka edellisestä sorarallista onkin aikaa vierähtänyt. Matkaan mahtui yksi ajovirhe, kun sammutin auton kakkospätkän lähdössä, siinä meni arviolta 4-5 sekuntia, Huttunen kertoo.

Kahden viikon kuluttua ajettavassa Viron MM-rallissa Jari Huttunen ja Mikko Lukka kilpailevat puolalaisen 2BRallyn Hyundai i20 R5 -autolla.

– Tämä kisa toimi hyvänä valmistautumisena MM-ralliin ja tämän lisäksi ajamme vielä yhden testipäivän ennen sitä. Hyvillä mielin voi nyt valmistautua tulevaan.

Lopputulokset, Lõuna-Eesti -ralli 2020, luokka EMV2 (R5-autot) top 10:
1 Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Hyundai i20 R5, 52:06,5
2 Nikolay Gryazin – Konstantin Aleksandrov, RUS, Hyundai i20 R5, +3,3
3 Eerik Pietarinen – Antti Linnaketo, FIN, Skoda Fabia R5 +11,0
4 Ole Christian Veiby – Jonas Andersson, NOR, Hyundai i20 R5 +13,5
5 Teemu Asunmaa – Topi Luhtinen, FIN, Skoda Fabia Rally2 evo +26,9
6 Teemu Suninen – Jarmo Lehtinen, FIN, Ford Fiesta R5 +30,6
7 Georg Linnamäe – Volodymyr Korsia, EST, VW Polo GTI R5 +54,3
8  Gregoire Munster – Louis Louka, LUX, Hyundai i20 R5, +1:45,8
9 Priit Koik – Alari-Uku Heldna, EST, Ford Fiesta R5, +1:52,7
10 Raul Jeets – Andrus Toom, EST, Skoda Fabia Rally2 evo +1:53,1

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

 

21.8.2020

Jari Huttunen mittaa soravauhtiaan Lõuna-Eesti -rallissa

Jari Huttunen valmistautuu syyskuiseen Viron MM-ralliin osallistumalla sunnuntaina Etelä-Virossa ajettavaan Lõuna-Eesti -ralliin. Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka kilpailevat rallissa Hyundain tehdastiimin Hyundai i20 R5 -autolla. Virossa kaksikko pääsee reilun vuoden tauon jälkeen soraralliin, sillä edellisen kerran he kilpailivat soralla vuoden 2019 Jyväskylän MM-rallissa, josta he nappasivat WRC2-luokan hopeatilan.

Lõuna-Eesti -rallissa on mukana 13 R5-luokan autoa ja lähtöluettelo on kovatasoinen, joten vauhtimittareita riittää myös testirallissa. Mukana ovat muun muassa Fordin WRC-tehdaskuljettaja Teemu Suninen, Huttusen tallikaverit Nikolay Gryazin ja Ole Christian Veiby sekä Skodilla kilpailevat Suomen mestarit Teemu Asunmaa ja Eerik Pietarinen.

– Lähtöluettelo on mielenkiintoinen, mutta mitään suuria paineita sijoituksen suhteen ei oteta. Tavoite on hyvä olla palkintokorokkeella, kuten aina, jos tässä lajissa mielii eteenpäin, mutta tärkeintä on saada kaikki hyöty irti kahden viikon päästä ajettavaa MM-rallia varten. Perjantaina ajamme testipäivän, jossa saamme toivottavasti säädöt kohdalleen sunnuntaita varten.

Jari Huttunen on uransa aikana ajanut yhden rallin Virossa. Vuonna 2018 hän sijoittui Rally Estoniassa R5-luokan kakkoseksi. Viron erikoiskokeet ovat jääneet mieleen hyvänä kokemuksena. Tänä kesänä Huttunen on ajanut hyvällä menestyksellä kolme asfalttirallia ja soralle hän siirtyy odottavaisin mielin.

– Odotan innolla, miten auto osuu soralla käteen, sillä se on lumen lisäksi luontaisin ajoalusta minulle. Talvella Ruotsin MM-rallissa automme suorituskyky oli hyvä, toivottavasti sama tahti jatkuu täälläkin. Erikoiskokeet ovat luonteeltaan nopeita ja Suomeen verrattuna sorapinta on liukkaampi, mutta kyllähän niiden pitäisi suomalaiselle hyvin sopia.

Koronatilanteen vuoksi yksipäiväiseksi muutetun Lõuna-Eesti -rallin ensimmäinen erikoiskoe alkaa sunnuntaiaamuna kello 9:01 ja rallin maaliin kilpailijat saapuvat illalla kello 19:16 alkaen. Rallissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta ja erikoiskoekilometrejä on yhteensä 101,5.  Jari Huttunen ja Mikko Lukka kilpailevat numerolla seitsemän.

 

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

 

8.8.2020

Jari Huttuselle uran ensimmäinen asfalttirallin voitto

Lauantaina päättynyt Puolan mestaruussarjaan kuuluva Rzeszowski-ralli sujui suomalaiskomennossa, kun Kiuruveden Jari Huttunen nappasi kisan voiton. Puolalaisen B2Rallyn Hyundai i20 R5-autolla kilpaileva Huttunen voitti kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa kisan 8,6 sekunnin erolla isäntämaan Skoda-kuljettaja Grzegorz Grzybiin. Kisan kolmanneksi ajoi Hyundailla kilpaileva Puolan Marcin Słobodzian, joka hävisi Huttuselle 53,7 sekuntia.

26-vuotias Jari Huttunen on ralliuransa aikana napsinut useita luokkavoittoja asfaltilta, mutta Rzeszowski-rallin voitto oli ensimmäinen yleiskilpailun voitto kestopäällysteellä ajetusta rallista, joten mies oli maalissa tyytyväinen.

– Tulos on hyvä, vaikka ajo oli välillä vähän tahmeaa. Paikallisten kuljettajien vauhti oli kotimaisemissa odotetusti ihan hyvällä tasolla hiukan samoin kuin vaikkapa kotoisessa rallin SM-sarjassa. Kovaa sielläkin saa mennä, jos tulee sinne ulkomailta ajamaan.

Huttunen aloitti yhdeksän erikoiskokeen mittaisen rallin ajamalla kahdelle ensimmäiselle erikoiskokeelle kolmanneksi nopeimmat ajat ja oli ensimmäisellä tauolla toisena, 15,9 sekuntia kisaa johtanutta Grzybiä perässä. Vauhtia verotti ensimmäisillä erikoiskokeilla reistaillut turbon pop off -venttiili, joka saatiin huollossa kuntoon.

Kolmannelle ja neljännelle erikoiskokeelle Huttunen ajoi pohjat ja nousi kisan kärkeen ennen perjantain päätöserikoiskoetta. Päivän viimeinen erikoiskoe oli lyhyt kaupunkipätkä, jossa Huttunen sai viiden sekunnin aikasakon osuttuaan reittimerkkinä olleeseen kartioon. Aikarangaistuksen myötä hän putosi kisan toiseksi, neljän sekunnin päähän johtoon palanneesta Grzegorz Grzybistä.

– Pop off -venttiilin temppuilu korjaantui ensimmäisessä huollossa, mutta kartioon osuminen oli vähän mystinen juttu. Emme sitä itse noteeranneet. Lauantaille jäi vähän kirittävää, suuria riskejä ei otettu vaan yritettiin tulla ehjästi.

Lauantaina Rzeszowski-rallissa ajettiin neljä erikoiskoetta ja Huttunen lähti ajamaan kärkipaikkaa takaa. Kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella hän nousi 2,6 sekunnin päähän kärjestä ja käänsi rallin itselleen kolmannella erikoiskokeella kellottaen sinne selvän 9,8 sekunnin pohja-ajan. Maalissa hän pääsi juhlimaan voittoa 8,6 sekunnin turvin.

– Asfalttivauhti alkaa olla ihan hyvällä tasolla kesän kisojen myötä. Tässä kisassa reitti oli mielestäni haastava, sillä tien pito vaihteli koko ajan ja sen kanssa piti olla tarkkana. Muutenkin pätkät olivat hiukan luonteettomia ajettavia. On mukava päästä parin viikon päästä Louna-Eesti rallissa jälleen myös soralle pitkän tauon jälkeen.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan kilpailukausi jatkuu 22.-23.8. ajettavalla Louna-Eesti rallilla sekä 4.-6.9. kilpailtavalla Viron MM-ralli. Louna-Eesti rallissa hän ajaa Hyundain tehdastiimin R5-autolla ja MM-rallissa jälleen B2Rallyn autolla.

Lopputulokset Rzeszowski-ralli 2020, top 5:
1 Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Hyundai i20 R5, 1:13:50.7
2 Grzegorz Grzyb – Michał Poradzisz, POL, Skoda Fabia R5 Rally2 evo +8.6
3 Marcin Słobodzian – Robert Hundla, POL, Hyundai i20 R5 +53.7
4 Martin Koci – Imrich Ferencz, CZE, Skoda Fabia Rally2 evo +1:38.8
5 Łukasz Byśkiniewicz – Zbigniew Cieślar, POL, Hyundai i20 R5 +1:51.9

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

7.8.2020

Jari Huttunen jahtaa voittoa Puolan asfalttirallissa

Jari Huttusen tiivis kilpailutahti jatkuu viikonloppuna Puolassa ajettavalla Rzeszowski-rallissa. Kaakkois-Puolassa sijaitsevan Rzeszowin kaupungin ympäristössä ajettava kaksipäiväinen asfalttiralli on Puolan mestaruussarjan osakilpailu. Rallissa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta ja EK-kilometrejä on yhteensä 133. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat rallissa puolalaisen B2Rallyn Hyundai i20 R5-autolla. Rallissa on mukana 15 R5-luokan autoa.

– Tavoitteena on totta kai olla tulosluettelon kärkipäässä. Tähän kisaan ehdimme ajaa testiä vain 40 kilometriä. Auto osui kyllä hyvin käteen, vaikka olosuhteet olivat sateiset. Olen ajanut näissä maisemissa vuonna 2017 Opelin R2-autolla yhden EM-osakilpailun, mutta tiet eivät vaikuttaneet kovin tutuilta.

Jari Huttusen kesän asfalttirallit ovat sujuneet hyvin, heinäkuussa Tshekin Bohemia-rallista tuli kolmossija ja viime viikonloppuna Italian Alba-rallissa hän oli toinen. Lupaavien tulosten lisäksi kesän kisoista on hankittu arvokasta kokemusta asfalttiralleista.

– Loppujen lopuksi olen ajanut asfalttikisoja nelivetoisella kalustolla urani aikana melko vähän, joten näistä ralleista on ollut paljon hyötyä. Tämän rallin kilpakumppaneista minulla ei ole sen tarkempaa tietoa, mutta puolalaiselle tallille kotimaan kisassa menestyminen on tärkeää ja se tuo varmasti lisäpanosta matkaan.

Puolan mestaruussarjan osakilpailun jälkeen Jari Huttusen ohjelmassa on 22.-23.8. ajettava Louna-Eesti ralli sekä 4.-6.9. kilpailtava Viron MM-ralli. Louna-Eesti rallissa hän ajaa Hyundain tehdastiimin R5-autolla ja MM-rallissa jälleen B2Rallyn autolla.

Rzeszowski-ralli käynnistyy perjantaina iltapäivällä, ja ensimmäisenä kilpailupäivänä rallissa ajetaan viisi erikoiskoetta. Lauantain ohjelmassa on 4 erikoiskoetta ja maalissa kilpailijat ovat kello 16:15. Jari Huttunen ja Mikko Lukka kilpailevat numerolla yksi.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

2.8.2020

Jari Huttuselle Alba-rallin kakkossija kovassa seurassa

Sunnuntaina Pohjois-Italiassa asvaltilla ajettu Alba-ralli toi Suomeen kakkossijan, kun Jari Huttunen ajoi rallissa toiseksi tiukan sekuntitaistelun jälkeen. Hyundai i20 R5-autolla kilpaileva kiuruveteläiskuljettaja jäi kisan voittaneelle Irlannin Hyundain tehdaskuljettaja Graig Breenille 8,7 sekuntia. Kisan kolmanneksi ajoi niin ikään Hyundailla ajava kokenut WRC-kuljettaja Dani Sordo, joka hävisi Huttuselle 14,8 sekuntia.

Alba-rallissa Huttunen oli hakemassa asfalttikokemusta ja testaamassa samalla Hyundain tehdastiimin R5-autoa, joten tavoitteena oli ajaa ehjä kisa ilman turhia riskejä. Maalissa suomalaiskuljettaja oli suoritukseensa tyytyväinen.

– Ehdottomasti pitää olla tyytyväinen. Shakedownissa ajo ei sujunut ja olo ennen kisaa oli epävarma. Tänään tultiin kuitenkin pätkät läpi ilman virheitä, vaikka vauhti oli koko ajan tapissa. Ihan voittoon saakka se ei riittänyt, mutta tulos oli kuitenkin hyvä.

Jari Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka ajoivat tasaisen kilpailun ja pitivät kisan kakkostilaa ensimmäisestä erikoiskokeesta alkaen. Huttunen kellotti yhdeksän erikoiskokeen pituisessa rallissa yhden pohja-ajan.

– Pääsin hyvin sinuiksi uuden auton kanssa, vaikka kilometrejä sillä ei ole vielä paljoa alla. Saimme auton säädöt kohtalaisen hyviksi shakedownissa, mutta parantamisen varaakin niihin jäi vielä.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan kilpailutahti on tiivis ja seuraavan kerran he ajavat kilpaa ensi viikonloppuna Puolan mestaruussarjan osakilpailussa Rajd Rzeszowskissa, joka ajetaan myös asvaltilla. Siellä kaksikon autona on puolalaisen B2Rallyn Hyundai i20 R5.

Lopputulokset Rally di Alba 2020, top 5

1 Graig Breen – Paul Nagle, IRL , Hyundai i20 R5, 1:01:32.5
2 Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Hyundai i20 R5 + 8,7
3 Dani Sordo – Carlos del Barrio, ESP, Hyundai i20 R5 +23.5
4 Luca Rossetti – Manuel Fenoli, ITA, Hyundai i20 R5 +26,5
5 Anthony Fotia – Didier Sirugue FRA, VW Polo GTI R5 +32.2

 

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

 

31.7.2020

Jari Huttunen tehdas-Hyundailla Alba-ralliin

Ralliautoilija Jari Huttusen kilpailukausi jatkuu sunnuntaina Pohjois-Italiassa ajettavassa Alba-rallissa. Yksipäiväisessä ja yhdeksän erikoiskokeen mittaisessa asfalttirallissa Huttusen ajokkina on Hyundain tehdastiimin Hyundai i20 R5.

Rally di Alba on houkutellut mukaan peräti 32 R5-luokan autoa ja luokan nimekkäimmät kuljettajat ovat Hyundain WRC-luokan tehdaskuljettajat Dani Sordo ja Graig Breen. Suomalaislupaus lähtee kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa Alba-ralliin mittaamaan vauhtiaan muiden R5-luokan autokuntien joukossa. Kolme viikkoa sitten Huttunen sijoittui Tshekeissä ajetussa Bohemia-rallissa kolmanneksi johdettuaan kisaa ensimmäisen ajopäivän jälkeen. Italian asfaltilta on tavoitteena löytää samanlainen vauhti kuin Tshekin rallin avauspäivänä.

– Tulostavoitetta on vaikea asettaa, kun mukana on paljon R5-luokan autoja eikä kaikkien vauhti ole meillä tiedossa. Se on selvää, että esimerkiksi WRC-taustaiset kuljettajat menevät kovaa. Bohemia-rallissa vauhtimme oli lauantaina erittäin hyvää ja samanlaiseen suoritukseen olen tyytyväinen.

Huttunen ajaa Italiassa Hyundain testitiimin i20 R5-autoa, testiä autolla on takana reilut 100 kilometriä ja tunnelmat ennen kisaa ovat odottavat.

Pohjois-Italiassa Torinon lähistollä ajettavan Rally di Alban reitillä on yhteensä yhdeksän erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy reilut 100. Rallin ensimmäinen erikoiskoe alkaa sunnuntaina kello 9:18 ja viimeinen erikoiskoe kello 18:29. Jari Huttunen ja Mikko Lukka kilpailevat rallissa numerolla 18.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

12.7.2020

Jari Huttunen taipui kolmanneksi Bohemia-rallissa

Hyundai i20 R5-autolla kilpaileva Jari Huttunen sijoittui kolmanneksi sunnuntaina päättyneessä Bohemia-rallissa Tshekissä. Lauantain kilpailupäivän jälkeen kisaa johtanut Huttunen jäi maalissa rallin voittaneelle isäntämaan Vaclav Pechille 49,8 sekuntia.

Lauantaina käynnistynyt Bohemia-ralli alkoi Jari Huttuselta ja kartanlukija Mikko Lukalta hienosti, sillä he nousivat kilpailun kärkeen toisen erikoiskokeen jälkeen ja pitivät kärkipaikkaa sen jälkeen koko lauantain ajopäivän ajan. Yötauolle tultiin yhdentoista ajetun erikoiskokeen jälkeen, ja silloin Huttusen johto toisena ajaneeseen Skoda-kuljettaja Jan Kopeckyyn oli vain 0,6 sekuntia. Kolmantena lauantain jälkeen oli Ford Focus WRC:llä kilpaileva Vaclav Pech. Kolmikon taistelu kärkipaikasta oli tasaista, sillä Pech oli jäänyt Huttusesta 2,1 sekuntia.

– Lauantai oli hyvä päivä. Aamun lenkki tuntui vaikealta, kun oli märkää, mutta se taisi kuitenkin sopia meille, koska ajat olivat hyviä. Iltapäivällä tiet olivat kuivempia ja ajo helpompaa. Voisi sanoa, että päivä oli ajollisesti lähellä täydellistä ja siihen vauhtiin voi olla tyytyväinen, Huttunen sanoi.

Sunnuntain seitsemälle erikoiskokeelle lähdettäessä Huttusen auton alustaan oli tehty muutoksia, joilla koitettiin saada suorituskykyä parannettua entisestään. Tällä kertaa säätäminen kuitenkin kostautui, sillä vauhti oli kateissa aamun ensimmäisen lenkin erikoiskokeilla ja kärkipaikka vaihtui nopeasti kolmanteen sijaan.

– Säädimme autoa ja pieleenhän se meni. Heti aamun ensimmäisellä pätkällä huomasin, että auto on hankalampi ajaa. Aamun kolmas erikoiskoe oli 22 kilometriä pitkä ja siellä jäimme 25 sekuntia, joten peli ratkesi tällä kertaa siihen. Pari pientä ajovirhettäkin mahtui matkaan, mutta niissä ei mennyt juurikaan aikaa. Iltapäivän erikoiskokeille muutimme huollossa auton takaisin lauantain säätöihin, mutta voiton kannalta se oli myöhäistä.

Sunnuntain erikoiskokeilla rallin voittoon nousi Pech, joka jätti Jan Kopeckyn lopulta 6,4 sekunnin päähän.

– Kaksijakoinen viikonloppu. Lauantai oli huippupäivä meiltä ja se lämmittää mieltä. Sunnuntai meni puolestaan penkin alle eikä siihen voi olla lainkaan tyytyväinen. Asfaltilla ajo tuntui pitkän tauon jälkeen ihan hyvältä, vaikka ei se yhtä kotoinen alusta ole kuin sora.

Jari Huttusen ja Mikko Lukan kilpailukausi jatkuu vajaan kolmen viikon kuluttua Italiassa. Siellä ohjelmassa on 1.-2.8. ajettava Alba-ralli, jossa kaksikko kilpailee Hyundain tehdastiimin R5-autolla. Syyskuussa on vuorossa Viron MM-ralli, jossa kalustona on puolalaisen B2rallyn Hyundai i20 R5.

Lopputulokset Rally Bohemia 2020, top 5:

1 Vaclav Pech jr. – Petr Uhel, CZE, Ford Focus RS WRC ’06, 1:29:59.5
2 Jan Kopecky – Jan Hlousek, CZE, Skoda Fabia R5 Rally2 evo + 6,4
3 Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Hyundai i20 R5 + 49,8
4 Filip Mares – Radovan Bucha, CZE, Skoda Fabia Rally2 evo +1:04.7
5 Jan Cerny – Petr Cernohorsky, CZE, VW Polo GTI R5 +1:54.7

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

10.7.2020

Jari Huttunen mittaa asfalttivauhtiaan Tshekissä

Ralliautoilija Jari Huttusen kilpailutauko päättyy viikonloppuna Tshekissä ajettavassa Bohemia-rallissa. Suomalaiskuljettaja osallistuu kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa kilpailuun puolalaisen 2Brallyn Hyundai i20 R5-autolla.

Huttusella on koronapandemian takia takanaan pitkä kilpailutauko. Alun perin hänen piti osallistua Puolan mestaruussarjaan, jonka oli määrä käynnistyä huhtikuussa, mutta kilpailukalenterien muutosten myötä tositoimiin päästään vasta nyt. Pitkä tauko ei ole kuitenkaan vienyt ajohaluja.

– Hienoa päästä jälleen ajamaan kilpaa. Lajiharjoittelua eli ajamista ei ole talven jälkeen juurikaan ollut, mutta kyllä miehistön pitäisi olla hyvässä iskussa. Asfalttivauhti on arvoitus, sillä edellinen pitkä asfalttiralli oli vuonna 2018 Saksassa, sen jälkeen olen ajanut vain yhden lyhyen asfalttikisan Puolassa viime vuoden lopulla.

Huttunen kilpailee Bohemia-rallissa samalla autolla, jolla hän nappasi helmikuussa WRC3-luokan voiton Ruotsin MM-rallissa. Autoa on hiottu asfaltille sopivaksi kahden päivän testeissä Puolassa. Huttunen oli 160 kilometrin testirupeaman päätteeksi tyytyväinen autoon.

– Ruotsissa auto meni hienosti, mutta olosuhteet olivat siellä totta kai hyvin erilaiset. Saimme mielestäni asfalttisäädöt hyvin kohdalleen ja vauhti parani testeissä koko ajan. Lauantaina nähdään, miten hyvin auto osuu käteen erikoiskokeilla.

Viikonlopun tavoitteena on Huttusen mukaan saada ehjä kisa ja samalla testata omaa vauhtia asfaltilla pitkän tauon jälkeen. Bohemia-ralli on sekä Huttuselle että kartanlukija Mikko Lukalle uusi haaste, sillä kokemusta kisan olosuhteista ei ole.

– Tämä on Skodan kotikisa ja pitkän linjan Skoda-kuljettaja Jan Kopecky menee täällä varmasti kovaa, joten siinä on yksi selvä vauhtimittari. Muutoin en tiedä etukäteen kisasta tai muista kilpakumppaneista paljoakaan. Sen verran olen kuullut, että näillä erikoiskokeilla pito vaihtelee paljon, joten tarkkana saa olla. Ehjää suoritusta lähdemme hakemaan ja katsotaan miten korkealle vauhtimme riittää.

Mlada Boleslavin kaupungin ympäristössä ajettavan Bohemia-rallin reitillä on 18 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä ajetaan yhteensä 157. Rallin ensimmäinen erikoiskoe starttaa lauantaina kello 11:03 Suomen aikaa ja maaliin kilpailijat saapuvat sunnuntaina illan suussa. Jari Huttunen ja Mikko Lukka kilpailevat rallissa numerolla 2.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

16.2.2020

Jari Huttunen ajoi voittoon Ruotsin MM-rallissa

Tänään päättyneessä Ruotsin MM-rallissa päästiin juhlimaan voittoa sinivalkoisissa tunnelmissa, kun 25-vuotias suomalaiskuljettaja Jari Huttunen ajoi Hyundaillaan WRC3-luokan voittoon. Huttunen oli samalla kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa kilpailun nopein R5-luokan autokunta ja he sijoittuivat yleiskilpailussa sijalle 10.

Jari Huttunen aloitti rallin tasaisesti ja oli ensimmäisen ajopäivän jälkeen WRC3-luokan kakkosijalla. Hän nousi luokan kärkeen lauantain kolmannella erikoiskokeella ja varmisti voittonsa sunnuntaina ajetulla Power Stagella. Kaikkiaan hän kellotti yhdeksällä ajetulla erikoiskokeella viisi WRC3-luokan pohja-aikaa. Eroa luokassa toiseksi ajaneeseen Skoda-kuljettaja Emil Lindholmiin tuli lopulta viisi sekuntia. WRC3-luokan kolmanneksi ajoi ruotsalainen Johan Kristoffersson Volkswagenilla.

– Vauhtimme oli viikonloppuna kyllä ihan maksimit. Kaikki onnistui, mutta älyttömiä riskejä ei kuitenkaan tarvinnut ottaa. Kello tykkäsi eniten erikoiskokeista, joilla oli pitoa. Pieniä teknisiä murheita oli matkan varrella, mutta ne eivät vaikuttaneet suoritukseen mitenkään, Huttunen kertoo.

Jari Huttunen on uransa aikana juhlinut MM-rallissa luokkavoittoa kerran aikaisemmin. Vuonna 2017 hän voitti Jyväskylän MM-rallissa WRC2-luokan Skodalla. Viime vuonna hän ajoi Jyväskylän MM-rallissa luokan kakkoseksi Hyundailla, samoin vuonna 2018. Tämän viikonlopun voitto oli ensimmäinen kerta, kun Hyundai i20R5-autolla juhlitaan luokkavoittoa MM-osakilpailussa.

Hän valmistautui Ruotsin MM-ralliin ajamalla kaksipäiväiset testit kisaviikkoa edeltäneenä viikonloppuna. Testikilometrejä kertyi Keski-Suomen talvisilla teillä noin 200.

– Arvostan tämän korkeammalle kuin vuoden 2017 voiton Jyväskylässä. Isot kiitokset meitä ajattavalle 2Brally tiimille, kaikki toimi hienosti. Kiitos kuuluu myös Printsport Racingille tärkeän testiviikonlopun järjestämisestä, nyt pääsimme jälleen näyttämään mihin vauhtimme riittää, kun valmistautuminen meni putkeen ja auto osui hyvin käteen.

– Hieno suoritus Jarilta! Vauhti oli kohdallaan koko ajan eikä virheitä tullut, vaikka olosuhteet olivat todella rajut. Nyt tuli Hyundain R5-autolle historian ensimmäinen voitto tällä tasolla ja toivottavasti tämä poikii Jarille enemmän kisoja tulevaisuudessa, Huttusen manageri Marcus Grönholm sanoo.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

12.2.2020

Jari Huttusen rallikausi alkaa Ruotsista

Jari Huttunen avaa kilpailukautensa torstaina Ruotsin MM-rallissa WRC3-luokassa Hyundai i20 R5-autolla. Vuonna 2020 Huttusen ohjelmassa on kaksi MM-rallia sekä seitsemän osakilpailua käsittävä Puolan mestaruussarja Hyundain R5-autolla. Huttusen auton ylläpidosta vastaa puolalainen 2Brally team, jonka kanssa hän ajoi viime vuonna kolme kilpailua. Huttusen kartanlukijana jatkaa tällä kaudella viime vuonna mukaan tullut Mikko Lukka.

– Vuoden tärkeimmät kilpailut ovat Ruotsin ja Suomen MM-rallit, joissa pitää mielestäni pystyä kiilaamaan kolmen parhaan joukkoon omassa luokassa. Puolan sarja on hyvä ajotuntuman ylläpitämiseksi ja kokemuksen kartuttamiseksi, sillä siellä ajetaan sekä soralla että asfaltilla, Huttunen kertoo.

Vuonna 2018 Huttunen ajoi Ruotsin MM-rallissa Hyundailla WRC2-luokan kuudenneksi ja silloin tulosta rasitti yksi ulosajo. Viime vuonna Huttunen teki Skoda Fabia R5:llä historiallisen tempun kellottamalla yhdellä erikoiskokeella koko kisan nopeimman ajan. Lopulta kisa päättyi ulosajoon luokan toiselta sijalta hurjan yrityksen päätteeksi. Nyt edessä on uran kolmas Ruotsin MM-ralli ja tavoitteena on olla luokassa kolmen nopeimman joukossa.

– Hyvillä mielin lähden matkaan, Ruotsi on ollut joka vuosi mieluinen ralli. Auto on kehittynyt viime vuodesta ainakin moottorin osalta. Meillä on iso lähtönumero, joten tänä vuonna teiden kunto tietysti hiukan arveluttaa. Nuotituksessa pitää olla tarkkana, jotta osaa merkitä kaikki kivet ja leikkauskohdat oikein. Kisaa on lyhennetty, joten yhtään ei ole varaa säästellä vaan on mentävä heti täysillä, Huttunen sanoo.

Huttusen manageri Marcus Grönholm ei epäile suojattinsa vauhtia. Kauden 2020 aikana Huttuselle on Grönholmin mukaan kerätä edelleen kokemusta, antaa näyttöjä ja onnistua etenkin MM-osakilpailuissa.

– Viime vuonna Jari veti Ruotsissa Skodalla niin perhanasti ja kaikkihan sen näkevät, että vauhti riittää vaikka mihin. Jari vaikuttaa tyytyväiseltä autoon ja toivotaan, että Ruotsissa hän saa ajettua puhtaan kisan ja paikka palkintokorokkeella olisi hieno juttu. Näissä oloissa nuotituksen pitää onnistua hyvin, jotta kisakin sujuu, Ruotsin MM-rallin viisi kertaa urallaan voittanut Grönholm sanoo.

– Nyt pitää saada vaan lisää ehjiä kisoja alle. Koitamme saada mahdollisuuksien mukaan saada vielä lisää kisoja Jarin ohjelmaan tälle vuodelle, hän jatkaa.

Ruotsin MM-ralli starttaa torstai-iltana kello 21:08 Suomen aikaa Karlstadin yleisöerikoiskokeella. Kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13.18. Kaikkiaan rallissa on 11 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 171. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 58.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

2019

4.8.2019

Huttunen hyppäsi jälleen WRC2-luokan palkintokorokkeelle

Hyundai-kuljettaja Jari Huttunen jatkoi hyvien sijoitustensa sarjaa Jyväskylän MM-rallissa, kun hän sijoittui WRC2-luokan toiseksi tämän vuoden kilpailussa. Vuoden 2017 luokkavoitto ja viime vuoden kakkossija saivat nyt seurakseen toisen sijan, sillä Huttunen ajoi sunnuntaina rallin maaliin 14 sekuntia venäläisen Skoda-pilotti Nikolay Gryazinin jälkeen. WRC2-luokan kolmanneksi ajoi Ruotsin Johan Kristoffersson Volkswagenilla.

Kilpailun kuluessa Huttunen ajoi kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa WRC2-luokan erikoiskoepohjat kolme kertaa. Hänen matkantekoaan rallin aikana hidasti rengasrikko kisan seitsemännellä erikoiskokeella. Huttunen jäi tuolla erikoiskokeella luokan pohja-ajasta 53 sekuntia. Maalissa hän oli tyytyväinen suoritukseensa.

– Lopputulos on hyvä ja olen ihan tyytyväinen omaan ajooni. Mielestäni tämä kisa meni ajollisesti paremmin kuin viime vuonna, mutta silloin selvisimme ilman rengasrikkoa, joka tänä vuonna maksoi meille liikaa aikaa. Sille ei oikein voinut mitään, sillä ajourassa oli kivi, johon osuimme ja vasen takarengas hajosi, Huttunen sanoo.

Huttusen ja Lukan kisa alkoi Harjun erikoiskokeen viidennellä sijalla. Perjantaina he nousivat nopeasti luokassa toiselle sijalle, kunnes rengasrikko verotti aikaa sen verran, että päivän päätteeksi he olivat luokan neljäntenä. Lauantain aikana he nousivat WRC2-luokan toiselle sijalle ja pitivät sijoituksen sunnuntaina.

– Kisa sujui rengasrikkoa lukuun ottamatta suunnitellusti. Etenkin lauantain aamulenkillä vauhtimme oli kohdallaan ja suosikkipätkäni Päijälä sujui ensimmäisellä ajokerralla hyvin. Seuraavasta rallista minulla ei tässä vaiheessa ole vielä tietoa.

Lopputulokset Neste Rally Finland 2019 WRC2-luokka top 5:
1. Nikolay Gryazin – Yaroslav Fedorov, RUS, Skoda Fabia R5, 2:45:18.4
2. Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Hyundai i20 R5, +0:14.0
3. Johan Kristoffersson – Stig Rune Skjærmoen, SWE/NOR, Volkswagen Polo GTI R5, +2:03.8
4. Pierre-Louis Loubet – Vincent Landais, FRA, Skoda Fabia R5 evo, +6:44.5
5. Henning Solberg – Ilka Minor-Petrasko NOR/AUS, Skoda Fabia R5 evo +10:46.8

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

31.7.2019

Jari Huttunen jahtaa hyvää sijoitusta Jyväskylästä

Nuori suomalaiskuljettaja Jari Huttunen, 25, lähtee Jyväskylän MM-ralliin WRC2-luokkaan tavoittelemaan kärkisijoja Hyundai i20 R5-autolla. Jyväskylän MM-rallissa Huttusella on puolustettavana viime vuoden kakkossija ja toissa vuoden voitto WRC2-luokasta.  Tässä rallissa Huttusen kartanlukijana on Mikko Lukka ja auton huollosta vastaa puolalainen 2Brally.

– Tämä on neljäs kertani Jyväskylässä, joten kokemusta on jonkin verran ja rallihan on hieno. Aina pitää yrittää mennä sen minkä pääsee ja sillä taktiikalla lähdemme tälläkin kertaa matkaan, Jari Huttunen sanoo.

Jyväskylän MM-ralli on Huttuselle kauden seitsemäs ralli. Kausi alkoi Skoda Fabialla Ruotsin MM-rallista, jossa hän teki historiaa kellottamalla koko rallin nopeimman erikoiskoeajan WRC2-luokan autolla. Ruotsin jälkeen edessä oli paluu Hyundain R5-auton puikkoihin Englannissa ajetussa Pirelli-rallissa.

Kauden tähänastinen kohokohta oli kaksi SM-rallia täysiverisellä Hyundai i20 WRC:llä. Uran ensimmäinen WRC-startti oli toukokuussa Riihimäellä ja sieltä irtosi kakkossija. Pohjanmaa-rallissa kesäkuussa alla oli jälleen WRC ja tuloksena voitto. Edellisen kerran Huttunen ajoi kilpaa kesäkuun lopussa Puolan EM-rallissa, jossa hän nappasi kakkossijan Hyundai i20 R5:llä.

– WRC-auton jälkeen R5 tuntuu tietysti erilaiselta ja eikä sillä ole mitenkään helpompaa ajaa, pikemminkin päinvastoin. Täällä pitää kuitenkin mennä alusta asti kovaa, jos palkintokorokkeelle mielii, joten taktikointiin ei ole varaa. Lauantaina ajettava Päijälä on suosikkipätkäni tämän vuoden reitillä ja se on varmasti yksi ratkaisun paikoista.

Jyväskylässä Jari Huttusen kartanlukijana toimii yli 250 rallia urallaan kilpaillut Mikko Lukka, jolle kotimaisen MM-rallin startteja on kertynyt jo yhdeksän. Paras sijoitus on vuodelta 2009, jolloin kokenut kartanlukija sijoittui yleiskilpailun viidenneksi Matti Rantasen kanssa Ford Focus WRC:llä. Huttusen ja Lukan ensimmäinen yhteinen kilpailu oli Puolan EM-ralli, joten kaksikko lähtee nyt toiseen yhteiseen kisaansa.

– Nopeasti olemme saaneet juonen päästä kiinni, Puolaan lähdimme käytännössä kylmiltään, sillä tapasimme vasta lentokentällä. Jari on todella hyvä kuljettaja, jolla auton käsittely on hallussa. Hän tietää mitä pitää tehdä ja pyrkii toteuttamaan sen rohkeasti, Lukka sanoo

Jyväskylän MM-ralli starttaa torstaina 1.8. kello 19:00 Harjun legendaarisella kaupunkierikoiskokeella. Maaliin Jyväskylän Paviljonkiin kilpailijat saapuvat sunnuntaina iltapäivällä kello 16:00. Kaikkiaan rallissa ajetaan 23 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 307. Jari Huttunen ja Mikko Lukka ajavat kilpailussa numerolla 49.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

 

17.2.2019

Jari Huttunen säväytti Ruotsin rallissa – historiallinen pohja-aika R5-autolla

Suomalaiskuljettaja Jari Huttusen taistelu WRC2-luokan voitosta Ruotsin MM-rallissa päättyi sunnuntaina kilpailun toiseksi viimeisellä erikoiskokeella ulosajoon. Skoda Fabia R5:llä kilpaillut Huttunen oli keskeyttämishetkellä luokan toisena 15,9 sekuntia kärjestä. Rallin aikana suomalaiskuljettaja kellotti luokassa seitsemän pohja-aikaa ja ylsi kertaalleen myös koko rallin nopeimpaan erikoiskoeaikaan.

– Vauhti oli parhaimmillaan erittäin hyvää, se kai tässä viikonlopusta eniten jäi mieleen. Totta kai ulosajo harmittaa, mutta toisaalta minua olisi harmittanut nousta toiseksi korkeimmalle palkintokorokkeellekin. Niin paljon on voitontahtoa, että kaikkeni yritin voiton eteen, Huttunen sanoo.

Huttusen menoa hidasti perjantaina aamupäivällä erikoiskokeella neljä sattunut rengasrikko, jonka vuoksi hän ajoi tyhjällä eturenkaalla kahdeksan kilomeriä ja jäi erikoiskokeen pohja-ajasta yli puoli minuuttia. Samalla hän putosi WRC2-luokan kokonaistilanteessa toiselta sijalta kuudenneksi.

Iltapäivän lenkillä Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo aloittivat kirin kohti kärkeä ja erikoiskoeajat paranivat. Päivä viimeinen erikoiskoe oli 8,9 kilometriä pitkä Tornsby 1 ja siellä suomalaispari teki historiaa, kun he kellottivat koko kilpailun nopeimman ajan. Kyseessä on ensimmäinen kerta WRC-autojen aikakaudella, kun R5-luokan autolla ajetaan pohja-aika varsinaisella erikoiskokeella.

­- Rengasrikon jälkeen ajo alkoi sujua ja ajat paranivat koko ajan. Koko kisan nopein erikoiskoeaika oli totta kai yllätys. Pätkän maalissa mietin ensin mitä kello mahtoi tykätä reuhaamisesta ja leveistä linjoista. No tykkäsihän se.

Huttunen ja Linnaketo olivat perjantain päätteeksi WRC2-luokan sijalla kolme ja eroa kärkeen oli 28,3 sekuntia. Lauantain Huttunen kiristi tahtia entisestään ja ajoi kahdeksan erikoiskokeen aikana viisi erikoiskoepohjaa. Päivän päätteeksi hän oli noussut luokan kakkossijalle 12 sekunnin päähän johdossa ajaneesta Ole-Christian Veibystä.

Sunnuntaina taktiikka oli selkeä, voitosta yritettiin ajaa loppuun asti. Toiseksi viimeisellä erikoiskokeella kova yritys kostautui ulosajona ja keskeytyksenä.

– Itse ulosajossa ei ollut mitään ihmeellistä, linja valui leveäksi enkä saanut enää jarrutettua kunnolla ennen vasemmalle kääntyvää mutkaa. Autolla ei ollut enää mahdollista jatkaa kisaa.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

13.2.2019

Jari Huttusen kausi käyntiin Ruotsin MM-rallista

Nuori suomalaiskuljettaja Jari Huttunen, 24, avaa kilpailukautensa tällä viikolla Ruotsin MM-rallissa. Viime kaudella rallin MM-sarjan seitsemän MM-osakilpailua Hyundain tehdastallin kehitysohjelmassa i20 R5-autolla ajanut Huttunen kilpailee Ruotsissa WRC2-luokassa Skoda Fabia R5:llä ja auton huollosta vastaa Printsport Racing.

– Tämän kauden jatkokuviot ovat kohdaltani vielä auki, joten hyvää tulosta täältä tietysti haetaan, mutta mitään turhia paineita ei oteta. Jos kaikki menee hyvin on tarkoituksena koittaa kiilata kärkitaisteluun, vaikka vastus on varmasti kova. Pidän tästä rallista ja tunnelmat ovat korkealla ennen kisaa, Huttunen sanoo

Vuonna 2018 Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo kilpailivat Ruotsissa Hyundain kalustolla ja silloin sijoituksena oli WRC2-luokan kuudes sija. Kaksikko kellotti kisan aikana kaksi luokan pohja-aikaa, mutta ulosajon seurauksena paras tulos jäi tuolloin odottamaan itseään.

– Viime vuonna meillä oli täällä hyvä fiilis ja vauhti päällä, kunnes menetimme hyvän sijoituksen lumitöihin, joten tänä vuonna on varaa parantaa suoritusta. Reitti on pysynyt suurelta osin samana, joten viime vuoden kokemuksesta on varmasti hyötyä.

Hyundailla viime kauden kilpaillut Huttunen hyppää tähän kisaan Skodan puikkoihin. Edellisen kerran hän kilpaili Skoda Fabialla Jyväskylän MM-rallissa 2017 ja teki samalla läpimurtonsa voittamalla WRC2-luokan uransa toisessa nelivetorallissa. Paluu Skodan rattiin on testien perusteella sujunut hyvin.

– Testasimme autoa kolmella eri tiellä ja se tuntui hyvältä kaikilla niillä, joten luottavaisin mielin lähdemme auton suhteen matkaan. Yhteensä testikilometrejä kertyi noin 200 ja kaikki käyttämämme tiet olivat mielestäni saman tyyppisiä kuin Ruotsin reitillä on.

Ruotsin MM-ralli starttaa torstai-iltana kello 21:08 Suomen aikaa Karlstadin yleisöerikoiskokeella. Kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13.18. Kaikkiaan rallissa on 19 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 317. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo ajavat kilpailussa numerolla 46.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.jarihuttunenracing.fi
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

2018

28.10.2018

Jari Huttusen ralli Espanjassa ongelmien sävyttämä

Jari Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon kauden viimeinen MM-ralli Espanjassa meni mollivoittoisesti. Hyundain kuljettajien kehitysohjelmassa ajavalle parille kirjattiin lopputuloksissa tekniikkakeskeytyksen myötä WRC2-luokan yhdestoista sija. Kauden päätöskilpailu sujui suunnitellusti neljännelle erikoiskokeelle saakka ennen kuin rengasrikko pudotti Huttusen kauas kärjestä. Ennen ongelmien alkamista hän oli WRC2-luokassa kolmantena ja ehti ajaa yhden pohja-ajan erikoiskokeelle kolme.

– Neljännellä erikoiskokeella alku meni vielä hienosti ja olimme väliajoissa luokan kärjessä, kunnes takarengas hajosi. Erikoiskoe oli pitkä, joten jouduimme vaihtamaan renkaan pätkän varrella. Eroa pohja-aikaan tuli melkein kolme minuuttia, joten kisa hyvistä sijoituksista vesittyi käytännössä siihen, Huttunen sanoo.

Perjantain iltapäivän erikoiskokeilla Hyundai-kaksikko ajoi tukun hyviä erikoiskoeaikoja ja nousi rengasrikon jälkeiseltä neljänneltätoista sijalta yhdeksänneksi. Lauantaina asfalttiteillä sijoitus nousi parhaimmillaan kahdeksanneksi ennen kuin matka katkesi tekniseen vikaan.

– Tavoitteena oli lauantaina ajaa vähintään yhdet pohjat myös asfaltille, joten yritys oli välillä vähän liian kova, kun ei ollut mitään hävittävää. Spinnasimme erikoiskokeella 12 ja auto jäi hetkeksi kiinni. Seuraavan erikoiskokeen lähdössä autosta petti tekniikka, joten kisa oli lauantain osalta jätettävä kesken.

Auto saatiin yötauolla kuntoon ja sunnuntaina Huttunen oli jälleen kisassa mukana Ralli2-säännön turvin. Lopulta sijoitus oli luokan yhdestoista. Ralliuran ensimmäinen kausi MM-sarjassa sujui vaihtelevissa merkeissä kaikkien seitsemän ajetun osakilpailun osalta.

– Varmasti urani vaikein kausi tähän mennessä, ehjiä kisoja ei juurikaan tullut. Ruotsin MM-rallissa vauhti oli kohdallaan, mutta siellä hyvä sijoitus valui lumihankeen oman virheen seurauksena. Suomesta tuli kakkossija, mutta vauhti ei siellä tyydyttänyt. Täältä ajettu pohja-aika kilpailun ensimmäiseltä lenkiltä on toki yksi kohokohta, mutta ei tähän kauteen tyytyväinen voi olla.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

25.10.2018

RALLITIEDOTE: Jari Huttusen kauden päätöskisa Espanjassa 

Jari Huttunen starttaa torstaina Espanjassa kauden seitsemänteen MM-ralliinsa Hyundain tehdastallin kehitysohjelmassa. Hyundain i20 R5-autolla kilpaileva kuljettaja ajaa ensimmäistä kertaa Espanjan MM-rallissa. Tavoitteena on ehjä kilpailu ja sijoitus WRC2-luokassa kolmen kärkeen.

– Luokan taso on nyt erittäin kova, kun myös Volkswagenit ovat ensimmäistä kertaa viivalla, joten täysiä pitää ajaa heti alusta asti. Palkintokorokepaikka on iso tavoite, mutta siihen olisin tyytyväinen. Helppoa se ei tietenkään ensikertalaiselle ole.

Espanjan reitti on Huttuselle ja kartanlukija Antti Linnakedolle uusi tuttavuus, joten sitä etukäteen katsottu vain videolta. Luvassa on MM-sarjan ainoa ralli, jossa ajetaan sekä asfaltilla että soralla. Kisaan on valmistauduttu yhden päivän testeillä ja tällä kertaa kaksikkoa ajattaa italialainen BRC Racing Team.

– Ajoimme testit maanantaina ja auto toimi sekä soralla että asfaltilla, kilometrejä kertyi noin sata. Odotan erityisesti asfalttipätkiä, sillä ne näyttävät hienoilta, niillä pääsee ajamaan ratamaisilla ajolinjoilla. Myös sorapätkät vaikuttavat ajettavilta, joten odottavaisilla mielin lähdemme kisaan. Toivottavasti keli on kuiva, sillä se helpottaa hommaa.

Espanjan MM-rallissa ajetaan 18 erikoiskoetta ja 331 erikoiskoekilometriä, ja se käynnistyy torstai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella, joka ajetaan Barcelonassa. Perjantaina luvassa on kuusi soraerikoiskoetta, jonka jälkeen siirrytään ajamaan asfaltille lauantaina ja sunnuntaina. Rallin päätöserikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13:18 alkaen. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat rallissa numerolla 35.

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

7.10.2018

Jari Huttunen WRC2-luokan neljäs Walesin MM-rallissa

Jari Huttunen sijoittui sunnuntaina päättyneessä Walesin MM-rallissa WRC2-luokan neljänneksi. Hyundai Motorsportin kuljettajien kehitysohjelmassa i20 R5-autolla kilpailevan Huttusen aikaero luokan voittaneeseen Kalle Rovanperään oli hieman alle kolme minuuttia. Luokan kolmostila jäi Huttuselta 43  sekunnin päähän. Huttunen ja Linnaketo ajoivat luokan pohja-ajan kisan viimeiselle erikoiskokeelle. 

– Pitkä kisa ja melkein ehjä suoritus. Se on hyvä, että vauhti parani päivä päivältä, mutta kyllä aikaero kärkeen oli yllättävän iso enkä nelossijaan ole koskaan tyytyväinen, Huttunen sanoo.

Tavoitteena ollut palkintokorokesija karkasi Huttuselta ja kartanlukija Antti Linnakedolta perjantaina, kun rengasrikko ja pyörähdys verottivat heidän menoaan neljännellä ja yhdeksännellä erikoiskokeella. Perjantain päätteeksi kaksikko oli WRC2-luokassa viidennellä sijalla.

Lauantaina Huttusen kilpailu sujui ehjästi ja hän nousi luokassaan neljänneksi aamun toisella erikoiskokeella ja piti paikkansa koko päivän ajan. Päivän ainoa notkahdus koettiin viimeisellä erikoiskokeella, kun rengasrikko hidasti jälleen vauhtia, mutta neljäs sija säilyi siitä huolimatta.

– Vaikea sanoa jälkikäteen, olisiko kolmossija ollut otettavissa ilman ongelmia. Molemmat rengasrikot sattuivat noin viisi kilometriä ennen erikoiskokeiden maalia, joten ihan katastrofeja ne eivät olleet, toki nelospätkällä hajosi eturengas, joten meni siinä oma aikansa.Ralli oli reitiltään hyvä, tiet pysyivät kunnossa eikä mitään suuria yllätyksiä osunut eteen. Pidon vaihtelu toki haastoi välillä, mutta se oli etukäteen tiedossa. Kovaa mentiin, mutta riskitaso ei ollut tapissa.

Jari Huttusen ja Antti Linnakedon MM-ohjelma Hyundailla jatkuu 25.-28. lokakuuta ajettavalla Espanjan MM-rallilla.

Walesin MM-ralli 2018, lopputulokset WRC2, top 6:

1 Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen, FIN, Skoda Fabia R5, 3:15:27.2
2 Pontus Tidemand – Jonas Andersson, SWE, Skoda Fabia R5, +1:34.2
3 Gus Greensmith – Alessandro Gelsomino, GBR/USA, Ford Fiesta R5, +2:13.6
4 Jari Huttunen – Antti Linnaketo, FIN, Hyundai i20 R5, +2:56.8
5 Stéphane Lefebvre – Gabin Moreau, FRA, Citroen C3 R5, +4:35.4
6 Lukacz Pieniazek – Mazur Przemyslaw, POL, Skoda Fabia R5, +6:20.1

 

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

3.10.2018

Huttunen hakee palkintokorokepaikkaa Walesin MM-rallissa

Hyundain suomalaiskuljettaja Jari Huttunen, 24, starttaa torstaina Walesin MM-rallin WRC2-luokkaan jahtaamaan jatkoa hyvin sujuneille soraralleilleen Puolassa ja Suomessa. Hyundain tehdastallin nuorten kuljettajien kehitysohjelmassa ajavan kuljettajan tavoitteena on ehjä kilpailu ja sitä kautta paikka luokan kärkikolmikossa. Viime syksynä Huttunen ajoi Walesissa debyyttikisansa Hyundai i20 R5:llä, mutta tuolloin matka katkesi heti rallin alussa tekniseen vikaan. Nyt alla on kakkossijat Puolan EM-rallista ja Suomen MM-rallista, joten odotukset ovat korkeammalla.

– Hyvillä fiiliksillä lähdemme ajamaan, sillä Puolassa vauhti oli kohdallaan ja Jyväskylässäkin tulos oli lopulta hyvä. Uskon, että meillä on mahdollisuuksia kolmen kärkeen, jos kisa sujuu ongelmitta. Vauhdin pitää kuitenkin olla heti kohdallaan eli täällä ei ajeta mummoa kirkkoon vaan vedetään heti lappu lattiassa, Huttunen sanoo.

Kaksi viikkoa sitten ajetun Puolan EM-rallin jälkeen Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo testasivat Hyundaita Englannissa yhden päivän. Testeissä autoon löydettiin jälleen ripaus lisää vauhtia.

– Säädimme lukkojen asetuksia ja auto tuntuu nyt jälleen askeleen paremmalta. Suurin haaste tässä kisassa on pidon vaihtelu ja oikeastaan toivon enemmän märkää keliä kuin vaihtelevaa tai kokonaan kuivaa. Uskon, että liukkaalla pinnalla olemme vahvoilla. Vastus on tässä kisassa erittäin kova, tehdas-Skodat menevät ainakin lujaa, samoin kotikisaansa ajava Fordin Gus Greensmith.

Walesin MM-rallissa ajetaan neljän päivän aikana 23 erikoiskoetta ja 318 EK-kilometriä. Kisan erikoisuus on lauantai, jolloin autokunnat ajavat yhteensä 150 erikoiskoekilometriä ilman huoltoa.

– Lauantai on varmasti yksi ratkaisun paikka, silloin pitää ajaa kovaa mutta järkevästi, jotta ei riko autoa. Lähdemme ajamaan omaa ajoa ja maalissa olemme tyytyväisiä, jos pääsemme tavoitteeseen.

Walesin MM-ralli starttaa torstai-iltana kello 21:00 Suomen aikaa lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 14:18 alkaen. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo ajavat kilpailussa numerolla 37.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

23.9.2018

Jari Huttunen ajoi toiseksi Puolan EM-rallissa

Sunnuntai-iltana päättynyt Puolan EM-ralli toi Suomeen kakkostilan, kun Hyundai i20 R5:llä kilpaileva Jari Huttunen, 24, nappasi kilpailun toisen sijan vain 8,3 sekuntia rallin voittaneelle venäläiskuljettaja Nikolay Gryadinille jääneenä. Kilpailun kolmanneksi ajoi Iso-Britannian Chris Ingram, joka hävisi voittajalle miltei kaksi ja puoli minuuttia. Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo kellottivat viidentoista erikoiskokeen pituisessa rallissa yhteensä kuusi pohja-aikaa. Heidän loppuaikaansa rasitti 10 sekunnin aikarangaistus, jonka he saivat myöhästyttyään toiseksi viimeisen erikoiskokeen lähdön aikatarkastusasemalta.

– Vaihdoimme siirtymäosuudella auton tukivarren ja remontissa kesti sen verran liikaa aikaa, että myöhästyimme minuutilla erikoiskokeen lähdöstä. Tukivarsi otti hiukan osumaa edellisellä pätkällä, kun nojasimme penkkaan. Turha spekuloida menikö voitto siinä vai ei, hienoa oli ajaa hyvä taistelu ja vetää kunnon yrityksellä, Huttunen sanoo.

Huttusen kisa sujui alusta saakka suunnitelmien mukaisesti. Perjantai-iltana ajetulla lyhyellä yleisöerikoiskokeella hän oli neljänneksi nopein ja nousi kakkossijalle lauantaiaamuna kilpailun kolmannella erikoiskokeella. Siitä lähtien kilpailun voitto oli kahden kauppa, Huttusen ja Skoda-kuljettaja Gryazinin välinen aikaero pysyi kilpailun aikana 10 sekunnin tuntumassa ja miehet ajoivat pohja-aikoja miltei tasatahtiin. Huttunen venyi sunnuntain kuuden erikoiskokeen aikana pohja-aikaan neljä kertaa. Loppukiri ei tällä kertaa riittänyt voittoon asti, mutta testimielellä Puolaan lähtenyt Huttunen oli kilpailun maalissa tyytyväinen vauhdin kehittymiseen.

– Täysin tyytyväinen en tietenkään ole lopputulokseen, sillä voittoonkin oli saumat. Saimme kisan aikana autoa parannettua ja se näkyi etenkin sunnuntaina. Walesin MM-rallia tämä kisa palveli ainakin siitä näkökulmasta, että ajorutiinia tuli taas lisää, meillä on kuitenkin loppujen lopuksi vielä aika vähän kilometrejä nelivetoisella takana. Ennen Walesia testaamme vielä lisää, jotta olisimme sielläkin heti iskussa.

Jari Huttusen ja Antti Linnakedon kausi Hyundain kuljettajien kehitysohjelmassa jatkuu 4.-7.10. ajettavalla Walesin MM-rallilla.

Puolan EM-ralli 2018, lopputulokset, top 5:

1 Nikolay Gryadin – Yaroslav Fedorov, RUS, Skoda Fabia R5, 02:07:02.7
2 Jari Huttunen – Antti Linnaketo, FIN, Hyundai i20 R5, + 8,3
3 Chris Ingram – Ross Wittock, GBR, Skoda Fabia R5, + 2:25.9
4 Fabian Kreim – Frank Christian, DEU, Skoda Fabia R5, + 2:43.2
5 Miko Marczyk – Szymon Gospodarczyk, POL, Skoda Fabia R5, +3:27.0

Lisätietoja:

Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

21.9.2018

Puolan EM-ralli on Jari Huttusen testikisa Walesin MM-rallia varten

Hyundain nuorten kuljettajien kehitysohjelmassa MM-sarjaa kiertävä Jari Huttunen starttaa perjantaina alkavaan Puolan EM-ralliin. Hyundai i20 R5:llä ajava Huttunen osallistuu viikonlopun ralliin testimielellä ja rallissa Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon autoa huoltaa italialainen BRC Racing Team.

– Hyvillä fiiliksillä lähdemme jälleen matkaan, tavoitteena on maaliin pääsy ja ehjä kisa, sillä tämä ralli toimii hyvänä testikisana lokakuun alussa ajettavaa Walesin MM-rallia varten. Luokan taso on tässäkin kisassa erittäin kova, joten vauhtimittareita riittää, Huttunen sanoo.

Huttunen ja Linnaketo ovat urallaan kilpailleet kerran Puolassa. Viime vuonna kaksikko kuittasi Puolan EM-osakilpailusta luokkavoiton kaksivetoisten autojen R2-luokasta. Silloin kisa ajettiin kuitenkin asfaltilla, joten nyt kaksikkoa odottaa Mikołajkin kaupungin ympäristössä ajettavassa sorarallissa jälleen uusi haaste.

– Meillä ei Puolan sorateistä ole vielä kokemusta, sillä ennen kisaa emme ajaneet paikallisissa oloissa testiä. Nuotituksen perusteella erikoiskokeet ovat kovavauhtisia ja osittain pinnaltaan pehmeitä. Käytännössä ennen kisaa ajamme vain testierikoiskokeen kolme kertaa, joten toivottavasti auton säädöt ovat heti kunnossa.

Puolan EM-ralli starttaa perjantaina kello 17:00 Mikołajkin yleisöerikoiskokeella ja kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 17:00. Rallissa ajetaan 15 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä on yhteensä 216. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo ajavat kilpailussa numerolla 6.

 

Lisätietoja: 
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

19.8.2018

Jari Huttusen asfalttidebyytti Hyundailla päättyi tekniseen vikaan

Viikonloppuna ajettu Saksan MM-ralli keskeytyi Hyundain kehitysohjelmassa i20 R5-autolla kilpailevan Jari Huttusen osalta lauantaina teknisen vikaan WRC2-luokan kuudennelta sijalta. Uran ensimmäisen nelivetoisella autolla ajetun asfalttirallin parasta antia oli lupauksia herättävä vauhti erikoiskokeilla. Parhaimmillaan Huttunen kellotti luokan kolmanneksi nopeimman ajan kahdelle erikoiskokeelle.

Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo aloittivat rallin tunnustellen torstai-illan yleisöerikoiskokeella ja perjantaiaamun erikoiskokeilla. Sijoitus koheni päivän edetessä ja sekuntitaistelu luokan sisällä oli tiukkaa.

– Perjantaina meillä oli aluksi hiukan vääriä rengasvalintoja, mutta päivän loppua kohti vauhti nousi ja yötauolla olimme kahdeksantena. Erot eteenpäin olivat pieniä, joten lauantaina pääsimme taistelemaan kunnolla sijoituksista.

Lauantaina Huttunen ja Linnaketo nousivat luokassaan aamupäivän erikoiskokeiden aikana kuudenneksi. Ralli jäi kuitenkin kesken erikoiskokeella 13, joka oli toiseen kertaan ajettu, pitkä ja legendaarinen Panzerplatte.

– Laturin hihna katkesi ja virran loputtua meidän oli lopulta pysähdyttävä vaihtamaan se. Sitä on onneksi harjoiteltu Hyundain kanssa, joten se sujuu. Sitten iski kuitenkin turbo-ongelma, ja meidän oli keskeytettävä lauantain osalta. Se oli iso pettymys, sillä olimme nousseet jo kuudenneksi.

Auto saatiin yötauolla kuntoon, joten Huttunen starttasi mukaan sunnuntain lenkille Ralli2-säännön turvin. Keskeytyksen myötä sijoitus luokassa oli lopulta kahdestoista.

– Asfalttirallikokemusta nelivetoisella autolla oli nolla kilometriä ennen tänne tuloa, joten siihen voi olla tyytyväinen, että nyt sitä tuli lisää. Oma vauhtini oli ihan OK ja se kehittyi kisan aikana. Kilpailun taso oli kova, erot kärjessä pieniä ja yllättävän moni kuljettaja pystyi hyviin aikoihin.

Jari Huttusen ja Antti Linnakedon MM-ohjelma Hyundain kehitysohjelmassa jatkuu lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettavalla Walesin MM-rallilla.

Lisätietoja: 
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

15.8.2018

Jari Huttunen hakee hyvää tulosta Saksan MM-rallista

Rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla Saksan osakilpailulla. Jyväskylän MM-rallissa WRC2-luokan kakkoseksi ajanut Jari Huttunen lähtee ensimmäistä kertaa Hyundailla asfalttiralliin. Tavoitteena Huttusella ja kartanlukija Antti Linnakedolla on auton kehitystyön ja kokemuksen kartuttamisen lisäksi hätyytellä luokan kärkisijoituksia. Jyväskylän hyvän tuloksen myötä WRC2-luokan MM-pisteissä kuudenneksi noussut kuljettaja viihtyy hyvin asfalttiralleissa.

–  Tietysti tavoitteena on kerätä kokemusta, mutta jos maalissa olemme luokan palkintokorokkeella niin siihen voi olla todella tyytyväinen. Kilpailu on erittäin kovaa, sillä täällä on mukana monta hyvin asfaltilla ajavaa kuljettajaa.

Huttunen on kilpaillut Saksan MM-rallissa kaksi kertaa. Vuonna 2016 hän ajoi Opel-merkkiluokan voittoon ja varmisti samalla sarjan mestaruuden. Viime vuonna Huttunen voitti täällä R2-luokan autolla luokkansa ylivoimaisesti. Nyt edessä on uusi haaste, kun alla on ensimmäistä kertaa asfaltilla Hyundai i20 R5.

– Tämä on kauden toinen MM-osakilpailu, josta meillä on aiempaa kokemusta ja asfalttiralleissa ajaminen on sujunut, joten siinä mielessä lähtökohdat ovat hyvät. Tämä on kuitenkin ensimmäinen asfalttirallini Hyundailla ja ylipäätään nelivetoisella ralliautolla, joten opittavaa riittää. Ajoimme ennen kilpailua noin 300 kilometriä testiä ja pikkuhiljaa auto osuu paremmin käteen, Huttunen kertoo.

Saksan MM-ralli starttaa torstai-iltana St. Wendelin yleisöerikoiskokeella. Kilpailun viimeinen erikoiskoe ajetaan sunnuntaina kello 13.18. Kaikkiaan rallissa on 18 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 325. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo ajavat kilpailussa numerolla 40.

– Meillä on täältä hyvät tulokset alla kahdelta edelliseltä vuodelta, joten hyvillä fiiliksillä lähdemme matkaan. Keliolosuhteet ovat vaihtelevat ja minulle sopii sekä kuiva että märkä asfaltti, tärkeintä olisi, että olosuhteet pysyisivät kaikille tasapuolisina erikoiskokeiden aikana. Hieno ja vaativa kisa on jälleen edessä.

Lisätietoja: 
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

29.7.2018

Jari Huttunen nappasi WRC2-luokan kakkossijan Jyväskylän MM-rallista

Sunnuntaina päättynyt Jyväskylän MM-ralli oli suomalaisjuhlaa WRC2-luokassa. Hyundai-kuljettaja Jari Huttunen ajoi luokan kakkosijalle reilun minuutin luokkavoittaja Eerik Pietarista jäljessä. Jyväskylän kakkossija oli Huttusen ja kartanlukija Antti Linnakedon ensimmäinen palkintokorokesijoitus Hyundai i20 R5-autolla tämän vuoden MM-sarjassa. Samalla pari nousi WRC2-luokan MM-pisteissä kuudenneksi. Viime vuonna Jyväskylässä WRC2-luokan voittanut Huttunen oli kilpailun maalissa kakkossijaansa tyytyväinen.

– Tämä on loistava ralli ja reitti oli tänä vuonna haastava, joten oli hienoa ajaa Hyundailla ensimmäistä kertaa MM-sarjan palkintokorokkeelle juuri Jyväskylässä. Kotiyleisön edessä kilpaileminen tuo hyvän fiiliksen, joten kauden paras tulos tuli juuri oikeassa paikassa, Jari Huttunen sanoo.

Perjantaina Huttunen ja Linnaketo saapuivat ensimmäisten metsäerikoiskokeiden jälkeiseen huoltoon WRC2-luokan viidentenä. Iltapäivän lenkillä he nostivat vauhtiaan, joten yötauolle tultaessa he olivat luokassa kolmantena. Lauantaina Huttunen ja Skodalla kilpaileva Ole Christian Veiby kävivät kovaa sekuntikamppailua luokan kolmossijasta. Kädenvääntö päättyi päivän toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle , kun Veiby ajoi ulos ja Huttunen nousi kolmanneksi. Päivän päätöserikoiskokeella sijoitus parani vielä pykälällä, kun rikkinäisellä autolla erikoiskokeen läpi nilkuttanut Kalle Rovanperä putosi kärjestä neljännelle sijalle. Viimeiseen kilpailupäivään lähdettäessä Huttusen ja Linnakedon toinen sija oli aikaerojen puolesta turvattu, joten he ajoivat sunnuntain neljä erikoiskoetta ilman riskejä.

–  Säädimme kisan aikana auton iskunvaimennusta ja auto sopi käteen paremmin. Perjantai-iltapäivän ja lauantain vauhtiin olen ihan tyytyväinen. Meillä ei ollut ongelmia viikonlopun aikana ja se oli todella tärkeää tuloksen kannalta. Meiltä on puuttunut hiukan vauhtia terävimpään kärkeen verrattuna, mutta kehitystyö on ollut johdonmukaista.

Jari Huttusen ja Antti Linnakedon MM-ohjelma jatkuu 16.-19. elokuuta ajettavassa Saksan MM-rallissa. Saksa on Huttusen ensimmäinen MM-sarjan asfalttiralli Hyundain ratissa ja sitä ennen hän ajaa asfalttitestit Saksassa.

Lopputulokset Neste Rally Finland 2018 WRC2-luokka top 5:
1. Eerik Pietarinen – Juhana Raitanen, FIN, Skoda Fabia R5, 2:45:18.4
2. Jari Huttunen – Antti Linnaketo, FIN, Hyundai i20 R5, +1:06.8
3. Gus Greensmith – Graig Parry, GBR, Ford Fiesta R5, +2:34.9
4. Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen, FIN, Skoda Fabia R5, +2:36.8
5. Pierre-Louis Loubet – Vincent Landais, FRA, Hyundai i20 R5 +4:05.0

Lisätietoja: 
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

 

24.7.2018

Jari Huttunen hakee Jyväskylästä ehjää kisaa

Viime vuonna Jyväskylän MM-rallissa WRC2-luokan voittanut Jari Huttunen lähtee torstaina puolustamaan ykköstilaansa Hyundai i20 R5 -autolla. Tällä kaudella Hyundain nuorten kuljettajien kehitysohjelmassa MM-sarjaa kiertävä Huttunen on kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa matkassa varovaisin tavoittein mutta luottavaisin mielin.

– Viime vuonna olimme haastajia ja vauhtimme yllätti varmasti monet. Tänä vuonna tilanne on tietysti toinen, kun meillä on ykkössija puolustettavana. Paineita emme siitä kuitenkaan ota vaan lähdemme ajamaan omaa ajoa. Ehjä kisa on päätavoite, sillä tänä vuonna meillä on ollut niin paljon erilaisia murheita, että nyt olisi hyvä päästä ilman ongelmia maaliin.

Jyväskylän MM-rallissa WRC2-luokan taso on tänä vuonna jälleen erittäin kova, joten Hyundai-parivaljakko tietää, että kärkitaisteluun päästäkseen kaiken pitää toimia lähdöstä maaliin ja vauhdin on löydyttävä heti.

– Jyväskylä on niin nopea ralli, että täällä ei voi tarkkailla tai taktikoida vaan kaasu on oltava koko ajan pohjassa. Reittiä katsoessa perjantai-iltapäivä näyttää etukäteen sellaiselta, että silloin on ratkaisun paikkoja.

Huttunen on tällä kaudella ajanut Hyundailla kolme MM-rallia. Kausi alkoi helmikuussa Ruotsista, josta kotiin tuomisena oli pienen ulosajon jälkeen luokan kuudes sija. Meksikon osakilpailussa maaliskuussa matka katkesi kaksi kertaa teknisiin ongelmiin, mutta Ralli2-säännön turvin saaliina oli jälleen kuutostila. Toukokuussa ajettu Portugalin ralli jäi myös kesken auton raidetangon katkettua, ja uudelleen matkaan lähtenyt pari oli lopulta luokassa vasta sijalla 12. Kolmen ajamansa osakilpailun jälkeen Huttunen ja Linnaketo ovat keränneet 16 MM-pistettä ja ovat sarjapisteissä sijalla 15. Jyväskylästä he hakevat kauden parasta tulosta.

– Kyllä Jyväskylä on tämän kauden odotetuin ralli. Tämä on kotikisa, jossa on paljon tuttuja kannustamassa ja täältä on sekä kokemusta että hienoja muistoja viime vuodelta. Ajoimme tätä varten kaksi päivää testejä sekä Rally Estonian Virossa, ja niiden perusteella automme kehittyy koko ajan paremmaksi. Luokan lähtöluettelo on erittäin nimekäs, joten ennustaminen on vaikeaa, mutta toivottavasti olemme sunnuntai-iltapäivällä maalissa ehjällä ajolla ja mahdollisimman korkealla.

Jyväskylän MM-ralli starttaa torstai-iltana kello 19:00 Harjun legendaarisella kaupunkierikoiskokeella. Maaliin Jyväskylän Paviljonkiin kilpailijat saapuvat sunnuntaina iltapäivällä kello 16:00. Kaikkiaan rallissa ajetaan 23 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä 317. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo ajavat kilpailussa numerolla 38.

Lisätietoja:
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing
16.7.2018

Testikisasta toinen sija ja lisää vauhtia

Viikonloppuna Virossa ajettu kaksipäiväinen Rally Estonia oli Jari Huttuselle ja kartanlukija Antti Linnakedolle testikilpailu ennen heinäkuun lopussa ajettavaa Jyväskylän MM-rallia. Hyundai i20 R5:llä ajava nuori lupaus nappasi kisasta R5-luokan toisen sijan ja ajoi samalla yleiskilpailun viidenneksi. Eroa R5-luokan voittaneeseen Eerik Pietariseen oli hyvän taistelun jälkeen maalissa 18 sekuntia. Huttunen kellotti kisassa luokan pohja-ajan seitsemälle erikoiskokeelle.

– Hyvä testiralli ja saimme loppua kohti vauhtia parannettua, kun muutimme iskunvaimennusta. Nyt olemme menossa säätöjen kanssa oikeaan suuntaan, mutta pitoa pitää vielä löytää lisää. Auto toimi hienosti eikä kova kuumuuskaan aiheuttanut mitään ylimääräisiä ongelmia, Huttunen sanoo.

Ensimmäistä kertaa Virossa kilpaillut Huttunen oli tyytyväinen kokemaansa. Kaksipäiväinen kilpailu oli hyvä testirupeama ennen kotikisaa, josta on viime vuodelta WRC2-luokan voitto puolustettavana.

– Tämä kisa oli uusi tuttavuus ja se yllätti positiivisesti. Erikoiskokeet olivat hyviä ja niille oli rakennettu hyppyreitä, jotka olivat mielestäni hyvin samanlaisia kuin Suomessa. Hyödyllinen ja mukava kilpailu Jyväskylää silmällä pitäen. Siihen valmistautuminen jatkuu nyt testien merkeissä Keski-Suomessa.

Lisätietoja: 
Jari Huttunen, p. 044 970 5538
www.facebook.com/JariHuttunenRacing
www.twitter.com/HuttunenRacing

12.7.2018

Jari Huttunen testimielellä Rally Estoniaan

Hyundain nuorten kuljettajien kehitysohjelmassa rallin MM-sarjan WRC2-luokassa ajava Jari Huttunen kilpailee Virossa viikonloppuna